Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bone123

HÁZIGAZDA

válasz dreamdancer #204 üzenetére

Ez egész egyszerűen feltételezés, míg a kézzelfogható bizonyíték van az Asustek Nexus 7-ből adódó bevétel- és piaci részesedés növekedésére. Ez vadkapitalizmus, és aki lemarad, annak annyi, ám a Nexus program lehetőséget ad a piacnak széles körben megismerkedni adott gyártó termékeivel - a Nexus 7 előtt pl. a geekeken kívül nem sokan hallotak a Transformer Pad vagy Padfone sorozatról, ám azóta azok is jobban fogynak.

Talán az LG-nek lesz a legkisebb közvetlen bevétele Nexus készülékek után (de tudása alapján nem is az a csúcstelefonjuk), mégis mennyire éri meg nekik a Nexus partnerkapcsolat? Pár hete kiszivárgott egy belső Samsung jelentés, amely az LG-t nevezte meg a jövő év legnagyobb riválisának Android fronton. A Samsung is a Galaxy Nexusra építette fel az idei csúcsmodelljeit, és a tabletpiaci áttörést is a Nexus 10-től várják, ami ha jól szerepel - és miért ne tenné - egy sor retina kijelzős Samsung tab követi majd.

A Nexus maga a hosszútávú befektetés a partnergyártóknak, és szó van a Sony, HTC és Motorola csatlakozásáról is. De még az Apple, a Google és a Samsung agresszív termékkínálata sem tudja megakadályozni olyan kicsit megerősödését, mint a Huawei vagy ZTE. És ha ők erősödnek, akkor valamit csak jobban csinálnak, mint a HTC, noha könnyű annak hanyatlását a megacégekre fogni.

A Nexus programmal nyer a vásárló, mert csúcskategóriához jut mérsékeltebb áron, a partner cég, mert rövid és hosszútávú haszna is származik a kapcsolatból, és az egész szegmens, mert versenyre és fejlesztésre kényszerül az iparág, jobbnál jobb termékeket kidobva. Nem véletlen, hogy válság idején is növekszik a piac, pont ez a versenyszellem szüli ezeket az elképesztően jó készülékekket. Hogy az iPad Minit már-már lesajnáljuk kijelzője miatt, mert annyira jó a konkurencia, ennek a pozitív eredménye.

• Bone123

HÁZIGAZDA

válasz dreamdancer #128 üzenetére

130 dollár az a felár, ennyivel indul az iPad Mini magasabról, 70-el többért viszont csúcskategóriás 2560*1600-as tablet kaphat. El kellene már szakadni a mi kis világunktól, egy amerikainak a 70 dolláros felár az iPad minihez képest kábé semmi, amit boldogan kifizet a jobb tabletért.

• mrhitoshi

veterán

válasz dreamdancer #128 üzenetére

Nem csak Android kopogtat az ajtón. A hardvereset meg nem feltétlen a SoC-ra értettem.
    A prémium kategóriát hirdetik, meg a retina felbontást, erre egy Nexus 7 lepipálja őket. Az meg, hogy milyen sikeres az üzletpolitikájuk ebben a szituációban nem releváns.
    Ezt az amerikázást meg szerintem be kellene fejezni. Amerikával ne jöjjön senki, mert ott sem kolbászból van a kerítés, a másik meg hogy a sok hitel miatt dőlt be a gazdaságuk, szóval nem lennék olyan biztos, hogy ezzel érdemes lenne dobálózni.
    Még a nagy Nyugyat-Európával sem kell dobálózni, mert Német országban sincsenek elszállva a fizetések, és Angliában sem. Az más kérdés, ha te felső vezető vagy.

Meg könyörgöm: M.o.-on született cikk, magyar fórum, hadd legyen már a mérce Magyarország. :U

törölt tag

válasz dreamdancer #53 üzenetére

Mintha az élet csak médiafogyasztásból állna. Nekem olyanra pl egyáltalán nincs időm. Gyerek, munka, tanulás, házimunka nekem ezekre futja. Egyikben sem látom hasznát a táblának. És mivel az emberek nagy többsége olyasmi életet él mint én, kizártnak tartom, hogy ezeket az eladásokat hosszabb ideig tartsák.

Ha én pl leülök a gép elé, akkor ott levelezek, szöveget szerkesztek, fordítok, konvertálok, fájlt kezelek stb... csináld meg egy táblával.

Filmet pedig a bazi nagy LCD TV nézek.

Nem mondom utazáshoz jó lenne egy ilyen tábla de oda is inkább viszem a kis etintás cuccom és egy jó könyvet olvasok.

Persze a fiataloknak ez biztosan über frankó cucc meg ugye az új Magyar alkotmányt is ilyenen írták de én mégis kihagynám illetve a gyerekeimnek venni fogok karácsonyra egy egy Androidos olcsóbbat játszani jó lesz nekik.

De gondolod mennyire fogom magam törni, hogy azt akár 1 - 2 éven belül lecseréljem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés