Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Itt a friss Moto G Stylus
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasskos
csendes tag
Esetleg ha valakinek lenne ilyen telefon eladó, akár romos törött kijelzős is, kérem keressen.
-
-
pengwin
addikt
Milyen szép is, mikor a záhonyi személyen látom, hogy felszáll egy fiatal pár szakadék macinaciban, szakadék bevásárló szatyorral, koszosan, majd leülve előcsapja az aktuális Galaxy S-t vagy az A széria egy nagyobb tagját.
Jó az úgy, kamatmentes 2 éves részletért, minimálbérre.
-
lexter00
őstag
Alcatel?Még Szabolcsban is kiröhögnek ha meglátnak a kezedben egy Alcatelt.Szinte mindenkinek Xiaomi,Samsung,Huawei van
-
DJGABI
addikt
A gyorstöltés, de tényleg legalább az 5V 2A hiánya teljesen megöli ezt a készüléket, nem is értem hogy gondolták. Még a Redmi 7-nél is lassú a sima töltés... aki nem meríti le és esténként töltőre felrakja annak hajrá, csak nehogy egyszer is sürgősen kelljen, aztán hoppá, nem lett feltöltve. "drágám, majd 4 óra múlva indulhatunk"
egy ilyen [link] adapterrel megoldható a dual sim + sd téma
"az OTG is kimaradt" tuti? érthetetlen lenne a mai világban...
szerk: Samsung A20e is 50 körül megy, százszor jobb telefon mint ez
-
altecsóka
tag
Ez az Alcatel papiron és első blikkre jó lehet,de (nincs kizárva) úgy járnának vele a leendő tulajok mint én a Meizu m6t-vel.
(egyébként titok övezi hogy hol 45ezer ez a telo,az alzában 58 a 4/64 verzio,annyit meg nem ér)
Off
Redmi gom egy Meizu m6t-vel próbáltam leváltani.Papiron nincs verseny a két telo között.
A valóság: az m6t kijelzője gyengébb(!!!), a gó gyorsabb (!!!!).
Pont ebben két dologban reménykedtem,hogy jobb lesz a Meizu.
Amiben jobb -kamera,ujjlenyomat,kétcsatornás wifi,dupla rom)- pont nem érdekel.
Ha valaki biztosra megy,beszél egy olyan tulajjal,aki már használta a kiszemelt eszközt.....
On -
Miért csak tetszett, amikor összesen 2 készülék versenyképes ebben a kategóriában, és ez az egyik közülük?
-
Ricardo
titán
válasz
pusszycat #15 üzenetére
Nem tervezik feljebb pozícionálni a márkát
A készülék pofás, de nem venném meg. A kamera teljesítményével nem tudnék kibékülni.
-
nobela
senior tag
"Te sem lehetsz egy "hardcore user", ha 4 évig használtad a Pop S9-et"
Két Gmail fiók folyamatos szinkronizálása, a szokásos social app-ok, Waze, Google Maps és Nokia Maps napi szintű intenzív használata, napi 20-30 telefonhívás, Wifi hotspot, okosóra szinkronizáció, Google Táblázatok, OneNote, CamScanner, dokumentumok folyamatos megosztása, HD videó nézés, zenehallgatás, fényképezés, közepes szintű játékok.
Meséld el hogy mit kellett volna még tennem hogy "hardcore user" legyek a szemedben??
Ez a készülék már megjelenésekor sem volt drága, mindemellett remek HD kijelzőt és a maga idejében extrém üzemidőt nyújtott.
Nekem ez jut eszembe az Alcatel névről. Bármikor vennék egy másikat.
-
neoforce
aktív tag
Már az is sértő hogy egy lapon van emlegetve a Xiaomi-vel.
-
dutrás
őstag
Szerintem igazából soha nem is voltak fentebb.
Volt próbálkozás Idol X néven sőtt lett utód is talán XS (fene tudja már) ami reményteljes volt de nem foglalkoztak a szoftverrel. Az vágta haza mindkettőt.
Azóta csak szolgáltatóban voltak erősek ma már ott sem.
Isten lássa lelkem 3x adtam esélyt. -
Csapoati
nagyúr
Na, pont erről van szó. A mi mintáink elenyészőek. Pl nekem volt ismerősöm, aki a HTC-vel volt úgy, hogy soha többet, miközben mások pedig imádták. Nyilván a kínai C kategóriás brandek, mint a Dózse meg a Legó, nem igazán összevethetőek a nagyokkal, de még a közepesekkel (pl a TCL-Alcatel) sem.
-
sfdrakex
nagyúr
150 ezer embert kérdeztem meg, 3 földrészen 8 árkategóriában. Különböző bőrszínüeket és vallásuakat. Ezek alapján ....
Vaze, szerinted? Ismerettségi körömből indultam ki nyílván. Többen panaszkodnak Doogee, leagoo, Leeco márkákra mint Apple, Samu, Huawei, Xxiaomikra. Olvasok is sok tech oldalt, fórumot. Ezekből a véleményem.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
kalmanahos #2 üzenetére
Sajna nagyon megkopott a nevük. Anno nem volt ennyi alternatíva, jobban ment nekik, még a nyomógombos korszakban. Ma már nem vennék semmit ami Alcatel. Viszont sok taxis tablet Alcatel, nekik biztos jó.
-
janeszgol
félisten
Hoppá, elbeszélünk egymás mellett. Egy telefon számomra két módon jó:
1, specre. Ott a leírás, mi van benne, ki lehet próbálni stb.
2, megbízhatóság. Mikor megy tönkre, mennyit kell babusgatni (restartolgatni), egyáltalán hogy működik az évek alatt.Nos, én a második pontról beszéltem. Az első az ízlés kérdése, a második már nem lehet az.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
janeszgol #34 üzenetére
Amikkel te találkoztál jók voltak. De írtad tudod az S9 bajos volt, míg más pár hszel előtted írta, hogy neki 5 évig nagyon bevált az S9. Nekem is van ismerősöm több Alcatele is volt, szerinte szép képeket csinált és jó telefon volt mind. Szerintem meg a képek nem voltak jók a készülék se volt jó. Eltérőek az igényeink. Van akinek a Dacia Sandero kiváló minőségű, és mindenre elég, másnak az X7 is szűk és szar az anyag használata.
-
sfdrakex
nagyúr
Ahogy olvasom a hszeket, pontosan kijön mi a gond az Alcatellel, meg a Doogee, Leecoo stb márkákkal. Egyikőtök azt írja jó az Alcatel S9ese volt 5 évig, nagyon tuti. Másikotók írja, jó az Alcatel bár voltal rossz szériák, mint az S9.
Tehát a gond az, hogy marha nagy a minőségi szórás. Aki szerencsés kifog egy jót, de sok a selejtes darab.
-
mjani1172
addikt
Nekem volt (talán 995 ? ), jó volt a maga korában..
-
janeszgol
félisten
válasz
Lincoln6echo #28 üzenetére
Én csípem az Alcatelt. Tartósabbak a telóik, mint az átlag. Ugye van az a minőség, ami a specifikációban van (és amit látsz bekapcsolásnál), meg van az a minőség, ami évek múltán derül ki (szoftver, élettartam).
Utóbbiban nálam jelesre vizsgázott az Alcatel, az előbbi pedig tervezhető (vagy megveszed vagy nem, de ismered, mit kapsz).
Sok Vodafone Smart terméket az Alcatel adott.Azt tudom, hogy anno az OT-995, Pop S9 bajos volt.
-
Lincoln6echo
tag
Szerintem nem kellene beskatulyázni egy gyártót sem a korábban elkövetett bakik és hibáik (miatt.) ellenére még összedobhattak egy egész jó kis telefont.Nekem ez a készülék tetszik és megpróbálok nem ítélkezni látatlanban.
-
-
dutrás
őstag
Nem akarok senkivel viába szálni de az nem lehet véletlen hogy a mobil piac nagyon kis szegmensét bitorolja az Alcatel. Rengeteg rossz minőségű telefont adott ki a gyártó. Volt három tipus isa családban. OT995 Idol 2s meg egy belépő szzintű.
Az Idol 3-ra is volt panasz bőven a fórumán úgy emlékszem.
Nem hinném hogy ma bármit is válttozott volna a gyártó.
Én meg óva intenék bárkit ettől a készüléktől. -
nicu71
addikt
Nekem pedig az Idol3 volt ,a nagyobb verzió és én azt imádtam.Egyedi volt és ügyes ,zeneileg csúcs .Soha nem volt baj vele .Szerintem az volt az Alcatel legjobb telefonja.Eladtam ,a gazdája a mai napig használja nagy örömmel.
Ez az uj alcatel pedig tényleg csinos.Ennyi pénzért pedig egyáltalán nem tűnik rössznak . -
hemaka
nagyúr
Ezt a noccs is, meg káva is dolgot nem bírja az agyam összerakni.
-
ates
aktív tag
A R7 ennél a készüléknél jobb, max a R7a (3/32)-nek lehetne ellenfele, de ahhoz meg egy picit drága. Na végre hangulat ami a cikk elején még meg volt a végére elmúlt, sajnos. Egyszerűen ár érték arányban nem tudnak fogást találni a Xiaomin.
-
-
nobela
senior tag
Közel 4 (!!!) évig használtam egy Alcatel Pop S9-et, nagyon szerettem. Ár/érték arányban kiváló készülék volt, sosem volt vele semmilyen problémám.
Ennyiért ez a telefon is jó vétel, simán merném ajánlani bárkinek. Bár nagy eséllyel most én is inkább Redmi 7-et vennék :)
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem ez most egyáltalán nem lett rossz. A külső teljesen oké (a hátlap nagyon tetszik), a friss Android és SoC is örömteli. Külön jó, hogy kb 1 centivel alacsonyabb, mint a mai a átlagos telefonok. Egyedüli nagyobb hibája a kamera, de a szűk dinamikán kívül azért vállalható az is.
-
pengwin
addikt
válasz
Wallenberg #11 üzenetére
A Mi A2 Lite kivételével ezek közül egyiket sem ajánlanám, még ellenségeimnek se.
A cikk tárgya úgy lenne igazán meggyőző, ha mondjuk Android One-nal érkezne: az Alcatel azért csak egy ismertebb, mi több európai márkanév, korábban tudott nagyon jó (ár-érték arányú) készülékeket csinálni, sok embernek vannak velük kellemes emlékei. Ez a brand recognition és a fapados, de 2 évig tartó frissítések igérete szerintem simán el tudná adni ezt a készüléket raklap számra. -
Talán segítene rajtuk ha kijönnének egy almárkával ez most amúgy is nagy népszerűségnek örvend a gyártók között.Vagy csak szimplán nevet változtatnának.
-
doooo
veterán
válasz
Wallenberg #11 üzenetére
FHD ide vagy oda, Cubot-(o)t, meg Doogee-t (meg azt az Alcatelt is, ami 2 gigás) az vegye, aki kínozni akarja magát.
-
dutrás
őstag
Hát jahhh... Volt hozzá nekem is szerencsém. Elképesztően pocsék telefon volt. Pedig a külső és a hardver egészen mást mutatott. Konkrétan két igen drága memória kártyámat vágott haza és a teljesen hektikus működésről nem is beszéltem.
Ennél a telefonnál sem lehet ez másként. Messze kerülöm a márkát. -
Victoryus94
őstag
válasz
Wallenberg #11 üzenetére
Van aki az SD és a HD adás között sem láta a különbséget 120 centis TV-n.
Fogyasztásban pedig nyilván előnyösebb a kisebb felbontás.
Szóval van az a vásárlói kategória, akit pont nem a felbontás (vagy a kamera) érdekel -
Wallenberg
senior tag
45000 Ft az ára, ha jól olvastam a cikket.
Én mindig abból indulok ki, hogy mit kapunk/kapnánk ennyi pénzért, ha bemegyünk/bemennénk egy elektronikai üzletbe?
Legyen az Edigital, Euronics, Auchan, Média Markt stb stb.
Vagy esetleg egy webshopban?
Végignéztem a webshopos kínálatokat és ennyiért van Xiaomi Mi A2 Lite 3/32 vagy picivel többért 4/64 változatban.
Van Cubot X19 (Turbado, 4/64, 6 colos Full HD kijelző, Android 9, 4000 maH akku, értesítési LED, 2 év garancia, 44.000 Ft).
Van Doogee Y7 (Edigital, 3/32, 2 év garancia, 6 colos Full HD kijelző, 37.000 Ft).
Van még Alcatel 3V (Edigital, 2/32, 6 colos Full HD kijelző, 2 év garancia, 30.000 Ft).
Tehát ezen az áron van Full HD felbontású kijelző is!
-
-
dolphy17
tag
Az ilyen szarok pont azzal tudnának nyerni ha kellően kicsik lennének. Mehetnének 5" alá nyugodtan és vennék mint a cukrot.
-
gattolino
senior tag
Milyen ocsmány jószág. 100+1 copy.
Undorító, egyszer vettem Vodafone brand telefont (Alcatel)
Hát annál hányingerebb gányolt rendszert. Annyiszor fagyott, szenvedés volt használni. Használhatatlan fos.
Remélem egyszer ők is lehúzzák a rolót -
gtamate2
veterán
Egyszer bedőltem az Alcatelnek, egy Idol 2S (zászlóshajó?) személyében, amit a Mobilarena tesztje után bátorkodtam megvenni. Az a telefon maga volt a pokol. A gyártó már megjelenéskor ígérte a 4.4-et, de soha nem kaptuk meg. A rendszer döcögős volt és az amúgy trágya kamera nem tudott videózni, vagyis tudott de fülsüketítő fehér zajjal.
-
janeszgol
félisten
válasz
kalmanahos #2 üzenetére
Vagy aki ismeri a márkát, és tudja mit várhat tőle. Bár a cikkben szereplőt nem venném meg, csak ha nem lenne jobb, és olcsón kéne valami.
-
Addig olvastam,hogy " A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz! "
-
kalmanahos
tag
Barmi masnak hivnak, jobban menne. Alcatel ~ gagyi. Ez vegervenyesen beleivodott a markaba. Maximum az veszi meg, aki tenyleg sose hallott rola, ugy olvassa a cikket.
-
janeszgol
félisten
A Honor 8a pariban lehet vele. Amúgy nem rossz, nekem a képek is tetszenek (hozzák a létminimumot), a videó az tré. A kijelzőért jár a piros!
Tetszenek azona panelek, amiket az Alcatel használ. Sokkal jobb minőségűek, mint bármelyik IPS-es LG.
A Nokia 3.2 az természetesen kuka ezek fényében. A Galaxy A10 csak a memórián bukik el. Ha alkot valamit a gyártó, hogy kényelmesebb legyen a napi használata, akkor ajánlott is lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Alcatel 3 nagyon olcsó, viszonylag kis méretű, de modern megjelenésű és funkcionalitású készülék. Ha minden terv szerint alakul, ez egy igen jó ajánlat lehet.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Home server / házi szerver építése
- Asztrofotózás
- Autós topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest