-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi23
tag
Köszi a választ. Akkor mindent jól értettem.
-Apple Care nem köthető Magyarországon, csak biztosítás alapú garancia kiterjesztés/védelem (ha jól láttam ez az iStyle-ban az Aegon által biztosított, tehát semmi köze az Apple-hoz, van önrész, elszámolnak avultatást).
Tehát, ha valaki áfás számlára venne telefont, bőven elég bármilyen forgalmazótól megvennie, ugyanazt a garanciális szolgáltatást kapja, sok GSM boltban szintén lehet kötni készülékbiztosítást. Magánszemélyként el lehet gondolkodni, hogy megéri-e a különbözet.
Ez a kérdés nem teljesen tiszta nekem..Arra gondoltam, hogy ha cégként veszem a telefont, semmi előnye nincs a hivatalos forgalmazónak. Ha jól láttam az Apple által biztosított extra garancia (Apple Care) még a hivatalos forgalmazónál sem köthető Magyarországon iPhone-ra (de iPodra igen). Ami köthető az iStyle-nál azt nem az Apple biztosítja, hanem egy biztosító (Aegon). Ilyen biztosítás viszont sok helyen megköthető. Tehát cégkét nincs értelme hivatalos forgalmazónál venni, megveszen valamilyenGSM-ben és kötök rá ugyanolyan biztosítást. Ugyanott vagyok garanciális és egyéb feltételekben, mintha hivatalos forgalmazónál vettem volna, csak olcsóbban jövök ki
-
szepi23
tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha rossz helyre írok, de feleségemnek tervezek i7-et venni. Túrtam a netet és a fórumokat, de nem minden tiszta. Amit kiderítettem:
- Minden EU készülékre van Apple garancia, akár sufniGSM-ből vettre is, fődarab cseréjekor a garancia nem hosszabbodik meg, csak ha kevesebb, mint 90 nap van hátra, akkor is csak max 90 nappal.
- A magyar hivatalos (iStyle, Edigital, MM, stb...) forrásból származó készülékekre a fentieken kívül plusz 1 év garancia (vagy jótállás) van és fődarab cseréjekor a garancia újraindul.
- DE ha cégként vásároljuk magyar (iStyle, stb...) forrásból, akkor csak az EU-s garancia van.
- Apple Care nem köthető Magyarországon, csak biztosítás alapú garancia kiterjesztés/védelem (ha jól láttam ez az iStyle-ban az Aegon által biztosított, tehát semmi köze az Apple-hoz, van önrész, elszámolnak avultatást).Tehát, ha valaki áfás számlára venne telefont, bőven elég bármilyen forgalmazótól megvennie, ugyanazt a garanciális szolgáltatást kapja, sok GSM boltban szintén lehet kötni készülékbiztosítást. Magánszemélyként el lehet gondolkodni, hogy megéri-e a különbözet.
Kérlek erősítsetek meg, hogy nem néztem-e el valamit!
Illetve egy kérdés: Lehet-e számítani karácsony előtt akcióra, vagy az Alma csúcsmodell ára nem szokott változni (esetleg bolti akciókban)?
Bocs a sok kérdésért, alma szüzek vagyunk itthon (még).
Új hozzászólás Aktív témák
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged