- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez nem lesz jó így. Ahogy Nicolas Cage mondaná:
"Ha varázsolni akarsz, először ürítsd ki az elméd!"
Gondold végig, esetleg írj egy vázlatot (én is szoktam), hogy pontosan mit szeretnél és az milyen szituációkban kavarhat bele a teló aktuális viselkedésébe! Van, hogy utólag hozzá lehet biggyeszteni ezt-azt, de nem ritka, hogy egy plusz opció miatt, az egész projectet máshogy kell felépíteni. Kijelző állapot függőségről eddig nem volt szó és az sem egyértelmű, hogy ez a "csak akkor kapcsolja ki...." mikor kéne érvényesüljön. Mindíg, vagy csak ebben az időzítős project -ben? Mi történjen, ha a wifi kikapcsolás műveletnél aktív a kijelző, de később kikapcsol? Alapból a Robot akkor már nem kapcsolná ki a wifit, hacsak külön nem utasítod rá. De, ha utasítod, akkor azt is bele kell fűzni a project -be.
-
törölt tag
Legyél türelmes! Be fog ugrani és onnantól tök egyszerű lesz. A változók kezelése nekem nagyon sokáig mumus volt, aztán egyszer csak leesett a tantusz és azóta síma ügy. Bár, a helyi változók globálissá alakítása még nem kerek. Tudom, hogy mit kéne, csak nem tudom "Robotul" beállítani.
Egy módszer. Bökj az új műveletre és keress a "dátum és időnél" riasztás műveletet! Nem fogsz találni. Ebből tudhatod, hogy a riasztás nem művelet, hanem esemény. Esemény az, amire szeretnéd, hogy a Robot "figyeljen", reagáljon. A művelet pedig az, amit szeretnél, hogy végrehajtson, amikor az esemény bekövetkezik. Még egy tipp. A Robot szám, majd ABC sorrendben mutatja a parancsokat (sztem ez kevés, kéne vmi rendezési/átrendezési lehetőség (pl. csoport szerinti), de most ez van). Csináltam 001Teszt, 002Teszt és így tovább parancsokat. Ha megnyitom a Robotot, akkor ezek az elsők, ezeken szoktam kísérletezni. Mindíg van egy-két üres tesztparancsom. Ha félbehagyok vmit, akkor felül kiveszem a pipát az engedélyezés elől. Ha működik és meg akarom tartani, akkor átnevezem az adott project -ben szereplő parancsot (parancsokat) és új, üres tesztparancsot készítek az átnevezett pótlására.
-
törölt tag
Az alsó cerkára böksz -> kifejezés megváltoztatása -> operátorok -> egyenlőség operátor -> kapsz két cerkát.
Az egyik cerkára bökve: Wifi -> Wifi állapota. Közben megnézed, hogy mik a lehetséges állapoti kifejezések. Az látható, hogy az állapot egy szöveg lesz, a kikapcsolt pedig a "disabled".
A másik cerkára bökve: konstansok -> szöveg -> bepötyögöd, hogy disabled. Leokézod mindenütt.
Oldman2:
Ezt is próbáltam. A bekapcsoló 1 -re, a kikapcsoló 0 -ra állít egy változót, a váltó parancsban, a ki és a be indításánál pedig feltételben a változó értékére hivatkozok. De, ha az első műveletet végrehajtja, akkor az átállítja a változót, amitől teljesül a második művelet feltétele és így végrehajtja a másik parancsot. Próbáltam egymást engedélyező, majd önmagát tiltó paranccsal is, de mindíg lefut a másik művelet is. -
törölt tag
Azt állítsd be, hogy ne induljon el a parancs, ha be van kapcsolva a Wifi. Különben, ha pont netezel, amikor letelik a 30 perc, akkor két perc múlva kirántja alólad a Wifit. A szinkront csak azért írtam, mert azt gondoltam, hogy azért akarsz időnként "körülnézetni", hogy hátha jött vmi üzenet.
-
törölt tag
Sztem nem kell (és nem is lenne jó), ha ciklikussal csinálnád. Első blikkre csinálnék egy 30 percenként ismétlődő (esetleg nem pontos) riasztást, wifi kikapcsolva feltétellel. Aztán Wifi be, egy perc várakozás, aztán esetleg egy szinkronizálás, még egy perc várakozás, majd Wifi ki.
-
törölt tag
Végignézve a parancsot, én úgy látom, sanszos, hogy ebből hatalmas káosz lesz! A Foldersync alkalmazás indításából egyáltalán nem következik a szinkronizálás indítása. Ez csak akkor működik, ha az alkalmazáson belül beállítható, hogy induláskor milyen műveleteket hajtson végre. Egy másik lehetőség, amikor az alkalmazást felkészítették arra, hogy bizonyos funkcióit más alkalmazásból is lehessen aktiválni. A Foldersync és a többi Tasker plugin -ként is funkcionáló alkalmazás ez utóbbi kategóriába tartoznak. Ezeknek a műveleteit viszont nem "alkalmazás indítása" művelettel kell aktiválni, hanem, ahogy korábban írtam, a külső alkalmazásoknál.
A másik, hogy bár én nem használtam a Greenify -t, de sztem azt nem arra találták ki, hogy leállítgassák. Ebből lehet galiba. Aztán az esemény is kevés lesz így. Tesztnek, alapnak jó, de a riasztás mindenképpen végbemegy, a wifi bekapcsol, indul a nem tudjuk mi. De a parancs így független attól, hogy csatlakozott -e bármilyen hálózathoz, vagy sem. Ha nem, akkor hiába jutnál el a szinkron műveletig, csúf error lenne, mivel hiányozna a hálózati oldal, amivel szinkronizálnia kéne.
A következő, hogy a Robot nem mesterséges intelligencia, nem gondolkodik helyetted, csak eseményekre reagál. Tehát, ha egy esemény elindít egy folyamatot, akkor Neked kell gondoskodnod annak esetleges megváltoztatásáról. Ha bekapcsoltatod a wifit, az nem fog "csak úgy" kikapcsolni, vagy, ha leállíttatsz egy alkalmazást a Robottal, akkor azt nem fogja a Robot magától újraindítani. Minden folyamatnak, állapotnak van egy kezdő és egy záró eseménye. Robotban mindkettőhöz készítened kell parancsot, hacsak nem "végtelen", vagy Robottól függetlenül bezáródó folyamatot szeretnél. Bár, ahogy nézem, leállítod és elindítod a Greenify -t, tehát az elv rendben lenne, csak nem tudom, hogy szegény Greenify mit szól hozzá. -
törölt tag
A "syncfolder" alatt a Foldersync fizetős verziójára gondolsz? Ha igen, akkor azt úgy kell, hogy a Foldersync -ben beállítod a mappapárt és a szinkronizálás egyéb paramétereit. Ez egy szinkronizálási profil, aminek adsz egy nevet. A Robotban, amikor az időponthoz (riasztáshoz
) hozzáadnád a műveletet (vagyis, hogy mit hajtson végre a riasztáskor), akkor a Külső Alkalmazások menüpontban ott kell legyen a Foldersync. Ha ráböksz, akkor megjelennek a beállított szinkronizálási profilok és kiválaszthatod, hogy melyiket aktiválja a Robot. Ez megjelenik a parancsban, műveletként. Ne felejtsd el alul, a floppy ikonnal elmenteni a parancsot, mert ha enélkül valamiért kilépsz a Robotból, akkor ugrott az addigi munkád! Még egy tanács! A Robot menüjében van egy mentés opció. Csinálj vele egy mentést valamelyik parancsodról (vagy az összesről)! Ennek az a lényege, hogy ilyenkor létrejön egy Robot.Keep könyvtár a /mnt/sdcard/Android/data útvonalon. Ennek egy almapája a Commands. Ide menti a parancsokat. Innen tudsz kimásolni parancsot. Ha mástól kapnál ilyet, akkor pedig ide kell bemásolni. Ez megjelenik a Robot mentés menüjében, ahol kijelöléssel, majd visszaállítással tudod importálni a kapott parancsot.
-
bartatamas
senior tag
Értettem elsőre. Még félreérted.
Szóval a Riasztás esemény azt oldja meg hogy a parancs heti három alkalommal végrehajtódjon. Erre való.
Ehhez a parancshoz kell műveletként hozzáadni a wifi bekapcsolás, alkalmazás indítás, várakozás majd leállítás műveleteket. Ilyen sorrendben.
Vagyis megmondod mit hajtson végre heti háromszor. Így már érthető?
-
bartatamas
senior tag
Szia, hát ez bizony egészen más esemény, nem csoda hogy nem érted
ez a Google Calendar naptár eseményeket kezeli.
Ami neked kell az a Riasztás esemény. Állítsd be napi ismétlésre és válaszd ki azt három napot a héten amikor működjön. Állítsd be az időpontot is, valamit legyen pontos és ébressze fel a készüléket.
A művelet legyen wifi bekapcsolása, alkalmazás indítása, várakozás 15 percig majd alkalmazás leállítása. Ez utóbbihoz lehet root kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest