- Vivo Y28 - okkal marad az árnyékban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Hivatalosnak tűnő képanyagon a Galaxy A26 és A36 is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Srácok, hogy a fészkes fenébe lehet kikapcsolni, hogy ha valaki üzenetet küld a Messengeren, egy chat beszélgetésben. ne dobjon fel állandóan egy kis pöttyöket a képernyőre, hogy ez az írt valamit?
Nokia 8 Oreo / az értesítéseket kikacsoltam és mégis -
BatchMan
senior tag
válasz
Stauffenberg #128 üzenetére
Instant apps:
Pro: <na ezt töltse ki valaki, mert a merketing dumát leszámítva sok előnyét nem látom>
Kontra:
- akkor is használ mobilnetet, ha csak wifi install van engedve
- telepít, elindít kérés, engedély nélkül
- valójában nem települ, ezért újra és újra leszedeti magátNem látom be, hogy ha valaki vírus telepítésére akarja használni ezt a technikát, miért ne tehetné meg.
Fentiek értelmében uninstalltam, amíg valaki meg nem győz az előnyéről, veszélytelenségéről.
-
GeryFlash
veterán
,,Egész nap az úton, mobilneten lógva, mondjuk Berlin utcáit járva viszont megindul a százalékdarálás. Nyilván egy rakás dolog történik a háttérben, elsősorban lokáció alapján, de mégsem okés, hogy a hordozható töltő kötelezően ott lapul a zsebben, akár 40 fokban, mert állandóan merül a ketyere. Remélhetőleg az Oreo új háttér menedzsmentje ezen a kellemetlenségen enyhít."
Hát azért egy bemutatónál azért jó lett volna ezt letesztelni
Ezt leszámítva alapos bemutató, köszönjük!
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Casti98
tag
válasz
Stauffenberg #184 üzenetére
azert a Samsung neha meg megerolteti magat!
"Je ne regrette rien..."
-
NandorHUN
addikt
Mire kijön az S7-re még majdnem 1 év.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Dr. Oid
aktív tag
Egy hétig bírtam, ment vissza a 7.1.2.
Frissítés óta nem csatlakozik 802.1x wifihez, factory reset után se. Infó, támogatás szokás szerint semmi.Ez még mindig egy béta, maximum.
-
Mercel
senior tag
válasz
Juhaszatti #21 üzenetére
Nekem BlackBerry Z30-on megy gyári böngészővel a YouTube háttérben - de csak asztali verzióban.
A Google be....Marcel
-
pozanos
tag
válasz
Crafter32 #119 üzenetére
Szia, ha nem akarsz mókolni akkor szedd le a Samsung Internet böngészőt. Beállításokban engedélyezd a videó segédet vagy valami hasonló (ehhez még Oreo sem kell). Ha gyári Oreo van fenn, és hajlandó vagy egy kis mókra, engedélyezd a System UI Tunert hosszan nyomva a kis fogaskerék ikonra a gyorsbeallitasi savnal, abban is be lehet kapcsolni Picture in Picture a neve, sok videó van fenn erről a Ytubeon. Nekem SuperXE Oreo van fenn, abban nem volt benne valamiért ezért Custom Navbar Bar rootot igénylő alkalmazással oldottam meg, ingyenes a Playen. És kiválóan működött már az utolsó bétán is.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Úgy gondolod, hogy az LG ebben jobb?
Még mindig nincs Nougat sem a G4-re. Kiadtak egyetlen egy főverzió frissítést, aztán közölték, hogy ennyi volt. Csak a felháborodás miatt kezdtek el rajta dolgozni. Már itt van lassan az Oreo, mikor egy év csúszással kiadnak egy szánalomfrissítést Nougat-ra.
Ne legyenek nagy elvárásaid velük szemben...
Amúgy baromi jól tudnak stabil és jól optimalizált rendszert írni, de ha fontos a jó support, akkor csakis Pixel jöhet szóba. A többi gyártó egy nagy láma.
-
Roxbury
őstag
Köszönöm. 😊
-
Igen kell neki a microG app , ha az telepul utana vegre egy normalis tecso kliense lesz az embernek . Egy ket apro beallitast kell csak megcsinalni , es hatterbe rakva , meg fejen allva is fut az app. Sajna uj mar nem lesz belole mert lealtak a fejlesztessel .. de amig a google a tecso api-n nem valtozatat , addig orommel lehet hasznalni ..
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Casti98
tag
Huawei P9re meg a Nougatot varom,es igy nem sok remenyt latok 8.0ra,egy jo darabig,ennyit a Huaweirol,kov telom vagy Pixel vagy LG lesz(100%)!Es nem csak ezert,sok fagyasom es hibat talaltam,ami csalodast keltett egy joval regebbi Nexus 5 utan!Come on Oreo!
"Je ne regrette rien..."
-
-
Roxbury
őstag
válasz
this is life #173 üzenetére
A MicroG app mert kell az Ogyoutubenak? Feltettem mindegyiket. Nagyon jo, tokeletes.
-
"Mindeközben a 2015-ös Marshmallow a domináns főverzió, a mobilok harmadán pedig még régebbi Android fut."
Talán ha a nedves gyártók kiadnák a régebbi modellekre is a frissítést, akkor jobb lenne - de hát az nem érdek.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Halkow.
senior tag
Nem valami egetrengető újdonságok, de jobb mint a semmi. Nem bánnám ha Platinum 7 -is megkapná de annak sajnos semmi esélyét nem látom
-
-
atike
nagyúr
.....na majd a következő telefonom.... A mostanin esélyem sem lesz látni...
(LG V10)
-
Somatom
veterán
Tulképp egyetértünk. Nekem sincs ellenemre a mókolás, de szoktam "rágódni" a forráson. Az XDA -val viszont sztem sincs probléma. Ehhez a megoldáshoz viszont minimum root kell, amivel szintén nincs problémám, de sokaknak nem opció. Vannak rootot nem igénylő megoldások is, ahogy azt már többen írták itt.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Probald ki az ogyoutube-ot , kellemes korrekt youtube kliens , apk mirror-on megtalalod .. mindent tud amit a red , illetve joval tobbet , szamuzte is a google anno az alkalmazas boltbol..
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
hari73f
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #170 üzenetére
legénykorában a linuxban még megvolt alapból
Hát rendszergazdaként nem akarnak a mobilodra engedni azok a csúnya gyártók....
... de szerintem inkább a Guglimondjuk én csak rootolt telefonokat használok..
amire nincs root lehetőség meg sem veszem.[ Szerkesztve ]
-
hari73f
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #168 üzenetére
kell az appnak net?
ha nem hát tiltsd le a firewall-ban.
-
aprokaroka87
nagyúr
Root tűzfal nekem is van
plusz hosts blokkolás
amihez én is kézzel adok hozzá oldalakat.Viszont ezekben a viruskergetőkben nem igazán bizok.
Pl most van egy appom ami adChoices reklámot dobál be.
Pedig ugy tudom az "kéretlen"De az adathalászatott a reklámblokkolás sem oldja meg.
[ Szerkesztve ]
-
hari73f
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #166 üzenetére
Ja ... kerítőhálóval.
Amúgy nincsenek illúzióim. valószínű minden app gyűjtöget adatokat.
Csak arra akartam rámutatni, hogy a Play Store sem biztonságos az 1szeri usernek.Az alkalmazott ellenlépéseim: víruskeresés (AVAST+ESET Smart Security)
még az .apk fájlban. AVAST fut a mobilon is.Adaway reklámszűrés / host alapon, rendszerszinten.
Ami még meggyőzőbb: tűzfalban letiltom az applikációkat, ha nem kell
a használatukhoz feltétlenül Internet.[ Szerkesztve ]
-
hari73f
aktív tag
köszönöm a pontosítást
én nem sokat szoktam rágódni a dolgok forrásán.
Lényeg hogy jól működik.Az XDA fórumon már sok hasznosat olvastam az évek alatt
Nevezhetjük "mókolásnak" is , viszont az itt leírt dolgok tesztelve vannak,
az appok működnek, sok probléma megoldódik.. vidám felhasználókEzzel ellentétes a tapasztalatom a Play áruházzal,
el sem indul sok félig-meddig tákolt app.Mostanában épp a Play áruház applikációi adathalásztak a
"kedves" beépített reklámokkal.
Ez már a sokadik hasonló eset a Google Playen[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz
aprokaroka87 #160 üzenetére
Én így tapasztalom.
Sok készülékre még csak most jönnek meg a 7-es frissítések és nem is lesz több.
Ez leginkább az Ázsiai telefonokra érvényesek, de a neves gyártóknál is lassú a dolog. Legalábbis a közép és lentebbi kategóriákra. Ebből fakadhat, hiszen a legtöbb készülék ott kerül értékesítésre. -
csongi
veterán
válasz
aprokaroka87 #143 üzenetére
Lehet.
De valahol csak van gazdaja a dolognak.
Ez sem normalis, hogy egy verzioval kijon egy keszulek, es soha tobbet masik.
Be kell latni, ide is be kell vezetni egyes szabalyokat, mint az autogyartasba.
Es itt az egesz elektronikai vilagra gondolok. Minden ami egybeszerelt, kotelezni kellene x evig az alkatreszellatast, illetve a szoftveres tamogatast.
Rendben van, hogy elmegy ket evet egy verzioval, csak igy rettenet lassan terjed az ujabb verzio.
Valahol a 4.0 kornyeken eleg jol lehetett ezt az elavultatsos dolgot alkalmazni. Ez valtozott, es itt evek alatt tortenik meg, nem evtizedek alatt..
Az is lehet, elegendo lenne ket evente piacra dobni es ezt is egy 7.2es verzioba kiadni.
Ezzel a frissitesi szisztemaval, szepen atadjak a lehetoseget a konkurencianak, a verzioszam kergetese alabb hagy...
Azt vadaszni melyik gyarto adja ki, mikor es melyikre a frissiteseket....
Egy darabig erdekes, aztan mar....
Nem is a hu de nekem x verziom van erzes miatt, hanem a biztonsagi szint vegett.
Biztos lenne haboru, de lehet raferne a piacra egy kis szelektalodas.
Nem egy orult nagy kenyszer, hogy egy ev mulva kiadjon egy rendszerfrissitest a keszulekre.
Ha meg ez sem megy akkor, igy jart.
Isszonyat hamar betelt a torta, eu-usa piac betelt, nyitni kellett India, es igy tovabb.
A lenyeg, hatha lesz valami valtozas, remenykedem benne. -
Csabis
aktív tag
Tagnap keresgéltem és találtam ha jól olvasta Samsung csak a S7 fogja tenni S6 és kortársai nem.
Samsung Oreo up[link]
-
DonaldJames
tag
Engem annyira nem fogott meg,de majd csak kiderül hátha.Köszi a tesztet
▂▃▃▅▅▇▇Megbízhatóságom 551 pozitív és 0 negatív..... ▇▇▅▅▃▃▂
-
Somatom
veterán
Nem ezen múlik. Vettem egy Androidos boxot (KIII, Amlogic S905, 4x1,6GHz, 2GB RAM). Ha háttérbe teszem a böngészőt, majd újra előhozom, akkor kezdőlappal indul. Sok hasonló kütyüm volt már az évek alatt, úgyhogy tudom, hogy ennek nagyon nem így kéne lennie. Direkt ilyenre hangolták a memóriakezelését, és nem a fejlesztői menüben tiltották le a háttérben futást.
[ Szerkesztve ]
-
CsabaZz
tag
válasz
Crafter32 #114 üzenetére
Kipróbáltam S8-on, és nem igaz, amit állítasz! Ha háttérbe rakom a Chrome-ot vagy a Samsung böngészőjét, betölti a háttérben az oldalt, és mikor visszaváltok rá, be van töltve.
Kitalálom, M4 Aqua???
"[...] Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük." :)
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Stauffenberg #49 üzenetére
A többség viszont pont elégedett azzal ha valami működik és nem akarnak évente megszokni egy teljesen nulláról átszabott új felületet.
Szívemből szóltál.valami
-
w333
félisten
Hát ez a stock android egyre csúnyább ... hogy néz ez ki ?
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
aujjobba
addikt
válasz
aprokaroka87 #146 üzenetére
Az AOSP ami nyílt és szabad, minden benne van ami a google rendszerében, kivévé a google féle szolgáltatások.
A google cuccai a licenszkötelesek (store, stb), nem véletlenül nincenek ezek benne alapból a custom romokban, hanem külön kell feltelepítened hozzá.
Nem teheti bele a rom készítője licensz nélkül.A google az AOSP legnagyobb fejlesztője, hozzáteszi a saját dolgait, ezt együtt nevezhetjük google stock droidnak.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #143 üzenetére
Itt valami nem stimmel. Semmi sem látszódhat annak, ami nincs, mert akkor nem látszódna semminek sem.
Ez nem csak egy szójáték. A lényege az, hogy akkor tulképp mi is az a stock Android, ki készíti, és kinek, milyen joga van kötelezni bárkit, bármire az Android -dal kapcsolatban? Az Android nem egyenlő a Google Play szolgáltatásokkal.[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Most mar csak korvonalazodik, hogy valtoztatni kellene a drissitesi modon.
Valahogy kotelezhetne a stock androliddal forgalomba kerulo keszulekek gyartoit, hogy a kiadas utan meg ket foverziohoz keszitsenek frissitest.
Mert a jelenlegi formban, eljutunk 10-ig, de a zome 6.0-as verzion fog futni.
A regebbi keszulekek n frissitese mostar nem hozza magaval a keszulek cseret, mert frisseb androidra vagyik a tulaj. Az egybeszererlt kutyuknel kb 2-2.5 ev a kihirdasi ido. Annyira nem fajhat frissiteni.
Legalabb az eselyet megnovelnek, hogy marka huek lennenek a vasarlok. -
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy arról van infó, hogy van-e olyan változás ami eddig nem igényelt SU jogot, de most már fog?
Gondolok itt pl a mobilnet ki/be kapcsolásra 3rd appok számára.
-
Somatom
veterán
Ahha. Tuti hely. Az nem Németországban van? Ott nem németek élnek? Biztos tudnék ott, köztük élni... ...ha korbáccsal kényszerítenének rá. Épp elég nekem az, hogy ott dolgozom. Kéthetes váltásban vagyok, és ahogy végzek, már húzok is el onnan. Szörnyű hely, szörnyű klíma, szörnyű nép. Közlekedés? Az egész ország egyetlen nagy stau, gesperrt, umleitung.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
aprokaroka87 #137 üzenetére
Szerintem is.
Én sem gondolom, hogy egy kalap alá venné a két várost.Xiaomi 13T
-
srq2
csendes tag
Mondjuk Berlinre nem jellemzo a 40 fok itt alt sokkal jobb a klima. Tudom nem azt irta de megis mintha egy kalap ala venne Budapesttel pedig a levego a kozlekedesi kultura a tobbseg viselkedese a rendorok hozzaallasa hat igazabol semmit nem lehet osszehasonlitani sem azzal a tebolydaval amire emlekszem..
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #132 üzenetére
Szerintem a Google nem kényszerül ilyen piti lépésekre
Semmi jelentősége a verziószámoknak, továbbra is azt mondom. Ha olyan fontos lett volna nekik, akkor csak egész verziókat adnak ki az elejétől, nem 4.1, 4.2, 4.3, 4.4...
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #129 üzenetére
Hogy érnék már utol, amikor mindketten évente egy verziót ugranak...?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610 #129 üzenetére
Na jó
de az ios jelenleg 11-nél járÉn a Google helyében Egyből az Android 12-vel jöttem volna ki
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Folyton csak azt igazolod, hogy te csak a felszínt látod. Ott valóban kevesebb a látványos újítás az utóbbi időben.
Ha nem fogod fel a felszín alatti fejlesztések jelentőségét (security patch system, jogosultságkezelés, fáljrendszer változások, instant apps, színmenedzsment, API szintű fejlesztések, stb), akkor az a te bajod. Hápogj tovább kedvedre, hogy nem fejlődik az Android...
-
nonsen5e
veterán
-
Somatom
veterán
Köszönöm! Ez valóban nem érint. Van egy-két saját készítésű segédalkalmazásom E-Robothoz, meg néha előfordul, hogy inkompatibilisnek titulált alkalmazást kell apk -ból telepítenem. Ja, meg a céges Tabletre Dolphin -t, meg VLC -t, Google fiók nélkül.
Csak kíváncsi voltam, hogy próbálja-e kényszeríteni a Google a felhasználókat a Play -re. Logikus lépés lenne tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz
dilajoska1 #121 üzenetére
Értem. Ettől még hajt a kíváncsiság. Ha betölt egy oldal a háttérben is pl. a te készülékeden is, akkor valószínűnek tartom, hogy memória kezelés vagy szabad memória függvénye a dolog. És ha másért nem is ezért lenne érdemes A3 helyett Compactot vásárolni.
#123: van benne logika. Biztosan ilyesmi a gond. Ha másnak megy nekem (nekünk) nem, jobb ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz
dilajoska1 #115 üzenetére
Ez így nekem kínai, de szívesen megnézném vagy elolvasnák egy részletesebb leírást. Gondolom nem telefon márkától függ. Mások is kíváncsiak szerintem a YouTube hogyan futna elöfizetés és mókolás nélkül.
-
MikeWazowski
veterán
Ez nagyon kevés... és ez egy főverzió...?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
-
Crafter32
őstag
Nekem a gyari Samsung böngésző nagyon bejött, de bármilyen böngésző megáll ha háttérbe rakom. Nem tölti be az oldalt ha háttérbe rakom. Ezt egy öt éves OS10 es telefon is tudja. Az android nem. Nincs valós multitask. Hangrögzítők pl futnak háttérben, mert működnek, de egyetlen egy böngésző sem, ahogyan a YouTube sem. Zavaró ez így 2017 ben. Tegyük fel a telefonok már mini számítógépek, ezért egyre drágábbak is. Ha a Windows laptop nem tudna háttérben futtatni, YouTube - ot a fél világ lövöldözne tűntetésen az utcákon.
[ Szerkesztve ]
-
Gondolom a Samsung majd januárra készíti el a saját verzióját.
duree54
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #110 üzenetére
A kettő két teljesen külön dolog.
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #107 üzenetére
Attól függ, hogy használsz-e olyan appot, ami eddig ette-e az aksit a háttérben. Ez csak GUI-s appokra vonatkozik, azokra nem ami szolgáltatásként fut.
(#108) Somatom:
"The value of the legacy setting INSTALL_NON_MARKET_APPS is now always 1. "
Azaz mindig a system package installer lesz meghívva telepítéskor, ha másmilyen telepítést igényel az app akkor át kell írni az appot."To prevent users from installing unknown apps using unknown sources, you should instead apply the DISALLOW_INSTALL_UNKNOWN_SOURCES user restriction."
Ha a fejlesztő meg akarja akadályozni, hogy az appot ismeretlen forrásból telepíthető legyen akkor, más korlátozást kell használjon."Managed profiles created on devices running Android 8.0 (API level 26) automatically have the DISALLOW_INSTALL_UNKNOWN_SOURCES user restriction enabled."
A managed profiloknak minden esetben tiltott lesz az ismeretlen forrás. Ez különböző MDM alkalmazásokat érinti (Android for Work, vagy KNOX). Nekem jó mert 1 tiltással kevesebbet kell kikényszeríteni.Nem hiszem, hogy bármelyik is érintene.
-
vicze
félisten
"nem tölti be az oldalt, ha a háttérben fut"
Ez alkalmazás viselkedés nem OS. Meg tudod határozni, hogy egy alkalmazás hogy viselkedjen előtérben és háttérben. Csak a fejlesztőtől függ, hogy ez hogy írja meg.
Az hogy mit tud háttérben csinálni eléggé megváltozott 8.0-ban.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Nem értelek. Nyafogni akarsz, vagy megoldani a problémákat? Nem arról van szó, hogy az Android nem lenne képes rá, hanem arról, hogy a Google nem engedi amit szeretnél, mert az érdekei nem egyeznek a tiéddel. Ahogy az enyémmel sem. Ezért, első beüzemeléskor, azonnal tiltom a Chrome -ot, és a Youtube -ot is. Mindkettőre van sokkal használhatóbb alkalmazás.
Szerk.: lekéstem.
A könyvjelzők exportjára/importjára is vannak megoldások. Sztem a jelszavakra is, bár azokat semmiképpen sem bíznám egy böngészőre. Ezt a jekszómentéses/kitöltéses dolgot is úgy állítja be a Google, mintha valami világújdonság lenne. Évek óta használom Dolphin -ban és Firefox -ban a LastPass beépülőikkel.[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
válasz
aprokaroka87 #103 üzenetére
Nem próbáltam másik böngészőt, mert a jelszavaim és a könyvjelzőim a Chrome-mal vannak szinkronizálva.
Ebben igazad van, úgyhogy akkor inkább a Google-t szidom, amiért nem oldja meg.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
AusWolf
őstag
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #99 üzenetére
Mit nem értesz ezen? Vagy bitcoint bányászik, vagy a paksi erőművet vezérli. A kettőt együtt nem bírja az S6.
-
Somatom
veterán
-
-
AusWolf
őstag
-
aprokaroka87
nagyúr
-
-
ddaydome
senior tag
válasz
Stauffenberg #69 üzenetére
Hello!
Ahogyan ìrtam, ha lenne olyan harmadik, aki jó versenytàrs, akkor vàltanék. Amúgy a windows rendszer jó, csak a màsik fontos része az àruhàzban lévő appok nem. Ha újra fejlődni kezdenek, akkor vàltani fogok rà! Egy harmadik versenytàrs hasznosabb lenne, mint a te hozzàszólàsod... Az Androidnak is az lenne és az Applenek is.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #85 üzenetére
Újrakezdik, csak nem édességnevekkel. Az első ilyen lehetne mondjuk Arzén, vagy, valami jellegzetesen nagy, keserű pirula.
Jobban passzolna, mint a mostani mézesmadzag nevek.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #85 üzenetére
Az ami ilyenkor lenni szökött kezdik elölről, az Ubuntu most vált A-ra, mivel ők már körbeértek.
-
pomorski
őstag
válasz
dilajoska1 #60 üzenetére
Jaj ne már! Tényleg?
-
vicze
félisten
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #77 üzenetére
Tulképp gyártói. Az előző telómon gyárilag 4.4 -volt, de úgy volt csatolva a mikroSD, hogy bármelyik app, korlátozás nélkül tudta használni (úgy, mint a korábbi Android verziókon). De, én inkább úgy fogalmaznék, hogy volt olyan gyártó, amelyik nem majmolta le a Google baromságát. A túlnyomó többség viszont igen.
-
S e t h
nagyúr
válasz
enginev3.0 #35 üzenetére
Annak nem leállt a fejlesztése?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
zizidor
őstag
Á!
Nekem szimpatikus a Marshmallow újítása, hogy nem kötelező minden jogot megadni egy alkalmazásnak, a Lollipop SD-kártya korlátozása meg épp ellenkezőleg, de én is elégedett lennék, ha legalább a biztonsági javításokat rendszeresen (mondjuk negyedévente) tolnák a gyártók, de még ez is csak egy vágyálom.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
törölt tag
Igen, tudom, hogy ez build-szám, oda is írtam. De ez is lehetne a verziószám, vagy akármi más is, annyira nincs jelentősége. Illetve a build-számnak van, mert ezzel lehet követ a pontos kiadásokat, de nekem jobban bejön az a fajta megoldás, ami Chrome alatt van, hogy kit érdekel a verziószám, van a legfrissebb kiadás, használd azt
Csak kár, hogy Androidnál nem ilyen egyszerű a frissítés.
-
zizidor
őstag
válasz
SkyLine3000 #67 üzenetére
Mi az LP és az MM?
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Z10N
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
Én meg azt látom, hogy az Android az első pár évében elképesztő mennyiségű és minőségű változáson ment át, hiszen volt is honnan fejlődni, nagyjából a béka segge alól. Innen lehet látványosan építkezni.
De ma már nem lehet 12 havonta a feje tetejére állítani a rendszert meg vele együtt az egész világot. De egyébként ez sem igaz, mert a felszín alatt nagyon sokat fejlődött az Android az utóbbi években is. Elhiszem, hogy egy átalakított biztonsági frissítési rendszer nem olyan dolog, amit unalmas perceidben nyomkodhatsz, meg a kernelszintű vagy API szinten érkező újdonságoktól is nehéz fellelkesülni, de hát ez már csak így megy.
Ha annyira unod válts máshova, sok sikert hozzá. Az iOS egykutya az Androiddal ezen a téren a Windows Phone meg hol is van? Várjál, előveszem a nagyítómat, hogy megtaláljam a felhasználói bázisát.
-
SkyLine3000
addikt
Mennyire nem hiányoznak ezek a frissítések. Én olyan jól elvagyok a stock LP-al. Tökéletes vele a telefon. Még a MM-t sem tettem fel. Csak ront rajta.
Ezeknek az évenkénti főverzió frissítéseknek meg semmi értelme. Egyet adnának ki hibátlan állapotban és hagynák legalább 2 évig. -
ddaydome
senior tag
válasz
aprokaroka87 #62 üzenetére
Köszi.
Ez akkor sem érdekelt és most sem. Én nem fogom kinyomozni sosem, hogy mi a bug, mert nem érdekel. Működjön normálisan, ennyi érdekel."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #56 üzenetére
Ez a build szám, nem a verzió, az változatlan.
Itt a lista, csak hosszabbra kellett csinálni, mert már túl sok a bulid és nincs elég betű. -
vicze
félisten
2. komment minden pontosan le van írva. Pont azért linkeltem, mivel a cikk tartalma "felületes".
-
aprokaroka87
nagyúr
-
ddaydome
senior tag
válasz
aprokaroka87 #55 üzenetére
Hello!
Nekem Sony-s 4.1 volt és nagyon lassult és sokszor még az alapvető appok pl. tárcsázó megnyitása is 1 perc volt.
Akkoriban a Lumiám a stabil, teljesen folyamatos rendszerével és ezerszer jobb task és ram kezelésével legyalázta az egészet. A Windows 10-es pedig márciusra már betonstabil volt ( mondjuk szerintem már tavaly nyáron is), és a felülete is teljesen jó volt számomra. Egyetlen hátránya a piacon lévő programok frissessége és hiánya. Ha ez megszűnne, már mennék is vissza a Micihez."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Z10N
veterán
Mar alig varom a palacsintat
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Somatom
veterán
válasz
Sztem ez pont fordítva van. Apex, Xposed, Gravitybox, plusz a többi, jól megszokott, 3rd party alkalmazásaim, és nem kell attól tartanom, hogy újra kell tanulnom a teló kezelését, mert a Google -re ismét rátört az agybaj. A mostani telómon (Moto Z Play, v6.0.1) pont olyan a főképernyő, a kezelés, mint anno az SGS2 -mön. Ahogy én kedvelem. Sötét háttér (útálom a Material szörnyűséget, ami Amoleden nem is praktikus), keresősáv kiiktatva, alul elgördíthető tálca ikonsor (akár 1x1 -es Widgetekkel), stb., stb. Ezeket a custom launcherek évek óta megbízhatóan tudják. Hozzájuk képest a Google gyári kezelőfelülete még mindíg a béka s..ge alatt van.
-
batai15
félisten
válasz
aprokaroka87 #55 üzenetére
Csempe és az ioshez hasonló ram kezeles. Még a lumia 820am sebességben és multitaskba körbe röhögte az akkori droidos telefonokat.
Na de ennyi volt az erénye több nem.. -
törölt tag
Most jelentették be pont az új build-szám formátumot, láthatóan nincs benne 8.0, mert nem is lényeges, hogy 7.2 vagy 8.0, a kódbázis a lényeg. Csak ezt legtöbben nem igazán értik meg.
Crafter32: Azért, mert ezzel akarják terelni az embereket a Red előfizetés használatára. Nem is értem mondjuk miért akar valaki egy videót háttérben futtatni... De, persze értem, mert ott hallgatnak zenét sokan. Ennyi erővel lehetne instagramon is zenét hallgatni, milyen jó lenne
Azt már meg sem merem említeni, hogy te nem "az" Android rendszert használod, hanem egyet a sok közül, például a Samsung-féle (nem tudom most minek hívják, már nem Touchwiz) kiadást, ami funkciókban és kinézetben is eltérhet a többitől. Ezért sincs értelme arról beszélni, hogy "az" Android hova fejlődik, főleg ha el sem olvasod a teljes changelogot, és aztán azt a listát, hogy az adott gyártó mit módosított rajta (hagyott ki belőle, vagy tett hozzá).
-
ddaydome
senior tag
válasz
Hello!
Két-három évvel ezelőtt Windowsos telefonom volt egészen idén márciusig. Az újítás nem csak a felületről szól, hanem a hasznos és lényeges új fejlesztésekről. Amik most vannak, szerintem nem lényeges, trend teremtő fejlesztések.
A kommentek többségénél meg pont az elégedettség hiánya látszik....Szerintem sokan érzik az innováció hiányát.
Ha felfele változna a Windows, akkor ismét azt használnám. Mondom ezt úgy, hogy 2-3 évet töltöttem WP-vel és kis időt a Windows 10-el. Ezek előtt 4.1-s és 2.3-s androidon voltam, most 7-ssel vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
"Ehhez persze rá kell bízni a Google-re kódjainkat (már enélkül is elég sokat tud rólunk)"
Azt nem árt tudni, hogy ez már a Chrome esetében is így van, hiszen a megjegyzett jelszavakat felhőben tárolja. Aki ott használja a funkciót, itt is használhatja.
(#44) ddaydome: Miért pont most érzed így? Miért nem két éve vagy teszem azt három éve fogalmazódott meg benned? Alapjaiban az Android nagyon sok éve nem változott már, a legtöbb újdonságot a motorháztető alatti fejlesztések tették ki. Az olyan dolgok, mint az osztott képernyő, kép a képben meg a többiek a gyártók saját meglévő megoldásait emelték át natív API szintre.
Én viszont elmondhatatlanul örülök, hogy jön a rendszerbe a színtér menedzsment, én már valahol az Android 2.2 körül megfogalmaztam ezt az igényt. De ezt is csak az érti meg, aki egyáltalán érti, hogy ez mit jelent.
Azt is el kell fogadni, hogy ez a rendszer már többé nem úttörő pioníroké, hanem sok millió felhasználóé. Látjuk mi lett abból, mikor a Microsoft két évtizednyi konvenciót arcon vert egy Windows 8-cal. Nem tudom mit vársz, ez egy oprendszer. Ha unatkozol tölts le egy appot amivel elütöd az időt vagy rootolj, mehet fel egy Xposed és úgy formálod az igényeidre a rendszert, ahogy jól esik.
A többség viszont pont elégedett azzal ha valami működik és nem akarnak évente megszokni egy teljesen nulláról átszabott új felületet.
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
"multi-display support" engem ez érdekelne hogy pontosan mi? Cikkben nem ment bele Bone.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
jUUh
addikt
Nem érzem, hogy erre hatalmas szükségem lenne, de majd eccer
Samsung Galaxy S23+
-
Roxbury
őstag
válasz
enginev3.0 #38 üzenetére
Köszi. 😊
-
Crafter32
őstag
válasz
Juhaszatti #21 üzenetére
Ezért írtam alapból kellene tudni a multitaskot. Nem igazán értem minek ehez elöfizetés. Tudom, hogy halott rendszer már az OS10, de tényleg minden ment háttérben: programok, YouTube, böngésző, bármi.
-
ddaydome
senior tag
Sziasztok!
Ez a foyamatos kevés hasznos újdonsàggal bìró főverziófrissítés nekem azt mutatja csak, hogy kifulladt az innovàció. Persze tudom, sokat dolgoztak a motorhàztető alatt, de ez nem jön àt annyira. Nekem az làtszik, hogy unalmas az android ês kellene egy harmadik szereplő.... Pont nem érdekel, hogy tudok-e majd rà frissìteni, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Quasi_modo
nagyúr
-
chipesz
őstag
-
toth_janika
őstag
-
vicze
félisten
"Miért nem lehet alverzióban frissíteni?"
Azért mert 5.0-tól megszüntette a Google ezt a gyakorlatot. Pontosan úgy verzióznak ahogy akarnak.
x.1 az minimális API kiegészítésnek és nagyobb hibajavításoknak van fenntartva.Elég konkrétan 0 jelentősége van, mi a verziószám.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Juhaszatti #27 üzenetére
OGYoutube
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #28 üzenetére
Már én is inkább Newpipe -ra váltottam, de előtte BS Player -t használtam YT -hoz. Ment kisablakban, és háttérben is, mint ahogy az összes többi videó is. A Google ismét feltalálta a spanyolviaszt. Az értesítési sávot is faragja jobbra-balra, de sosem lesz olyan, mint a Gravitybox. Ez az ikonozgatás is egy vicc. Nova, Apex régóta sokkal többet tudnak, mint amiket a Google kiizzad. Sztem kár ezen tornáznia. Minek van egy telóban 3-4GB RAM, ha nem azért, hogy programokat telepítsünk, és futtassunk, amikkel a saját szájunk íze szerint alakíthatjuk a telót?
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz
Juhaszatti #21 üzenetére
Androidon Chrome böngésző és le lehet tenni háttérbe a youtube-ot! Böngészőben megnyitom a youtube-ot megkeresem mondjuk a zenét amit hallgatni akarok elinditom,majd kilépek a főoldalra,ekkor elhallgat viszont fentről lehúzom a rolót ott lesz egy kezelő panel elinditom és innentől nem kapcsolja le,ha lezárom a képernyőt akkor is szól!
Google Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Az iOS-t akarják utolérni
Mint a böngészőknél a Chrome vs. Firefox verziószámok.
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html | 1TB-os HDD, 100/100 ---> https://hardverapro.hu/apro/1tb_hgst_2_5_100_100_foxpost_1500_ft/hsz_1-50.html
-
dilajoska1
őstag
válasz
Juhaszatti #27 üzenetére
Mondjuk Chrome-ról én sem tudtam hogy lejátsza háttérben is, egyedül a Mozziláról tudtam és használtam is.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
aprokaroka87
nagyúr
Emlékeim szerint a newpipe app tudja a youtube-ot backround is futtatni.
de van pop-up része is
-
Juhaszatti
addikt
válasz
dilajoska1 #26 üzenetére
Chromeot használok mióta csak droidos vagyok, de nekem sosem ment a háttérben a YouTube.
-
RaveForce
veterán
válasz
dilajoska1 #12 üzenetére
Mindig elmondom amikor ez feljön temaba, hogy lassan mar egy eve(de lehet mar regebb ota) megy a youtube hatterben chromeon.. de valahogy csak nem evidens meg mindig ez az info..
[ Szerkesztve ]
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon annak megujjult állapotsornak lehet adni sötét témát is?
Illetve az tényleg igaz hogy pl az adatforgalmat ismét ki/be lehet kapcsolni ott egy érintésből? -
.Szaki.
addikt
válasz
Juhaszatti #21 üzenetére
Nem csak az övén nem, az én 5S-emen sem, szűk baráti körömben meg van még két 6S is, azokon sem megy háttérben.
(iOS10 van mindhárom készüléken)
-
gabe_
őstag
Miért nem lehet alverzióban frissíteni? Ezek nem akkora változások, hogy új főverziót kelljen csinálni szerintem.
Úgy, mint régebben volt, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4. Hova ez a nagy sietség?Sovány szakácsban sose bízz!
-
batai15
félisten
válasz
tibcsi0407 #1 üzenetére
Így van .
Na meg az a kocka ikonok... -
dilajoska1
őstag
válasz
Crafter32 #17 üzenetére
Alapból tudja! Most próbáltam, mindegyik böngészőn amit használok müködik. (a free-k is) Youtube meg előfizetés nélkül Ios-en sem fog működni
!
Cikk: "Jelenleg mondjuk elég kevés alkalmazás támogatja a kép-a-képben funkciót – a YouTube ilyen, de csak akkor, ha előfizetünk a havi szolgáltatásra, ami azért nem túl szép dolog."
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
Crafter32
őstag
válasz
dilajoska1 #12 üzenetére
Alapból kellene tudni, mint OS10-en. Tiszta Apple: vedd meg külön ha használhatót akarsz. Nem igazán tetszik ez a filozófia. (tudom, kit érdekel)
-
tipuka
addikt
válasz
tibcsi0407 #1 üzenetére
nem hozott lázba engem se
-
chipesz
őstag
Hihetetlen, hogy ez a "semmi" frissítés egy főverziót jelent. Mondjuk a 7-nél is ez volt.
Btw: ezt a "kekszes" jelzőt nem lehetne elhagyni? Rém gagyi - szerintem.
Samsung Galaxy S24
-
dilajoska1
őstag
Az hogy lehet? Én Boat Browsert használok de ha oldal töltése közben más programra váltok akkor is betölti az oldalt. Youtube-ra elő kell fizetni! Annak idején mozzillán működött előfizetés nélkül is de tiltották. Igaz Boat Browser-ben van beépítve egy Foating tab nevű alkalmazás, ott kis képernyőn tudod nézni a youtubeot bármilyen alkalmazás használata közben.
[ Szerkesztve ]
-
B.Gaboo
tag
Szerintem érezhetően jobb lett az akksiidő a háttérben lévő appok javított menedzsmentje miatt (Nexus 6P).
Így a greenify miatt már nem kell rootolni. Gyakorlatilag már csak az elementalx kernel miatt rootolok.Ami még hiányozna az always on display natív beépítése, amit a samu már rég megoldott brutál merülés nélkül.
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
-
Apró hiba:
"mostantól pedig még összetettem a notirendszer"
Egyébként ez a kettős megoldás a frissítésekre jó dolog, így a gyártók legalább a drágább készülékekre lehet előbb adják majd ki az újdonságokat
Ez biztos hogy egy fájó pont a Googlenak régóta, az iOS-szel szemben[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Crafter32
őstag
Az asszony A3 Nougatra való frissítése után az SD kártya teljesen tönkrement. Az adatok elvesztése is egy dolog, de a SD teljesen kuka lett. Beszaladtam egy MM - ba, ahol megkerestem az okospontot (nem tudom mi a neve) ahol megerősítést kaptam az SD kuka. A srác szerint gyakori az SD et tönkrevágja a telefon akár frissítés után. Nem tudják miért van, de gyakran előfordul. Igy aki frissít akár Nougatra, akár majd Oreora érdemes előtte kivenni az SD - t. Mennyire van ennek megalapozott gyanúja, nem tudom, de sajnos így jártunk mi is vettem egy új SD - t.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
titán
Legyen Android 15.0 ha màr sokan a főverzión rugóznak.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Crafter32
őstag
Nekem nagyon hiányzik a multitask. Ha a böngésző elkezd betölteni egy oldalt és nem várom meg, mert mondjuk kamerára ugrok, akkor félbeszakad a töltés. Mikor visszatérek a böngészőbe már a betöltött oldalnak kellene fogadnia. Főleg lassú net esetén nagyon jó. A YouTube alkalmazás sem fut nekem háttérben, mondjuk a mobilarenat olvasva közben, de még sorolható lenne...
Lehel meg lehet ezeket oldani valahogy, de az OS10 ezeket alapból tudta, mindenféle trükkök nélkül.Nekem most frissült a 2016 A3 Nougatra és rögtön ami nem tetszik az értesítési sáv stb minimál dizájn vmi gusztustalan. A hívások közül pedig elvették a kedvenceket ami külön fülön volt. Kicsit olyan érzésem van visszafelé fejlődne az android. A jó dolgok eltűntek teljesen.
Kicsit off, de a BBM is most frissült és úgy elcseszték azt is ahogy csak lehetett. A Nougat és BBM frissítés együtt pedig agy görcsöt kapott az ember.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Az elso ket kepet ertelmezni sem tudom annyira katyvasz az egesz, ki a tokom talalta ki azt, hogy az ugy jo lesz?
Elegge hasznalhatatlannak tunik, eloben is olyan?
[ Szerkesztve ]
mudi︎️ • Fuji GFX 50S/35-70/110f/2 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
vicze
félisten
Akit nem csak a GUI minimális változásai érdekelnek, erre talál több információt:
Dev blog post
Android 8.0 Features and APIs
Android 8.0 Behavior Changes -
tibcsi0407
félisten
Ez még alverziós frissítésnek is kevés...
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.