- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Somatom #7333 üzenetére
Az első, ami mindig nálam van, a második, ami az autóban.
Igen, értem az appot, de zavaró, hogy mindig küld üzit, akkor is, ha én vagyok, aki használja. Azokat törölgetni kell utólag, 21. században azért ne tartsunk már itt.
Engem csak az érdekel, hogy elhagyta a helyét az autó, és én nem vagyok ott, azaz nem én vezetem. Hogy mit tehetek? Pl. felhívom a zsarukat, a 2. teló pozíciójából meg pontosan tudom, hol van éppen a járgány... De ha "vicces" akarok lenni, akkor felhívom a 2. telót, a tolvaj esetleg felveszi a kihangosítóval, és akkor megbeszéljük, hogy nem kéne azt csinálni, amit csinál... -
F.E.K..
senior tag
válasz
Somatom #7344 üzenetére
Köszönöm, az import meglett (ha a mappába másolom akkor onnan már "mentés visszaálítása" megcsinálja. (De megveszem a pro-t, megérdemli a támogatást. Reklámot amúgy sem látok...)
Megvettem, import gomb most sincs (iletve lehet hogy már van csak én nem találom
), de ezen már nem múlik.
Szóval... Ha jól értem ilyesmire gondolsz: Eseménynél "sms fogadása", itt megadom a "kitől" értékét, majd "Műveletek"-nél hang lejátszása, "feltétel megadása"... és itt nem találom az sms szövegét mint bemeneti adat (gondolom ide jön a példában lévő "message" változó, de azt hol kell definiálni? Vagy az előre létre van hozva már?
...aha, kimenetként az esemény-nél... Kezdem kapisgálni...
(Igyekszem, igyekszem
)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Somatom #7339 üzenetére
Megköszönöm ha átküldöd.
Amin elakadtam az a szöveg keresési formátum, azaz a "ez valami minta szöveg itten", ha a robotban erre keresek: "*szöveg*" akkor bármire igaz lesz a feltétel amiben bárhol szerepel a "szöveg".
De ugye nekem több vizsgálandó szövegem van, szóval a regulális kifejezés pontos szintaktikájára lenne szükségem.
Illetve még nem igazán látom át az if..then..else részt (ha ez a szám és ez a szöveg jelen van akkor játszd le ezt a hangot, ha ez a szám és abban ez a szöveg akkor játszd le ezt a hangot, ha egyik sem akkor pedig egy harmadik hangot.
De igyekszem kibogozni mi hogy is van
-
Headless
őstag
válasz
Somatom #7323 üzenetére
Ez amolyan, kinek mi, pl neked a hangvezérlés, indítasz egy appot hogy aztán bele beszélhess, Ennyi erővel gyorsikont rakhatnál ki a fontosabb személyekről és hívhatnád, vagy a parancsokról és akkor gyorsabban történne meg.
Vagy pl feleslegesen csinál az ember parancsikont,/programot, mert megtudja csinálni az ember is, csak ha többször kell akkor idegesítő...
És ezt én meg is értem nálad, kamionon, valószínűleg egyszerűbb egy fix pozicióban lévő gombra nyomni.
De nem csak a felhasználó jelen van eseményt írtam, hanem írtam a konfigurált wifi hálózat elérhető eseményt is. Tamás ezt szánta mint wifi kapcsoló eseménynek...
-
Tiger.
nagyúr
-
air
nagyúr
-
Tiger.
nagyúr
-
Headless
őstag
válasz
Somatom #7290 üzenetére
Szerintem a cél a wifi automatikus kapcsolása mindig legyen bekapcsolva ha kell és mindig ki, ha nem függetlenül a poziciótól.
Erre a szerintem a lokáció detektálás, bonyolult (mindenhova be kell llítani külön, stb) és nem is jó...
tiger:
Bekapcsolásra egy megfelelő esemény lehet ez, ha a wifi keresés engedve van és le is fut... a megadott időközben a dooze-tól függetlenül, persze akkor ez megint ott van, hogy nem energia takarékos...SZERK: most nézem ez nem jó, ennek a konjugáltja jó bekapcsolásra ez a wifi hálózatok nem elérhető...
kikapcsolásra mint írtam a Hálózat->kapcsolat megváltozott (szétkapcsolva - wifi)Ezért írta itt valaki korábban, azt amit én is használok bekapcsolásra méghozzá a felhasználó jelen vant..
De hogy tisztázzuk akkor a dolgokat leírom én mit használok...Bekapcsolás:
esemény:felhasználó jelen van wifi kikapcsolt feltétellel
parancs:bekapcsolja lefuttat egy keresést, és ha van hagyja bekapcsolva, kapcsolja ki az adatot, ha sikeres a kapcsolódás mobil adat ki, wifi marad, ha nem sikeres, mobil adat marad, wifi kikikapcsolás:
esemény: hálózati kapcsolat megszakadt (wifi) + wifi letiltva (2 esemény)
parancs: mobil adat be + várakozás (60 sec ~router reboot pl) + ha nincs tovább wifi, akkor ki, ha visszajött, akkor mobilnet ki...De ezt csak nagy vonalakban írtam le, a részletek kidolgozása pl 4g/2g kapcsolás berakása, plusz parancsok mind felhasználó létre tudja hozni.
-
Headless
őstag
válasz
Somatom #7280 üzenetére
Fú én egy parancsot nem tudtam létrehozni macrodroidban. Persze egy idő után biuztos rájönnék, de semmilyen körülmények között nem szeretem ezt a vizuális programozást (node alapú grafikus- scratch). Valahogy átláthatatlannak tartom sokszor...Persze az lehet, hogy egy programozásban nem jártasnak ez könnyebb, ezt aláírom...
Én jelenleg 7.1.2-őt használok.a jogosultság kezelés már ebben is ugyanúgy módosítva van, ilyen téren nem hozott újításokat az oreo...
-
Headless
őstag
válasz
Somatom #7278 üzenetére
Wifi kikapcsolásra nem használnék pozició alapú eseményt ugyanis felesleges az interfész megszakadása ugyanis tudja értesíteni a robotot...
Vagyis hálózati a kapcsolat megszakadt -> wifi esemény pont erre van.
Várakozás erre sem árt, ugyanis pl ha mondjuk 2 wifi között akarsz váltani manuálisan akkor megszakadtat érzékelni fogja és kikapcsolja.
-
Headless
őstag
válasz
Somatom #7249 üzenetére
Az ha be van kapcsolva scanelheti, a wifiket, de a lokáció az másra van. Ezt képzeld el úgy mint a google biztonságos helyei (wifi,bluetooth,stb).
Erre van külön esemény méghozzá a wifi -> wifi hálózat látható, vagy konfigurált wifi elérhető. De én ezeket sem javaslom, mert akkor tényleg minek ki kapcsolni, a wifit ha scannel 10-20 percenként.(beállításokban lehet engedélyezni) meg az intervallum megint csak delayt fog okozni, ha túl nagy.
-
Headless
őstag
válasz
Somatom #7245 üzenetére
Ennél nagyobb hülyeséget nem igazán láttam még...
Wifi lokáció esemény kikapcsolt wifivel sehogy nem fog menni. Mivel az a kapcsolódott ssid alapján detektál, én sosem szerettem a gsm,gps alapú wifi kapcsolást, szerintem rengeteg energiát emészt fel akkor meg minek kapcsolni.... Meg a pontosság is hagy kívánni maga valót.
Ez így úgy rossz ahogy van. Ilyet ne ajánljunk másnak.
-
zeon.hu
nagyúr
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom #7188 üzenetére
Persze, nem bírtam ki. Nálam három értéket ad vissza: 1,3,100
Ez alapján gyorsan összedobtam egy parancsot:
004TESZT.zip.
Csomagold ki, importáld az xml -t, engedélyezd, teszteld! -
PistiSan
addikt
válasz
Somatom #7157 üzenetére
Át álltam teljesen macrodroidra, de anno nekem is volt egy hasonló macrom, valami olyasmi rémlik, hogy gomb lenyomását is lehet szimulálni valamelyik menüpont alatt, ott a headset le nyomását szimulálva indítottam és állítottam le a lejátszás, nem spotify volt, de nem is a gyári zene app.
Remélem segítettem. -
Armahun
addikt
válasz
Somatom #7136 üzenetére
Úgy tettem, köszi.
Csak furcsa hogy, ha kézzel váltok csengő módot, akkor lefut a parancs, de ha egy másik robot parancs válltajt át, akkor nem.
Oldman2:
Semmi extra
parancs 1: esemény csengő mód megváltozott néma vagy rezgő, művelet robot parancs letiltása ( kölön parancs, jelző hangot játszik le ha bizonyos alkalmazás értesítést küld)
Parancs 2: esemény adott idő van, művelet rezgő módra váltás.
A második parancs lefut és rezgőbe teszi a telefont, viszont az első ha kézzel teszem rezgőbe akkor igen, de a kettes parancs vállt módot akkor nem.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom #7115 üzenetére
Push to talk alkalmazás, mobilra és pc-re.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Somatom #7051 üzenetére
Ez telefonfüggő. Az enyémen van olyan lehetőség, hogy "Soha nem kapcsol ki".
Amikor ezzel szenvedtem, én azt csináltam, hogy egyenként bekapcsoltam a teló beállításaiban szereplő lehetőségeket és a Robotban kiolvastam, hogy a "Képernyő kikapcsolás timeout" milyen értékeket ad vissza, amiket felírtam.
Nálam, ha a Képernyő timeout -ot 1000-re állítva, soha nem kapcsolódik le a kijelző.
Ami anomália, hogy a két helyen más a "mértékegység"...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Somatom #7037 üzenetére
Köszi, ez jó ötlet.
Újabb kérdés: ha egy adott akku % érték alatt folyamatos csökkenés esetén mi a legegyszerűbb módszer az Esemény generálásra?
Érhetőbben pl. 15, 14, 13, 12, 11, 10... %-ok esetében.
Van olyan automatizáló, amiben van akku töltöttség értéke megváltozott esemény, ami minden fentinek megfelelő változásnál aktiválódik.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Somatom #7027 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy meg lehetne kerülni a problémát, bár ez root hiányában esetlegesen okozhat sok írást.
Nagyon Taskeres/Linuxos fejjel gondolkozom, illetve nem próbáltam ki az ötletet, így a megoldás csupán a kósza ötlet címszó alá sorolható...
Szóval akár JS segítségével, akár több bemeneti változóval formáznék egy parancsot (ez az am parancs lenne), amit kiiratnék egy fájlba. Ezt lehet, hogy kacifántosan fogalmaztam meg, a lényeg, hogy a dinamikusan összeállított parancs egy fájlba kerülne.
Ezt a fájlt pedig a bash /fájl/elérési/útja.kiterjesztés paranccsal futtatnám le, ami így képes lenne intenteket küldözgetni. Az Activitykkel nem tudom hogy áll a robot, de működnie kellene.
Illetve az is megoldás lehet, ha közvetlenül a parancsnak lehetne változót megadni. De vagy én voltam zöldfülű, vagy erre tényleg nincs lehetőség.
A JS szintaktikábam egyébként szívesen segítek!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Somatom #7023 üzenetére
Nem panaszkodásként, de nem is biztatásként, nekem sem válaszol.
A MacroDroid már tud ékes magyar nyelven, csak még ez a verzió nem publikus.
Remélem folyik 1-2 új, "nyelvi feature" fejlesztése, ha rajtam múlna, én bevárnám ezek elkészültét.
További infók a Droid Topikban, amit elvileg olvasol Te is.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom #7020 üzenetére
Nincs rendszerindulás.
Zoiper-t kell leállítani és újraindítani, ha wifi - wifi vagy wifi - mobiladat váltás van, mert nem mindig kapcsolódik újra (mivel bejövő hívásra is használom, ez fontos). Csak ugye az indítás nem megy háttérben (ezt is kérdeztem régebben).Tamás sajnos az utóbbi pár levelemre nem válaszolt.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom #6998 üzenetére
Na, akkor jó, hogy kíváncsi voltam
Nálam nincs hang, csak rezgés.Viszont ha az órámon is látni akarom, ahhoz a naptáron belül kell értesítést beállítanom, mert a roboté valamiért nem jelenik meg.
Eddig nem volt engedélyezve (túl sok lenne), de most nem értem, miért nem jön át. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom #6984 üzenetére
Lehet, hogy rendszer függő a dolog?
Kipróbáltam EMUI 3.1- en (android 5.1), ne zavarj módban simán rezzent a telefon a beállított naptár eseményre (lezárt telefonnal is).
Mellesleg mindegy volt, hogy be vagy ki volt kapcsolva az "Események és emlékeztetők" gomb a ne zavarj módban.(Remélem, jól értettem, mit szeretnétek:
Esemény: naptár esemény elkezdődött
Művelet: audio - rezgés)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Reklámblokkolók topikja
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest