- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
én arra emlékszem, hogy a superbar és az elrejtett quick launch bar miatt nyavajogtak.
"szerintem ez a 2. legnagyobb ellensége a linuxnak, hogy "nemottvanazikonésmásaszíne", amit persze a MS pofátlan módon ki is használ..."
most 8-nál is "nemottvanazikonésmásaszíne", de mégse rohannak Linuxolni az emberek, vagy maradnak 7-nél, vagy "szenvednek" a 8-cal. szimpla kifogás keresés az egész.
-
BiP
nagyúr
Na, ezzel akkor nem jutottunk előbbre
Az viszont igaz, hogy minden egyes UI váltásnál az emberek elkezdenek sírni, hogy jaj, változás történt.
Csak ugye nem mindegy, mekkora, mennyire megszokható, és mennyire jó és elfogadható ez a változás.
Amikor bejött az XP, sokat szidták, de idővel megszokta mindenki, és az idő az XP-t igazolta.
Vista/Win7-re váltásnál szerintem már nem volt akkora változás a desktopban, ezért könnyen átálltak rá az emberek. Itt desktop/UI-válttásban gondolkodom elsősorban, ezt látja a user. A driver modell váltása mindkét rendszerben pár év szívást hozott, de az nem azon múlt, hogy jó-e vagy sem, megszokható-e vagy sem, az adott, és azon múlik, van-e driver.
Win8-nál viszont olyan mértékben változott az UI, ami nagyobb volt minden korábbinál (kb. 3.1->95 váltás szintű.), szemléletváltást is igényel (pl. XP-Vistánál ez nem volt), érthető, hogy az emberek ódzkodnak tőle. Erre rájön az is, hogy sokaknak meg egyszerűen nem áll kézre.
Szóval hiába van minden UI váltásnál sírás, nem mindegy milyen mértékű, és mikorra cseng le. De ez majd idővel kiderül. -
BiP
nagyúr
Kezdem kapizsgálni. Mivel dokumentumokat ritkán tárolok közvetlenül a desktopon, (ha igen, akkor azokat a desktopon belül egy mappában vannak, nem szeretem, ha ömlesztve van minden) így ez a probléma nem érint, és nem gondoltam bele, hogy ez gond lehet.
Ha bármikor ilyesmire volt szükségem, megnyitottam a desktopnak a mappáját, azon belül úgy rendeztem, ahogy akarom, és nem cseszem szét az asztalt.
Üres asztal meg sosem kellett, még mindig nem akarom nézegetni a háttérképet
De most már kezdem érteni az alapproblémát. Vagy legalábbis részben.
Mert a dokumentumok desktopra pakolása már Win95 óta lehetséges, nem értem, mire utaltál azzal, hogy Vista/Win7 óta már munkaasztal. -
BiP
nagyúr
Én ezt most tényleg nem értem.
Van az asztalom, amin vannak ikonok. Dolgozom is rajta. (ez már akkor nem desktop, hanem munkaasztal?? Nem értem a fogalmi eltérést a ti megfogalmazásotokban)
Ez a 2 dolog (ikonok vs. munka) nem veszik össze nálam.
Ezek persze eltakarják az ikonokat, de ha valamit el akarok indítani, akkor vagy jobb alsó sarok vagy arrébb húzom az aktív ablakot, vagy elindítom máshonnan. (a desktopon lévő ikonok az nálam csak egy plusz kényelmi dolog, könnyen elérem, de képes vagyok máshonnan is elindítani, ha úgy alakul. Nem halok bele. ).
Az üres desktopot meg nem akarom nézegetni. Persze kellemesebb egy háttérkép, mint egy szürke háttér, de nem amiatt van a kép, hogy azt nézzem, és zavarjon, hogy belerondít 5-10-20 ikon.
Nem értem az alapproblémát. -
Neovenator
senior tag
Nagyon kérlek ne kezdjük el a "nem tudom értelmezni, amit írtál, mutass rá pontosan, mire gondoltál" játékot, jó?
EarL 007: Igen, remek logika tényleg. Esetleg egy éjfélkor, krétakörben levágott fekete kakas belsőségeiből több részlet is kiderülne...bár az biztos túl amatőr lenne.
Majd túrok hozzá appot a netről, ami még hajmeresztőbb verziókkal áll elő...magától.D1Rect #207: Egy klikk, jobb alsó sarok.
-
Neovenator
senior tag
Nem, még mindig arról van szó, hogy egy érintőképernyős beviteli rendszerre tervezett (és ott jól működő) szisztéma nem életképes egy teljesen más környezetben. Az, hogy (számomra) még ronda is, csak tetézi a bajt, de alapvetően a funkcionalitásával nem vagyok kibékülve. Desktopon. Mobilon nincs vele gondom.
EarL 007: Fú, tényleg tökre amatőr 6, azaz hat darab ikont kézzel lecserélni az asztalon, 4, azaz négy darabot pedig a tálcán.
Sokkal kifinomultabb és elegánsabb módszer lenne felrakni egy harmadik féltől származó programcsomagot, ami ugyanezt megteszi...vagy nem.Nem említettem egyébként, hogy "beépített" a W7-ben a csoportosítási lehetőség, mert úgy gondoltam egyértelmű, hogy egy start menü + desktop + superbar több zónát kínál, mint külön egy darab start képernyő vagy külön egy darab asztal + superbar ugyanis ezek többé a kényszerű lapozgatás miatt nem függnek össze. Nem harmadik féltő származó progikra gondoltam.
Hogy mitől ömlesztett? Nézz rá a fent belinkelt képre...szerinted ez rendezettség?
-
törölt tag
és főleg nem egyesével fog cserélgetni, mert az nagyon amatőr.
(#194) Neovenator: úgy, hogy 7-en a csoportosítási lehetőségeket úgy említetted mint ha az 7 beépített / exkluzív volna, de valójában 3rd party appok, amik 8-ra is ugyanúgy elérhetők.
és mitől is lenne ömlesztett sajt a superbar / start képernyő? egyértelmű és nagy közök vannak az egyes ikonok között és úgy rendezed ahogy akarod.
-
Neovenator
senior tag
jobb klikk -> tulajdonságok -> ikoncsere
Nem kell hozzá két diploma. Tán még moddolásnak se számít.
És különben is, nem a külalak a lényeg, hanem a zónák, amik a gyors használatot biztosítják.
Nem stardock, rocketdock. De lehetne bármi más is. Sőt, ha nem lenne semmilyen, akkor képzeld el az asztalon ugyanezeket, teljesen mindegy. -
törölt tag
még mindig billzet
egyébként w8-on is csak azért kettő, mert kifossa az összes ikont képernyőre (ami a desktop alkalmazások szokásait figyelembe véve rossz ötlet), 8.1-en ugyanúgy 3-4. és a 7 4-e se egetverő, cserébe a 8-on máshol kell többet klikkelni.
(#188) Neovenator: a Windows 8 desktop felülete centire ugyanaz, mint a 7-ben, ugyanazon alkalmazásokkal lehet moddolni. egyébként a Start képernyőn is lehet szeparálni a dolgokat, mert a csempéket lehet csoportosítani. az más kérdés, hogy tiri-tarka, de úgy rendezhető ahogy akarod (csempeméret szerint akár még priorizálható is, fontosabbnak nagyobb csempét adsz), tehát a logikát magad definiálod a felületen.
az asztalra ikonokat kirakni azért fölösleges (és magán az asztalon dolgozni), mert idő nagy részében úgyis legalább 1 alkalmazás kitakarja nagy részét.
és főleg 7 óta a különböző dock alkalmazásoknak végképp semmi haszna, mert a 7-8 tálcája, a SuperBar önmaga is használható dokként, plusz preview az ablakokról, csoportosít is, stb... -
Neovenator
senior tag
Pont azért lóg ki a sorból, mert nem moddoltam semmit. Azt már kéne.
Az asztal vista-w7 óta mint munkaasztal funkcióval is bír.
Ízlés kérdése, mire használod, és ennek még mindig semmi köze a szeparáltsághoz, amit W7-ben boldogan megtehetsz, W8-ban pedig egyáltalán nem vagy csak kínkeservvel, de akkor is szörnyen ízléstelen és logikátlan végeredménnyel. Ez lenne neked a jobb funkcionalitás? Tapifonra talán, ott elég borzalom lenne a desktop W7 kialakítása...de ez ugyanúgy igaz visszafelé is. Sajnos. -
törölt tag
De mit érdekel bárkit is az egyik rendszeren nehezebb, másikon könnyebb megoldás, ha mindkettőn van ugyanaz?
Ez a linked számomra arról szólt, hogy indítasz el egy programot. Tévedtem? Ha ige, akkor miről szól?
-
törölt tag
Tudod, elég egyszerű úgy félreérteni egy választ, ha előtte volt három kérdés, és nincs megjelölve, melyikre érkezett.
Visszatérve akkor az alapproblémára: mivel a Win7-ben alapból be van kapcsolva, akkor mi is a különbség a gyors indításban, amit példaként hoztál fel?"még az aláírása is MS fika"
Nem is láttam, hogy az MS itt járt, és idefújta az orrát. Kösz, hogy szóltál.
Egyem az érzékeny lelkedet. Mi köze van a kérdésemnek egy vicchez? -
törölt tag
"Az asztal vista-w7 óta mint munkaasztal funkcióval bír."
sőt, egyes Linux desktop környezetekben az asztal konkrétan nem tud semmit, ikon nem lehet kirakni, stb. pl a Gnome Shell, Pantheon Shell
-
törölt tag
Mennyit is látsz a startmenüből? Amikor ugyanúgy gyorskereséssel használhatod? Ne ismételném meg az összes, az elmúlt két évben felsorolt érvet. Asztali gépen, notebookon semmi pluszt nem hoz. Csak más. Akkor minek? Csak azért, hogy egy teljesen más céllal készülő eszközt felfuttasson, ha már ezt önmagának nem sikerült. Mert ugyebár sem a WP, sem a Win Surface nem sikersztori.
"az lényegtelen, hogy az új jobb-e, utáljuk és kész"
Mivel az, hogy esetleg jobb, semmi összefüggést nem mutat azzal, hogy új a felület, így lényegtelen. Nem attól jobb a rendszer, hogy új a felület. Vagy van ilyen összefüggés bármelyik funkcióban is? Nem olyan összefüggésre gondolok, hogy egy újabb, esetleg jobb, javított funkció csak az új felülettel érkező újabb rendszerben van. Hanem olyanra, amelynél az új felület előfeltétele a jobb funkció érkezésének. Asztali környezetben.
Ez a tapifelület nagyjából annyira fontos, mint a negyedévente, évente változó divat: annak jó, aki elad. Ha jól sikerül. Ha nem. akkor neki sem. Mivel az MS olyan pozícióban van, amilyenben, így ők rá tudják erőltetni a népre a divaterrorjukat. Ezt senki más nem tudná megtenni. -
Neovenator
senior tag
Miért ne lenne az? Nincs minden válogatatlanul összeokádva egy átláthatatlan, tiritarka ikon-káoszba, legalább helyrajzilag el vannak szeparálva az egyes részegységek. Játékok az asztalon (ami btw arra lett kitalálva, hogy ikonok legyenek rajta, az hogy téged kiráz a hideg az ötlettől és, hogy én sem igazán szeretem, egyéni ízlés kérdése, nem funkcionalitásé), egyéb programok a tálcán.
Az enyém ilyen:
Az asztalon a játékok külön könyvtárban, a fenti eszköztáron a meghajtók, személyes fájlok és a multimédia könyvtárai, a tálcán csak a böngészők és lejátszók, a jump list-ben a leggyakrabban használt egyéb programok (jelenleg nem rendezte magát, újszülött vindóz), ennyi. Minden, amire szükségem lehet, 1db illetve 2db kattintással elérhető, nem kell vadásznom semmit a színorgiából.
-
törölt tag
a régi Start menü főleg billentyűzettel volt jó használni (bár egérrel is jó, kb egy helyen van minden, Start képernyő meg "szétszórt"), mert úgy gyorsan lehetett lavírozni. a Start képernyő is talán jobban használható billel, mint egérrel. ez azért vicces, mert a Windows nagyon el akar szoktatni a billtől időtlen idők óta...
-
Nem halálos problémáról beszélek részemről, csak olyan "idegesítő" apróság, ami az általános felhasználás közben zavar.
Képzeld magad azok helyébe, akik mondjuk XP, vagy rosszabb, 98 után esnek a Win8 elé, mert a gyerek/cég/stb. most ilyen gépekre cserélte le a régieket, és ott ül egy számára teljesen idegen felület előtt. És még start menü sincs. Naná, hogy olyat akar, ami a régi, hiszen azon talán még el-el tud igazodni.Viszont egyáltalán nem tartom rosszabbnak a 8-at, mint a 7-et. Más, ahogy írtad, és meg kell szokni, illetve olyanná tenni, ami nekem kényelmes
-
BiP
nagyúr
"ha visszatekersz anno a W7-re váltásnál "se találtak semmit" azok akik az XP-ről váltottak"
Ott azért megkönnyítette a váltást, hogy akkora kontraszt nem volt a 2 rendszer között. Pár dolog átkerült más menübe a megszokott helyről, de nem kellett hozzá komplett szemléletváltás.
Na meg tényleg jobb lett
Win8-ról meg megoszlanak a vélemények. Túlzás azt mondani, hogy szarabb lett, mert sok embernek tetszik, előnyére vált az újítás, de másoknak meg mégis hátrány. Szóval más. -
Ez szubjektív, sok mindent onnan érek el a mai napig. Munkatársak is, és nagyon zavar otthon a 8-asnak a csempés marhasága, illetve az, hogy az egeret mindig a sarkokba kell vinnem, keresgélni a vezérlőpultot, stb. Nekem felüdülés, hogy megint van.
Túl korai lépés volt kijönni a csempékkel, ami ugye kimondottan érintős felületre van tervezve, de a gépek 70-80%-a még mindig nem ilyen, persze a számuk egyre nő, de egy otthoni pc szerintem nem tapizásra készült...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest