Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tibor.sz
tag
válasz
papsoka #1767 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Olvasva a linkelt véleményedet, ezek szerint a 918d-n nem lehet beállitani külön csengő hangot a két kártyának? Mert én pont most keresgélem, hol lehet.
Amúgy szuper a telefon. Az első okostelefonom,, az első érintőképernyős és az első androidos. Még nagyon sok mindent kell megtudnom róla, de néha csak ámulok, hogy miket tud. A hangra induló google keresés, vagy a szintén hang alapján megirt sms egyszerüen szuper! Szóval nagyon tetszik a cucc. És innen a topicból is sokat tanulok. Köszönet ezért mindenkinek!!!
-
mikrofon
veterán
válasz
papsoka #1767 üzenetére
Leginkább a benyomás érdekel! Napi használathoz melyiket ajánlanád? Kétkártya rendszeres használata, céges és magáncélra. Folyamatos e-mailezés, sok sms, időnként net, navigáció. Tud-e annyival többet a 993d, hogy megérjen váltani és kifizetni a különbözetet?
Nagyobb kijelző megkönnyíti-e, a qwerty bill. használatát, azaz csökkenti-e a félrenyomásokat? Valamint a 993d aksija bírja-e addig mint a 918d?A linkelt leírás alapján jól sejtem, hogy a 918d a nyerő?
-
-
modeart
tag
válasz
papsoka #1675 üzenetére
"Vagy ennek a készüléknek nem az elsődleges feladata a TELEFONÁLÁS?"
Nem. Bárcsak igazad lenne, de nem.
Ha most azt gondolod, hogy az okostelefon az egy olyan telefon, amelybe az utóbbi évtized alatt kitalált összes fontos mobiltelefon kényelmi funkció mellett még internetezésre is jó, akkor ki kell hogy ábrándítsalak. Ez nem egy "okosított" telefon, hanem egy miniszámítógép, egy olyan operációs rendszerrel, amelynek van gsm hívás funkciója. Egyébként pedig inkább egy multifunkciós multikommunikációs eszköz, kicsi tablet ha úgy tetszik.
Amire te gondolsz az a "feature" telefon, az továbbra is telefonálásra való a leginkább.
Az android pedig sokat fejlődött, nem tudom mint szólnál a windows phone-hoz. Azon még a csempék színét se tudod változtatni (se levakarni). Szép is, gyors is, de képtelenség egy 30 mp-nél hosszabb mp3-mat csengőhangként beállítani, mert nem lehet. Ahogy fájlt küldeni bluetooth-on se. Amit már 10 éve tudnak a hagyományos telefonok.
Ez azért van, mert ezeket a rendszereket a 0-ról kezdik fejleszteni, ezért ki kell találni, le kell programozni minden funkciót.Ezért is mondom azt, hogy ha te NAGYON telefonálni akarsz és semmi, de semmi sem fog meg abból, hogy mailt olvashatsz a telefonon vagy netezhetsz, akkor neked nem való okostelefon.
Én egyébként már első körben eltanácsolok mindenkit, aki szerint kicsi a betű a képernyőn. Mivel az okostelók mérete nem növekszik úgy, ahogy a felbontás, így egyre kisebb betűkkel fogsz találkozni, úgyhogy ha ez már neked olvashatatlan, akkor irány a nagyitelefon. -
gyulaszu
senior tag
válasz
papsoka #1668 üzenetére
Én még annyit szeretnék hozzáfűzni a #1669-hez, hogy ITT megtalálod a teljes magyar nyelvű leírást a telefonhoz.
Mivel én is abszolút Android kezdőként vettem a készüléket, elsőként ezt olvastam el. A telefonnal adott "miniatűr" leírás-kivonat engem is bosszantott, de a linkelt leírást a monitoron tetszőlegesen nagyíthatod illetve ki is nyomtathatod. -
modeart
tag
válasz
papsoka #1668 üzenetére
Gyakorlatilag mindenben igazad van, csak ezt nem ide kéne írnod. Ugyanis amit leírsz, NEM ENNEK a telefonnak a hibája, hanem általános okostelefon probléma. Te hozzászoktál évek alatt a normál telefonhoz, de ez nem az.
Ennek a fő funkciója a netezés, mailezés, alkalmazások egész sora, amiből a mobil funkció csak egy töredék - a többi inkább mondjuk úgy, hogy a számítógéphez áll közel. Ahhoz is érteni kell egy kicsit, vagy kell egy gyakorlottabb ismerős, aki melletted van és segít.Akkor rögtön le is írom, miben csalódsz és fogsz még csalódni. Az okostelefonnak:
- általában véve napfényben rosszabbul olvasható a kijelzője (cserébe viszont nagy és viszonylag keveset fogyaszt),
- nagyobb felbontása van mint egy hagyományos telefonnak, a pixelek kisebbek, így minden betű is kisebb, aki tehát nem lát jól, annak nem való. (te nem látsz jól vagy szokatlan a kis kép. nekem -3-as szemem van mégsincs gondom a telefon olvasásával.)
- a nagy kijelző és az eszement erőforrásigény miatt az akksi jóval rövidebb ideig bírja mint egy régi telefonnál
- egy komplex oprendszer lakozik a telefonban (nem mintha egy hagyományos telefonban nem az lenne) de ehhez már az első használatnál ÉRTENI KELL egy kicsit, különben meghalsz. Olyan amatőr kezdő kérdéseid vannak hogy így nem lehet megbarátkozni egy androidos telóval. MINIMUM kell hogy láss egy ilyet egy családtag kezében használat közben hogy legyen fogalmad mit lehet vele kezdeni. Vagy nézegess androidos fórumokat, kezdőknek szóló cikkeket.
- gyakrabban lefagyhat és produkálhat olyan hibákat, amit érteni kell és kezelni, pl. ha elfogy a ram egy alkalmazás miatt, tudni kell azt hogy mi az amit ki kell lőni a rendszerből stb.
- és igen, mivel az android egy pár éves mobil oprendszer az ember néha rácsodálkozik, hogy bizonyos alapfunkciókat miért nem tud - ellenben meg sok mindenben magasról veri a hozzá képest "buta" hagyományos telókat.szerintem ez a telefon nem neked való. Köszönd meg a családnak, cseréljétek vissza ha lehet vagy végy egy un. feature-mobilt, azzal boldog leszel. Azt a családtagot aki meg úgy vett neked telefont hogy képtelen a valós igényeidet felmérni és borzolja az idegeidet egy neked nem való telefonnal örvendeztesd meg egy hasonlóan hasznos ajándékkal....
-
BlackPriest
őstag
válasz
papsoka #1653 üzenetére
ha nagyon zavar, az egyik kezdő képernyőt (mert több is van, húzd jobbra-balra a kezdő képet), felhasználhatod csak játékok ikonjainak, nem kell folyton a többi közül kivadászni.
zöldre vált, ha esetleg nem olvasható max fényerőn (állítható), akkor leárnyékolod a másik kezeddel
telefonkönyvben ha rámész egy kontaktra, kiírja, hogy milyen kategóriás (otthon, munkahely) számot akarsz hívni, ha annyira rossz a szemed, hogy nem látod, azt csak tudod, hogy melyik számát akarod hívni.
ilyen negatív hozzáállással minek vettél egyáltalán új telefont? jó volt neked a kőkorszakban a jarokkal
-
modeart
tag
válasz
papsoka #1653 üzenetére
"fogalmam sincs hogy hova tette mert nem kérdezett semmit"
Azért nem kérdez, mert csak egy helyre teheti: az alkalmazások közé. Ez nem windows, hogy folyton kérdezősködik....
"A két ikon elszórva található a többi ikon között"
Az ábécésorrend elég régi rendezettségi elv, csodálkozom hogy még nem vetted észre a telódon..
1. ezt a kérdést nem is értem, majd tőlem valami okosabb..
2. Valahol mintha lenne betűméret növelés, de alapból ha neked ez nem olvasható, akkor elég nagy gáz, mivel a telónak alap felbontása és fényereje ennyi. -
BlackPriest
őstag
válasz
papsoka #1645 üzenetére
pedig, ha gyári rom, még a fő képernyőn is kint kell lennie
szerk: kb ezek vannak benne, itt meg tudod nézni szerepel e, amit keresel. arra vigyázni, hogy fizetőset ne tölts le a telefonnal
https://play.google.com/store
szerk2: mi a bonyolult? ráböksz egy ikonra, beírod a kereső mezőbe, hogy passians, a találatok közül ráböksz a neked tetszőre, majd letöltés
-
mikrofon
veterán
válasz
papsoka #1637 üzenetére
Szia,
nem, csak ott "szoktam" nyaralni.
Szerk: Telepítés leírás törlése mert gyulaszu már leírta.
Ha nem Rootolod a telod, akkor csak csínján bánj az alkalmazásokkal. Ill. Amit lehet helyezz át az SD kártyára: Beállítások/alkalmazások/Alkalmazások kezelése. Majd felül az "SD kártyán" Ikonra kell kattintani. Az itt megjelenő alkalmazásokat tudod átmásolni az SD kártyára. Amelyik alkalmazás be van pipálva az már az SD kártyán van. Áthelyezéshez katt az alkalmazás nevére, majd az "Áthelyezés az SD kártyára" gomb. Ha ezt nem csinálod, nagyon gyorsan betelik a belső memória...
Üdv!
-
gyulaszu
senior tag
válasz
papsoka #1636 üzenetére
A *.jar ha jól tudom java játékok voltak.
Az android alatt nem "kellenek" a java-s játékok, mivel millió meg egy androidra írt játék van a play.google.com (korábban android market) alatt.
Ehhez kell legyen egy google accountod (eMail cím) és azzal kell regisztrálj a play-re is. A telefon menüjében van egy Play Áruház nevű menüpont, onnan tölthetsz játékokat (is) Sudoku-t már én is tettem, passziánszot még nem kerestem.
Természetesen ehhez kell legyen a telefonodnak internet kapcsolata, pl az otthoni wifi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest