- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave46
tag
válasz hombre[EU] #396 üzenetére
Illetve sokan -mint ahogy én is- a munkáltatójuktól kapják (nem Magyarországon). Magamtól én sem feltétlen adnék ki érte ennyit, habár beleférne elvileg éppenhogycsak. Nem vinne rá a lélek.
Fene tudja, én aztán tényleg nem akarok beleszólni abba, hogy ki mire költi a pénzét.
It's never your successful friends posting the inspirational quotes.
-
Stabi83
senior tag
válasz MasterMark #401 üzenetére
Még az Apple is elismeri hogy az a tovább bírja nem sokat jelent. Ez nem mindenkinek gond de vannak akiknek számít így fogadjuk el hogy nekik ez kevés.
Mate 20 Pro -> iPhone XS Max -> Note 10+ -> OP 7T Pro + CAT S61-> Z Flip
-
Totheground
addikt
48nm es bar nem panel, de "tarsashaz".
Az, hogy mennyit fizetek erte, mar mas kerdes.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
modulus
aktív tag
Észmeletlen hogy elszálltak az árak.
Ennyi pénzt semmilyen telefonért nem adnék, bőven kiszolgál egy középkategóriás android készülék, évekre, pedig elég sok mindenre használom. PC-t helyettesít. Na jó, játékokra nem.Más téma. Fényképező. Akinek ilyen készüléke van és nincs megelégedve a fotós képességekkel, próbáljon raw-ban fotózni.
Sokkal jobb eredmény érhető el úgy, mint automatán. Igaz a nyers képet majd magadnak kell megszerkeszteni, de némi gyakorlás után hamar megy az.
Úgy tudom iphone-ok elég jók raw fotózásban. Érdemes kipróbálni. -
Az a gond, hogy akármerről néztük, az monopolhelyzetben van, amíg a többi gyártó nem. Ameddig pedig ez a helyzet fennáll, és van kereslete, addig tetszik nem terszik annyiért adja a portékáját amennyiért nem szégyenli. Valószínű emberek százai dolgoznak azon, mennyi az az összeg, amennyiért még megveszik.
A Samsungot kivéve szinte minden gyártó azon van, hogy egy Apple másolatot adjon ki, mind kinézetre mind felületre, így akarja megvenni az embereket. Szval nincs miről beszélni. A többi gyártó nem teheti meg hogy ennyiért adjon telefont, mert van helyette alternatíva.
Ha holnap kiadna az Apple egy nyomógombos telefont, hogy az a fasza, a gyártók követnék a designt ha tetszik ha nem Nektek.
Ameddig a monopoliuma fennáll az IOS terén, addig ez van És az Alma mindent megtesz ennek fenntartásáért![ Szerkesztve ]
-
Sebhelyes
senior tag
válasz MasterMark #401 üzenetére
Tovább bírja mint mi? Annál amit 3x kell naponta tölteni?
-
Stabi83
senior tag
válasz MasterMark #408 üzenetére
Légyszíves mondj konkrét példát is mert ez így nem sokat ér.
Ezekszerint tovább bírja mint egy P20 Pro vagy Mate 10 Pro?
[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz MasterMark #408 üzenetére
1,5x ekkora 4000-es aksis androidok sztem lepipálják. Mate 10 pro, P20 pro sztem jobb üzemidőt hoznak.Személyes tapasztalat.
Egyébként meg egy i8 plus nagyon jó üzemidőben, az X már nem annyira jó, a 6s meg katasztrófa. Ez is személyes tapasztalat.
Romanes eunt domus
-
MasterMark
titán
válasz FіkuszKukіsz #410 üzenetére
Az X-ben nagyobb akksi van mint az i8 Plus-ban, az XS pedig tovább bírja mint az X.
Stabi83: A P20 Pro az egy jóval nagyobb telefon, az megvan?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
-
csongi
veterán
" Üzletileg ugyanakkor erősen épít arra a közönségre, akik nem is akarnak tudomást venni arról, hogy időközben hol tart az androidos konkurencia, és hogy ehhez a szinthez képest mennyire bagatell összegekért lehet venni olyan mobilokat, amik sok szempontból akár jobban, de mindenképp nyitottabban szolgálják ki a felhasználót. "
Korrekt megfogalmazás!
Köszi a tesztet.
M Csaba is valahol ilyesmi következtetésre jutott.Joey04: Az azért igen csak nagyon gáz. A készülék vételi árának a plusz 10%-rol beszélünk, ha jól láttam ezen elemek árát.
[ Szerkesztve ]
-
Stabi83
senior tag
válasz MasterMark #412 üzenetére
Jóval nagyobb????
Azért annyival nem nagyobb
A SOC nem olyan korszerű ( csak 10nm-es ), a kijelző nagyobb ( még ha nem is olyan sokkal csak 0.3"-al ), és a méretéhez hozzá tartozik a kijelző alatti szenzor ujjlenyomat olvasó. Mégis tényleg komoly üzemidő hozható ki belőle.Csodák nincsenek! Ezekbe a tepsikbe, ilyen kijelző mérethez és ilyen brutál SOC-k mellett kell a kraft az akkuba.
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
Jegesmaci81
aktív tag
Senki nem mondta hogy rosszak a készülékek. Sőt alapjaiban most hogy használom egyre inkább tetszik! Azt viszont ne akarjátok már megcáfolni hogy az Apple elsősorban a marketing miatt ilyen sikeres! Nézzétek már meg a bemutatót! Tele van mellébeszéléssel meg fantázianevekkel! A kedvencem a kamera zafír üveg amiről már kiderült hogy semmivel sem keményebb mint az előlapi. Anno a Lighteninget úgy állították be hogy milyen baromi jó lesz a felhasználóknak. ÉS??? Hátrányon kívül aligha hozott mást.
Amúgy mindezt nem tartom bűnnek csak sokan szeretik elmismásolni a tényeket.
Persze a másik oldalon is ez megy! Tessék csak megnézni, hogy hol tart ma az a HTC amelyik talán az első igazán használható android telefont megalkotta. SEHOL!! Pedig ők voltak azok akik a reklám helyett a minőségre/fejlesztésekre költöttek. Erővel/marketinggel lenyomta a Samu és az LG!"MasterMark: Tovább bírja, mint egy ugyanilyen kategóriás android telefon másfélszer ekkora akksival. "
Ez amúgy nem igaz! Ma 3óra 12 percnyi képernyőidőm volt és 15%-ig merült. Reggel 6-kor vettem le a töltőről.
Hozzáteszem rengeteget használtam de az S9 tovább bírja. A note-ot nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
hmb
aktív tag
Kelet europaban lehet hohy szamit,errefele uzleteles elott meg leinformaljak a partnert...nyilvan nem illik megjelenni susogos mackoban,de komoly emberek es cegek alkalmazoztai peldaul blackberryvel maszkaltak par evvel ezelott.a cityben dolgozom,ket telefonnal rohangalt mindenki a ceges bleckyvel keg a sajat telojzkkal ez baloban alltalaban iphone volt,de rohadtul nem statusszimbolum,egyszeruen egy hasznalhato valamit taktak le,kevesbe tularazva.mara meg mar tularazott szar, a konkurencia mar jobb cuccokat arul csak keleteuropaban,oroszoknal,kinaiaknal statuszimbolum,itt munkaeszkoz,nem veletlen hogy kelendobb a 8-as
a valasz az elet a vilagmindenseg meg mindenre...az hogy 42!
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #417 üzenetére
"Azt viszont ne akarjátok már megcáfolni hogy az Apple elsősorban a marketing miatt ilyen sikeres!" - legalább ennyire oka a sikerüknek, hogy out of the box könnyen és jól használható, minden aktuális gate ellenére összességében megbízható, emellett semmivel össze nem téveszthető termékeik vannak - utóbbinál elsősorban a felhasználói felületre és a rendszer logikájára gondolok.
-
MasterMark
titán
-
Totheground
addikt
-
törölt tag
válasz Totheground #423 üzenetére
Hát legfeljebb repetázik, nekem nem fáj.
-
hmb
aktív tag
Hat europaban teljesen atlagos emberek, de tudom hogy arrafele statusszimbolum ugyhogy megveszik hitelre.otthonragadt rokonok kizarolag hitelre szolgaltatonal a poen hogy en itt elofizetessel,teljeskoru biztositassal( lopas,rablas, elveszites,tores stb) kevesebbet fiuetnek elofizetessel osszesen fiuetnek annyit mint naluk csak egy telefon torlesztoje...plussz elofizetes es biztosizast sem tud kotni a szolgaltatonal...egyebkent mara a legnagyobb piac kina ok is ugy vannak vele mint atlag magyar,a cipoje mellett jar de a szomszed vett egy uphonet akkor nem szabad lemaradni....fonokom aki evi 200 ezer fontot visz haza egy 5 eves j5 samut hasznal......
a valasz az elet a vilagmindenseg meg mindenre...az hogy 42!
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz #40359168 #420 üzenetére
Nyilván kell mögé egy baromi jó termék! Jó példa erre a ruhamárkák. A nagy sportáruház saját márkás termékei szerintem nagyon jók! A Nike és Adidas termékei nyilván jobbak, tartósabbak! A kérdés hogy 1 cipőért megéri-e 6x árat kifizetni vagy inkább venni 3 havonta újat a sportáruház márkájából. Azt mondom mindenki döntse el maga de hagy legyen már véleményem egy egy márka amúgy hatásos de agymosásos marketingjéről.
Még mielőtt valaki megint kitalálná hogy burkolt hülyézek jelentem, minden felsorolt termékből akad a szekrényemben. Tehát rám is hatnak a reklámok mint mindenki másra.
-
veterán
válasz Sebhelyes #390 üzenetére
Miért számít a kapacitás? Ilyen nehéz megérteni hogy a kis csíkszélesség, illetve iOS miatt teljesen felesleges egy 4000mAh kapacitású akkut beletenni? Csak a súlyt növelné, miközben nincs értelme.
i8 Plus-t reggel húztam le töltőről, és most 85%-on van. Igaz ma az átlagosnál kevesebbet tudtam netezni mert sok meló volt, de azért böngészgettem, yt-on néztem egy videót, telefonáltam 15 percet, bt folyamatosan be van kapcsolva mert a kocsi kihangosítójával így tudom összekötni. iOS12 előtt is nagyon jó volt az akkuidőm, de most meg aztán végképp. És ebbe is csak 2900mAh akku van benne, bőven elég.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Én eléggé hajlok afféle, hogy lecseréljem a X-et Xs Max-ra. Lehet megbanom, de nagyon megtetszett amikor meg tudtam fogdosni.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
joey04
titán
Na azért ne állítsuk be úgy, hogy nem adnak hozzá töltőt... Ez az egyik. A másik pedig, hogy lehet venni olcsóbban is gyorsabb töltőt, amihez jó a gyári kábel, az plusz 3-4k maximum, vagy ki lehet maxolni, akkor kell sajnos valóban a drága másik kábel, de adapterből akkor sem kell ám a gyári, tehát mindent kimaxolva sem kell annyit költeni azért rá, csak ha a macbook töltőt meg gyári lightning usb c kábelt is megvesszük akkor jön ki hasonló ár. De mondom, nem kell úgy beállítani, hogy nem adnak hozzá töltőt. sok helyen a mai napig vita az is, hogy káros-e meg nem egy droidos topikban olvasom, hogy azt kérdezgetik hogy lehet kikapcsolni a gyorstöltés funkciót... ennek ellenére gáz valóban, de nem hinném, hogy deal breaker. úgy mondanám, hogy azok, akik a leghangosabban hőbörögnek itt miatta, akkor sem vennének iPhone-t, ha gyorstöltő járna hozzá.
-
törölt tag
Belkin Boost Up Special Edition, vagy Logitech Powered vezeték nélküli töltőt próbált már vki?
Most az iPad töltővel etetem, de kellene valami wireless, gondolom egyikkel sem nyúlok nagyon mellé..
-
Mégis akármilyen túlárazott, az androidos gyártók nagy része követi, másolja, olyat ad el, ami kivül-belül hasonlít rá. Mégis ha eltalál valamit, berakják a készülékeikbe. Akárhogy trollkodhatják le, még mindig utánna mennek. A Samsung a kivétel, az tesz le az asztalra valamit, de akárhogy tolja magát, nem adhatja a készülékeit Apple áron, mert van alternatíva helyette. Szerintetek nem adná a Note9-et félmillióért ha megtehetné? Csak nem teheti meg, mert akkor ott a Huawei, Xiaomi, Sony stb. droidos gyártó. De aki az IOS-t akarja használni, és mindegy miért, annak nincs alternatívája. Max vesz egy 7-et vagy SE-t. Az átlag user számára a telefonok sebessége/kamerája már régen elérte azt a szintet, amire azt mondják elég. Kamerában a Mi5 hozta azt a szintet Nekem, amire azt mondtam, megfelel.
Ha szigorúan nézzük 100%-os alternatíva nincs az Apple telefonokra, maximum gyenge utánzatok, ami nagyobb aksival vagy 1Tb-os tárhellyel próbálják elorrozni a vevőket, több-kevesebb sikerrel.
Konkurenciája a Samsungnak van, de 100%-os ellenfele nincs az Applenek.[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
válasz Totheground #404 üzenetére
Úgy könnyū drága telefont venni. Felrottyantod a virslit és fel van fūtve az otthonod
Kicsit a témához: ezzel az akksival gondoljátok,hogy 2 sim-mel ki fogja bírni az egész napot? Ha DualActive szerintem még a felet sem, maximum ha DualStandby
Life, Uh, Finds A Way
-
veterán
válasz tuki2200 #429 üzenetére
Kibír simán 2 napot nekem, miért lenne szükségem ebbe nagyobb akkura? Ha non stop kezembe lenne és nyomkodnám, akkor valószínűleg 1 napot bírna ki, és akkor mi van? Este lefekvéskor rárakom a vezeték nélküli töltőmre, reggel mielőtt megyek munkába leveszem és kész. Tényleg csak a súlyt növelné a nagyobb akku. Ez már régóta így van hogy aki nem csak dísznek veszi a telefonját azoknak max 1-2 napot bír ki. Ez miért nem elég amúgy? Éjszaka feltöltődik, kihúzom vele a köv napot, és így tovább.
(#431) Good Kid
Nekem ez van, jó kis töltő. https://www.apple.com/hu/shop/product/HL802Z/A/belkin-boost-up-vezet%C3%A9k-n%C3%A9lk%C3%BCli-t%C3%B6lt%C5%91pad
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #426 üzenetére
Nos, cipőből én speciel pont megveszem a drágábbat. Egyrészt tartósabb, jellemzően kényelmesebb, másrészt nem annyira instant szemét, mint az occókínai, amiből évi 3-4 pár garantáltan lefoszlik annak a lábáról, aki viszonylag sokat gyalogol.
-
Totheground
addikt
válasz hombre[EU] #433 üzenetére
Itt nem nagyon kapni virslit.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
veterán
Sziasztok!
Lemaradtam valamiről? Ja....látom nem. Még mindig ugyanott tart a topik.Gondoltam a Trollok és a megmondóemberek már elhúztak,de nem...Nagyon kitartóak. Mutálódnak,mint az influenza vírus. Minden újabb iPhone hírnél csak egyre erősebbek lesznek.
Óriási![ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Jegesmaci81
aktív tag
Hagyd már ezt a káros nem káros dumát! Legalább 4 éve létezik gyors töltés Nincs hatással az akku élettartamára. Már rég kiderült volna. Engem oltottál a minap hogy nem zizzenek le a gagyi töltőről de te magyarázod még mindig az Apple bizonyítványát.
Aki most vált androidról IOSre annak nagyon mélyen a zsebébe kell nyúljon nem csak a telefon hanem a kiegészítők miatt is. Köszönve pl a semmi újdonságot/hasznot hozó csatlakozónak. -
törölt tag
válasz TheBikerider #437 üzenetére
Cipőkről meg virslikről beszélgetünk. #justiphonethings
439: mert nem lehet korábbi és/vagy használt készülékkel elkezdeni egy oprendszert használni?
[ Szerkesztve ]
-
Stabi83
senior tag
válasz jozsi252 #427 üzenetére
Hát ez sok helyen sántít de az tény hogy az i7 Plus és az i8 Plus már értékelhető akkuidőt nyújt.
Viszont azért nem kell hanyatt esni tőle.
Az is baj hogy az emberek dobálóznak a csíkszélességgel közben meg azt sem tudják hogy mi az és hogy mire is van hatással.
Hiába egy alacsonyabb csíkszélességű SOC ha a csíkszélességből adódó többletkeretet a tervező egyből arra fordítja hogy nagyobb teljesítményt hozzon ki. Így a nyereség már közel sem olyan drasztikus.Csodát várnak a fanatikusok és bedőlnek a marketingnek mert csak a szépet mondják de a kisbetűs részt nem.
A kisebb csíkszélesség akár 40%-al is kedvezőbb fogyasztást jelentHET. De ez csak akkor igaz ha azonos architektúránál és tranzisztorszámnál maradunk ( de ez ebben az esetben sem így van ).A vásárlók nem vennék olyan jól ha azt mondanák a gyártók hogy az idei SOC semmivel sem gyorsabb de sokkal takarékosabb mint a tavalyi. Neki az kell hogy legyen még gyorsabb meg valami rizsa még pluszba.
-
joey04
titán
válasz TheBikerider #437 üzenetére
de már a ruháknál meg a házaknál tartunk, tudod, a szokásos
lassan jön a politika meg filozofálgatás, aztán emiatt a takarítás, aztán újból a trollkodás 1-2 nap múlva, aztán így tovább 2-3 hétig. csak a szokásos.
439: igenis, értettem, akkor hagyom!
te viszont továbbra is morogsz. nem szabad ennyit mérgelődni ezen. nem kellett volna megvenni, vagy el kell adni, aztán stresszmentesen használni az androidot. de te tudod, te életed.[ Szerkesztve ]
-
válasz jozsi252 #434 üzenetére
Soha nem bírt ki Nekem 1 napnál többet egy telefonom se. Amikor a fórumokban 7-8 órás SOT-al menőztek, nekem mindig max 4-5 jött össze
Pont ezért volt töltöm otthon/autóban/munkahelyen. Van egy Xiaomi power bankom, még az első szériás, meglepetés nem érhet.
Amikor az IOS-re áttértem, nem érzékeltem drasztikusabb merülést. Kisebb akksi persze, de ha összehasonlítanánk az akksi és üzemidő arányokat, nagyjából ugyanez jött ki. Feltölteni relative hamar feltölt ez érdekel. -
veterán
-
veterán
-
veterán
-
törölt tag
válasz Totheground #444 üzenetére
-
veterán
válasz #55517184 #438 üzenetére
Konkrétan csak design terén tér el, ugyanúgy 7.5W-al tölt. Megmondom őszintén fogalmam sincs mennyi idő alatt tölti fel, teljesen még soha nem merült le a telefonom, illetve ahogy említettem éjszaka töltöm, így nekem nem szempont hogy gyorsan töltse fel. Azt a pár ezres felárat nem éri meg a tiéd szerintem, mert tényleg csak a design más, ugyanúgy 1.5A-el tölt.
Amúgy elvileg 0-100-ra 2 óra alatt töltené fel ha csak a számokat nézzük, de ugye a vége felé visszavesz az áramerősségből, így nekem a tippem 2.5 óra környéke.iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs