Alcatel One Touch 918D - dupla villám

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Semmi kétség nem fér hozzá, hogy 2011 az okostelefonok éve volt és 2012-ben ez hatványozottan igaz lesz. A kínálat óriási, az ember alig győz választani, legalábbis ez a látszat. Pedig bizony hiába ömlenek az új típusok a piacra, még mindig vannak olyan rések, amiket egyszerűen nem fedeznek fel a gyártók vagy csak nem foglalkoztatja őket. Ilyen például a strapabíró okostelefon, ami olyan ritka, mint a fehér holló. És bár a piac nagyjából felét birtokló Nokia és Samsung egymással való csatározása, meg az Apple térnyerése érdekes dolog, a kis gyártóknak ezek a piaci rések jelenthetik a kitöréshez vagy akár túléléshez vezető utat.

Alcatel OT-918D
[+]

A kétkártyás telefonokat már elég sokan ismerik, immár a nagyoknál is felbukkannak ilyen telefonok. Ám mi a helyzet a kétkártyás okostelefonokkal? Na ilyenből viszont megint csak rettentő kevés van, pedig az Android remek alapot biztosítanak erre. Ezt látta meg az Alcatel is, aki az utóbbi időben egyre jobban aktivizálja magát. Mi több, volt is már egy ilyen kísérletük, de az OT-890 jelű modell finoman szólva sem lett jól sikerült darab. Most átgondolták a dolgokat, és bár nem akarok előre mindent elárulni, de tanultak a hibákból.

Alcatel OT-918D
[+]

A kütyü saját dobozában érkezett, a hasábban egyből látjuk a készüléket, felszereltség tekintetében átlagos a helyzet. Van ugye hálózati töltő, USB adatkábel, sztereó füles és egy 2 GB-os microSD is befért még a költségvetésbe. Kapunk továbbá egy komplett burkolatot (hátlap és előlapi keret), mégpedig színesben. Kicsit érdekes viszont a típusnév helyzete. A gyártói honlap szerint van a sima 918, illetve a kétkártyás 918D változat és a cserélhető burkolatos 918 Mix. Ha pontosak akarunk lenni, akkor a nálunk járt darab 918D Mix-nek mondható, mivel kétkártyás és a burkolata is cserélhető.

Alcatel OT-918D
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés