- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
DriderG
tag
válasz
afterburner_ #96 üzenetére
Azért ezt nem lehet így kijelenteni. Való igaz, én sem vagyok konzol párti, ugyanakkor be kell látni, hogy a konzol rugalmasabb egy játék futtatása/zene, illetve videó lejátszása közben. A hangsúly a felépítésen van. Míg a PC-n 5 perc, mire el tudsz indítani egy játékot, illetve mikor kilépsz várnod kell, hogy vissza jöjjön a Windows. Ugyanakkor ott vannak még a háttérben futó egyéb folyamatok, amik terhelik a memóriát, a vírusirtó, driverek stb. Vista/Win7 alatt még a DirectX 9-es asztal (dwm.exe) is vesz le erőforrást. Egy konzolnál van max 16 MB ROM, amiből 20 mp alatt felbootol a rendszer, nincsenek háttérfolyamatok, ami van, az is optimalizálva van a célhardverhez. Ugyanakkor az adatbusz is szélesebb, és közvetlenebb az elérés a CPU-GPU között. Ha nem hiszed, próbáld meg a HALO 2-t futtatni GeForce 3 Ti, Pentium 750 és 64 MB RAM segítségével (én anno GeForce 6100-on, 1 GB RAM-mal, és 3400+-os Sempronnal futtattam XP alól, kb. 7-10 FPS-sel 640*480-on, LOW beállítások mellett)
-
Morden24
nagyúr
válasz
afterburner_ #96 üzenetére
itt nem az a lényeg hogy túl részletes legyen egy játék + legyen hangulata , hanem legyen egyszerű mint a faék, és fogyjon
Nemtom, én úgy veszem észre, hogy a játékok 90%-a PC-re ÉS valamelyik konzolra is megjelenik, a konzol-exklúzivokért (Halo, GoW, God of War, Final Fantasy, Dante's Inferno, Metal Gear stb.) meg sírás van.
Az, hogy szerinted a konzol = szögegyszerű játék, az elég fura, hiszen a legtöbb játék - mint írtam - legalább 2 platformon megjelenik. Ja, mondjuk van olyan PC-exkluzív cím, mint a Crysis. Az aztán bonyolult, hangulatos és jól felépítetthát annyira már nem igazán volt látványos..
Na igen, hát ez a baj a PC-s játékosok elég nagy részével. Grafikabuzzancsok. Ezzel sincsen persze semmi gond, de akkor ti várjatok a hangulatos, bonyolult és nem tömegigényeket kielégítő PC-exkluzív Crysis-okra, mi meg konzolon elvagyunk a szögegyszerű, ostoba hülyeségeinkkel
És persze nehéz lesz rám cáfolni, mert ugyan vannak igényes, nem tömegeknek készült és bonyolult játékok (PC-re és konzolokra egyaránt), viszont a rinya állandóan csak a hype-olt címekért megy. Innentől marad a gyerekes sértődés, mert az Alan Wake nyilván szuper és csúcs lett volna PC-n, de egy gagyi labirintushent lesz konzolon. Hát, ez van
-
Def26
félisten
válasz
afterburner_ #83 üzenetére
"mert egy ilyen paddal nem igazan tudsz olyan reakcióidőt produkalni mint mondjuk egy billentyű + eger kombinacióval"
Mire nem elég ez? Biztos nem lehet olyan gyorsan reagálni kontrollerrel de azért ez bőven elég. Meglepődnél, ha egyszer "bekeverednél" konzolos online partyba.
-
Morden24
nagyúr
válasz
afterburner_ #87 üzenetére
ugyan úgy járna mint a halo....
Rohadt nagy népszerűség?
Egyébként neked pontosan mi bajod a Halo-val? Az első két rész (ami PC-re is megjelent) színvonalas, kiváló, single-ben és multiban egyaránt élvezetes fps - ami egyébként rengeteg PC-s fps-ről nem mondható el.
Pont a Halo egy hülye példa, mert vannak valóban szar konzolportok.Azt meg én már nem is értem, hogy honnan tudod, hogy konkrétan ez a játék bugyuta konzol átirat lenne?
Először is, nyilván annyira lenne bugyuta, mint az eredeti változat.
Másodszor is, lehet minőségi portokat csinálni, de ez már lett írva.Én az egészből gyerekes sértődöttséget tudok kiolvasni, semmi mást.
-
Morden24
nagyúr
válasz
afterburner_ #83 üzenetére
pc-s hc gamer != hc fps-gamer
Amúgy a gyorsaságra a többi játékos miatt van szükséged. Ha mindenki kezében ugyanaz az irányítóeszköz van, akkor bizony ugyanott tartasz.
-
tiv83us
veterán
válasz
afterburner_ #68 üzenetére
"ez mondjuk igaz...itthon nem nagyon vásárolok semmit...
Ezzel a mondattal jo nagy pofont adtal magadnak es a tobbi PC-snek, tobbek kozt ezert nem is jelennek meg cuccok PC-re tobbet.
Ms Flight Sim sorozat. Eleg komplex, nem is jott ki konzolra. Egy kontrolleren pedig legalabb 12 lenyomhato felulet van, amibol tizet tuti lehet hasznalni akarmire /PC-n hany gombot nyomkodsz?/. Ez nem eleg komplex?
-
Morden24
nagyúr
válasz
afterburner_ #52 üzenetére
Átiratot is lehet jól csinálni, meg szarul.
Ez nem annak a kérdése, hogy konzolra kijön-e, hanem annak, hogy a fejlesztő megcsinálja-e rendesen or not.(#53) Dilikutya : Xboxon biztos nem, mert ott a warezolás elkötelezettséget von magával. Hiába adod nekik olcsóbban a játékot, az okosított gépükre továbbra is warezolni fognak.
Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk leviszed a 0-day címeket 12-13K-ról 7-8ra, az még mindig nem versenyez a a nulla forinttal.
Nem azt mondom, hogy nem hozna vásárlót, de erősen kétlem, hogy hozna annyit, hogy megérje olcsóbban adni.
Persze lehet, hogy igazad van, én azt is simán elfogadnám. Az igazság az, hogy ahogy elnéztem, aki eredeti játékokat vesz itthon, annak erős része már rég külföldről vásárol - ahogy én is. -
Silenzio
addikt
válasz
afterburner_ #19 üzenetére
Te meg mondj egy mostani, PC-s ellenpéldát, ami nem repülőszimulátor, vagy egyéb rétegjáték, és a sok gomb (amitől számodra szofisztikált lesz) nem az F-billentyűk alatti, fegyverváltásra szolgáló számsor...
-
Dilikutya
félisten
válasz
Mi számít konzolátiratnak? Mi a különbség, ha egyszerre jelenik meg több platformra, vagy ha később jön ki PC-re? Egy darabig úgyis egy szálon fut a fejlesztés szerintem.
Pl. a GTA is konzolátirat, ha így nézzük... Sok múlik azon, ki dolgozik vele, és milyen játékról van szó. A Microsoft szart azért nem ad ki a kezéből.
De nem írom alá, mert úgyse venném meg, nem is érdekel.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Ez persze szöges ellentétben áll a PC-s játékokkal, amiket polipoknak írnak
Egy Xbox kontrolleren jóval több gomb van, mint amit egy átlagos PC játékban használsz (persze nyilván ne úgy számolj, hogy az 1-9 fegyverválasztógombok 9-nek minősülnek, hanem funkció szerint).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest