Hirdetés

Alcatel 3 (2019) - meccs a harmadik helyért

Az Alcatel 3 nagyon olcsó, viszonylag kis méretű, de modern megjelenésű és funkcionalitású készülék. Ha minden terv szerint alakul, ez egy igen jó ajánlat lehet.

Hirdetés

Bevezető

Az Alcatel 3 (2019) kifejezetten olcsó. Persze annyira nem, mint a Redmi Go, cserébe van benne 3 GB rendszermemória; korszerű, nyolcmagos lapkakészlet; ujjlenyomat-olvasó; arc alapú feloldás; kitűnő minőségű, 19,5:9 képarányú LCD panel; értesítő LED és Android 9, mutatós felhasználói felülettel. Ha minden a terv szerint haladt (a TCL fennhatósága alá tartozó Alcatel esetében volt rá példa, hogy ez nem igazán jött össze), 45 ezer forintért ennek igen jó ajánlatnak kell lennie. És egyébként az is.


[+]

A Redmi 7 pontosan ugyanennyibe kerül és körülbelül ezt is tudja nyújtani, csak nagyobb. Az akksi és a készülék is. Ez kivételesen nem rossz hír az Alcatel, vagy fordítva a Xiaomi, számára. Ebben az árkategóriában nem nagyon szokott lenni választék, pláne nem valódi alternatíva. Kicsit drágábban mindig lehet kevesebb kompromisszumot jelentő megoldást választani, vannak ársávok, ahol tényleg csak az dönt, hogy a júzernek melyik szín, ikonkészlet vagy egyedi jellemző tetszik meg, mert több megfelelő minőségű készülékekből is választhat és igazából egyikkel sem jár jobban vagy rosszabbul. Ebben a szegmensben általában viszont kész csoda, ha egyáltalán működik az, ami van.


[+]

Ha az egyetlen reális alternatívával vetjük össze, egyrészt azt találjuk, hogy az Alcatel jelentősen könnyebb és valamivel kisebb is. Ezzel együtt az akkumulátor is, de az üzemidő legalább olyan jó a 12 nanométeres szettnek köszönhetően, ugyanakkor nincs gyorstöltés. Van viszont multifunkciós ujjlenyomat-olvasó és szintén egyedi rendszer, aminek a megítélése persze teljesen szubjektív, de ugyanúgy rengeteg testreszabási és kényelmi lehetőséget kínál. A Redmi 7 még egy infravezérlőt, erősebb hardvert és valódi dual SIM kialakítást tud felmutatni az Alcatel hibrid slotjával szemben. És gyorstöltést.

Az Alcatel viszont volt olyan kedves és csomagolt egy mikrofonos sztereó headsetet is az egyszerű, kék-fehér dobozkába, amiben a készülék érkezik. Nem egy csoda, de 3,5 milliméteres csatlakozóban végződik és feltétlenül szükséges az FM-rádióhoz. A dobozban találunk még egy microUSB töltő- és adatkábelt, illetve egy 5V/1A hagyományos töltőfejet. Az egyszerű, közepes keménységű karton csomagolás nem kifejezetten csini, a készülék viszont annál inkább.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Redmi Note 7 - nota bene

    Nem mintha a Redmi 7 ne lett volna elég erős ajánlat, de a Redmi Note 7 így is magasan felülmúlja. Nyilván egy kicsit többe is kerül, ami még mindig ritka kedvezőnek minősül a képességeit tekintve.

  • Redmi 7 - a hetedik te magad légy

    A Xiaomiról leválasztott brand első szériájának igazi belépő szintű készüléke. Legalábbis az árat tekintve. A képességeit figyelembe véve azért bőven nem egy vészmegoldásról beszélünk.

Hirdetés