- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
szucsek76 #2101 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani!
Amit én leírtam, hogy nem reagált semmire, az azt jelenti, hogy tényleg semmire, még csak a töltés jelző ikon sem jelent meg, nem lehetett bekapcsolni, nem lehetett recoveryben elindítani, nem hogy ROM-ot feltölteni....
A leírtak alapján neked egy jó driver-re lenne szükséged, egy jó recovery-re és egy jó 2.3.6 ROM-ra. Szerintem hibás a recovery-d... De ez csak találgatás részemről!
Driver-t, recovery-t ebben a hozzászólásban találsz! -
imiadmin
őstag
válasz
szucsek76 #2101 üzenetére
próbáld ki a fastboot.exe -t... ez egy DOS-os progi ami particiónként képes img-t írni a telóra... (egy Alcatel 908-at ezzel tudtam visszahozni a halálból...)
aszem ADB driver meg ADB.exe/dll-ek kellenek hozzá...
ezeket tudja:
usage: fastboot [ <option> ] <command>commands:
update <filename> reflash device from update.zip
flashall 'flash boot' + 'flash system'
flash <partition> [ <filename> ] write a file to a flash partition
erase <partition> erase a flash partition
getvar <variable> display a bootloader variable
boot <kernel> [ <ramdisk> ] download and boot kernel
flash:raw boot <kernel> [ <ramdisk> ] create bootimage and flash it
devices list all connected devices
reboot reboot device normally
reboot-bootloader reboot device into bootloaderoptions:
-w erase userdata and cache
-s <serial number> specify device serial number
-p <product> specify product name
-c <cmdline> override kernel commandline -
mikrofon
veterán
válasz
szucsek76 #2096 üzenetére
Ha a számítógép és a flashtools érzékeli akkor minden rendben! Javítható!
Az alábbi linken találhatókat kell végig csinálni az alábbi módon:
Annyit kell csinálni, hogy mielőtt a downloads-ra kattintasz aksi kiszed, kis várás, aksi vissza, download gomb, USB csatlakoztatás és már megy is!
Ha így nem működik, akkor jön a következő. Így nekem sem ment és én a következőt tettem, hiszen vesztenivalóm nem volt! Format gomb, manual format, OK! Ha ez végig megy, akkor az előzőekben leírtakat meg kell ismételni. Majd ha az is végig futott, akkor jön az OTU 1.8.3, ha az OTU nem látja, nem indul el a csík, akkor USB ki, akku ki, akku be, USB kábel be, a csík elindul! Nálam így történt. A teló az én esetemben annyira tégla volt, hogy semmire sem reagált, csak ha USB kábellel összekötöttem a PC-vel akkor felgyulladt a kék LED. A leírtak segítettek!
A folyamat végére 2.3.6 helyett 2.3.5 lesz rajta de legalább működni fog! -
csaba7
csendes tag
válasz
szucsek76 #645 üzenetére
Nagyon szivessen máskor is.Itt jegyezném meg a feleségemnek OT 990 tipusu mobilja van, és a fórumát kezdettöl fogva követem és részt veszek az ottani életben.Nagyon sok tapasztalat jött igy össze , hiszen a két telefon között nincs sok külömbség rom ram stb... szerint.Örülök a sikeres root jog megszerzéséhez,és ha valakinek tudok segíteni szivessen teszem.Remélem ez a fórum is olyan nagy és hasznos lessz mint az imént emlitett fórum.Szerintem egy jo kis telefont kaptunk ezért a pénzért, és ezt még sok dologgal használhatóbbá, és testre szabhatóvá lehet tenni.Sok sikert mindenkinek!!! Üdv Csaba.
-
lhausz
csendes tag
válasz
szucsek76 #633 üzenetére
Telefon Root-olása ..( módszer 3. mert egy verzió fölött már SOC nem megy ..)
Egy harmadik módszer, ami nagyon hasonlít a spanyolra, de nem cseréli le a teljes rendszert, csak SuperUser prgoramot, mint update-t telepiti -> Root-olas .Mindenki csak saját felelősségére ..
Lépései :
1. Lecseréli a recovery console-t, hogy az update-t ezen keresztül lehessen telepíteni, mert e nélkül azt nem fogadja el.
2. Update - SD kárya gyökerébe , recovery console , és update from SD kártya ..Ahonnan a tudás származik : Link
A szükséges file-ok :
USB Drive : Link
vagy
[link] - nekem ez jött be ..Flash Tool: [link]
Superuser update : [link]Ha telefonod Android 2.3.5-ös
Scatter text : [link]
Recovery Image file :[link]Ha telefonod Android 2.3.6 -ot tartalmaz már
Scatter text : [link]
Recovery Image : [link]Lépések :
0. Tölts le mindent, és tömörítsd ki egy Folder-be (Superuser.zip-et nem kell)
1. Kapcsold ki a telefonod, és ne is kapcsold be az x. pontig, unplugged from PC !
2. Csatlakoztasd a KIKAPCSOLT telefonod a PC-hez USB kábellel .. -> Telepitsd a szükséges Drive-t . (Nekem a felugró ablakon keresztül nem ment, hanem a device manager-en keresztül csak, amikor csatlakoztattam a telefont és ott megjelent, mint unknown device)
3. Ha driver OK, a KIAKPCSOLT telefont valaszd le a PC-rol .
4. Inditsd el a Flash toolt : Flash_tool.exe (Telefon nincs csatlakoztatva, és ki van kapcsolva)
5. Scatter loading gomb megnyomasa MT6573_Android.....txt file beolvasasa
kapsz egy uzenetet - OK
6. csak es kizarolag Recovery legyen kipipalva a kapott listan azon dupla klikk rajta és betölt letöltött recovery.img.
7. Nyomd meg a Download gombot ... ekkor a jobb also sarokban szöveg :
< Please insert USB cable in x second >
8. Ekkor csatlakoztasd a KIKAPCSOLT telefonod a szamitogephez .. (van 15 sec-ed)
9. Ha minden ok Sarga csik elkezd futni balrol jobbra, ne csinalj semmit amig 100% nem lesz, es utana is varj 2 percer :-)
vagy hibauzenetet kapsz, mert megsem sikeresen telepitetted a drivert ..(2.pont)
10.Valaszd le a telefonod, es ha automatikusan nem indult el, kapcsold be ...ITT kapcsolhatod be előszor !! Itt még nem root-olt a telefon, de már közel vagyunk hozzá :-)
11. Juttasd el a telefonon lévő SD kártya gyökerébe a letöltött SuperUser-xxx.Zip-et ..
12. Kapcsold ki a telefonod, kapcsold be mikozben nyomod bekapcsolas gomb + Vol UP
megnyilik az uj Recovery console ..
13. Flash ZIP from SDcard (vol+/Vol-) fölfele / lefel mozgas - Power gomb = Enter :-)
Chose Zip from SDcard
14. Zip file megkeres - Enter ... to confirm Enter (power) ...Kicsit vár és kész ... Telefon Root -olt ..
-
modeart
tag
válasz
szucsek76 #634 üzenetére
"a felhasználók nagy többsége ezért rootolja"
Igazad van. Viszont a többségének INDOKA is van a rootoláshoz, nem csak azért csinálja, mert olvasta valami fórumon hogy rögtön azzal kell kezdeni mielőtt kiveszi a dobozból.
A másik pedig: bár sok volt most belőlem tudom, de hidd el, a te példádat látva/olvasva talán egy másik kezdő androidos felhasználót "elrettentek" a telefontól, van ennek azért valami haszna, mintha PM-ben zaklatnálak.
-
modeart
tag
válasz
szucsek76 #634 üzenetére
"a felhasználók nagy többsége ezért rootolja"
Igazad van. Viszont a többségének INDOKA is van a rootoláshoz, nem csak azért csinálja, mert olvasta valami fórumon hogy rögtön azzal kell kezdeni mielőtt kiveszi a dobozból.
A másik pedig: bár sok volt most belőlem tudom, de hidd el, a te példádat látva/olvasva talán egy másik kezdő androidos felhasználót "elrettentek" a telefontól, van ennek azért valami haszna, mintha PM-ben zaklatnálak.
-
modeart
tag
válasz
szucsek76 #633 üzenetére
Oké, most elnézést kérek, mert valóban hirtelen nagyon felhúztam magam, mert valójában én azt látom te nagyon de nagyon melléfogtál ezzel a telóval.... egész egyszerűen ez nem neked való. Sajnálom hogy ez sértő volt, de továbbra is ezt látom.
Másik fórumtársam pl. továbbra is várja tőled a SZERINTED nem használható alap Android alkalmazások listáját....
A másik: elkövetted azt a hibát hogy kezdő Androidosként egy egyébként "előítéletes" gyártó készülékét vásároltad és az android minden alap hibáját (vagy hiányosságát, vagy a te számodra idegen dolgokat) most ennek a telefonnak a nyakába varrod.
Mint a rootolási problémádat, amire ki se tértem a hozzászólásomban, pedig arról is megvan a véleményem:
Megint írod:
"egy HASZNÁLHATÓ telefont szeretnék csinálni ebből a kissé túl fényezett telefonból"
Most mit akarsz használhatóvá tenni? A telefont mint hardvert magát? Hegesztővel, ollóval vagy ragasztóval látsz hozzá?
Vagy az oprendszer nem használható? Ha az Android amúgy alapból nem lenne használható, szerinted bármilyen telefonra is ráraknák???
Alapból hibás szerintem az az elképzelés, hogy látod a gyári adatokat, látod hogy mennyi a memória, de úgy veszed meg hogy majd jól rootolom, aztán majd nyerek sok-sok helyet.
A rootolásnak az egészhez semmi köze. A rootolással eltávolított rendszerprogramokkal a belső tárhelyen helyet nem nyersz.
A telefont nagyon sok app-al használhatóbbá teheted valóban, de ehhez nem kell rootolni.
Ha figyelted, egy korábbi hozzászólásomban leírtam hogy pl. két navigációt használok a telón (az alap Google Map-on) kívül, van rajta pár játék (gyerek miatt) Skype, ilyesmi.... és mindez rootolás nélkül. A trükk az, amit korábban leírtam. A hellyel takarékoskodni kell, ez van.
De azért kipróbáltam a rootolást már csak puszta kíváncsiságból.
Nekem csont nélkül 30 mp alatt rootolta a telót a SOC, Win7 alatt, így érdemben nem tudok neked segíteni, valóban.
Egyébként erről a rootolásos mizériáról is olvashatták sokat a fórumon. Esetleg ha neked az az igényed, hogy egy stabilan és magabiztosan rootolható telód legyen, akkor én a helyedben egy nagyobb gyártó, már bejáratott készülékét ajánlottam volna. Ez nem neked való, hidd el. A hozzászólásodból is érződő csalódás ("kissé túlfényezett telefon") is ezt mutatja.
Nem tudom mennyiért vetted a telót, de szívesen segítek új tulajdonost keresni, hidd el, más meg fogja becsülni nagyon hasznos tulajdonságait.
Neked meg ajánlok egy alap Galaxy-t. Na ott nem lesznek haszontalan alkalmazások. -
modeart
tag
válasz
szucsek76 #619 üzenetére
Valószínűleg rosszul választottál telefont azért "nem használható" számodra.... Bocs, de úgy nem szeretem, amikor valaki nem ár/érték arányt néz telefonnál, hanem megveszi és utána panaszkodik. Én pl. éppen ezért sose veszek Nokia telefont, így nem is utálom.
Írtad:
1. "belső memóriája KEVÉS" - ezt vásárlás előtt a gyári adatokban is látod.
2."ELFOGY" Android-szakértelem hiánya. Tudom, nekem is az volt/van. Ugyanis a gyári appok frissítése felzabálja a tárhelyet. Megoldás: töröld a gyári appok frissítéseit (különösen azokat amit nem is használsz). Így elegendő tárhelyed lesz jópár appnak.
Ha mégsem, akkor te vagy nagyon igényes vagy egy alap-android telóhoz, vagy sok játékod van - akkor meg más telefont kellett volna választanod.
3. "Emelkedő ébresztő, hang. Ennyi."
Tegye fel a kezét az, aki ismer olyan Android telót, amelyben ez alapból benne van. Jó. Most akkor maradjon a keze annak, akinek ez a teló 40e alatt van. Senki? Oké, köszönöm. Egyébként én hosszú évek sora alatt milliószor hiányoltam funkciókat egészen drága telókban is és vagy együttéltem velük, mert nem volt más, vagy leleményes voltam.
Emelkedő ébresztőhangra ott van az app-keresés a Google Playben. De ha mégsem tetszene, akkor hangszerkesztővel 2 perc alatt szerkesztek egy emelkedő hangerősségű ébresztőhangot és letudva.Ennek a telefonnak a legfontosabb sajátossága és emiatt HASZNÁLHATÓ:
- Dual SIM, ráadásul az első sim 3G (szemben a kínai vackokkal amelyben csak GPRS-t találsz)
- Android rendszer vállalható kijelzővel és sebességgel (ismét szemben a kínai vackokkal)
- és könyörgöm az ára, az ÁRA. 35 rugó. A Samsung Galaxy ACE DuOS ennek duplája és abban sincs több RAM.Szóval légy szíves ha már fikázod a telót, akkor
- az árában lévő más telókkal összehasonlítva tedd
- tégy különbséget az alap Android rendszer hibái és a telefon hibái között (időnként nekem nyom egy resetet a teló, de mivel ezt más Android teló (samsung) is csinálta már nálam, így nem feltétlen a teló hardveres hibája. A rendszer meg nem az Alcatelé. Ha az Android rendszer nem tetszik, más telóba se fog.)
- különleges kívánságaid még 100e ft körüli telóknál se legyenek mert sose leszel boldog ember. Képzeld én nagyon régóta vágyom olyan telóra amely képes időzített ki/bekapcsolásra. Ez az én háklim. Eddig egyik telóm se tudta ezt. Ez meg igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest