- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
sBc
aktív tag
Jött ma nekem egy frissítés. Mit lehet tudni róla?
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Lassan jön a 4.4 is
Ma telepítettem egy preupdate-et ami szükséges a 4.4 telepítéséhez -
hungar
tag
teljesen megbízható tablet, vásárlás előtt én is több típust néztem pl:waytec de ott sokan panaszkodtak wifi problémára. Folyamatosan megy a wifi és sose szakad meg a jelet is megfelelően fogja. A keparany, és a felbontas miatt nagyon jó rajta netezni. Egyedüli negatívuma, hogy újabb androidot valószínűleg nem fog kapni, de ezzel a 4.2.2 el sincs semmi baj.
-
gebro
aktív tag
Üdv.
Tablet vásárláson gondolkodom és felmerült az Iconica is lehetőségként.
Jó választás ez a tab, ha valaki ilyet vesz?
A wifi-je megbízható? Mivel ez fontos lenne. Kb mennyi a hatótávolság? -
tahepa
senior tag
Üdv
Tud valaki egy jó képernyővédő fóliát ajánlani?
Ebay-en tudok vásárolni , van is időm kivárni a szállítást csak nem szeretnék hülyeséget venni.
[link]
Kösz előre is az infókat. -
royalka
őstag
válasz
CharlieDrop #150 üzenetére
No comment.
-
royalka
őstag
válasz
CharlieDrop #148 üzenetére
Sztem is gari..
-
hungar
tag
válasz
CharlieDrop #146 üzenetére
Egyszer nekem is kikapcsolt, de lövésem sincs mitől, nem nyomkodtam. Szerintem ha sűrűn csinálja ezt küld vissza gariba.
-
royalka
őstag
válasz
CharlieDrop #144 üzenetére
Ha töltőre van dugva akkor is ez van?
-
royalka
őstag
válasz
CharlieDrop #142 üzenetére
passz.. gyári beállítások vissza állítás?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #141 üzenetére
Srácok, elkezdett olyat csinálni a tab, hogy fogja magát és kikapcsol.
Nem merül le, meg semmi ilyesmi, csak kikapcsol.
Mi baja lehet?
még nem találkoztam ilyennel... -
CharlieDrop
veterán
Vettem egy 810-et.
Eddig remekül működik, nem jöttem rá, hogy lehet az akkut %-os megjelenítésre állítani
meg 1-2 apróság, pl program rendes bezárása, de lényegtelen.
Elég jól muzsikál nincs gondom vele. Kellene egy hdmi kábel és kipróbálni.Ja, meg DLNA-ztam de valahogy a wifi router kidöglik egy idő után
-
royalka
őstag
Béke és boldogság mindenkinél ?
-
JanoXP
aktív tag
válasz
szaszimi #137 üzenetére
hello. Én azt vettem a lányomnak (és magamnak melóra). Szerintem korrekt, suliból hazajön, napi 2-3 órát nyúzza (játék, net, youtube), és így is bírja az akksi sokáig, nem kell naponta tölteni. Én valójában még nem teszteltem... én a 3G miatt vettem ezt, mert a munkámhoz kell a terepi internet (veszek hozzá egy mobilnet sim kártyát, bár még nem találtam igazán olcsón igazán jót). Egyébként gyors, döccenő nélkül kezeli a szoftvereket.
-
szaszimi
tag
Sziasztok,
mi a legfrissebb gyári szoftver erre a tabletre? az A1-811-es változaton gondolkodom... tapasztalatok? aksi meddig bírja?
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Végig olvastam a tesztet és a hozzászólásokat és azt hiszem egy ilyen tab kell nekem
Viszont mielőtt beleugrom a vásárlásba, szeretném megkérdezni, hogy ha HDMI-vel tévére kötöm, akkor a tévén full hd-ban fog megjelenni a kép? -
JanoXP
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem: lányomnak kellene tablet (az iskolában és a barátnői közül egyre többnek van, így lassan nálunk is beérik egy). Igazából net, youtube és andoid-os játék lesz eleinte az alap, később majd bejöhet a tanulás is rajta. Látom az A1-810 tabletet a neten, de kétféle processzorral is van. Az egyik ARM Cortex A9, a másik MediaTek MTK8125.
Melyik a jobb? 6000 Ft-al drágább az A9-es procival szerelt. Igazából azt olvastam, hogy az MTK mintegy 20%-kal lassabb, mint az A9, de ez igaz?Köszi!
-
-
gufy
tag
Sziasztok!
Tetszik ez a tablet, de azt hallottam, hogy az 1024x768 nagyon nem pálya androidos körökben.
Mi igaz ebből? Tényleg korlátozottak az erre a felbontásra (is) optimalizált appok?
A másik az MTK chipset. Ez mennyire korrekt? Pl. Qualcom-hoz és társaihoz képest. -
CsikiRoli
tag
konkrét választ nem találtam így google-ön sem.
-
CsikiRoli
tag
TV-n ezt nem lehet jól állítani. átállíthatom 4:3 as képerányra, de akor mért jó a 16:9 es Tv ha 4:3 ra állítom? akkor csak minden szélén fekete csík lesz.
A tab ami a képen van nem egy Iconia a1. De a lényeg ugyan az. a képarány.Így maga a film ami alapból 16:9 es képarányú, a 16:9 es tv-n összenyomva jelenik meg.(képen látszik.)
Mert a 4:3 as képarányt akarja összenyomni 16:9-re. NIcns egy olyan program ami mint iOS-nél, hogy amikor a 4:3 as Ipadot ráköti akkor normálisan tudja használni és amikor a filmet elindítja akkor igazodik a TV felbontáshoz?
http://www.youtube.com/watch?v=Ew8arv5bAf0
amikor a videóban az illető rányom a Youtube alkalmazáson belül, hogy full screen, akkor a monitorhoz igazodik és full screen lesz 16:9 en. Itt nem. -
CsikiRoli
tag
Olyan problémám van, hogy rákötöm hdmi kábellel a tabot a Tv re, és megjelenik a kép, de 4:3 as képerányban, enyúzottan. A HDMI resolution beállításnál 1920X1080 van beállítva, és nem értem. bármilyen filmet elindítok, mindegyik nyújtottan jelenik meg. Valami megoldást tud valaki erre?
-
royalka
őstag
Nah megrendeltem egy Acer Iconia Tab A1-810 Mango (NT.L1CEE.001). 60k edigitalba. Egy Myaudio 808dcc helyett lessz aminek az árat vissza kapom, mert bedagadt benne az aksi úgy, hogy kijelzőt is feltolta. :/ 15k-t kell rápakolnom. Remélem ezzel nem lessz ilyen gond. Netezésre, filmnézésre kell majd.
-
royalka
őstag
Hali all. Olyat kérdeznék hogy pendrive-t lehet a készülékhez csatlakoztatni?
-
Dzsano
tag
Igazad van.
Én a CC Tab play/myaudio8/sencor element 8V/Navon vonalon nézelődtem, mert eleve kilőttem a 45.000 Ft feletti készülékeket. Majdnem Sencor lett.Többször megnéztem (Euronics árulja) és nagyon... Pedig sokat számít, hogy a Prestigio-hoz képest még 10.000-el olcsóbb és 16 GB memória van benne, dehát a minősége...
(előtte egy CC 7015 volt, jól szolgált, dehát...)
Kb. 8' IPS tablet kellett, jó képpel és jó Wifivel.
De ahogy megvettem a Prestigio-t, ezt látom és haragszom a CC-re (meg magamra):
Concorde Novum leértékelt áron
Ennyi pénzért megkockáztattam volna, mégiscsak 9,7'.
Összességében örülök, hogy csökkennek az árak és erősödnek a gépek.
Ez az új, oldalt keskenykávás 8' tok a'lá Apple minipad egyáltalán nem tetszik. -
goga1
csendes tag
Sziasztok!
Valaki rootolta már a cuccost ezzel?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2240029
Tapasztalat?
-
bel6
tag
"Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 már komoly készülék, ezt kellene ezzel az Acerrel összehasonlítani"
Akkor hasonlítsuk.
A Prestigioba nincs HDMI, nincs BT, nincs GPS, csak 2 magos, bár szintetikus tesztben, papíron hasonló pontszámot hoz, valós használatnál lemarad. Adnak hozzá becsúsztatható tokot de ha rendes használhatót akarsz akkor azt külön venni kell ehhez is, bár könnyebben beszerezhető, tény. Viszont nagyon szimpatikus a 2év gari. Ja és a fenti hiányosságok mellett csak 10e-rel olcsóbb nem 15-tel. Legalábbis úgy korrekt ha a 8gigást a 8 gigáshoz hasonlítjuk. A 16 gigást Acert a 16 gigás Prestigióhoz hasonlítjuk akkor már csa 5e a különbség bár ott már van HDMI is.Megjegyzem a Prestigio az egyik legjobb ár-érték arányú tableteket gyártja, elfogadható minőségben, a többi márkához képest kevés panasszal, de az Acer pont ezt a kategóriát szorongatja, alig drágábban, érezhető kis extrákkal bővítve.
-
b.daniel
senior tag
Nem a bölcsesség, hanem a tapasztalat
Kaeg Lee:
Én is kb másfél hónapja használom teljes megelégedéssel
Nagyon szeretem(már amennyire egy ezközt szerethet az ember ..). Szerintem nagyon jó vétel volt.
Egyébként lehet , hogy az Acer nem a legnagyobb név, de így, hogy volt pénzem erre, tuti hogy nem választottam volna Prestigiot, CC-t, MA-t vagy bármi más noname kínai brandelt cuccot. Van ilyennel tapasztalatom,nem is volt olcsó gép, hardver is rendben volt(RK 3066), mégis...a közelébe nem ért ennek a tabletnek, egy lapon se lehet említeni őket. örülök,hogy megváltam attól, és lett ez
-
Dzsano
tag
válasz
Kaeg Lee #108 üzenetére
Szerintem az ACER se egy"nagy" márka, csak olyan közepes-alá.
Akik laptopot vettek, biztosan igazat adnak nekem.
Ezért nem esek hanyatt attól, hogy az Acer is gyárt, kvázi olcsóbb tabletet, inkább azon röhögök, hogy megveszik a 2-3x áron árult, tudásban hasonló vagy akár gyengébb készülékeket is (~Apple ipad mini)
Persze laptopba nincs noname kínai általában, tabletben meg van, mert olcsó és rövidebb az életciklusa a tabletnek, mint bármi más kütyünek.
Mindenkinek tablet kell, erre jó az occó kínai, de például egy jobb kínai jó áron, mint a Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 már komoly készülék, ezt kellene ezzel az Acerrel összehasonlítani. Kb 15.000-el olcsóbb. És a Prestigiohoz még minőségi tokot is adnak, ami alsó hangon 2-3000 Ft és 2 év garanciát. -
Kaeg Lee
csendes tag
válasz
b.daniel #101 üzenetére
Teljesen igazad van. Egy hónapja vettem még 59 990-ért a 16 GB-os verziót és teljesen meg vagyok vele elégedve! Utazás előtt két nappal jutottam hozzá, egy kicsit zsákbamacska is volt.
Én nem bízom a megbízható noname kínai márkákban!
Csak ismételni tudnám az eddigi hozzászólásokból a pozitívumokat. Viszont elég nehéz volt hozzá bőrtokot beszerezni. -
goga1
csendes tag
Tudtok jó, és rendszeresen frissített offline (is) térképet androidra, ami kezeli a GPS-t?
-
goga1
csendes tag
Tegnap írtam egy másik A1-es topicba:
Szeretném a tisztelt publikumot értesíteni, hogy a MM westendben levő boltjában 53900-ért osztják a cuccost.
Most szereztem egyet be éppen.
Ha valakinek van cetelemes hitelkártyája (helyben is lehet csináltatni), az további 10% kedvezmény, és akkor már csak 49eFt.
Nos asszem ez már jó ár érte.Amikor én vettem még 4 darab volt.
Nincs olyan topic ami intenzívebben foglalkozik a tabbal?
-
zseko
veterán
Ebben a részben én azért egyetértek vele, igenis vagy a cikk elejére vagy a végére legyen beletéve az ár és a jellemzők, ne kelljen már keresgélni, hogy éppen melyik oldalra van 'behányva' (már elnézést), tessen már egy elképzelést kidolgozni rá, mondjuk utolsó oldalnál úgyis ott az értékelés. Van mikor nincs időm átnézni az egészet, vagy van hogy egyszerűen nem megy a net csak edge-n, hagy ne kelljen már az összes oldalt végigszenvedni egy nyomorult ár miatt. És persze akinek nem inge ne vegye magára. A cikkel egyébként nincs probléma.
-
b.daniel
senior tag
Ne is haragudj, de szerintem nem a cikkel van a probléma. Ha valami legalább annyira érdekel, hogy egyáltalán rákattints, akkor szerintem már annyira is érdekelhet, hogy legalább átlapozd az oldalakat, és lásd a tartalmat nagyjából.
Ha meg valami nem érdekel, én pl nem kattintok rá, mert nem érdekel..
-
Jinxb1rd
addikt
Inkább azt mondjátok meg, hogy mi a csaj neve a cikk mellett megjelenő képen.
-
bakagaijin
tag
Köszi a segítséget mindenki. Végülis az Acer nyert... A retina display ebben a méretben könyvekhez, webhez szerintem felesleges, fényképeknél lehet hogy van értelme, de én bőven tudtam élvezni a képfelbontást ezen is. A 4:3-as felbontás fényképekhez ideális (a látható kép mérete pont két hivatalos fotópapír méret közé van belőve ugyan, de ez szerintem nem fog feltűnni a legtöbb embernek), A4-es szkennelt könyv is olvasható scrollozás nélkül PDF-ben (szélesvásznon csak nem akart ez jó lenni.) Hosszú távon olvasásra nem tudom mennyire lesz jó, egy hét múlva utaz, szóval kiderül. Ha nagyon nem lesz jó, akkor valószínű M92... majd valamikor, talán karácsony vagy húsvét, elég kemény pénzbe kerül... Utazáshoz - nekünk - fontosabb a fényképek megtekintése, web, voip és az (offline) navigáció...
Szóval erre szerintem teljesen jó és még épp zsebre vágható... bár inkább kabátzseb. A 10-es mérethez már váltáska kell. Ami leginkább szivacs vele, hogy nem adnak hozzá semmi tokot... ami önmagában nem lenne baj, csakhogy amit láttam webes bolt az valami 3 hetes határidőre vállal szállítást rendelésre az Acer saját tokjaiból, mást meg nem láttam ilyen méretre. Szóval erre érdemes figyelni, bár én nem lakom túl népes helyen, szóval lehet hogy Bp-n egyszerűbb.
-
vimes
senior tag
Nem rossz kis tablet ez, de én inkább valami RK3066-os gépet néznék, durván ua. teljesítmény, jóval olcsóbban pl. concorde...
inkább a telefonjaival johetne mar az acer -
RnJ
tag
válasz
bakagaijin #23 üzenetére
Neked az AINOL Novo Spark lenne a befutó. Google a barátod, nem drágább az A1-nál, viszont retina kijelzős 4:3-as nagy felbontással.
-
b.daniel
senior tag
Szerintem inkább a ram fogyhatott el , glom optimalizálatlan a rendszer. Azért a procinak ezt bírnia kell szinte bármelyiknek manapság. De én csak örülök neki , hogy jó az ainol
én is sokat nézegettem anno, de nem mertem kínából bevállalni, gari meg posta ilyenek miatt..:/
-
dragon1993
őstag
Nem tudom megnyitottam 4 lapot meg egy youtube videót és megy.
Chrome BetaPersze hozzá tartozik az igazsághoz ,hogy a ZTE Blade-emen (ARMv6 600Mhz) Opera Minivel
8-12 lappal vígan böngészekTudom ,hogy sz@rul kezeli a JS-t és az ajaxnak is annyi de akkor is gyors és nem eszik semmit.
(Korlátolt mobilnettel is meglepően gyors.) -
b.daniel
senior tag
Myaudiot kerüld el messzire. Nagyon gyenge minőségű tabok tele szoftveres és hardveres hibákkal,support meg 0. Nekem is volt, de soha többet nem lesz az tuti...Örülök hogy sikerult visszaszerezni a pénzem érte,és vehettem egy ilyet, mert ég és föld a két tablet( am 1016dcc-m volt,tavalyi csucsmodell...)
-
Mihók77
csendes tag
Ennyiért 3G-s Myaudio-t lehet venni HD felbontással...
-
dime27
őstag
A rokchip papiron tényleg erősebb tehát antutucsiszárkodásra teljesen jó, de nézzünk meg egy olyat h egy böngészőben megnyitsz több ablakot megy egy zenelejátszó és mellette ráinditasz mondjuk egy youtube videot nos nem egy rokchip tulajdonos panaszkodik ( lásd pl angol forumokon pipo m6-osnál ami nekem speciel nagyon bejönne), hogy belassul pedig azok rokchip quadok nem 2 magosak meg melegszenek jobban stb...A rokchip sosem volt kiemelkedő tesztprogrameredmények ide vagy oda én az Ainolt nem antutubenchelésre vettem, bőven elég a teljesítménye semmiféle belassulást nem tapasztaltam rajta eddig még
-
Ayanlith
tag
Közben látom, hogy a tesztben autófókuszosnak írják a kamerát és láttam egy képet, amin úgy tűnik, hogy tényleg az. Hmm... Ez érdekes, ugyanis mikor én próbáltam még kb. egy hónappal ezelőtt, akkor nem tűnt autófókuszosnak, abszolút nem fókuszált rá a kívánt pontra. Egyébként nem csak én találtam ezt így, láttam máshol is hozzászólásokat ezzel kapcsolatban, illetve egy honlapon is kifejezetten hátrányként tüntették fel, hogy csak fixfókuszos a kamera.
-
Ayanlith
tag
Papíron ugyanaz a kamera (a hátlapi), de az Asus szebb képeket lő, autofókusszal is rendelkezik, míg az Acer nem (az előlapi kamera szintén jobb). Az Asus akkumulátora másfélszer annyit bír, a kijelző pedig nem csupán felbontásban és méretben különbözik, hanem egész egyszerűen jobb minőségű az IPS panelről van szó, mint az Acer esetében. A garanciaidő is a duplája, 2 év és mindezek ellenére még olcsóbb is. Az pedig, hogy több, mint 100 grammal könnyebb az csak hab a tortán. (Papíron egyébként a hangszórója is jobb, bár azt nem volt még alkalmam kipróbálni.)
Mindezek mellett persze a hardver ugyanaz, mint az Acerben, de ez csak egy - bár igen meghatározó - szempont a sok közül. Szerintem egy gyártó minőségét az határozza meg, hogy hogyan ügyel a részletekre és hogy mennyire éri el az eredeti célját a készülékkel. Úgy gondolom jelen esetben az Asus jobban ügyelt a részletekre, a készülék ugyanis tovább használható töltőre helyezés nélkül, az út közbeni pillanatokat jobb minőségben lehet megörökíteni, ezen kívül valószínű, hogy a kijelző méretaránya, felbontása és a jobb minőségű hangszórók miatt filmet/videót nézni is jobb vele, arról nem is beszélve, hogy tartósabb jótállást ígér az Acernél nyomottabb áron.
Természetesen van különbség az Acer javára is, például a HDMI csatlakozó és a valamivel frissebb Android rendszer (4.2.2 a 4.2.1-gyel szemben), illetve sokan előnyben részesítik a 4:3-as méretarányt és 8 collos kijelzőt a 7-tel szemben.
Megjegyzés: Nekem egyébként számít a kamera, mert például egyetemen, ha le szeretnék fényképezni egy jegyzetet/szöveget stb. egy fixfókuszos kamerával esélyem sincs, míg egy jobb autofókuszos szépen megoldja. [Érdekes módon a telefonommal (Sony Live with Walkman) ez nem megy, pedig papíron adottak a feltételek, a jelenlegi táblagépem (Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus) pedig tökéletesen ellátja ezt a funkciót.)
-
b.daniel
senior tag
Amennyire én tudom ugyanaz a soc mindkettőben, a kamerák is ugyanolyanok(nem mintha tabnál számítana szvsz) , bt is 4.0 mindkettőnél, ram is ua.. csak a kijelző más ami ott ugye 7" és HD. Papíron csak a felbontás jobb semmi más
De az valóban erős konkurencia. Szerintem aki a két tab közül választ az a kijelzőket fogja mérlegelni, mert mást nem nagyon lehet. -
Ayanlith
tag
Többen is jelezték már, hogy 30-35 körül lenne jó vétel. Elárulom, hogy annyiért még a kevésbé ismert márkákból sincs választék (legalábbis itthon, hivatalos körülmények között). 40-45-től kezdődik a 8 collos kategória ott is. Alapvetően abszolút nem mondhatni drágának az Acer készülékét, szerintem nem is a kínai tabletektől kell tartani elsősorban, hanem igazi konkurenciát inkább az 50 ezer Ft körül kapható Asus MeMo Pad HD 7 készülék jelenthet, ami papíron gyakorlatilag szinte mindenben jobb ennél. Természetesen, akiknek fontos a 4:3 képarány és a nagyobb kijelzőméret, az továbbra sem feltétlenül fogja az Asus termékét választani. Egyébként valahogy én is jobban szimpatizálok az Acer A1-gyel (és ebben semmi racionalitás nincs).
-
zseko
veterán
1016-hoz képest mi nem jobb?
csak a nagyon gagyi 20e-es noname termékek nem. Én még használ(gat)om, de gondolkozom rajta hogy visszaadom én is, a szobámon kívül használhatatlan szinte ha netezni akarok, holott 3 házzal feljebb a túloldalon is tudom fogni a telefonommal a wifit. Meg a többi, a merülés és a félkész, sípolós, pattogós, képernyővibrálós rom.
Én viszont nem bírom a 4:3-at, örültem hogy lecseréltem a monitoromat is arról, nekem 16:10 kell és 10", de minimum 9".
(#73) erdoke: Ha mutatsz nekem olyan digitális képkeretet amelyiken mennek a Play!-en megvásárolt cuccaim, akkor olyat fogok venni
Így is tudom mi mindenre lehetne használni "a" tabletet, de apple termékem akkor lesz ha ingyen hozzámvágják (amire még meg is van az esély, amint jól összejön minden), mert én pénzt egy fillért nem adnék érte. Nem azt mondom hogy sz@r, elismerem a tudását, szimplán rühellem mind a céget mind a termékeit.
-
Tobika1
senior tag
1016dcc hez képest ég és föld! Akkuidő, gördülékenység, stabilitás stb stb, a 4:3 arányt meg imádom! Kurva jó vele netezni! Készenlétben egy éjszaka alatt bekapcsolt wifivel 2℅ ot merül!
Noname tabot soha többé!! A márka garantálja a supportot, nemrég jelent meg a tab de máris adtak ki rá frissítést!
Plusz a wifi is bika erős!
-
=Mentor=
őstag
A Noname nem fog ettől reszketni, mert az árához képest édeskeveset nyújt... Elég csak megnézni, mit kap az ember 60K-ért a megbízhatóbb kínai márkáktól.
-
erdoke
titán
Amire neked van szükséged, azt digitális képkeretnek hívják. Elérhető 16:9-es képernyővel is...
Egyszer kipróbálsz egy appokkal jól felturbózott iPadet, rádöbbensz, hogy mennyivel több mindenre lehet használni "a" tabletet. Telefonos (droid) fronton is van még minőségben lemaradás az appokat tekintve, de tabletre optimalizált cuccokat tekintve durva a különbség. -
zseko
veterán
A gyártó szerencsére nem erőltette a szélesvásznú kijelzőt, helyette a sokak szerint (és szerintünk is) jobban használható 4:3 képarány mellett döntöttek,
Szerintem meg egyáltalán nem, de ízlések és pofonok. Igazán jól mutatnak a fényképek és a videók alul felül bazi nagy fekete csikkal egy alapból már kis kijelzőn. A töménytelen mennyiségű 16:9-es videók és fényképek korában nem is igazán értem, hogy hogyan is gondolják ezt az "őskövület" felbontást?
Az árához képest kicsi, mono, gyenge felbontás, gyenge proci, gyenge akku, gyenge vicc. Egy jobb noname megeszi. Az egyedüli pozitívum amit látok benne az a gps, de ez így ebben a formában még 30e-ért sem kellene. PDF olvashatatlanul kicsi egy 7"-os tableten, ezen sem várnék tőle jobbat.
-
b.daniel
senior tag
válasz
dragon1993 #69 üzenetére
Ez jogos
bár sajnos azon majdnem minden rommal voltak FC-k, meg komoly akadások :/
-
eMan1978
csendes tag
válasz
bakagaijin #27 üzenetére
Szia! Nekem van M92-m és tabletem is. Természetesen e-könyv olvasón olvasok és tableten játszok, facebookozok stb mert igaz, hogy az Onyx M92-n nem az internetezés a legjobb dolog, de az, hogy napon olvasni, teljes PDF oldalt egy oldalon megjeleníteni illetve reflowal nagyításkor automatikusan áttördelni margókhoz anélkül, hogy szétugrana a szerkesztés, illetve olvasás közben kijelölni szöveget, aláhúzni stb. olyan olvasási élményt ad mellyel egy tablet sem tud versenyezni.
(nézd meg a fotón milyen napsütésben ez eink kijelző. Egy tablet sosem lesz ilyen)
Én is akartam jelezni, hogy a Koobe X7 Slim plusomban is RK3066 proci van és az is bőven 11000 felett teljesít, nem 9000 ret ahogy a cikkben szerepel.
-
b.daniel
senior tag
válasz
dragon1993 #63 üzenetére
Ezelőtt nekem is RK3066 tabletem volt, Myaudio 1016 DCC, antutuban ugyanazt hozta mint a tied( az enyém window n 101 I volt eredetileg kínában) de az acer mégis sokkal folyamatosabb, meg gyorsabb. Szinte összehasonlíthatatlan.
Egyébként az RK két A9 mag ami teljesítményben erősebb mint az A7, ezért a hasonló pontszám négy mag ide vagy oda.
-
ViZion
félisten
"könnyen odavághat a kínai gyártóknak" ...dehát Taiwani az Acer, ami szintén kína, nem?
NEm túl meggyőző, bár a név (és a szervizháttér) sokat lendíthet az eladásokon gondolom.
-
Bibby
addikt
Tökéletes választásnak tűnt...amíg meg nem néztem élőben a kijelzőt. Fakó, fátyolos, több noname cucc volt mellette de azok is leradírozták.
A felbontással még együtt is tudtam volna élni, mert az Ipad mini gyönyörű, ugyanilyen paraméterekkel. -
dragon1993
őstag
MediaTek MT8125 AnTuTu 12697 pont ?
Többre számítottam Rockchip RK3066 Window N101 II tabletemben 10000-11000 pont körül hoz.
-
masholnap
senior tag
egyetértek
van itthon egy samu 7-es tablet (170 dpi) és volt egy retinás cucc (264 dpi) és olvasás szempontjából valóban ég és föld a különbség. aki még nem használt olvasásra retinát, csak mondjuk nézegette egy boltban, max a szép megjelenitést konstatálhatta, huzamosabb használatnál jön ki, hogy az olvasási élmény jelentősen jobb
-
dime27
őstag
Odavág a kínainak?! Nah nemáár....48k-ért vettem onnan Ainol Novo Spark 9-et és nézzük már meg a két tablet hardveres képességeit...Enyém 9,7'' -es,quad core ips retina screen 2500x1500as gyönyörű felbontással, 16Gb rom 2Gb ddr3 ram és mindez megfejelve egy 10000-es akksival miről beszélnek ezek?!
LOL
-
moli.hu
őstag
válasz
Daywalker #40 üzenetére
koszonom, de nem szeretnem elolvasni az egesz tesztet addig, mig nem tudom, hogy erdekel-e a keszulek. Addig viszont nem tudom, hogy erdekel-e, mig nem tudom az arat. Ellenben mindig elolvasom az elso bekezdest es az utolso oldalon az osszegzes/velemenyt. A velemenyt meg nem tudom hova rakni az ar nelkul, mert az ugye a ti velemenyalkotasotokban is sulyos szerepet jatszik. Tessek oda irni.
-
salapp
addikt
Engem is csak a csaj érdekelt, erre a cikkben sehol
-
tjb007
nagyúr
válasz
Daywalker #41 üzenetére
Közben utánaolvastam, és valóban bekerült ez a mód a legutóbbi frissítéssel, azt viszont még mindig nem tudom, hogy ezt mi alapján teszi, vagy nem teszi választhatóvá az alkalmazás. Az Epic Citadel utoljára májusban frissült, azóta jár nálam több készülék is (igaz volt köztük prototípus, és fejlesztői eszköz is, de kétlem, hogy ennek lenne köze hozzá), és egyiknél sem volt választható. Mindegy, majd utánajárok.
-
bakagaijin
tag
-
b.daniel
senior tag
válasz
bakagaijin #50 üzenetére
Nem bizony. Midnen Nexus termékből kimarad az SD már egy ideje, hogy a felhő felé nyomják az embereket. Ami amúgy nem hülyeség, de ilyen mobilnet árakkal amik itthon vannak...
-
bakagaijin
tag
N7-be nem lehet tenni microSD-t? WTF? Pont ez lett volna az egyik felhasználási terület, hogy a fényképezőgépből egy mozdulattal benyomni a kártyát, hogy majd jól a tableten lehet nézni/mutogatni a képeket... Épp a Fonepad-et akartam leszólni, hogy ez mennyire körülményes lesz majd vele, mert jól le berejtették egy pattintgatós panel mögé a szlotot.
Hmm, eddig az Acer áll nyerésre.
-
rongyi
aktív tag
-
b.daniel
senior tag
Ízlések és pofonok ugyebár. Én pl épp azért vettem ezt a tabletet az N7 helyett, mert szerintem a 7 colos kijelző kicsi arra, hogy kényelmesen böngésszen vele az ember, illetve a memóriabővíthetőség is fontos szempont sok embernek(nekem is van benne 32 gb-s sd, rajta csomó fénykép, videó, film , doksik).
-
GIJoe
addikt
őszintén megmondom a Vido Mini One, 7.85″ (RK3188)-ból nem szerettem ki...
-
rongyi
aktív tag
Szerintem ezzel a tablettel nagyon mellé lőtt az Acer. Kis szerencsével ki lehet fogni 2 hónapos (tehát 22 hónap garancia) 16 GB-os Nexus 7-et 40 ezerért. Jó igaz, hogy 1 collal kisebb és nem bővíthető, de véleményem szerint 16 GB egy tabletnél bőven elég normál felhasználás mellett. Ha 35 ezer környékén indult volna az ára, akkor részemről már a kosárban lenne, de így megvárom inkább a karácsonyt.
-
Daywalker
addikt
Három, ismétlem, három beállítási lehetőség van az Epic Citadellben (plusz Ultra high esetében további albeállítás, a rendering resolution). Ebben a videóban a bizonyíték (odaállítottam kezdésnek pont, ahol ezt láthatod):[link]
A táblázatban lévő simán high quality, ebben fut le a videón is a teszt. A szövegben megemlítettem az Ultra High beállítást is, de jellemzően nem ezzel mérünk, ezért nincs a táblázatban. -
bel6
tag
+1
Olvasáshoz bőven elég a 1024x768 is.
A sorok számítanak, nem az oszlopok, márpedig függőlegesen tartja az ember a gépet olvasásnál.
A 9-10 pixeles betű már bőven olvasható (egy sima monitor 1280x1024, itt oszlop x sor).
Az acer tableten meg kb 15-16 pixel körül lehet egy sűrű, kb 50 soros könyv betűmérete.
Bár a méret lehet kicsi, de ezt közelebbről is nézi az ember, de a felbontás az bőven megfelel. -
Khelben
nagyúr
válasz
bakagaijin #32 üzenetére
10,1-es már nagy olvasni/kézben tartani. Az asztalra jó, notebook helyett (akinek elég a teljesítménye).
-
-
lenox
veterán
válasz
bakagaijin #27 üzenetére
Szerintem keves 700-800 pixel ahhoz, hogy sokaig olvasson az ember. Nemreg pont ezt nezegettuk egy retina ipaden meg, ipad minin, nexus 7-en. Szerintem zavaro a felbontas. Ha vizszintesre forgatom, akkor mar jo, tehat 1280 pixel szerintem mar jo vizszintesen. De ha ugy akarod fogni, mint egy konyvet, akkor ehhez nagy felbontasu kijelzo kell.
-
Khelben
nagyúr
Féláron jó vétel lenne.
-
bel6
tag
Jó gép, jó teszt.
Olvasashoz, netezéshez a legjobb a 4:3 arány és a 8 col már éppen elég.
Hordozhatósághoz is még éppen elég kicsi.
Tetszik, hogy a teszt kitér a melegedésre, mert más gépek szinte sütnek egy-egy erősebb igénybevételnél.
A kamerát nem értem minek tesztelik akármelyik gépnél, én még nem láttam tableten elfogadható kamerát. A legdágább tabletekben lévő kamerát is kenterbeveri bármelyik alsó középkategóriás fényképezőgép, de ez nem csoda, mert teljesen más a felépítés fél miliméterre nem lehet több centi fókuszt bezsúfolni. Ezek csak arra valók hogy lekapja az ember a qr kódot, vagy egy baleset helyszínét rögzíteni ha épp nincs a telefonon vagy az összetört a balesetben
A videólejátszáshoz meg felkell rakni valamelyik ingyenes lejátszót és az mindent visz és ugyanez vonatkozik minden tipusú szoftverre.
Az hogy telepítés közben kicsit döcög az meg csak plusz pont, más gépeket nem is lehet használni közben, amíg be nem fejezi. -
-
lenox
veterán
válasz
bakagaijin #23 üzenetére
Hat ha esetleg meghallgatod a velemenyem, akkor neked nem ilyen kell, hanem valami nagyfelbontasu kutyu. Szoval pl. retina ipad. Ezek az 1024 meg 1280 felbontasu cuccok arra valok, hogy a levelet elolvasd, meg nezz valami kepet/videot rajta, hosszu tavu olvasastol szerintem szetszab toluk az ideg, en nem javasolnam...
-
Diocles
aktív tag
Végiglapoztam az egész írást, de a címlapos hölgyeményt sehol sem találtam. 0/10
-
bakagaijin
tag
Nem is mondtam, hogy utube-ra való.
Az is fura, hogy fel tud venni 720p-ben, de lejátszani már nem fogja tudni gyászkeret nélkül
. Én viszont nem is Utube nézegetésre keresek. Melóhelyen egy portrait-ba állított 4:5 (1024x1280) 19"-esen szoktam olvasni a webet, doc-okat, CHM/PDF könyveket és nagyon hozzászoktam már - alapvetően ehhez keresek tabletet: web, könyv, doc/PDF-akármi olvasásra. A fényképezőgépem sem wide-ban vesz föl hanem 4:3-ban, tehát ha rokonoknak akarok mutogatni akármit, akkor erre ez szimpatikusabbnak tűnik.
-
moli.hu
őstag
le lehetne irni az elso es az utolso bekezdesben, hogy mennyibe kerul a tesztelt targy?
-
lenox
veterán
válasz
bakagaijin #18 üzenetére
Szerintem 7.9 coll 4:3-as az 16cm x 12cm... A masik meg 15cm x 9.5cm.
-
bakagaijin
tag
Én is pont ezt néztem, mivel más a kép-arány, ezért az a 0.9 inch különbség csalóka. Fel szoktam rajzolni magamnak egy A4-es papírra, hogy látható legyen a különbség.
Egy 7"-es 16:10 10.7 x 6.7 cm
Egy 7.9"-es 4:3-as 12x9 cmAmi a felbontást illeti, nekem még volt 15"-s monitorom 1024x768 felbontással
.
-
lenox
veterán
válasz
bakagaijin #13 üzenetére
Nekem jobban tetszik a 16:10-es kijelzo es a 7 coll is, de ettol neked nyilvan tetszhet jobban a masik. De teny, hogy a nexus 7 1280x800-as felbontasu, ez meg 1024x768. Nincs a weben A4-es papir, meg word doc-ot sem tableten kell szerkeszteni, ellenben 16:9-es videok/kepek meg vannak.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Daywalker #11 üzenetére
Ez a táblázat még mindig nem klappol.
Azt írtad, hogy "Az Epic Citadel is jól mutatja, hogy a grafikus részleg milyen teljesítményre képes, mely programot Ultra High fokozatba kapcsolva is 27 fps-t tudott elérni.", ehelyett a táblázatban 57 szerepel.
Az RK3066-os oszlop megint csak nem stimmel, ezeket most futtattam fél órája a WayteQ xTAB-100dci-n: [link] -
smkb
őstag
Valós alkalmazások esetén bizony lassabb. Az Antutu egy dolog. A Tegraban a 1.3 ghzes A9-es magok alkalmazástól függően 20 ~40%-al gyorsabbak, mint az A7 1.2ghzen. Meg kell néznni a két tabot egymás mellett, a Nexus 7 olyan gördülékeny mint zsír a taknyon. Azt se feledd, hogy az A1 kisebb felbontással bír.
-
bakagaijin
tag
Megnéztem azt a FonePad-at, ha már annyira ajánlgatjátok... de az teljesen más. Kétfélét találtam:
ME371, ez kisebb (7"), és 16:10-es felbontású, árban kb. ugyanez, ha rádobjuk a 3G-t. Ez az Acer pont azért tetszett meg, mert 4:3-as: közelebb áll az A4-es arányaihoz. A másik kategória a PadFone infinity, ami nagyobb kijelzőjű, de árban valami háromszorosa ennek. Szóval, nem igazán ugyanaz...
-
Daywalker
addikt
Táblázat javítva, köszönöm.
Illetve most kaptam egy hírt, miszerint lesz 3G-s változat nagyjából két hét múlva, nem sokkal drágábban (+10e szerintem). -
lenox
veterán
Ha jol ertem lassabb, mint egy Nexus 7, rosszabb a felbontasa, kb. addig, de inkabb kevesebb ideig birja, es ugyanannyiba kerul. Akkor ez miert is jo?
Masik kerdesem, hogy ha Cortex A7, akkor nem kellene keveset fogyasztania, es tovabb birni? -
BoC1ka
senior tag
válasz
Mr President #7 üzenetére
Ezzel mindenképpen számolj ha 70qci-t akarsz vásárolni..
-
b.daniel
senior tag
Nem hiszem , hogy éppen a FonePaddel kellene összehasonlítani. Az drágább is kcisit, és azt ugye telefonként is használja az ember gondolom...másképp ninc ssok értelme szvsz.Szerintem inkább Nexus 7 és kínai tabok konkurenciája lenne ez a tablet, és jó eséllyel is indul szerintem, még a viszonylag kicsi felbontás ellenére is. Az hogy 8" a kijelző nagyon sokat számít, sokkal nagyobb a felület mint a 7" , szerintem ez sok embernél döntő is lehet.
Én is ilyen tabletet használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
Mr President
senior tag
A cím alapján ettől jobbra számítottam, de amint átböngésztem a specifikációt és megláttam az árat. Hát inkább noname mint ez. Én most a Wayteq xTAB-70qci -t néztem ki magamnak. Árban kb 20k-val olcsóbb, és szerintem jobb is mint ez!
-
Tobika1
senior tag
én a fonepad és az acer között vaciláltam de végül az acer lett a jobb proci miatt. és nem bántam meg!
-
BoC1ka
senior tag
A táblázatban miért szerepel a Rockchip RK3066 és a AmLogic AML8726-MX kétszer külön oszlopokban? Más felbontáson vannak? Nekem nem volt egyértelmű a szövegből.
-
AS
félisten
Kicsit a kijelző felbontás.... Asus FonePad oda vissza veri.
-
cannibal
senior tag
Tetszik, bár nálam a nagyobb méret preferált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest