Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
hackeeeee #250 üzenetére
én benne hagyok egy kicsi akksit, mert szünetmentes. nekem ráadásul folyton megy a noti, viszont durván visszavettem a hőtermelést, ahol tudtam. a régi "igazi" szünetmentes 5w-ot evett, de már abban is gyöngécske volt az akksi, az 50w desktopot messze 10 perc alatt bírta csak...
de a noti akksija mellé vettem pár nagyobb + drive bay pótakksit és azok meg a hűtőben pihennek vízzáró csomiban, amíg eljön az idejük.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
hackeeeee #161 üzenetére
Akkor meg nincs mitől tartanod, már ha bele tud táplálni. Ha nem, akkor ugyanúgy megszívod. Nekem is szűrőbe van dugva, de nem táplált az aljzat (Delta aPFC töltőt nem dughatok kvázi-szinuszos UPS-be). Így tönkremenni nem fog a hálózat felől túlfesz miatt, de ha van egy néhány tizedmásodperces áramszünet, akkor azt már megérzi, ami baj.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
hackeeeee #159 üzenetére
Az necces. Nálam a gép sokszor kapott ilyen pillanatnyi áramszünetet, mindegyiket 2-3%-os romlással jutalmazta (Vista). Így csökkent kb. 20%-kal az akku kapacitása, ezt követte a 70%-ra ugrás az említett visszatöltéskor (7).
De mint kiderült, nekem szar aksi van a gépben.
-
Gergő_
őstag
válasz
hackeeeee #141 üzenetére
elég nyomós érv, az ms nem fogja megtéríteni a 15 ezres akkukat, legalábbis nem éri meg csatározni velük
az xp-m meg köszöni jól működik eezidáig azt az érvet találtam hogy kapnék +1 óra akkuidőt.. de milyen áron, mekkora kockázattal.. nem tudni
persze látom hogy a topikban páran hibára fogják. közben meg jönnek elő a hasonló esetek, eddig minden jól működött... -
Peter Kiss
őstag
válasz
hackeeeee #130 üzenetére
Az, hogy szar aksikat gyártanak.
---
A te problémádat talán úgy meg tudod oldani, hogy törlöd az Eszközkezelőből (Telepek) a szünetmentest, újraindítasz, majd hagyod, hogy újból felismerje. (Most megnéztem az enyémet, a driverek 2006-ból valók, tehát a Vista-nak is ezek vannak.) -
hackeeeee
Jómunkásember
-
moonman
titán
válasz
hackeeeee #121 üzenetére
bizony, nekem is 94%-nál kezd rátölteni, addig "not charging".
azt nem tudom, hogy a BatteryBar jó-e UPS-hez, de amint látod, a Windows 7 beépített mérője nézi az UPS-t is (short-term battery). ez egy APC, ami ráadásul dokkolón-elosztón keresztül van rajta, és még így is látja.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hackeeeee #96 üzenetére
rakj föl vmi akkukijelző alkalmazást, pl. BatteryBar-t!
azzal jól látszik, h egy mai, tisztességes notebook nem töltögeti folyamatosan az akkut ha hálózaton van, csak ha egy bizonyos, pl. 95% töltöttség alá esik - ami folyamatos hálózati használat esetén akár több hét is lehet, mire odáig jut...
vagyis manapság már tényleg nincs értelme az akkut kiszedegetni
-
moonman
titán
válasz
hackeeeee #114 üzenetére
egész nyugodtan. van bennük egy biztonsági áramkör, ami teljes töltöttségnél (ami még messze van a fizikailag maximális töltöttségtől) automatikusan leold és ugyanez az áramkör gondoskodik arról, hogy ne merülhessen le teljesen, mert ez végzetes lehet lithium-os akksiknál. amikor a gép leáll, hogy kész, elfogyott a szufla, akkor valójában még jó 20-25%-nyi töltés van a telepben.
-
WN31RD
addikt
válasz
hackeeeee #101 üzenetére
Nekem is van szünetmentesem, de nem a laptop van rákötve, és a szünetmentes nem véd attól, ha véletlenül kihúzódik a tápkábel. Sokadik laptopomat koptatom már, és ebből még soha nem volt gondom.
Ha valaki lerakja az asztalra a laptopját, aztán hetekig meg sem mozdítja, annak biztos nem túl nagy kényelmetlenség kivenni és betenni az akkumulátort, de ha a laptopot valódi mobil eszközként használod, akkor ez nem igazán opció, mert egyszerűen túl körülményes művelet. Ha emiatt netán - hasra ütök - 10%-kal gyorsabban öregszik az akkumulátor, akkor 10%-kal gyakrabban veszek újat, nem nagy ügy, viszont kényelmesen használhatom a laptopot, nem vagyok köldökzsinórhoz kötve.
-
Alchemist
addikt
válasz
hackeeeee #101 üzenetére
már többfelől hallottam h megpusztult az aksi, rövidebb határidőn belül, mint a kivett és visszarakott.
Mindkét notimban több éves aksik, kevés használati ciklussal, a gyári kapacitás 90-95 %-ra fel lehet őket tölteni.
Ezért van szünetmentesem alapból.
Autó elé lovat fogni...??
Nem rontja egy kicsit a hordozhatóságot?
-
moonman
titán
válasz
hackeeeee #101 üzenetére
6 éves(!) hp nc8000-emben még mindig másfél órát bír az akksi és világ életében benne volt, a most 2 éves 8510p-m is hasonlóképp, csak ez most 3 óra fölött jár. nem kell kivenni, urban legend.
"Aki állandóan szinte otthon használja asztalinak, annak értelmét nem látom, hogy benne legyen"
ott az a "szinte". egy notebook nem azért notebook, hogy asztaliként használjam. -
WN31RD
addikt
válasz
hackeeeee #93 üzenetére
"Ha 220ról van használva, akkor minek kell benne hagyni az aksit?"
Miért...? Egyrészt miért mondana le az ember a beépített szünetmentesről, amely megvédi a gépet, ha pl. véletlenül kihúzódik a tápkábel? Másrészt kinek van arra ideje meg energiája, hogy állandóan az akkumulátort macerálja a gépben? Ráadásul sok laptop billeg illetve nagyon aszimmetrikus súlyeloszlású akkumulátor nélkül.Egy normális laptop töltőelektronikája képes megbírkózni azzal a rendeltetésszerű használattal, hogy az akkumulátor mindig a gépben van.
-
moonman
titán
válasz
hackeeeee #93 üzenetére
mert olyankor úgyis kikerüli az akksit, tehát minek kivenni? meg mi van, ha hopp, le akarom venni töltőről, mert mennem kell?
jó mondjuk én sokat hurcolom, de én meg azt nem értem, hogy minek kivenni.
sokan sokfélét mondanak, de a ~10 éves notebookos tapasztalatom azt mondja, hogy teljesen mindegy.
-
-
JanR
addikt
válasz
hackeeeee #52 üzenetére
Igen, be van allitva. Azert is irtam, hogy beallitasokkal is babraltam.
Megadom neki, hogy halozatrol 100%, teleprol 45%, ez szepen mukodik is amig halozatrol mukodik, aztan ha lehuzom a kabelrol, besotetedik, ha visszadugom a halozati kabelt akkor mar nem vilagosit a kijelzon semmin. Ezek utan ha megnezem a beallitasokat, akkor ott ujra le van tolva a csuszka kb. olyan 45%-ra (halozati mukodesnel).Ezt akkor is csinalja, ha nem kapcsolom ki a gepet, hanem mukodes kozben probalom ki
-
skylinelaca
senior tag
válasz
hackeeeee #33 üzenetére
ez kb 5 hónapos, az előző 1 évig bírta, de abban vista is volt, csak akkor raktam fel a 7et mikor a "beta" megjelent, azután lett rossz, megvettem 27ért ezt, és tessék, azért tettem fel a 7et mert gyorsabban fut rajta minden ugylátszik ,hogy másnak a rovására.
lordfreyr: "sőt az akku töltőjéé is. Lehet utángyártott töltőket használnak, amik mind ugyanott készültek és szép lassan elrontja az akkukat, mert széria hibásak." - én azt a töltőt használom amit hozzáadtak.
moonman:
elkezdem felpakolni az xp-t meglátom még milyen.
-
ArGab
őstag
válasz
hackeeeee #24 üzenetére
Ha tegnap reggel mondják, én is ezt mondtam volna rá. De tegnap elkezdtem olvasni a Technetes fórumot, fél éjszakát ezzel töltöttem, így sem értem a végére. És szinte mindenki pontosan ugyanolyan tünetekre panaszkodik, pontosan ugyanolyan hibalefolyással, és pontosan ugyanez történt velem is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Milyen videókártyát?
- Direct One (műholdas és online TV)
- Fűnyíró topik
- Star Trek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Háztartási gépek
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged