- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
olbaidhun
őstag
Nem teljesen mindegy?
-
válasz
VaniliásRönk #78 üzenetére
Abban legalább van némi ráció! (még ha nem is sok)
Nade: Intel Pentium dualcore E3400! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Geri Bátyó #76 üzenetére
Szerintem akkor is P4 Celeron a legjobb.
-
-
"A legtöbb ilyen processzor a nagyáruházakba kerül, és ott a vásárlók jobban szeretik a hagyományos dolgokat, vagyis szívesebben vesznek egy jól ismert márkanevű CPU-t, míg az új, és ennek megfelelően némileg ismeretlen típusjelzésektől inkább ódzkodnak."
Péénééégy!!!négy4!
-
KisTopi95
aktív tag
-
csongi
veterán
A kis sempron már érdekes lehet, Irodai munkákra Best Of.
-
lujó55
addikt
Diszkrét grafikus kártya nélkül vajon mennyit bírnak?
-
ddekany
veterán
Athlon II... Mióta ilyen szerények a marketingesek? Mert végül is az tényleg egy Athlon II, csak olcsóbban kapod hozzá a belépő szintű videó kártyát (az technikai részlet, hogy fizikailag hova van bepakolva). Gondolom a Bulldozer magosak már Athlon III-ak lesznek.
-
AMD inkább csinálhatna egy 2 magos 400 shaderes mobilprocit. Nekem pl. rohadtul nem kell a 4 mag.
-
Coccer
tag
Legalább kevesebben osztoznak rajta: jut is, marad is!
UI: beszartam a hozzászólásodon. Ezen nem akartok csámcsogni?
Hogy a témához is írjak: Engem nem zavar ez, mivel nem veszek áruházban gépet! És ha jól sejtem, a fórumozó kollégák nagyrésze is így van ezzel. Ha meg nem, akkor meg már tudja mit vegyen, ha ilyen helyen vásárol.
Problem?
De kellemes szombat délelőtti hőzöngésnek kiváló.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #52 üzenetére
Igen mert Athlon procit is ua az FSB/szorzó órajelen járatom.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #33 üzenetére
Egy 720p HD filmnél már erősen észrevenni úgy megy mint a lassított felvétel.
-
Pocok256
veterán
Ne etesd a trollt....
A másik, hogy ez érthető lépés a gyártok igen komoly pénzt ölnek bele egy egy márkanév felfuttatására, és komoly kutatásokat is végeznek egy egy termék elnevezése előtt, és ha az jön ki, hogy a vásárlók megbíznak egy márkanévben, akkor hülyék lennének azt a márkanevet eldobni és beújítani egy teljesen ismeretlennel. Ez tapasztalat minden szférában ez megy.
-
Chp
őstag
De NE értsetek félre, nincs bajom a három betűs gyártóval.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #33 üzenetére
A kezdeti Duron-okban (Spitfire, Morgan) nem volt letiltva semmi. Alapból benne sem volt a többlet cache, csak az a 64kB. Az Applebread valóban cacheletiltással készült. A Spitfire-ök tokján egy az egyben látszik hol lett volna a többlet magdarab. Palomino >< Morgan összehasonlításban nem, mert ott más eltérés is volt. A Palomino Drezdában készült rézvezetőkkel, organikus tokkal, alul elhelyezett alkatrészekkel. A Morgan Austinban aluvezetőkkel, kerámiatokkal.
És igen, ott se sok minden érezte meg mindezt.
-
hohoo
senior tag
olvasd el amit írtam. A socket-as sempron nem volt butított... egy barton előtti athlon xp-t adták ki újra sempron néven... jóval olcsóbban. Butítani nem lehetett mert a thoroughbred-b-ben eleve 256kb l2 volt, akkor is mikor még athlon xp néven forgalmazták.
ja és igen később barton magos sempron is volt. Ha jól emléxem a 2 legnagyobb órajelű barton magos volt full 512 kb l2-vel.
-
Chp
őstag
De érdekes...most nincs hurrogás...
...mert ha az Intel vezérigazgatója szellent egyet, akkor egyből megy a cseszegetés, de ha az AMD azt mondaná, hogy mostantól csak 1GHz-es processzorokat fogunk gyártani, azt is elnéznék, csak mert AMD...kövezzetek csak meg...
Nesze neked LIano!
-
törölt tag
Nem volt butítás. Ahogy nem volt Barton néven forgalmazott processzor sem.
Volt Athlon XP, majd ezeket átnevezték Sempron-ná. (A K8 debütálása után nem sokkal.) Sempron-ból is volt Barton magos.
K8 vonalon volt némi butítás, aminek a teljesítményre való kihatása gyakorlatilag kimutathatatlan volt.
-
kerelo
aktív tag
nem értem mi értelme van ilyen zűrzavart teremteni a számozások közt.kinek jó ez?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #28 üzenetére
Igen. A GloFo van megjelölve gyártónak. Legalábbis csak ők csinálnak gate first HKMG-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
18 wattos Llano kellene ultrabookba. Ehhez 1 V alatti GPU feszültség kell. 1 V alatt a Sumo nagyon instabil, már 1,1 V-on is. Ez az első működő (második letervezett) SOI GPU-juk, örülnek, hogy működik.
Majd a Trinityből lesz 18 wattos verzió. De jó lesz az ultravékony rendszerekbe a Deccan platform is. Egyetlen lapka az egész, és négy Bobcat mag 128 SP-vel. Minimum kétszer gyorsabbra mondják az E-350-nél, de mivel kap turbót, így több is lehet. A fogyasztás is csökken.
-
nem volt butítás?!
socket A vonalon:
sempron néven mentek procik 256k l2-vel, barton néven 512k l2-velsocket754/939/AM2 vonalon:
sempron néven 128/256k l2, Athlon64 néven 512/1024k l2 volttalán csak a legutolso, magletiltásos sempronokban nem volt butitva az l2... de ahogy én is irtam, ez nem volt extrém lassító tényező
---
jó lenne vanalmi llano-sempronos notebooközön, bitangolcsón
lassitsák le 1.2-1.6ghz környékére, feszeljék alul és egyen minimálisat... mellé a 80/160 SP-s gpu és kész az ultrabook
-
- = Zk = -
félisten
engem nem zavar, hogy mi lesz a leány neve.
kellemes teljesítményt látok. lehet jobban járok ha várok, és öcsémnek egy Llano-ra cserélem jelenlegi casio szintű P4-esét, hm! -
S-eye
senior tag
Engem az érdekelne,hogy ha ezek is APU-k,akkor az órajel az az alap órajel,vagy a Turbo Core van feltüntetve?
-
Youri
veterán
Akkor lehet, hogy a Bulldozer meg Phenom lesz?
-
hohoo
senior tag
nem volt felezve. Az első athlon xp, a palomino magos volt. Utána jött a thoroughbred-a, és a b ezek 256kbyte-os l2 cachel. Majd jött a barton ami kapott még 256kbyte l2-t, de amúgy ugyan az volt mint a thoroughbred-b, és ez a plusz cache kb csak winrarra volt jó, mert 14%-al gyorsabb volt, de másban nem. Majd a barton mag gyártását leállították, mert jött a k8, a megmaradt thoroughbred-b-ket meg elkezdték sempron néven árulni. Ergo semmilyen butítás nem volt. A socket 754-es sempronoknál volt csak butítás. Amikor később újra lett sempron akkor azok az athlon x2-k 1 magos változatai voltak, majd később csökkentett órajelű nagyon alacsony fogyasztású x2-k meghagyva mind2 magot.
-
djculture
félisten
Sempron 140 azért nem olyan rossz ma sem, ha magfeloldós lapba simán athlon2 x2 re alakítható
De én maradok az athlon névnél.Mióta eszemet tudom mindig azom volt kivéve a athlon előtti p1-2 időket
slotos 500mhz es plutó magossal kezdtem
-
HERR Z
veterán
válasz
Geri Bátyó #13 üzenetére
valszeg a vga terén lesz mókolás, 160sp vs 320 vagy hasonló
-
sempronoknál - régebben - az l2 cache volt az athlonhoz képest elfelezve, ami kb alig befolyásolta a teljesítményt (athlonxp, athlon64 időkben). sokszor ráadásul ezeket vissza is lehetett alakítani teljesértékű athlonná... mobil vonalon is jó volt, mert sok modell az órajelét is képes volt változtatni, tudott 64bitet, stb.
ergo a sempron az amdnél nem jelentett akkora butitást, mint intelnél a celeron, még közelítőleg sem!
rosszul emlékszel...
viszont a sok nevezgetésnek én sem örülök
-
Chiller
őstag
Miért kell ennyire megkavarni az embereket
Akárcsak az intel, egy-az-egyben. -
Nekem az a furcsa, hogy a Sempron 198X és az Athlon II X2 221X csak az órajelben tér el, míg az X4-ekben 1 MB L2 cache van. Kicsit logikátlan így az elnevezés.
-
Chaser
legenda
Ugyanezt kérdezném én is
Sempron nevet én se erőltetném,, nincs vele semmi bajom, sok jó sempron volt, legutoljára az akár unlockolható s140, de aki áruházban vásárol annyit tud sempronról és celeronról, hogy azok a leggyengébb vackok...még a mai napig állítom az itteniek 20-30%-a a nevét se tudja leírni, sűrűn találkozok a semptron megnevezéssel
szerk: AthlonIII az tuti lenne
-
hohoo
senior tag
max annak akinek lila gőze nem volt róla hogy milyen procik is azok, és aki összetévesztette a celeroncssal.
Nekem pl egy 2500+-os sempronom volt... aminek a neve 6 hónappal előtte még athlon xp volt... később pedig az utóbbi pár évben az aktuális procik 1 magos/2 magos nagyon alacsony fogyasztású változatát jelenetette. -
BeLucZ
addikt
sempronnak nem nevezném a helyükbe az új procikat, mert azok régen egyet jelentettek a gagyi szar gyenge jelzőkkel
-
hohoo
senior tag
De akkor most ezek miben fognak különbözni a nem athlon meg nem semprontól?
-
Zso2
őstag
Ugyanaz ,mint az Intel, ő is továbbvitte a celeron nevet...
-
T_Stark
őstag
Na megint indul a kavarás...
Még szerencse hogy csak az OEM-eknél. -
djculture
félisten
na végre megint athlonra cserélem kitudja hányadszorra az athlonomat
-
Boxi88
őstag
Érdekes... nem úgy volt, hogy elhagyják ezeket a jelölesttípusokat?
-
Akkor már miért nem Athlon III?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OTP Bank topic
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest