- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
-
Ghard
őstag
Egy gyengébb vga valóban kevesebb hőt termel, de a hőfoktűrésnek semmi köze ahhoz hogy csúcskártya vagy sem,mindegyik bírja 80 fok környékén. Példának okáért nemrég vettem használtan egy hd3650et,a kedves tulaj jó ideje használhatta a kártyát 85 fokon,mivel a hűtő venti a kosztól szó szerint ragadt és alig pörgött. Tartottam tőle, de már pár hónapja hajtom és semmi baja.
Tényleg értelmetlen dolgokon megy a vita mostanság,legalább itt a PH!-en tiszteljük meg egymást hogy ne kössünk bele mindenbe,főleg ha nem értjük miről van szó.
-
Oliverda
titán
Értem. Akkor itt vált teljesen értelmetlenné a vita, mert te ezek alapján kizárólag elméleti síkon mozogsz, míg nekünk a kezükben volt a szóban forgó termék.
"sehol nem írtam hogy a méretétől függne...."
Rendben, akkor elmondom, hogy a bulk gyártástechnológiának és a GPU-k alapvető felépítésének köszönhető, hogy jóformán az összes (igen a 6600 GT, a GTX 570, a GT 640, de még a HD 6750 is) GPU lazán elvisel 80-90 fokot, akár órákon át.
-
Oliverda
titán
Ha ennyire biztos vagy benne, hogy nem igaz, akkor légy szíves bizonyítsd be! Ennyi erővel én is beböföghetném, hogy totális baromság minden egyes szó amit leírsz, de ha nem tudnám alátámasztani, akkor elég hülyén érezném magam.
"az itt tesztelt 6750 meg azért nem a nagy kártyák közé tartozik így nem feltétlenül tervezték 85+-ra a gpu-t míg egy 570-nél valószínüleg igen."
Mióta van köze a lapka által elviselhető maximális hőfoknak az alapterülethez?
-
Oliverda
titán
Oké, de aki folyamatosan egy zárt, passzív hűtésű gépet használ és van legalább egy csöpp esze, az kialakít egy minimális légáramlatot a házban, különben nem fog rendesen működni a rendszer.
Mi épp azért nehezítettünk, hogy a lehető legrosszabb körülményeket teremtsük a hűtőnek. Szerencsére ahogy látom, a többség még értette a szándékot.
agressiv
"Szervíztapasztalatok alapján ez sajnos nem igaz, akárcsak a hosszútávon 85C°"
Nekem eléggé más jellegű tapasztalataim vannak. A 85C° pedig a legtöbb nagy VGA-nál egy természetes hőfoknak számít a gyári hűtővel. A mobil GPU-król már nem is beszélve. Példának ott a 3. oldalon látható GTX 570, ami már lassan 2 éve hajtunk.
"Amúgy, hogy építő is legyen a dolog, tényleg érdemes lenne kipróbálni ezt a hűtőt, valami high end kártyán, mert ilyeneken tud meglepetést okozni."
Minek? A fogyasztás számít, abban a GTX 570 pedig éppen ott van, ahol a mai "high end" kártyák.
Passzív eredményeket nem látok a linkelt cuccot között, ergo továbbra sem kaptam rendes bizonyítékot a korábbi állításodra.
-
Oliverda
titán
Akkor ne csak olvass, hanem értelmezz is.
Ismét idézek a cikkből:
"A konfigurációban mindössze a tápegység és a CPU-hűtő ventilátora volt aktív, tehát az 1-1 elő- és hátlapi 8 centiméteres légkavarót most szándékosan nem kötöttük be, ezzel is nehezítve a tesztalany dolgát."
"Nem zárjuk ki, hogy a teszteket futtatva az Alpenföhn bordával még néhány fokkal magasabbra is felment volna de GPU hőmérséklete, de mivel az emelkedés a végére lelassult, szerintünk valahol 80-85 °C környékén már megállt volna, mely hőmérsékleten még vígan dolgozik szinte bármelyik mai GPU. Ezen felül két, megfelelően beállított és a házba épített, csendes (<1000 rpm), 8-12 centis ventilátorral némi légmozgást biztosíthatunk, ami szintén jó néhány fokos csökkenést hozhat a konyhára, miközben a zajmentes üzemről sem kell lemondanunk."
Számodra ebből mi következik?
-
engusz
veterán
Valóban elég sok helyet foglal, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a gépek többségében gyakorlatilag csak ez az egy kártya foglalja a helyet. Ilyenkor azért nem akkora veszteség az a néhány PCI-(Express) hely
Vékony 120 mm-es ventilátorokkal lehet valamennyit spórolni, illetve sok háznál az oldallapon is van ventilátor hely. Sok esetben kiváltható vele a hűtőre szerelt is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged