- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One UI zápor szórta meg Európát
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew84
tag
Szasztok!
Keresek valakit aki otthonosan mozog a különböző Infotainment rendszerekben - MIB1/2 stb.
Egy Golf GTE-ben kéne megokosítani a cuccot hogy legalább a telefonomat ki tudjam rá tenni. PÜ-t küldjetek pls!
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Igaz hogy nem ide tartozik de a Volkswagen Golf VII 1.6 TDI hogy működik a fűthető szélvédő? Látható fémszálak nélkül bánik el a hóval és a jéggel elvileg.Vetem egy használt 2013-10-hó kocsit amiben benne van, de nem igazán olvadt le a jég nem bírtam kivárni így lekapartam. Mit kel bekapcsolni? A baloldali gombon alul van a hátsó és gondolom a visszapillantó fűtése a felsőn meg a szélvédőé.Kel még valamit bekapcsolni klímát vagy a ventilátort
fullba felkel tekerni?
-
Rusi
senior tag
Igen, még tavaly volt nálam egy Touareg (már a most futó verzió) és röccenés nélkül ment az Android Auto és a CarPlay is benne, de próbáltam már Skoda Kodiaq-ban is. Eleve mi ez a baromság, hogy a CarPlay nem megy itthon? Az Android Auto is úgy nem megy, hogy az alkalmazás itthon nem elérhető a Play Áruházban, de attól még lazán működik, csak le kell szedni a hivatalos APK-t, és ennyi. Ráadásul ez utóbbit már több telefonnal is próbáltam, volt köztük "noname" kínai is, azzal se volt semmi baj (mondjuk most az Android 7-et futtató P9-emet még nem kötöttem rá semmire, de hamarosan sor kerül rá).
-
-
Orcsi
aktív tag
válasz
viharhozo #41 üzenetére
Pont így van .. nekem is azt mondták, hogy ez nem csak szoftver kérdése hanem valamit mókolni kell nem éri meg az egész és nem is vállalnk nagyon ilyet (Porsche M5 btw mennyire szánalmas néve ez egy VW kereskedésnek ... olyan wannabe dolog...
)
Hát ez van majd a következőben jobban résen leszek ...
-
viharhozo
addikt
Nem vetted meg az App-Connectet 60-70k-ert, azert irja ezt. A kerdes az, h akkor mukodik-e, ha megveszed.
Tobbszor kertem errol infot kereskedesben. Elsore senki nem is tudta, mi az. Aztan megkerdeztek, es szerintuk nem fog mukodni. Ami nem tul logikus, mert honnan a francbol tudna a kocsi, h itt nem kell ennek mukodnie.
-
7s26c
őstag
Szubjektív , de nálam három szép Golf létezik . I-es, II-es VII-es. Jó úton járnak jelenleg.
-
Blaise
veterán
válasz
7Heads Drago #38 üzenetére
iPhone 7 Plus-al próbáltam.
-
7Heads Drago
veterán
Pedig ha csak ide elnéz az ember itt is rájöhet dolgokra. Minthogy samsung s7-el megy. Huaweiel nem. Ezzel tényleg jól megbuheráltam.
Nyilván vannak még hibák. De mivel komoly cégről van szó, szerintem ez gyorsan fog javulni. Mellesleg nem is indokolja semmi se hogy országra bontva le lenne tiltva. Sokkal valószínűbb, hogy inkább telefon gyártó függő lesz. A drágább újabb telefonok sokkal valószínűbb hogy kezelni fogják. Illetve azt is eltudom képzelni, hogy az autó vásárlásakor lehet, hogy külön meg kell ezt is venni.
Itt is jártál? -
Blaise
veterán
válasz
7Heads Drago #35 üzenetére
A fedélzeti rendszere tuti nem droid, én nem bátorítanék senkit garanciális autó piszkálására.
-
tejbele
csendes tag
Előrelépés a 6-os Golfhoz képest.
-
Blaise
veterán
válasz
7Heads Drago #30 üzenetére
-
7Heads Drago
veterán
válasz
SkyLine3000 #28 üzenetére
Ráadásul az sem lesz olcsóbb, mint ha hagyományos üzemanyaggal jár az ember.
Na ezt hogy számoltad ki? [link]
Körülbelül 1 liter benzin árának megfelelő összegbe kerül 100 km megtétele elektromos autóval, otthon feltöltve, nappali áramtarifával számolva. Az akkumulátor méretétől függően 400 – 600 forint körül alakul egy teljes feltöltés. Budapesten és országosan számos nyilvános töltőponton ingyenes a töltés.......
Villámtöltéssel 30 perc alatt 80%-ra tölthetőek az akkumulátorok, gyorstöltéssel 2 – 5 óra a töltési idő típustól függően, normál háztartási konnektorból 6 – 8 óra alatt töltődik 100%-ra az akkupakk. Éjjel, amíg az emberek alszanak az autóknak van idejük töltődni.
És eleve a zöld rendszámos autókkal eleve sok helyen ingyenes a parkolás... MÉG MOST. -
SkyLine3000
addikt
válasz
7Heads Drago #27 üzenetére
Nekem ezek a rendszerek és az elektromos motorok sci-fi kategória. Az elkövetkező sok évben biztos nem veszek ilyeneket. Én egy telitankkal 1200km-t tudok elmenni. Nem kell ahhoz számítógép, h tudjam, mennyit megy el a kocsi az adott mennyiséggel. Sosincs olyan, h "hú, csak odaérjek". Nem hiányzik egy plusz elektromos motor.
Nyilván ez a jövő, de én ebből kimaradok. Addig, amíg egy töltéssel egy elektromos autó nem megy el minimum 7-800km-et és nem fél napig tart, míg fel lehet tölteni, értelme semmi. Ráadásul az sem lesz olcsóbb, mint ha hagyományos üzemanyaggal jár az ember.
Ezek a multiműszerfalak a kijelzőikkel meg szépek, meg minden, de nem vonz.
Egyenlőre még nagyon nem érik meg az árukat.(#24) nistv4n: Ahogy írtam, nyilván fejlődni kell, de nem mindenki vevő rá. Én sem. Én a tök egyszerű, autókat szeretem. Alváz, motor, kasztni, 4 kerék és kész.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
SkyLine3000 #16 üzenetére
Hát az információ áradatra tényleg nem sok a szükség, de arra hogy pl 50 km-t el tudj menni egy csepp üzemanyag nélkül még ha csak 50 km-es tempóval is, azért az nem lenne rossz.
Csak hát ugye a felára most még olyan nagy hogy nem éri meg róla beszélni se. -
Rusi
senior tag
Kérlek szépen, egy Vitarában, S-Cross-ban 5 másodperc alatt bekapcsolt a CarPlay, miután rádugtam egy iPhone-t (más autókban is próbáltam már, de direkt írtam "kommersz" példát). Nyilván első alkalommal a telefon ugye rákérdez, hogy engedélyezed a csatlakozást, aztán megy minden csont nélkül, totál mindegy, hogy Magyarországon vagy. Az Android Auto-t legelőször még a tavalyi Veletechen próbáltam ki, az ott kirakott Opel Astra K-ban, ott is csak egy kérdést kellett leokézni a telón és ment minden. Rögtön utána egy iPhone-t is kipróbáltam, az is sima ügy volt. Mindkét esetben a Bluetooth párosítást is automatikusa elintézte a rendszer (a kihangosítás miatt). Tényleg csak annyi, hogy az Android Auto nem jelenik meg a Store-ban magyar telóról, így le kell szedni APK Mirror-ról és telepíteni manuálisan, de utána tökéletes.
-
nistv4n
tag
válasz
SkyLine3000 #22 üzenetére
Szerintem ennek is fejlődnie kell mint mindennek másnak a világon. Vannak zsákutcák, ezeket ki kell járni. Régen is folyamatosan voltak innovációk, más területeken (motorok, biztonság, stb.)
Ráadásul van aki vevő erre. Én többek között az új golf asszisztens rendszerei és az infotainment miatt döntöttem mellette az Octavia helyett. De ha kihagyod ezeket az opcionális extrákat, akkor máris kevesebb a kábel köteg a kocsiban.
-
nistv4n
tag
Az tök jó, akkor engem és jó pár kollégámat is félretájékoztatták.
Engem a CarPlay érdekelt volna, ott az Apple oldalán a mi régiónkat nem láttam támogatva, így nem is forszíroztam. Kár volt... (bár engem alapból a Waze érdekelne, talán a Spotify, de előbbi nem támogatott)..
Rákérdeztek majd utólagos "beszerelésre", azt hallottam az kb. 70 ezer. Annyit jelenleg nem ér szerintem.
-
SkyLine3000
addikt
Ott a gps vagy a wazze. Nem kell beépített navi. Ott az usb-s lejátszó 6 hangszóróval. Szóval ez sem téma. Megjártam már az Octival az Adriát Splitig, voltam vele olaszban és a sógoroknál is. Semmi hiányérzetem nem volt. Nekem semmi szükségem ezekre a hókusz-pókuszokra. Elég baj, h lassan nem lehet venni a szó szoros értelmében vett AUTÓt, hanem csak guruló számítógépeket, amikben annyi kábel van, h körbeérik az egyenlítőt... Ha meg javítani kell, rémálom.
Ja! És keresgélnem sem kell a rádióadók közt. Minden el van tárolva és szinte nem is hallgatom. -
Orcsi
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #16 üzenetére
persze ez az elvárás tök jó ha minden nap ugyanazon az úton mész oda vissza (mondjuk még ott is jól jön néha a traffic info..) ... azért ha ennél messzebb mész azért nem rossz ha nem kell Europa Atlaszt nézegetned nagyítóval, meg azt tudod hallgatni amit szívesen hallgatsz és nem kell folyamatosan keresgélni a rádióadók között ... meg olyan parkolóba mész ahol van is hely meg kitudod választani hogy melyik kúton akarsz tankolni és még az árat is tudod előre ... persze meg kell tanulni kezelni és általában ez nem is nagy kunszt (kivéve a VW
ami okoz meglepetéseket....)
Persze én is szeretek bakelit lemezt hallgatni ... de azért nem rossz hogy van egy BTs hangfalam is amit magammal tudok vinni ...
Peace...
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát nem benzinkutat kerestünk, hanem töltőpontot, abból Mallorcán 1 db volt
Akár útba esik, akár nem. De mint írtam, ez már Google-alapú navi, ami ránézésre ötször faszább, mint bármilyen eddig látott, beépített megoldás -- legalábbis a frissességét és a traffic infókat tekintve.
-
SkyLine3000
addikt
Ezek az új "fjúcsör" autók már olyanok, mint egy 4 keréken guruló számítógép. Kis idő és itt is nem az lesz a kérdés, hogy hány lóerős, hanem hány giga ram van benne, meg milyen soc...Lassan ugye átveszik a hatalmat felettünk és önvezetők lesznek...
Meg olyan bonyolultak, h mielőtt beül az ember vezetni, legalább egy fél éves tanfolyamot el kell végezni...
Annyi hibaforrás van már ezekben, h az autó és villamossági szerelő szakma nem fog melóhiányban szenvedni.
Miért van az, hogy ez engem egy cseppet sem érdekel? Ez a sok bizbasz, csillivilli kijelző, meg információcunami csak elvonja a figyelmet a vezetésről.
Nekem ez kell: egy csupasz autó, motorral, kerékkel, váltóval. Legyen benne elektromos ablak, közp. zár, légkondi, ABS, ennyi. Vigyen el A-ból B-be hiba nélkül, egyen keveset. Ezt a 90 lovas, 1,9td Octaviám maradéktalanul teljesíti. Több nekem nem kell. -
Orcsi
aktív tag
#bog a navit azt milyen mélységik próbáltátok ... az újban már sikeresen megoldotta azt a VW hogy pl navigálás közben lehessen csak olyan benzinkút keresést választani ami rajta van az úton ?! A jelenlegi gyári naviban (2016 os) sehogy sem sikerült ezt megoldanom ... lehet én vagyok béna ... a Fordokban ez elég straigt forward ...
-
Orcsi
aktív tag
válasz
ImpersonatoR #8 üzenetére
Hát nem így működik sajnos .... 2016 os Touranba nem kértem appconnect opciót és utólag nem lehet beszerelni ... a PoHu szerint .... vagyis csak akkor ha mindent kicserélnek kb 400k ... az kicsit húzos ... talán lehúzós ?!
-
Rusi
senior tag
Totális hülyeséget mondtak, simán működik és használható itthon a CarPlay és az Android Auto is, utóbbi esetében csak annyi az egyetlen "kényelmetlenség", hogy neked kell manuálisan telepíteni a telefonodra az Android Auto alkalmazást, amit az apkmirror.com-ról úgy kb. 15 másodperc alatt le tudsz szedni (és onnan frissítheted is). ÉN már számtalan autóban kipróbáltam mind a CarPlay-t, mind az Android Autot (attól függően, melyikkel kompatibilis) és az égvilágon semmi gond nem volt vele. A CarPlay egyébként sincs tiltva itthon, eleve intergálva van az iOS-be, az Android Auto meg csak annyi, hogy a Play Áruházban nem mutatja (most még, mert azért a Google előbb-utóbb engedélyezni fogja), de felteszed manuálisan és megy, ahogy kell.
-
-
nistv4n
tag
Pár hete rendeltem meg az új golfot, és a kereskedésben azt mondták, itthon se CarPlay, se Android Auto. Így nem is kértem bele a CarConnect extrát, remélem nem vertek át...
Van egyébként a nagy középkonzol helyett eggyel kisebb is, az két oldali gombbal rendelkezik, cserébe nincs LTE, herélt GMaps sincs, és még legyezni sem lehet
-
Sebhelyes
senior tag
Eddigi tapasztalataink alapján kevesen tartják velük a lépést,
...meg inkább ők vannak lemaradva jópár lépéssel a Teslától. Elment az idő a dízel emissziós tesztek hekkelésére
-
-
mike710
aktív tag
9 órakor került fel a cikk és van 5 hozzászólás. Sikeres
-
Kbali
nagyúr
válasz
cybermano06 #3 üzenetére
Gyakorlatilag, amióta megjelent a lehetőség a Skodánál, VW-nál, azóta benne van a konfigurátorban, hogy megrendelheted, de nem tudod itthon szóra bírni.
Itt a friss Golf:Hasonló a helyzet a navigáció TMC funkciójával - Skoda Amudsenben is van, de itthon nem működik, Ausztriában már igen, míg a VW Discover Mediaban meg itthon is.
-
Kapanyél
őstag
Nem tudom, az OnStar mikori, de a Nissan-nál évek óta van olyan szolgáltatás, hogy mobilról tudom vezérelni.
-
cybermano06
csendes tag
Én egy Skodát használok, ebben szintén van elméletileg MirrorLink. Hiába szedtem le egy apk filet a netről, sajnos nem tudom szóra bírni.
A bluetooth kapcs egyedül telefon és hang file átvitelre jó.
Miért nem engedi se az Apple, se a Android rendszer, hogy nálunk is elérhető legyen?? -
Nyugis
senior tag
A hibatlantol messze van. A vw elektronyos autói sehol nincsennek. Hacsak nem koperalnak valami hozzá erővel és szereznek be valami használható megoldást.
Szépnek viszont szép.
Márha ez a 21 századba elégséges szempont. -
cintula187
addikt
Hibátlan nah, ennyi! Há milyen legyen? Szép.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy eGolfban és egy GTE-ben is tesztelhettük a megújult, akár érintés nélkül is működő fedélzeti rendszert, amely sok szempontból szinte közel hibátlan, de itt-ott még csiszolni kéne.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest