Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szepi23

tag

válasz -Ben- #3261 üzenetére

Köszi a választ. Akkor mindent jól értettem.

-Apple Care nem köthető Magyarországon, csak biztosítás alapú garancia kiterjesztés/védelem (ha jól láttam ez az iStyle-ban az Aegon által biztosított, tehát semmi köze az Apple-hoz, van önrész, elszámolnak avultatást).
    Tehát, ha valaki áfás számlára venne telefont, bőven elég bármilyen forgalmazótól megvennie, ugyanazt a garanciális szolgáltatást kapja, sok GSM boltban szintén lehet kötni készülékbiztosítást. Magánszemélyként el lehet gondolkodni, hogy megéri-e a különbözet.
    Ez a kérdés nem teljesen tiszta nekem..

Arra gondoltam, hogy ha cégként veszem a telefont, semmi előnye nincs a hivatalos forgalmazónak. Ha jól láttam az Apple által biztosított extra garancia (Apple Care) még a hivatalos forgalmazónál sem köthető Magyarországon iPhone-ra (de iPodra igen). Ami köthető az iStyle-nál azt nem az Apple biztosítja, hanem egy biztosító (Aegon). Ilyen biztosítás viszont sok helyen megköthető. Tehát cégkét nincs értelme hivatalos forgalmazónál venni, megveszen valamilyenGSM-ben és kötök rá ugyanolyan biztosítást. Ugyanott vagyok garanciális és egyéb feltételekben, mintha hivatalos forgalmazónál vettem volna, csak olcsóbban jövök ki

• szepi23

tag

Sziasztok!

Bocsánat, ha rossz helyre írok, de feleségemnek tervezek i7-et venni. Túrtam a netet és a fórumokat, de nem minden tiszta. Amit kiderítettem:

- Minden EU készülékre van Apple garancia, akár sufniGSM-ből vettre is, fődarab cseréjekor a garancia nem hosszabbodik meg, csak ha kevesebb, mint 90 nap van hátra, akkor is csak max 90 nappal.
    - A magyar hivatalos (iStyle, Edigital, MM, stb...) forrásból származó készülékekre a fentieken kívül plusz 1 év garancia (vagy jótállás) van és fődarab cseréjekor a garancia újraindul.
    - DE ha cégként vásároljuk magyar (iStyle, stb...) forrásból, akkor csak az EU-s garancia van.
    - Apple Care nem köthető Magyarországon, csak biztosítás alapú garancia kiterjesztés/védelem (ha jól láttam ez az iStyle-ban az Aegon által biztosított, tehát semmi köze az Apple-hoz, van önrész, elszámolnak avultatást).

Tehát, ha valaki áfás számlára venne telefont, bőven elég bármilyen forgalmazótól megvennie, ugyanazt a garanciális szolgáltatást kapja, sok GSM boltban szintén lehet kötni készülékbiztosítást. Magánszemélyként el lehet gondolkodni, hogy megéri-e a különbözet.

Kérlek erősítsetek meg, hogy nem néztem-e el valamit!

Illetve egy kérdés: Lehet-e számítani karácsony előtt akcióra, vagy az Alma csúcsmodell ára nem szokott változni (esetleg bolti akciókban)?

Bocs a sok kérdésért, alma szüzek vagyunk itthon (még).

Új hozzászólás Aktív témák