Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacques
csendes tag
-
imiadmin
őstag
válasz
mikrofon #3105 üzenetére
teljesen jó a hajszárító (a kijelző kivételével)
gondolj csak bele... amikor az alkatrészek a beültetést követően átmennek az ónkádon, ott nincs meleg?
A standard ónötvözet olvadási pontja: 183°C
A normál hajszárító kimenő levegőjének középhőmérséklete kb. 60°Ctehát a hajszárító nem tud olyan meleget fújni, hogy azzal kárt lehessen benne tenni... főleg úgy, ha mozgatod és nem célzottan egy helyre irányítod...
de természetesen a rizs is jó megoldás...
-
solarix45
senior tag
válasz
mikrofon #3029 üzenetére
Az nem baj, hogy mindennek egyszerre kell lefutnia. Nem túl gyors, de én is csináltam párszor, hogy töröltem a microSD-n lévő adatokat is, meg a telefonról is az adatokat. Ilyenkor induláskor a telefon a belső memóriára pakolja a szükséges fájlokat, ami elég lassú (lásd sima factory reset), és csak ez után kezdi el ezt mind átmásolni a microSD-re, ami szintén nem kis idő. De ez után szépen megy nálam a rendszer, a következő indulások már gyorsak, nem érzek különbséget ahhoz képest, mikor a belső memórián volt a data partíció.
Egyébként ha letöltitek a su_bb_ext2_int2ext_multipack_unsigned_v001.zip fájlt és kibontjátok, akkor a system könyvtárban van benne minden, amit a script felmásol, és a META-INF\com\google\android\updater-script fájlban vannak a parancsok, amiket végrehajt. Ez alapján látszik, hogy mi történik, ki lehet hámozni a lépéseket, ha valaki ezt szeretné. Azt a sok symlinket nem kötelező megcsinálni.
-
solarix45
senior tag
válasz
mikrofon #3014 üzenetére
mikrofon, amptron: A legújabb 2.3.6-os rendszerről írtuk párszor, hogy ilyen bug van vele, meg azt is írtam, hogy azért rendszerint egy idő után észhez tér a telefon, és utána mennek a SIM-ek, csak indulás után hülye. Viszont van, hogy egyáltalán nem jön rendbe, és újra kell indítani párszor.
A 2.6.3-as OTU-val tettem fel. A Dropboxomban lévő 2.3.6u2\images918D_mix_2.3.6_rominfo_files.zip-ben lévő fájlokat flasheltem fel, ez után a villogó ledes / bugos simes verzió ment fel.
Milyen kártyával próbáltad? Én egy class 10-est vettem direkt. Imiadmin is írta egyszer, hogy 2.3.6-nál nagyon belassult az int2ext után, nálam is volt ilyen, bár én inkább annak tudtam be, hogy nagyon sok progit feltettem, és nem maradt már szabad memória. Leszedtem a Whatsappot, és utána már nem nagyon volt gond vele.
-
imiadmin
őstag
válasz
mikrofon #3014 üzenetére
Sajnos nem tudok nyilatkozni róla... bevallom én a saját módszeremmel csináltam ezt és nem a szucsati félélvel... bár alapjaiban mindkettő azonos.
Esetleg érdemes lenne további beállításokat is megcsinálni induláskor.
pl.: az Andread ROM-ban vagy 10 script futott meg az init.d könyvtárból és voltak benne optimalizálók is... -
imiadmin
őstag
-
Senais
aktív tag
válasz
mikrofon #2983 üzenetére
Nem hiszem hogy meg fogom ezt csinálni... mint mondtam nem az enyém a telefon, és így is idegeskedek, hogy 20k-t fizetnem kell.
Én arra gondoltam, hogy egy mix-es 2.3.6-os cwm backup kéne, azt valahogy feltelepíteném a sony-s flashtoollal és akkor talán működne.
Áldom az eget, hogy én sony-t vettem, kismilliószor öltem már meg és kábé két gombnyomás volt visszahozni...De amúgy meg vannak a 918 mix 2.3.6-os fájlai (a scatter meg a másik három) de amikor flashelem flashtoollal akkor mindig hibát ír ki.
A t-mobile-nál melyik 918-at lehet kapni? az N-eset, vagy a mixeset? -
Attisus
csendes tag
válasz
mikrofon #2565 üzenetére
Jelentem alássan kis Kedvencem újra él
! Flash Tool és OTU ahogy írtad
. OTU nem akart indulni a 2.-és 3. lépésnél ,de az aku kivétel után (akkor kialudt a kék led) , tette a dolgát. 2.3.5 -ös a teló. Most nagy levegő és a Root is el lesz rendezve . Remélem akadály nélkül...
-
Lasy
veterán
válasz
mikrofon #2541 üzenetére
sajna bootloop lesz az eredmény.
megpróbáltam.
Maga a rom felmegy, de sajna nem tölt be.
Lehet a recovery.m sem jó?
szép zöldes ami a 642-es Hsz ban szerepel.töltöm fel youtube-ra a videót, hogy mit is csinál.
videó link -
Lasy
veterán
válasz
mikrofon #2541 üzenetére
igen pontosan.
éppen ez a nagy gondom.
Így most nem tudok felrakni romot.
Most folyamatosan ugrál oda vissza, repülőgépes mód, és nincs térerő mód között.
Nem enged beállítani semmit csak internetes hívást.valaki szánjon meg egy 2.3.5-ös recovery mentéssel!
abból majd felrakom ADB által, csak legyen jó.
a boot.img, system.img, és a data.img a fontos. -
lory88
csendes tag
válasz
mikrofon #2423 üzenetére
Innen letölthető a gingerblaze v1.2 regisztrálás nélkül. Nekem még nem sikerült feltenni... Próbálkozok.
Eddig csak andread ment rá az enyémre.(alcatel918dmix 2.3.6)
Valóban nő az üzemidő?
Pillanatnyilag ez lenne nekem a fontos
Jah és azért cserélném le az andreadot, mert alig tudom felvenni ha valaki hiv... Sajnos... -
suste
veterán
válasz
mikrofon #2423 üzenetére
És a mostani állapotban milyena 2 kártyás kezelés? A gyári tárcsázó van fent?
Ha kiraksz közvetlen hívó linket és arra rányomsz, akkor megkérdezi, hogy hívni akarsz vagy sms-t küldeni, vagy esetleg beállítható, hogy egyből azt kérdezze, hogy melyik kártyáról hívjon, vagy netán az is beállítható hogy melyikről hívja és így egyből hív (szép álom)?
-
solarix45
senior tag
válasz
mikrofon #2226 üzenetére
Én azzal nem értek egyet, hogy az SD kártyára telepített appokat vissza kéne telepíteni, mert vannak olyan adatok, amiket a Link2SD nem linkel át, viszont a datába kerülnek (pl az adatforgalom figyelőnek az adatbázisa ilyen volt). Viszont ha az SD kártyára telepíted, akkor talán van esély, hogy ezek is oda kerülnek.
Arról, hogy miket lehet esetleg eltávolítani, egy útmutató:
http://wiki.cyanogenmod.org/wiki/barebones -
suste
veterán
válasz
mikrofon #2206 üzenetére
A linkelés nem sikerült sajnos
.
Nekem eleve a 2.3.6-os fw van a MIX miatt, és látom, hogy itt most ezen küzdenek páran, hogy nekik is ez legyen fent.......Nem akarok semmi extra dolgot a telótól, a felületet is megszokta már a gazdája (asszony), csak azt szeretném, hogy használható legyen. Egyébként botrányos, hogy 2-3 program lett csak +ban feltéve, de olyan szinten lassú volt a telefon, hogy hívásnál a főképernyöre kirakott közvetlen névvel kb fél perc volt a hívásindítás (megnyom...2mp...hivás, sms ikonok, hívás kiválaszt, 2-3mp....melyik kártya 2-3mp....aztán jó sokára kicsöng).
Most hogy kitöröltem vagy húsz apk-t, egyből reagál mindenre. Mi a szarnak pakolják tele gyárilag????
Még azon gondolkodtam, hogy ha leszedem a facebookot, és viszarakom play-ből, akkor engedi-e átnyomni SD-re (gyári felületen). Szerintetek? -
imiadmin
őstag
válasz
mikrofon #2184 üzenetére
tulajdonképpen igen.. nekem az a tapasztalatom, hogy először fel kell rakni a gyári 2.3.6-ot az OTU-val és arra rá az Andread 3.2-t...
ahhoz, hogy felmenjen a 2.3.6 partíció törlés és NAND újraírás kell.... ez nem olyan bonyi mint ahogy hallatszik... tulajdonképpen arról van szó, hogy a "bioszt" újra kell írni úgy, hogy az OTU azt higgye, hogy ez egy MIX, ami 2.3.6-os és azután az OTU meg is csinálja amit kell...
eredmény: sima 918D 2.3.6-al..A hogyanját már tudtam, a 2.3.6-os "biosz" hiányzott... de megtaláltam
összeszedem lépésenként, hogy hogyan is kell csinálni (nem nehezebb mint a recovery)
kis türelmet... -
szucsek76
csendes tag
válasz
mikrofon #2108 üzenetére
Igen, annó nekem is IHAUSZ által leirt modszerrel sikerült a rootolás.
Mostmár ott tartok, hogy se kép, se hang, de legalább komunikál a FLASH TOOL-al, és fel tudtam rá rakni a gyári recovery-ét, az még be jött, majd kicsit tovább próbálkoztam az általad le irt modszerrel a 2.3.5 ös feltevésével, az fel is ment a progi szerint, majd OTU 1.8.3--1.8.2---stb de egyik sem áll vele szóba.
Pár nyitott kérdés:
-Az OTU -ba melyik készüléket kell ki választani? Mert 918d nincs egyikben sem.
-Mlyen sorrend alapján csatlakoztatjátok a telefont az OTU 1.8. ...-hoz? Mert nekem még soha nem lépett tovább a 2. ponttol még uj, szűz korában sem. 4 gépen probáltam ebböl 3 Win7, és 1 XP-s 64 bit es.
Lehet hogy én csinálok valamit rosszul?!Javaslatokat előlre is köszi!!
-
szucsek76
csendes tag
válasz
mikrofon #2097 üzenetére
Üdv!
Ez nem reagál semmire.Se OTU-ra, és a Flash tool sem veszi észre, pedig a gépben az eszközkezelőben látni.egy-egy pillanatra.
Találtam hozzá a kártyámon egy OT_918D_MT6573 nevü (backup?) Filét, amit ha ki jelölök a -Nandroid restore
menüpont alatt akkor sépen el játszadozik vele kb 1 percet, majd vissza tér a recovery menübe, és felajánl mindent ami a kezdő menüben van. Ha a reboot-ot választom ki kapcsol, majd vissza,majd jön a droid figura kb fél percre, és utánna világitó sötét képernyő. És ez igy marad egész addig amig az akksit ki nem veszem. Ha sokáig igy hagyom forrosodik..... Tehát semmi.
Ötlet?
Ha van akkor jöhet szájba rágósan, vagy privátban egy tel szám hátha úgy meg oldodna....
Köszi! -
janosh01
csendes tag
válasz
mikrofon #2005 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
Tényleg az volt, hogy használtam a telót és közben töltöttem is, és utána tettem le csak békén, de továbbra is a töltőn maradt.
Csak az volt a fura hogy töltést jelzett, ment fel a telepállapot amíg használtam. Miután letettem, világított a kék jelzőled is. Aztán nem figyeltem tovább.
Üdv János
-
modeart
tag
válasz
mikrofon #1866 üzenetére
Most nem akarok ellendrukker lenni, hogy bebe az Acer se tudja a dual active standby funkciót, inkább az bosszant, hogy így megint az égvilágon semmi értelme sincs a dual simes telók tesztjének, ha dezinformációk vannak a tesztben.
Most mondjuk valakinek nagyon fontos a dual active standby és csak azért nem vesz (amúgy árban jobb) Alcatelt, mert az Acer ezt tudja, aztán megveszi és mégse megy.....
Ez így életveszélyes, most vagy a gyártó a hibás, mert mást ad a tesztelők kezébe mint ami kikerül a boltokba, vagy a mobilarénások végeznek ilyen szempontból felületes tesztelést nemtudom.
Nekem annakidején ez szempont volt (lett volna) de én is úgy láttam a fórumok alapján hogy ilyen teló amely VALÓS dual active standby-t tudna vállalható vassal egyelőre nincs. Jól tudom ezt?
Valahogy mindig van egy bejelentés, vagy teszt, hogy ez aztán tényleg!....aztán meg jönnek a gyakorlati tapasztalok és cáfolatok... -
imiadmin
őstag
-
modeart
tag
válasz
mikrofon #1827 üzenetére
Az én megoldásom:
bekapcsoltattam a szolgáltatómmal (T-mobile) hogy sms értesítést küldjön ha egy hívást nem fogadok, így ha más nem, pár perc után értesülök a hívásról és visszahívom (jó előfizetési csomagom van, nem kerül semmibe).Hátránya:
- minden nem fogadott hívásról értesítést küld, így arról is ha nem vettem fel a telót, vagy amelyik hívást én magam utasítottam vissza, ez egy kicsit zavaró
- ha ismeretlen számról hívnak, akkor a visszahívással bukta van, de ez az esetek többségében úgyis valami termékügynök, más értelmes ember nem kapcsolja ki a hívásazonosítást -
törölt tag
válasz
mikrofon #1732 üzenetére
oké, de...
letöltöttem egy mellékletet ami pl 2 mb
és a teló belső memóriáját is terhelte, annak ellenére hogy az sd-re mentette a 2mb-os mellékletet. ez mitől van? mert ha a beáll-alk.ok-nál megnézem a k-9-et akkor a 2mb al növelt a mérete kb 7mb. ha meg adakot akarnék törölni akkor meg a fiók bejelentkezést is törli -
törölt tag
válasz
mikrofon #1727 üzenetére
A k-9 -et beizzítottam, nos a kérdésem az hogy most olyan 5 mb körül van ebből a levelek 650 kb...
nos hogyan érhetném el azt hogy ez a 650 kb ne nőjjön 10mb-ra az idő folyamán, ugyanis a telón nincs túl sok hely...
ha megnyitok egy mailt az ugye még nem letöltés? mert annyit állítottam már hogy a mellélketeket az SD-re töltse.
tehát a lényeg úgy szeretném beállítani a klienst hogy a teló belső memóriáját ne egye, csak az SD-t -
válasz
mikrofon #1502 üzenetére
Közben visszaraktam teljes egészében a gyári romot, aztán kétszer is próbáltam a frissítést, de semmi 2.3.6. Maradt az eredeti 2.3.5 gyári cucc.
Úgyhogy repült vissza a spanyol átdolgozott rom. (Nandroid restore-ból, természetesen)Igazából nem vagyok nagy verzióhajhász, de azért mégis jó tudni, meddig nyújtózkodjak.
Cappa.
-
BlackPriest
őstag
válasz
mikrofon #1458 üzenetére
nincs jelentős különbség, ott a tárcsázásnál zavar, hogy folyton kérdezgeti melyik számról akarok hívni (vagy én nem találtam meg a beállítást, ogy melyik legyen a default).
adatforgalmat csak az egyik zsugáról lehet bonyolítani, itt mindkettőn elvileg.
a fényképező fényévekkel jobb, autó fókusz, lehet makrózni is (vagy legalább nagyon közeli képet csinálni), van benne vaku, ami zseblámpaként mondjuk hasznosabb, mint fényképezést segítőként.
használtam vettem, így az akksiról nem tudok nagyon jól nyilatkozni, de az tuti, hogy ez sokkal többet bír ugyanolyan használatnál, de mondom, a másikat nem tudom mennyire kímélték.
annak nagyobb a kijelzője, de a felbontás ugyanaz, szerintem nincs olyan szép képe. sw gombok ott sem világítanak, ami sötétben nagyon zavaró.
hát kb ennyi
-
válasz
mikrofon #1469 üzenetére
Ha root-olt a telefon, akkor a spanyol módszeres backup is jól jöhet, mert az csinál egy nvram.img-t is, abban benne lesz az imei-szám. (Illetve javasolt a data.img és az nvram.img nem megosztása)
Lehet, hogy egyike vagyok azoknak, akiknek a factory reset nem tüntette azokat, amiktől a telefon működik? Mer már csináltam többször is (pl rom cserekor), és nem lett baja a telegrácsnak.
Cappa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M15 - i7 I 16GB I 500SSD I 15,4" Retina I Radeon R9 M370x I Cam I Gar
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged