- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Az FH4 eredmenyeknel is valami gubanc van, az RX580 es RX590-nek lathatoan gyorsabbnak kene lennie a GF1060-tol, de a grafikonon kozel azonos eredmenyek vannak a harom kartyanal FHD-ban, raadasul a GF1060 meg gyorsabb is mint az RX580 ami nem igazan realisztikus. A kerdes hogy ez copy/paste problema vagy CPU limit?
-
Raymond
titán
Mondjuk nem tudom hogy nem latod vagy nem akarod latni hogy annak a felreolvasasnak a 195W TDP allitasod (finoman szolva) ingatagsagahoz semmi koze.
Akkor most hogy a kepletet javitottatok mar csak a Hitman es az FC5 eredmenyeket kell rendbe rakni es lassan alakul a dolog. Ott a difi FHD-ban mindenhol kb. 5-7% az itteni 18%-al szemben. A Hitman eredmenyek pedig egyertelmu marhasag, de errol mar volt szo.
-
Raymond
titán
Ez nem szemelyeskedes, te irtad hogy nem ertenek hozza. Egyebkent pedig az ervek hianya egyedul a te oldaladrol letezik. En megadtam a linkeket es a szammokat amik az erveket alatamasztjak, feloled annyi volt hogy a Nitro+ 195W ami nem ul senki mas adataival es mereseivel se, de te nem tudod sse publikus forrassal se meresekkel alatamasztani, sot az allitasod mindenki mas merese megcafolja. Irtam, ha van meg mas aki azt aliitja 195W a Nitro+ TBP-je akkor belinkelheted.
Egyebkent itt felreolvastam es azt hittem azt irtad TDP, ezert irtam hogy nem vitatkozik vele senki. Azt kellet volna irnom amit a tobbi hsz-ban - az amit irsz a GPU-TDP ahogy a CB cikkben is all, a TBP pedig 225W a Nitro+ kartyanal ami nalatok is volt es egyertelmuen valamivel tobb (240-250W) az XFX-nel.
-
Raymond
titán
Nem azt mondtam hogy a gyarto nem hiteles, azt mondtam hulyeseget irtal es ha a gyartotol van az adat akkor vagy hulyeseget mondott az aki mondta vagy felreertellel valami. Ugyanis per pillanat te vagy az egyetlen az interneten aki azt allitja hogy a kartya kevesebb mint 225W TBP-vel rendelkezik. Ellenben mindenki mas 225W+ amit ir es a fogyasztasi meresek is ezt tamasztjak ala. Az alacsonyabb 185-196W ertekek pedig csak a GPU-ra vonatkoznak. De lehet hogy csak nem talaltam es van meg mas is aki ugyanazon a velemenyen van mint te, ha igen akkor nyugodtan linkelheted, legalabb lesz tobb adat.
-
Raymond
titán
Akkor lehet mast is meg kene kerdezned, mert ahogy itt mar reszletezve volt az a nem lehet annyi, ugyanis akkor nem fogyasztana a kartya annyit amennyit fogyaszt. Ellenben a 185W GPU + a tobbi ami a 225W TBP-t adja ki kb az pontosan ul. Plusz itt van ez:
"The RX 590 ups the ante with a 225W TBP, 75W over the original RX 480 TBP, and hits RX Vega level clockspeeds with reference 1469MHz/1545MHz clocks."
"Radeon RX 590’s official board power is 225W compared to the older 580’s 185W rating."
Mindegyik tesztben kijon a kartyaknal az adott GPU + tobbi bizsu mint fogyasztas, beleertve az XFX-et is ahol a GPU-TDP magasabb igy a kartya is azzal a 10-15W-al tobbet fogyaszt mint a masik ketto.
Az altalad megadott 195W egyik kartyara se ul egyik teszteben, ellenben az osszesnel ulnek a megadott ertekek az "alapnal" es a kicsit magasabb az XFX kartyaknal is.
-
Raymond
titán
Nem cseszted el es ez a sarkalatos pelda epp jo a kollega pontjanak illusztraciojara ugyanugy ahogy az ove is az volt
Nalad tehat az elso tesztben a kartya 5x gyorsabb az utolsoban pedig 5x lassab, ergo ez a ketto "uti egymast" es marad a kozepso teszt ahol 1:1 az arany igy a harom jatek alapjan a helyes kovetkeztetes az hogy a ket kartya gyakorlatilag egyforma. Csak persze ez badarsag, ezert nem 3 jatekkal tesztelnek alltalaban
Meg a 8 is problemas ahogy lathatod, ezert jok azoka a 20+ jatekokt tartalmazo tesztek amik mar linkelve voltak.
-
Raymond
titán
" A TBP nem csak a GPU-ra vonatkozik."
Nem hat, ezzel nem vitatkozik senki. A problema az hogy az alltalad allitott 195W peldaul az nem TBP ahogy irod hanem csak a GPU-ra vonatkozik. Ahogy ez mar az RX580-nal es elotte az RX480-nal is volt. Ezert van az a kb +40W meg ott a teljes kartya fogyasztasanal.
-
Raymond
titán
"A TDP-t ne keverjük a TBP-vel. Utóbbi a boardra vonatkozik."
Nem o keveri, te kevered. Azok a szamok amiket irtal csak a GPU-ra vonatkoznak es kartya/BIOS kombinaciotol fugg:
A teljes fogyasztashoz meg hozzaadod a tobbi bizsut a kartyan es akkor jon ki a teljes kartya fogyasztasa:
Ez 218W-232W annal a harom partnerkartyanal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest