- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
hari73f
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #170 üzenetére
legénykorában a linuxban még megvolt alapból
Hát rendszergazdaként nem akarnak a mobilodra engedni azok a csúnya gyártók....
... de szerintem inkább a Guglimondjuk én csak rootolt telefonokat használok..
amire nincs root lehetőség meg sem veszem. -
hari73f
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #168 üzenetére
kell az appnak net?
ha nem hát tiltsd le a firewall-ban.
-
hari73f
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #166 üzenetére
Ja ... kerítőhálóval.
Amúgy nincsenek illúzióim. valószínű minden app gyűjtöget adatokat.
Csak arra akartam rámutatni, hogy a Play Store sem biztonságos az 1szeri usernek.Az alkalmazott ellenlépéseim: víruskeresés (AVAST+ESET Smart Security)
még az .apk fájlban. AVAST fut a mobilon is.Adaway reklámszűrés / host alapon, rendszerszinten.
Ami még meggyőzőbb: tűzfalban letiltom az applikációkat, ha nem kell
a használatukhoz feltétlenül Internet. -
csongi
veterán
válasz
aprokaroka87 #160 üzenetére
Én így tapasztalom.
Sok készülékre még csak most jönnek meg a 7-es frissítések és nem is lesz több.
Ez leginkább az Ázsiai telefonokra érvényesek, de a neves gyártóknál is lassú a dolog. Legalábbis a közép és lentebbi kategóriákra. Ebből fakadhat, hiszen a legtöbb készülék ott kerül értékesítésre. -
csongi
veterán
válasz
aprokaroka87 #143 üzenetére
Lehet.
De valahol csak van gazdaja a dolognak.
Ez sem normalis, hogy egy verzioval kijon egy keszulek, es soha tobbet masik.
Be kell latni, ide is be kell vezetni egyes szabalyokat, mint az autogyartasba.
Es itt az egesz elektronikai vilagra gondolok. Minden ami egybeszerelt, kotelezni kellene x evig az alkatreszellatast, illetve a szoftveres tamogatast.
Rendben van, hogy elmegy ket evet egy verzioval, csak igy rettenet lassan terjed az ujabb verzio.
Valahol a 4.0 kornyeken eleg jol lehetett ezt az elavultatsos dolgot alkalmazni. Ez valtozott, es itt evek alatt tortenik meg, nem evtizedek alatt..
Az is lehet, elegendo lenne ket evente piacra dobni es ezt is egy 7.2es verzioba kiadni.
Ezzel a frissitesi szisztemaval, szepen atadjak a lehetoseget a konkurencianak, a verzioszam kergetese alabb hagy...
Azt vadaszni melyik gyarto adja ki, mikor es melyikre a frissiteseket....
Egy darabig erdekes, aztan mar....
Nem is a hu de nekem x verziom van erzes miatt, hanem a biztonsagi szint vegett.
Biztos lenne haboru, de lehet raferne a piacra egy kis szelektalodas.
Nem egy orult nagy kenyszer, hogy egy ev mulva kiadjon egy rendszerfrissitest a keszulekre.
Ha meg ez sem megy akkor, igy jart.
Isszonyat hamar betelt a torta, eu-usa piac betelt, nyitni kellett India, es igy tovabb.
A lenyeg, hatha lesz valami valtozas, remenykedem benne. -
aujjobba
addikt
válasz
aprokaroka87 #146 üzenetére
Az AOSP ami nyílt és szabad, minden benne van ami a google rendszerében, kivévé a google féle szolgáltatások.
A google cuccai a licenszkötelesek (store, stb), nem véletlenül nincenek ezek benne alapból a custom romokban, hanem külön kell feltelepítened hozzá.
Nem teheti bele a rom készítője licensz nélkül.A google az AOSP legnagyobb fejlesztője, hozzáteszi a saját dolgait, ezt együtt nevezhetjük google stock droidnak.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #143 üzenetére
Itt valami nem stimmel. Semmi sem látszódhat annak, ami nincs, mert akkor nem látszódna semminek sem.
Ez nem csak egy szójáték. A lényege az, hogy akkor tulképp mi is az a stock Android, ki készíti, és kinek, milyen joga van kötelezni bárkit, bármire az Android -dal kapcsolatban? Az Android nem egyenlő a Google Play szolgáltatásokkal. -
válasz
aprokaroka87 #137 üzenetére
Szerintem is.
Én sem gondolom, hogy egy kalap alá venné a két várost. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #132 üzenetére
Szerintem a Google nem kényszerül ilyen piti lépésekre
Semmi jelentősége a verziószámoknak, továbbra is azt mondom. Ha olyan fontos lett volna nekik, akkor csak egész verziókat adnak ki az elejétől, nem 4.1, 4.2, 4.3, 4.4...
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #110 üzenetére
A kettő két teljesen külön dolog.
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #107 üzenetére
Attól függ, hogy használsz-e olyan appot, ami eddig ette-e az aksit a háttérben. Ez csak GUI-s appokra vonatkozik, azokra nem ami szolgáltatásként fut.
(#108) Somatom:
"The value of the legacy setting INSTALL_NON_MARKET_APPS is now always 1. "
Azaz mindig a system package installer lesz meghívva telepítéskor, ha másmilyen telepítést igényel az app akkor át kell írni az appot."To prevent users from installing unknown apps using unknown sources, you should instead apply the DISALLOW_INSTALL_UNKNOWN_SOURCES user restriction."
Ha a fejlesztő meg akarja akadályozni, hogy az appot ismeretlen forrásból telepíthető legyen akkor, más korlátozást kell használjon."Managed profiles created on devices running Android 8.0 (API level 26) automatically have the DISALLOW_INSTALL_UNKNOWN_SOURCES user restriction enabled."
A managed profiloknak minden esetben tiltott lesz az ismeretlen forrás. Ez különböző MDM alkalmazásokat érinti (Android for Work, vagy KNOX). Nekem jó mert 1 tiltással kevesebbet kell kikényszeríteni.Nem hiszem, hogy bármelyik is érintene.
-
AusWolf
őstag
válasz
aprokaroka87 #103 üzenetére
Nem próbáltam másik böngészőt, mert a jelszavaim és a könyvjelzőim a Chrome-mal vannak szinkronizálva.
Ebben igazad van, úgyhogy akkor inkább a Google-t szidom, amiért nem oldja meg.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #99 üzenetére
Mit nem értesz ezen? Vagy bitcoint bányászik, vagy a paksi erőművet vezérli. A kettőt együtt nem bírja az S6.
-
válasz
aprokaroka87 #95 üzenetére
gondoltam...csak viccesen hangzik...
-
válasz
aprokaroka87 #55 üzenetére
piszkoládás...az mi?
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #85 üzenetére
Újrakezdik, csak nem édességnevekkel. Az első ilyen lehetne mondjuk Arzén, vagy, valami jellegzetesen nagy, keserű pirula.
Jobban passzolna, mint a mostani mézesmadzag nevek.
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #85 üzenetére
Az ami ilyenkor lenni szökött kezdik elölről, az Ubuntu most vált A-ra, mivel ők már körbeértek.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #77 üzenetére
Tulképp gyártói. Az előző telómon gyárilag 4.4 -volt, de úgy volt csatolva a mikroSD, hogy bármelyik app, korlátozás nélkül tudta használni (úgy, mint a korábbi Android verziókon). De, én inkább úgy fogalmaznék, hogy volt olyan gyártó, amelyik nem majmolta le a Google baromságát. A túlnyomó többség viszont igen.
-
ddaydome
senior tag
válasz
aprokaroka87 #62 üzenetére
Köszi.
Ez akkor sem érdekelt és most sem. Én nem fogom kinyomozni sosem, hogy mi a bug, mert nem érdekel. Működjön normálisan, ennyi érdekel. -
ddaydome
senior tag
válasz
Hello!
Nekem Sony-s 4.1 volt és nagyon lassult és sokszor még az alapvető appok pl. tárcsázó megnyitása is 1 perc volt.
Akkoriban a Lumiám a stabil, teljesen folyamatos rendszerével és ezerszer jobb task és ram kezelésével legyalázta az egészet. A Windows 10-es pedig márciusra már betonstabil volt ( mondjuk szerintem már tavaly nyáron is), és a felülete is teljesen jó volt számomra. Egyetlen hátránya a piacon lévő programok frissessége és hiánya. Ha ez megszűnne, már mennék is vissza a Micihez. -
batai15
félisten
válasz
Csempe és az ioshez hasonló ram kezeles. Még a lumia 820am sebességben és multitaskba körbe röhögte az akkori droidos telefonokat.
Na de ennyi volt az erénye több nem.. -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #28 üzenetére
Már én is inkább Newpipe -ra váltottam, de előtte BS Player -t használtam YT -hoz. Ment kisablakban, és háttérben is, mint ahogy az összes többi videó is. A Google ismét feltalálta a spanyolviaszt. Az értesítési sávot is faragja jobbra-balra, de sosem lesz olyan, mint a Gravitybox. Ez az ikonozgatás is egy vicc. Nova, Apex régóta sokkal többet tudnak, mint amiket a Google kiizzad. Sztem kár ezen tornáznia. Minek van egy telóban 3-4GB RAM, ha nem azért, hogy programokat telepítsünk, és futtassunk, amikkel a saját szájunk íze szerint alakíthatjuk a telót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kés topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest