- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macika66
őstag
Azért ezt itt, így kijelenteni...
Lassan 2 éve használom az E-robotot. 2 hét nagyon komoly odafigyelés, olvasgatás, tanulás KELL hozzá, hogy megértsd, mi hogyan és miért működik.
Ennyi idő alatt rájössz, megtanulsz a gép fejével gondolkozni.Ez a progi NEM egygombos használatra készült.
És amúgy kiváló!
-
Headless
őstag
A robot jó. Azt csinálja, amit megadsz neki, sajnos hiába próbálunk neked segíteni, de mindig ugyanaz a végeredmény.
Ami hiányzik belőled az az önállóság/ próbálkozás, olvasás. Persze nem vagyunk egyformák biztos van valami amiben sokkal otthonosabban mozogsz, de ebbe egy kis időt kell fektetni.
-
-
air
nagyúr
Akkor google.com/translate
-
Headless
őstag
A műveletcsoportba tudsz rakni plussz elemeket,
Beimportálni pedig úgy, hogy
Ide bemásolod a fájlt majd robotban a mentés menüpontban beimportálod.
/sdcard/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP/commandsHa nincs ilyen mappád, akkor az a legegyszerűbb ha robotban szintén a mentés menüben csinálsz egy mentést valamelyik parancsról.
-
Headless
őstag
Nem blokkol semmit. Rosszul csinálod. valószínűleg, de az a baj nem érted meg a parancsokat/eseményeket.
Nyilván helytől függetlenül bekapcsolja a wifit maximum 5 másodpercig (10 vizsgálat 500 ms-enként) ha feloldod a képernyőzárat és a mobil net be van kapcsolva. Vár hogy kapcsolódjon, ha nem kapcsolódik, akkor kikapcsolja a wifit és megállítja a parancsot, amennyiben csatlakozott wifihez azaz while kimenete hamis, akkor kikapcsolja a mobilnetet.
Azért mondtam, hogy ez bonyolultabb, mert itt operátorokat egyéb dolgokat is kell használni, ami neked valószínűleg nem egyértelmű, ami nekem az, de mások vagyunk, ezért is osztottam meg inkább a parancsot...
-
-
Headless
őstag
Ezt az eseményt átgondoltad?
DD
akkor fut le ha kapcsolódsz egy wifi hálózathoz, aminek a feltétele az, hogy a wifi be legyen kapcsolva
Szóval még szép, hogy nem kapcsolja be....
Használd a wifi -> konfigurált hálózat elérhető eseményt és a wifi speciális beállításainál engedélyezd a wifi keresés engedélyezését kikapcsolt állapotban.
-
Headless
őstag
Ezért nem igazán szeretem a parancs tiltásos dolgokat, meg globális változóban való adattárolást, ugyanis akarva akarattalanul elő fog állni egy olyan helyzet, hogy nem működik és nem fogod tudni végigkövetni, hol is került hiba a gondolatmenetedbe. Ezért szeretem jobban az olyan feltételeket, amit a rendszer pillanatnyi adatokból dönti el, hogy kell e futtatni valamit.
Bár én is használok parancstiltást/engedélyezést de azokat biztosan tudom mikor/hányszor aktiválódnak. Parancsikonról futtatott műveletben.
Én igazából lassan átgondolnám mit miért csinálsz milyen eseményekkel,de sajnos ezt leginkább neked kéne átlátnod/gondolnod.
És én a helyeseményeket is elfelejteném a helyedben.
-
Headless
őstag
Hányszor montuk, hogy a wifi ki parancsot ne helyesemény futtassa, hanem mondjuk a hálózati kapcsolat megszakadt (wifi). A kikapcsolás műveletnél a feltételt pedig töröld ki, amit pár napja somatom kollégával raktatok fel.
Szerk: boccs lehet nem neked mondtuk, de nemrég volt róla szó.
-
törölt tag
De, ez még mindíg nem gáz, mert a parancsnak el kell indulnia ahhoz, hogy eljusson az első műveletéig, vagyis a megszakításig. Továbbá, csak a kilépéshez tartozó műveleteket blokkoltuk feltétellel, a belépésekhez tartozókat nem. Azok minden belépésnél újra bekapcsolják a wifit. De, ennek nincs jelentősége, mert egy, már bekapcsolt wifi akárhányszor kaphat bekapcsolási utasítást, attól semmi sem fog változni. A lényeg az, hogy a kilépési parancs megálljon, ne jusson el a Wifi kikapcsolásáig. Én csak egy wifis parancsot látok lefutni. Mi van abban a parancsban?
-
törölt tag
Igen. Vagy az eseményt engeded tovább azzal a feltétellel, hogy nincs X Wifi kapcsolat, vagy a műveleteket állítod meg azzal a feltétellel, hogy van X Wifi kapcsolat. A végeredmény ugyanaz, csak erőforrás szempontból jobb, ha már az eseménynél megállítod a parancsot. De, legyen ez a következő lépés majd akkor, amikor már az elvárásaid szerint működik a kapcsolgatás!
-
törölt tag
Jó, akkor csináljuk másképp, haladjunk kisebb lépésekkel! A "kilépés scrin" parancsod első művelete ez legyen:
Vezérlés -> parancs megszakítása
Majd ehhez feltétel megadása -> a "nincs kifejezés" melletti cerkára bökve, "kifejezés megváltoztatása" -> Wifi -> "Wifi hálózat konfigurálva van" -> add meg az SSID -t, majd okézd le az egészet!Egy tanács. Én kerülöm a Robotban az ékezetes karakterek használatát. Parancsnévben, változóban, helyinfóban is az angol ABC nagybetűit használom. Régebben volt gubanc az ékezetes karakterekkel. Bár ezt Tamás már javította, de azért ...
-
törölt tag
Nem használok helyeseményeket, de ez nekem totál káosznak tűnik. Ha egy toronyazonosítóval belépteted, akkor minek külön a koordináta, meg a másik toronyazonosító? Ha ezeket egyetlen hely azonosítására akarod használni, akkor egy helyhez kell mindet hozzáadni. De, talán az lenne a legjobb, ha minden kilépés eseményhez hozzáadnád a "nincs xxxx SSID -jű konfigurált hálózati kapcsolat" feltételt. Az x -ek helyére a helyhez tartozó wifi SSID -jét kell írni. Aztán Robotul (programul) kell gondolkodnod. Olyan opció nincs, hogy "nincs konfigurált hálózat". Robotul csak a "nem van" formátum létezik, ezért a "nincshez" először megadod a "van" feltételt, majd pedig hozzáadod a tagadást (felső cerkára bökve, hozzáadás "nem" operátorhoz). Remélem, sikerült emészthetően leírnom! A várt eredmény az, hogy hiába kap adott helyről kiléptető infót, a parancs csak akkor indul, ha nincs kapcsolat az adott hely Wifijével.
-
törölt tag
Pedig sztem elég világosan írja. Először belép egy toronyazonosítóval (Cella ID). Aztán gondolom eldobja a GPS jelet (GEOCORD), vagy a koordináta a hely körzetén kívülre dobja, ezért kilép. Majd újra észleli a korábbi tornyot (CID:35073), ezért belép. Aztán a teló átáll másik toronyra (CID:4792), ezért kilép.
Szerk.: Bocs, időrendben fordítva van, de a lényegen ez nem változtat!
-
-
törölt tag
Le kéne tesztelned, hogy az esemény, vagy a feltétele miatt nem fut le a bluetooth ki/be parancsod, de napi 15 óra nonstop meló után túl fáradt vagyok ahhoz, hogy ezen végigvezesselek.
A másikba meg inkább bele sem fogok, mert teljesen értelmetlennek tartom cella alapján kapcsolgatni a Wifit. Ott van a Wifi near. Az miért nem jó? -
-
zeon.hu
nagyúr
Belépés a megadott helyre, itt cella infó vagy koordináta alapján kell megadni.
A wifi alapúnál (esemény - wifi) adhatod meg az otthoni/munkahelyi wifit, pl Wifi konfigurált hálózat elérhető (itt többet is megadhatsz, bármelyik elérése esetén lefut a parancs),
Innen a " Wifi konfigurált hálózat nem elérhető" kell majd a másik, kikapcsoló parancshoz. -
törölt tag
Nehéz ügy. Nem biztos, hogy végig tudlak segíteni rajta, mert most lepkehálóval vadászom a térerőt, és a képek betöltését is ki kellett kapcsolnom. De, talán más tudna sdgíteni. Globális változót kéne létrehozni a BT ACL eszköz állapotára. A mostani csatlakozós parancsaid állítgatnák a változót. A BT ki/be kapcsolós parancsodban pedig feltételként lehetne használni a változó állapotát. Így nem kellene tiltani a parancsot. A gond "csak" az, hogy ha a sleep miatt a teló nem küld rendszerüzenetet a megszakadásról, akkor ha megfeszülünk, akkor sem tudunk használható eseményt adni a Robotnak.
-
törölt tag
Sztem ez is arra utal, hogy sleep -ben nem megy az automatikus kapcsolódás. Gondolom, a felderítés sem, így azt sem tudja lekezelni a teló (ezáltal a Robot sem), ha sleep -ben szakad meg a kapcsolat. A hívás, értesítés kihozza sleep -ből a telót és tádááám... indul a felderítés, létrejön a kapcsolat.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Nem. A csatlakozás, és a megszakadás események csak egyszer következnek be, ezért azok a parancsok csak egyszer futnak le. Nem is kell többször, hiszen csak engedélyezik, vagy tiltják a 3. parancsot. Engedélyezés után csak ez a 3. parancs fut le többször, mivel az eseménye percenként bekövetkezik. Ez egészen addig ismétlődik, amíg nem csatlakozik a teló az eszközhöz, mert a csatlakozás eseményre reagáló parancs letiltja a 3. parancsot.
-
törölt tag
Az az. BT állapot -> érték. Ha pipa, az bekapcsolt BT állapotot jelent, ha nincs pipa, az meg kikapcsolt BT állapotot. Ez a 3. parancsod, vagy aminek elnevezted.
A másik kettővel ezt engedélyezed, vagy tiltod. BT ACL bontva eseménynél engedélyezed. Ekkor ez a 3. parancs, ha be van kapcsolva a BT, akkor percenként ki, majd bekapcsolja.
Ha a BT ACL kapcsolódva esemény bekövetkezik, akkor annak a parancsnak a művelete tiltja ezt a 3. parancsot, így az nem fogja kikapcsolgatni a BT -t. Így már érted? -
törölt tag
-
törölt tag
Még egyszer. Légyszi, NE priviben! Totál Robot téma, és a Te próbálkozásaid sem rosszabbak, mint másokéi. Te is jobban jársz, mert itt, a topikban nem csak én tudok segíteni. Robotban tapasztalt vagyok, de ami a programozást illeti, vannak itt nálam sokkal nagyobb koponyák.
Az audió egyszerű. A BT ACL csatlakozásos parancshoz hozzáadod műveletként az audio fájl lejátszását. Ez a média hangcsatornán fog kimenni. Ilyesmire én inkább az alapértelmezett értesítési hang lejátszását preferálom. Ha egyedi értesítésit szeretnél az óra csatlakozáshoz, akkor három műveletben előbb megváltoztatod az alapértelmezett értesítési hangot az egyedire, majd lejátszatod, majd visszaállítod az eredetit
-
törölt tag
Lehet ilyen parancsot csinálni, de nem tudom, hogy mennyire lesz hatékony. Nézegettem a lehetőségeket, de nem találtam művelethez adható eszközcsatlakozás feltételt. Csak esemény van ilyen, úgyhogy azt kell használni. Három parancs. A harmadik kapcsolgatja a BT -t.
Esemény: aktuális idő megváltozott.
Feltétele: BT bekapcsolva. (Ez azért kell, hogy ha kikapcsolod a BT -t, akkor ne kapcsolja vissza).
Műveletek:
1.: BT kikapcsolás (várjon a befejezésre).
2.: Várakozás, mondjuk 5 mp (wakelock).
3.: BT bekapcsolásA másik két parancs egyszerű. Az egyik eseménye a BT ACL csatlakozva (itt ugyebár belistázod a csatlakozott eszközt), művelete a 3. parancs tiltása.
A párja ugyanez fordítva, BT ACL megszakadás esetén engedélyezi a 3. parancsot.
Nem garantált, hogy működni fog. Ha nem, akkor alakítani kell rajta, változót állítgatni a szét/összekapcsolásnál, és akkor a harmadik parancsban már lehet művelet feltételeként a változó állapotára hivatkozni. -
törölt tag
Köszi a tippet!
Igen, vmi ilyesmit szeretnék, csak lux nélkül. Ha a Robotban minden adott ehhez, akkor minek telepítsek külön plugint? Szted a Lux mit csinál? Pontosan ugyanazt, amit leírtam. Ha vmi kínai ármánykodás miatt nem működne a telómon a Robottal, akkor a Lux -szal sem fog. Akkor még mindíg van arra lehetőségem, amit a Lux sem tudhat. Echo shellparancsokkal, közvetlenül a rendszerben is adhatok utasításokat a ledek fényértékeinek módosítására. -
törölt tag
Nem kéne sokat visszaolvasnod. A #4074 -ben írtam le.
Remélem, hogy két parancsban csináltad a repülőmód kapcsolást! Ha igen, akkor a repülőmód bekapcsoló parancsodhoz tegyél hozzá egy új műveletet:
Vezérlés -> Robot parancs tiltása -> a kékfogas parancsod
A repülőmód kikapcsoló parancsban pedig engedélyezed. -
törölt tag
Root -tal mindenképp, de ha jól rémlik, akkor csak a mobiladat kapcsolása lett korlátozva Lolliban, a repülő mód nem.
A kékfoghoz:
Állíts be egy riasztás eseményt az aktuális időponttól, két órás ismétlésekkel! A műveletek pedig:
1.: kékfog kikapcsolás
2.: várakozás, amennyit szeretnél
3.: kékfog bekapcsolásA repülő módhoz:
Két lehetőséged van. Tehetsz egy parancsba két riasztás eseményt. Egyet 7 -re, egyet pedig 23 -ra. Ebben az esetben a repülő üzemmód kapcsolás műveletnél a "váltást" kell beállítanod.
Vagy, két, külön parancsba teszed a két riasztás eseményt és akkor az egyiknél repülő mód "ki" lesz a művelet, a másiknál meg "be". Én külön parancsokat használnék. -
törölt tag
Bocs, de ez nekem túl zavaros! Így nem tudok segíteni. Ha nem a kliensen belül használod a Skype -ot, akkor valamivel kommunikálnia kell. A Skype csak a saját szerverével tud kommunikálni. A szervere összehasonlítja a klienstől érkező kérést, a szerveren tárolt azonosítókkal. Ezeket a fiók létrehozásakor párosítja. Ha nincs fiók, akkor nincs azonosító, így a szerver nem tud mit kezdeni a klienstől érkező kéréssel. Lehet az chat, vagy fájlküldés, mindegyik alapja a szerver és kliens közti kapcsolat. Sztem inkább a telón kéne rendbetenni a híváskezelést, hogy Skype mellett se legyen probléma.
-
törölt tag
Ezt hogy érted? Ezek az alkalmazások egy központi szerveren keresztül kommunikálnak (mint, ahogy a telefon is egy központon keresztül kapcsolódik a hívotthoz). A készülék csak a kliens. A fiók ahhoz is kell, hogy a szerver azonosíthassa a klienst. Enélkül a kliensalkalmazás nem tud működni, mivel nincs központ, amit elérhetne a kapcsoláshoz. Léteznek p2p kommunikációs megoldások, de ez egy másik témakör. Ezeknek semmi közük sincs a Robothoz.
-
bartatamas
senior tag
-
törölt tag
Az nem lassúság. Az vmi Robot -hiba. Ilyet nem kéne csináljon egy logküldésnél. Az viszont már nem user story, abban csak Tamás tud segíteni. Csak azt nem tudom, hogy mit. Ha a Robottal van baj, ahhoz már rendszer log kéne, de JB -től ahhoz csak root -tal lehet hozzáférni.
-
törölt tag
Nem nagyon értelek. Nekem nincs ilyen eszközöm, így nem tudom tesztelni a jelenséget. Azt nem gondolhatod komolyan, hogy abból, amit eddig leírtál, bárki meg tudja mondani, hogy mi a hiba oka. Akkor Te mire gondoltál, hogyan tudnék segíteni?
Update: Megvan! Törlöd a hibakövetést, előidézed a problémát, majd újra hibakövetés és a megosztásra bökve, el tudod küldeni mail -ben. Csak figyeld közben az időt, hogy mikor volt a hiba, hogy ne 500 logot kelljen néznem!
-
törölt tag
Fogalmam sincs. Nem ismerem a lehetőségeit. Egy Androidos okosóránál biztosan össze lehetne ügyeskedni vmit, de egy karperec sztem butuska az ilyesmihez.
Sajnos, nem emlékszem, hogy melyik kütyünél olvastam. Elég sokat olvasgatok róluk, mert szeretnék egyet, csak még nem találtam meg az "igazit". Olyasmit szeretnék, mint a Huawei Talkband B1,vagy B2, csak legyenek rajta hangerőállító hardvergombok. -
törölt tag
Fura nekem ez egy Garmin -tól. Volt Garmin termékem (motoros PNA). Semmi cicomázott extra és nuku bővíthetőség, vagy belenyúlás. Pontosan azt tudta, amire hivatott volt, egy bit -tel sem többet. De azt stabilan, hibamentesen. Úgy rémlik, hogy olvastam olyan karperecről, ami nem megszakadásnál, hanem már kritikus jelerősségnél is jelez.
-
törölt tag
Ha nem utasítod rá külön, akkor nem. A Robot nem monitoroz állapotot. Ha, mondjuk 23:00 -kor kikapcsoltatnád a Robottal, majd később egy másik alkalmazással be, az nem fogja befolyásolni a Robotot. A Robot "csak" azt figyeli, hogy bekövetkezett -e az esemény, vagyis a 23:00 időpillanata. Ha igen akkor lefuttatja az ahhoz az eseményhez rendelt műveleteket és ennyi. Végzett, nincs tovább feladata és nem érdekli, hogy utána mi lesz az általa végrehajtott műveletekkel. Kb. ez a nagy különbség a Robot és a Tasker alapértelmezett működése között.
-
törölt tag
Pedig, ez nekem szoftverhibának tűnik. Egy kapcsolatmegszakadás olyan változás, amit nehéz nem észrevenni.
Kellene csinálnod egy új változót a karperechez kapcsolódásra. Ezk kéne az időzítős, bluetooth kikapcsolós parancsod, "bluetooth ki" műveletéhez hozzáadni feltételnek. Így nem kapcsolná ki a bluetooth -t, ha a kikapcsoláshoz beállított időpontban aktív a kapcsolat a karpereccel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged