- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Nem baj, úgysem nagyon mozgok. Ezt is csak azért vettem, hogy ha kórházban vagyok, tudjak dolgozni. Ott meg van konnektor.
+ jól jön, ha az asztalin éppen vírust irtok, mint tegnap, és közben a laptop van a hálózatra kötve, azzal dolgozok, amíg az asztali molyol.
MODERÁTOR: Hoppá, dupla lett, mert a kapcsolat alaphelyzetbe állt. Bocs!
-
BonFire
veterán
-
mitulabattyi
aktív tag
Az viszont tény és a témához tartozik, hogy mióta windows7 az oprendszer, 20%-ot csökkent az akku kapacitása kb 2hónap alatt! Elismerem, lehet véletlen is hogy pont most megy tönkre, mióta ezt az operációs rendszert használom.
Csak megemlítettem, hogy én a géphez járó szofttal beállítottam hogy 30% felett ne töltsön.
Épp Te mondtad, hogy a tied 94% fölött nem tölt.
Szerintem ez nem akksi függő.
De könnyen kideríthető... ha időm engedi, belebarkácsolok egy HP akkut a gépbe, és meglátom mit kezd vele a progi és a gép. -
mitulabattyi
aktív tag
Hogyne tudná vezérelni azt, hogy mikor kezdjen el tölteni a gép?!
Pl be tudom állítani (mint írtad is), hogy hány százaléknál kezdjen el tölteni. /Nekem jelenleg csak akkor kezdi el tölteni a gép az akkut ha 30%-ra merül/.
Namost, ha a win7 rosszul olvassa ki az akku-töltöttséget, akkor hiheti azt, hogy nem 99%-os az akku, hanem mondjuk 90%-os, és elindíthatja a töltést... az egy másik dolog, hogy az aksiban a vezérlés nem engedi túltölteni a cellákat.
Ha csak 99,9%-os akkura is mindig rátölt, akkor már bukta van. -
lapa
veterán
szerintem nem teljesen értjük egymást, csak címszavakban elismétlem:
-sose foglalkoztam az akksival én sem.
-3-4 év használat után a Del Latitude akksik szépen sorban elektronikusan elhullottak (letiltotta őket a halálchip). előtte már nem sokat bírtak. a konkrét percek a konfig meg az akksi méretbeli különbségei miatt szerintem nemigen hasonlíthatók, meg nem is emlékszem rá konkrétan. annyi azért a több azonos konfigból lejött tapasztalatként, hogy az akksis használat jobban eszi őket, ez persze egyértelmű volt.
-csak pótakksikat tartok a hűtőben, mert napi használatra feleselegesek, de szeretném megóvni őket szükség (nyaralás vagy egyéb) esetére.
egyébként most eszembe jutott, hogy korábban mértem egy latitude d830 fogyasztását, és az egyes esetekben 0 watt volt. szóval annál a modellnél tuti, hogy hálózatos módban is bele-belekóstolt az akksiba.
upd: ez utóbbi jelenség valószínűleg az, amit te is írsz.
upd2: itt van tábla a hőmérséklet meg töltés káros hatásáról, úgy gondolom nem mindegy.
-
lapa
veterán
feltételezem, hogy ha 100%-os töltöttségű akksit emlegetnek, akkor az a felhasználható 100%-ot jelenti, vagyis amennyire a gép töjti. mivel itt közvetlenül az elektronok "törik szét" az anyagot szerkezetileg, a károsodás a töltöttséggel egyenesen arányos. azt írták 40% még nem feszíti különösebben, és minimális az esélye a mélykisülésnek is.
mint írtam nekem bent van az akksi. sok éven keresztül dtr-ként napi 8 órákat mentek a notik nálam, szinte sose használtam őket akksiról. nem vettem észre a várhatón felüli elhasználódást, de 3-4 év alatt azért elhullanak szépen így is. az elhullás mértéke változó, lehet 20-30%-ra esett üzemidő vagy egyszerű elektronyos letilás.
-
mongi
senior tag
Akkor most fogsz. Sajnos én is ugyanígy jártam:
HP 550-es noti, 4400mAh akksival. Windows XP alatt semmi kokányság nem volt,ment rendesen, Kb. 2h-s akkus üzemidővel. Jött a 7 RC akku 3,5 hónap alatt kidöglött a fél éves gépben, elöször csak csökent az üzemidő, majd visszatöltésnél is gondok keztek lenni, 70%-ról felugrott 100%-ra, majd amikor megnéztem az akkuszintet everest ultimate-el, akkor ott meg 2400mAh-t írt. Megpróbáltam a max merítem/max töltöm elvvel újra formázni, de már nem lehetett segíteni az akkun. Most olyan 1200mAh-s ként detektálja, és max 3 perc alatt kilövi a gépet
Szal nem baromság sajnos ez a dolog.
A gép paraméterei:
HP 550, 2ghz celeron, 2x1gb ddr667,160gb hdd,15,6" kijelző. -
rudi
nagyúr
Szerintem bizonyos hardvertípussal lehet valami. Nálam a Gigabyte régi Atomos és az Asus új Atomos netbookja is messze az elvárt akkus üzemidő alatt futott. Persze itt egy-két wattos eltérések vannak, szóval a venti szabályozásától a feszkezelésen, nagyobb erőforrásigényen át az akkuvisszajelzésig rengeteg dolog benne lehet. Amint lesz egy kis időm, kerítek egy netbookot, és megnézem, hogy milyen az XP, Win7 viszony.
-
marcias
őstag
Nekem is Acerem van, Timeline, és köszöni szépen, nagyon jól muzsikál. Te megszólsz valakit, aki (egyébként tényleg nem jogosan) leszólja a Win7-et, de te egy notebookgyártót leminősítesz hasonlóképp? Egyébként alább több HP Pavilion géppel írtak hasonló problémát, pedig azok nem éppen belépő szintű gépek.
Szóval sztem tényleg foglalkozni kéne a kérdéssel, és nem hárítani. A fenti példán, hogy Vistával tökéletesen jelezte, Win7-tel pedig rosszul, csak és kizárólag két dolgot jelenthet: vagy okosabb a Win7, és rájött hogy szar az akku, amit a Vista még jónak lát, vagy a Win7 kezelésével (esetleg a Win7 és a BIOS kapcsolatával) van a probléma. Feltételezve, hogy nem abban a 30 percben ment tönkre az áramforrás, amíg a Win7 feltelepült a gépre. -
FTeR
addikt
hátööö, ha azt jelzi, h lemerül az akksi, akkor szépen szunyiba vágja magát a rendszer. hameg kikapcsolod a figyelést, akkor meg azon kaphatod magad, h egyszercsak elsötétül a képernyő és elveszett a munkád.
én kíváncsi vok a végeredményre, legyen az sw vagy hw hiba. a végén még kiderü, h semmi baj a az akkumnak : D
úgy egy éve sikerült eljátszanom (mikor már csak 10p-ket bírt), h akku formázás és auto szunyi kikapcsolás után 2,5 órát elvolt úgy, h végig azt jelezte 0%-on az akku. -
vamzi
senior tag
-
ArGab
őstag
Szerintem ha minden gépen legyilkolná, az igencsak hamar kiderült volna és igencsak széles körben jelentkező gond lenne.
Nem MINDEN gépen jelentkezik, bizonyos konfigurációk esetén, hozzászólások szerint Win7-tel érkező/frissített gépeken. Hogy milyen hardver/szoftver együtt-hatás okozza, az a legnagyobb kérdés szerintem most az MS-nek is.hackeeeee: Techneten van mindenféle, aminél jelentkezett. Gyári Win7, Vista update-es, tiszta saját Win7 telepített is.
-
Alchemist
addikt
Tapasztalataim szerint BIOS hibánál bármilyen oprendszer alatt előfordulhat, hogy nem érzékeli az akkut. Itt viszont - ha jól értem - arról van szó, hogy érzékeli ugyan, de hibásan diagnosztizálja.
A maximális akkuidő sok dologtól függ, nemcsak az oprendszertől... a jobb gyártóknak már évek óta saját, kifinomult energiagazdálkodást beállító progijuk van.
-
törölt tag
Ha figyelmesen olvastad, akkor előbb azt mondják, amikor a win pampog, hogy lemerült, akkor más OS-eknél még vígan futhat. A linux akkuhiba pampogást olyankor említik, mikor előtte már win7 sokat nyaggatta.
Amit nem értek, miképpen tudná az Os tönkretenni az akkut? Képes vezérelni a felvett áramot, vagy mi? Képes rövidre zárni bármit is, vagy túlterhelni a cellákat?
Nem lehet, hogy valami bios és Os bug együttesen, ha már csak bizonyos esetekben jön elő, s nem konzekvensen? -
ArGab
őstag
Miután feltehetőleg Win7 alatt "megpusztult" az akku, utána már hiába próbálja az ember Linuxon, vagy akár XP/Vistán, ott sem fog többet tölteni bele, mint amit Win7 alatt töltött előtte maximumot.
Nálam és ahogy olvastam sokaknál már ősszel előjött a hiba, csak sokan - ahogy én sem - kötötték hozzá az oprendszerhez. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem a cikkben csak akkor említettek Linux-ot miután tönkrement az akku akkor már a Linux IS kiírta. Nem ugyanaz a kettő!
Ha nem így lenne nem ez lenne a cikk címe és úgy írták volna, hogy bármilyen OS-en előjön a hiba, holott nem úgy néz ki, csak 7-ent írnak.Az akkuidő 7 alatt hosszabb dologra, meg az a válaszom, hogy egy Xubuntu* meg tovább bírja, mert kisebb jóval a gépigénye.
*Xubuntu helyettesíthető tetszőleges disztribúcióra amin Xcfe ablakkezelő van.)
EGyébként Pistán is Aero G, Superfetch és egyéb dolgok kikapcsolásával lehet akkuidőt nyerni. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem van itthon net-és notebookon is 7, egyiken sem jelentkezett a hibajelenség, eddig. (kop-kop). Másokat is ismerve, akik 7et használnak notin, ők sem panaszkodtak eddig.
Szal fene sem tudja, lehet végül tényleg kilyukadunk oda, hogy valami szériahibás sorozat lesz aksikból?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez is igaz... De akkor meg mondjuk miért csak 7 alatt jön elő?
Mondjuk kíváncsi lennék ezek után, hogy ténylegesen miféle notikon jelentkezett a hiba, vagyis inkább az akkumulátor tipusára lennék kíváncsi. Mert ezek után tényleg az lesz, hogy kiderül, hogy csak bizonyos időszakban gyártott, persze azonos gyártótól származó aksikkal van gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged