- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohir
tag
Más a raktáron maradt előző generációs kártyák kiszórása megtévesztő módon átnevezve, és megint más a vásárló üzletszerű átb@szása a piacon maradás érdekében, habár mindkettő szemét dolog.
Az átnevezősdit minkét gyártó csinálta/csinálja, de utóbbi céllal csak az egyik csinálja immár harmadik éve, megállás nélkül. -
FanatiK
csendes tag
Ez biztos egy egyszerű marketing fogás az ATI részéről mintha még nem vettek volna elég vga-t így is tőlük
-
Ne keverd a Steam statisztikát az új termék eladással! Az, hogy jelenleg kinek milyen kártya van a gépében, nincs köszönőviszonyban azzal, hogy milyen eladások történnek. A Steam stat nem vetíthető ki a teljes világra, másrészt a régi kártyák nagy számban szerepelnek benne (Radeon 9600), így ez csak egy körkép a steames játékokat használókról.
Kyohei: A Radeon 9100 a Radeon 8500LE átnevezésével született, ami valóban csak DX8.1-es. A Radeon 9000 és 9200 sorozat az R200 chip megkurtítsa, és az is csak DX8.1 volt.
Egyébként kár is erre a "ki nevezgetett át előbb" dologra rámenni, mert a grafikus kártyák történelme során mindkét fél élt ezzel a csellel (Ati x300/550 -> x1050, NV GF6200 -> GF7100), de az mindenképpen tisztességtelen, hogy az átnevezéssel egy elavult technikáról azt sugallják, hogy ugyanolyan képességű, mint a számozás szerint azonos generációba tartozó nagyobb kártyák. És ezt mintha az ATI sűrűben csinálná:8500LE -> 9100 (RV200 -> 9000, 9200) (DX8.1 vs. DX9)
x300/x550 -> x1050 (SM2.0 vs. SM3.0)
RV710/RV730 -> HD 5145 és HD 5165
-
Kyohei
csendes tag
Nem tudom ki hogy emlékszik, csak azt hogy én már alig
. De mintha a Radeon 9200 és különböző árnyalatai szintén valami átnevezős biznisz volt, és többi 9xxx kártyával ellentétben nem tudta a dx9et. Alighanem nagyon lebutított chip gyártása helyett inkább a raktáron maradt előző generációsakat akarták kiszórni.
Innentől már abszolút magánvélemény következik!
Aki valaha elolvasott egy több kártyát felvonultató videókártya tesztet, vagy csak látott egy összehasonlító grafikont amiben 4 számjeggyel számozott kártyák voltak, az tudja, hogy a második számjegy határozza meg a termék kategóriáját. 1= alsó kategória. Az hogy tud-e dx11-et az nem számít, mert ezzel játszani úgysem fog senki.Az típusjelölésnél az nvidia jelenlegi 3 számjegyes megoldása szerintem sokkal kevésbé átlátható. Általában ami még ennél is rosszabb az a betűk a szám után. GT, GS, GTX, GSX, GTS, SE, LE a vásárlók hány százaléka tudja mit jelentenek ezek? (én tudatos vásárlónak mondom magam, de még én sem tudom... igaz ha kellene utánanéznék persze)
-
CimbiX
aktív tag
válasz
yakuza.tora #106 üzenetére
Meg nagyon messze vagyunk attol, hogy az ATI dominalja a piacot. A steam statisztikait reprezentativnak tekintve a meg mindig ök dominalnak, eleg nyomaszto fölennyel.
[link]
Szerintem ez meg mindig nagyobb gond annal, hogy az ATI lassan (tizedpontokrol beszelünk szazalekos aranyban) feljön. Az NV marketingben hosszu evek munkajaval (es persze $$$-al) kialakitott a vasarlokban egy oriasi markahüseget, ebböl effektiven lefaragni csak akkkor tudna az ATI, ha az aktualis jatekok 70%-a elött "ATI a kiraly" videok gurulnanak a szemeink elött. Attol, hogy most technikailag pionirszerepet töltenek be a piacon es objektive jobb termekeik vannak, meg nem lesz rögtön monopoiumuk, söt. -
válasz
yakuza.tora #110 üzenetére
Ironizáltam vazz. Vagyis nagyobb százalékban ironizáltam, mint nem.
De ha vesz az ember, vagy venni készül egy számítástechnikai eszközt, csak utánanéz annyira, hogy rájöjjön ezekre a dolgokra. Aki hülye, az így járt. Ez nem az a műfaj, ahol nulla előismerettel bemegyünk a boltba és sikerélményünk lesz.
Autót sem úgy vesz az értelmesebbje, hogy milyen szép.. -
yakuza.tora
addikt
válasz
FoxiestFox #108 üzenetére
"Ne sajnáljuk már a cégtől a hülyék átbaszásából származó pénzt." - Érdekes gondolat. Remélem, azért nem válik álatlánossá!
-
Tomcat
őstag
A 2M db kártyából én is kivettem a részem 2db Sapphire HD5870-el. Úgy érzem igen értékes hardverekre tettem szert a CF teljesítményük alapján.
Gratulálok AMD-ATi, csak így tovább! -
Nem szép dolog, persze, de ők is pénzből élnek.
Ide meg elvileg pont azok járnak, akik tisztában vannak ezekkel a dolgokkal, és úgyis azt veszik meg, ami megfelel nekik.
Ne sajnáljuk már a cégtől a hülyék átbaszásából származó pénzt. Ez is segíti, hogy a következő generáció is ilyen fasza legyen. -
szki
őstag
Szép teljesítmény 2 M db kari!
Remélem az NV is izzít valamit, dert különben monopólium lesz ATI-AMD által diszkrét VGA terén.Amúgy a notikba szánt HD51x5 vga-k még így is Windows7 Readyk lesznek. Ez is szép teljesítmény. Hát nem tudom ki akar DX.11-es játékokat futtatni notin
-
yakuza.tora
addikt
Kemény! Több, mint 2 millió eladott példány ilyen "drága" kártyákból. Az ATI lekaszálta a türelmetlenek első hullámát, a teljes karácsonyi piacot és most folytathatja a reményvesztettek felszippantásával. Február végéig zavartalanul uralhatja a piacot...
Döbbenet, hogy az nVidia a mai napig nem volt képes legalább specifikációk szintjén előállni a Fermivel. És erre nem válasz az, hogy őket nem érdekli a desktop piac...
-
nghost
tag
tök jó, hogy újabban bármelyik gyártó csinál valamit és arról valamiféle híradást is közzétesznek, telenyomják offtopik hsz-ekkel a másik tábor részéről.. le kellene erről már szokni nem?
ez az átnevezgetés csalódott vásárlókat eredményez(het) - kíváncsi lennék, hogy mikor kerül ez a gyakorlat itt EU-ban az EB elé (lásd Intel tavalyi negatív rekordja)
részemről az a kérdéses, hogy mennyire lesz életképes ez az XGP dolog, ugyanis remek kis LAN-parti gépe(ke)t lehetne ezekkel összehozni - mondjuk egy felső-középkategóriás, elérhető árúnak számító notival..
-
Winner_hun
félisten
válasz
Mr.Csizmás #84 üzenetére
Nem azért de évek óta ez is fent van, negyedik sor utolsó előttije
-
Hát egyedül van a piacon az ATI.
Az Nvidia meg nem tud mit felmutatni
Ha valóban jó lenne Fermi akkor most CES-en mondtak volna valami elözetese teszteredményt,márcsak felvágás szinten is -
Rover623
félisten
válasz
Mr Manson #33 üzenetére
Ötletet adtál...
Ezek az átnevezéses akciók egyszerűen nevetségesek...
Ha mondjuk kedvet kapnék hozzá, és átnevezném a Lima kisasszonyt...mondjuk "My Bitch"-re...attól még pont annyira nem lenne az enyém, mint amennyire az átnevezett régi, nyomi vasak sem lesznek új és nyálcsorgató eszközök... -
leviske
veterán
Nem tudom miért gond, hogy a HD5100-asok még az előző generációra épülnek, erre a HD2000-esek és a X1000-esek idejében is volt példa...
-
marcias
őstag
Egy dolgot figyelmen kívül hagytok. Igaz, hogy áttette a 4330-at az 5-ös szériába, viszont a második számot visszavette 1-re, ezáltal az erőviszonyok világosan látszanak, és az is, hogy nem egy erőművet kap, aki ezt veszi meg. A Dx11-nek pedig tényleg nem sok értelme van ilyen kártyáknál.
Ezzel szemben az nV? Ugyan azt a terméket pozícionálta ugyanabba a sávba, még véletlenül sem utalva arra, hogy ez esetleg nem fejlődött semmit. -
Shufny
őstag
válasz
TazLeacher #53 üzenetére
Geforce 4 MX , de igazad van, ugyanúgy etikátlan. Mindenki jön ezzel a tájékozódjanak jobban dologgal. Egyszerűen nem lenne rá szükség, ha számozás hozzávetőlegesen takarná a tudását a terméknek. Persze aki visszautasítja a segítséget, az megérdemli, de nem jogos elvárás szerintem, hogy aki 4 évente vesz egy gépet teljesen átlagos igényekkel, annak ilyen mélységben utána kell járnia az összes alkatrésznek, hogy ne verjék át.
-
Geönczy
aktív tag
válasz
7Heads Drago #92 üzenetére
Ja.
Tele vannak radeonnal, még a seggüket is 5870-eskkel törlik. Csak előadták, hogy alig van és ezért az emberek hirtelen elkapkodtak/nak 2 millió kártyát. -
samfishR
senior tag
már az ati is kezdi?
ez tényleg ragályos..
-
emmm
őstag
válasz
7Heads Drago #88 üzenetére
Hát üssön a Fermi. Én nem bánnám, mert 70 k-ért nem fogok 5850-et venni, az tuti. Másra meg nem cserénék ebben az évben (kivétel, ha lesz valami alternatívája).
(#89) Oliverda
Kulcstartó helyett itt meg sörnyitónak jó lesz!
-
Solten
őstag
2 millio?? wow
-
Oliverda
titán
Csak DX 10.1 ?!? Hogy így fog ezen menni a Dirt 2 meg az AVP?
Mondjuk arra jók lesznek hogy az Arrandale mellé pakolva a notira már rá lehet ragasztani a Windows 7 Premium matricát.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
hejesírásó #85 üzenetére
S3 1Mb 1db - S3 4Mb 1db - Voodoo 3dfx 16Mb 1db - Abit Siluro Ti4200 (nvidia)1 db - ATI 9600XT 1db - Nvida 6600Gt - 7900Gt - 8800Gt (ez van jelenleg)
Nekem csak egy Ati kártya jutott. Elkapkodták előlem....
Hátha most ebben a nagy gyártási lázban (havi egy milla legyártott kari) jut nekem is egy 5850 vagy 70...
Na és arról nem beszél senki sem hogy mi lesz, ha üt a Fermi. Az Ati meg bezöldül? Pedig érettebbnek tűnnek...(így Piroskásan)
-
Pekkk
aktív tag
Hehe! Előre látom, ha nem fog ütni az új Geforce, majd átnevezik Radeon 5770-re!
-
hejesírásó
senior tag
válasz
7Heads Drago #80 üzenetére
hát akkor az nv nem szeretem-nél nagyobb volt a többlet amit ár értékben tudott mint a konkurens atik anno. vettem is nv-t. de azóta se vettem, pedig már megvolt azóta egy x840XY egy 4670 3850 3870 4870. a 6800 elött meg volt 3 db ati kártyám is.
8 vs 1szval jahm mindenkinek van az életében legalább egy nv. de jó esetben csak egy
de az nv matrica nem is ment ki az oldallapra. -
PNEUM
aktív tag
A legszebb az egészben az, hogy olyan kártya DX11 -DX10.1 viszonyán vakaróztok, ami mind DX10.1 alatt mind DX11-el DX11 alatt alkalmatlan lenne a játékra.
Ez nem egy Gamer kártya. "Ez megjeleniti a képet azt jóvan."
Nem kell rá krájzisz meg MW2.
Mindegy milyen DX van rajta, mert sok game nem fog menni a karin, Aki meg arra veszi...........
-
emmm
őstag
válasz
7Heads Drago #77 üzenetére
Igen, igazából jól szórakozok!
Érdekes volt a vita itt. Mint kiderült, és mint a múltba is visszanéztünk, az Atinak ez már a 2. kártyája volt, amivel átnevezésbeli problémák adódtak. An NV-nél ezt meg sem tudom számolni!
Ez természetesen nem mentesíti az Atit, tőle is éppolyan szemét dolog ez. Bár, azért abban igaza volt Szaby59 (#56) -os hozzászólásában, hogy pár sorból kiderül, mi is ez a kártya, a másik oldalon meg baromira nem. Csak kis apróság, de mégis szembeszökő. Összességében, mindkét oldalon vannak hibák, de az arányok azért igencsak eltérőek, és ezt bizony nehéz figyelmen kívül hagyni. Mondhatnám képletesen úgy is, hogy az egyik oldalon 10/2 "politikus" korrupt, a másik oldalon meg 10/8. És nicsak, fogadjunk, mindenki elsőre kitalálja, melyik melyik oldalt jelenti!
Ezzel meg egyetértek: "Kisebb hévvel, és több ész érvvel vitatkozzatok!"
-
7Heads Drago
veterán
válasz
hejesírásó #78 üzenetére
Nem az. De a nagy cégek és a gazdag emberek így születnek. Megtévesztenek, átb@sznak, és meggazdagodnak. És akinek sok van, még többet akar. És azt nem két kezi munkával fogja zsebre tenni az is biztos. Nem törvényszerű hogy hagyd magad átverni, de neked kell az első lépéseket megtenni. Tanácsot adhatok, de észt azt sajnos nem.
Én lesz@rom ki gyártja VGA-mat, procimat, lapomat. Jó legyen az ár-érték aránya, sok gari legyen rajta, és kihúzzam vele pár évig. És kb ez a lényege az egésznek. Mert ahogy nézem, szinte majd mindenki azt írja, hogy volt már neki mindkét gyártó kártyája előzőleg. Nem kell itt egyik céget sem védeni, van nekik rá ügyvédjük. Nem egy, és nem kettő.
Az 51xx kártyák meg mennek a Tesco-s gépekbe.
És tartok tőle hogyha nem jön be majd a Fermi az Nvidia-nak, akkor fan ide, vagy oda a legnagyobb drukkerkek is át fognak állni az Ati-hoz. Miért? Mert gondolom hogy nem a saját pénzük ellenségei. De ez igaz fordítva is a "vörösökre " is.
Annak idején még a P1-P2 korszakban sosem hittem volna hogy lesz valaha, Amd procim is. És pedig vettem, mert akkor az volt a király (az intel foglalat cserélgetése végett uncsi lett). Persze most megint Intel alapú a gépem. -
hejesírásó
senior tag
válasz
7Heads Drago #77 üzenetére
ez sajnos rendszeres. még tavaly is volt olyan rokon, barát akivel megvetettek agp-s konfigot.
buták az emberek, de ettől még nem gondolom h korrekt dolog megtéveszteni őket csak azért mert buták és megérdemlik.
Ati-s vagyok és nekem nem tetszik a dolog. DE amikor nvidia kártyám volt (6800) akkor nem volt jó érzés a gépemben tudni. holott ma sokkal több faxságot megenged magáak mint a 6xxx idejében.
-
7Heads Drago
veterán
Teljesen mindegy hogy kinek van igaza. Ez szemét dolog volt.
Éva csak addig molesztálta Ádámot, míg levette az almát. A pénz beszél, a kutya meg ugat. Az átnevezés egy aljas dolog. Ekkora cég ellen pedig az Ati-Amd nem fog tudni fent maradni sem, ha egy-két trükköt nem vett be ő is. A felhasználóknak meg már régen meg kellet volna tanulnia, hogy nem a Tesco-ban, Euronics-ben, Mediamarkt-ban kell gépet venni 5 perc alatt. Kérdezzenek, olvassanak utána. És csak a körülöttem lévő emberekből indulok ki. Hiába mondom nekik hogy szóljanak ha gépet akarnak venni, segítek. De mindenki okosnak érzi magát. Akkor meg igya meg a levét is, és nem kell hápogni, hogy átverték.
Egy közeli rokon is azt mondta hogy neki nem kell normál PC mert sok a kábel. Vett egy laptopot. Kötött rá egy egeret, a betápot, hangszórót, mikit, és egy routert. Kb 2 kábelel van neki kevesebb, mint nekem. De legalább nem tud szinte semmit se bővíteni rajta. És persze teljesítményben is elmarad, és 2-3 évente leglább majd aksit is cserélhet. Neki nem volt szempont a mobilitás.
Ha valamihez nem értenek, az nem gond. Legfeljebb átverik...
emmm:Kis gonosz. Jól szórakozol?
Kisebb hévvel, és több ész érvvel vitatkozzatok! -
emmm
őstag
Ideje lenne beszereznem egy popcorn-zabálós szmájlit...
-
lsc
nagyúr
válasz
TazLeacher #74 üzenetére
Annak veszed aminek akarod, de megint egy véleményt állítasz be ténynek, aztán megy a fikázás. Bedobhatnál egy másik cd-t, ez már unalmas, részemről ennyi.
-
TazLeacher
nagyúr
Ugye nem baj, ha ezt most direkt személyes kötekedésnek veszem? Sehol nem írtam olyat, hogy ez le van írva. Ha le lenne írva, akkor már törvénysértés lenne, így csak átb@szás.
Szóval szerinted ha az intel "Q" előtaggal lát el egy kétmagos processzort, akkor az normális? Nem direkt megtévesztés? Nem kell válaszolni, mert úgyis találni fogsz valami kifogást.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #72 üzenetére
Viszont a "tudattalan" vásárlók azt is tudják, hogy az 5100-as kategória nagyon az alján van, nem véletlen, hogy az AMD így alakította a nevezést.
Ezeknek meg tökmindegy, hogy dx10.1, vagy dx11, sőt értelmét sem látom a dx11-nek ezeken a kártyákon... -
TazLeacher
nagyúr
válasz
#85552128 #67 üzenetére
Más szemében a szálkát, sajátunkban a gerendát sem
Igen, én is erre gondoltam, jó látni, hogy egyetértünk.
Amikor ott mindenki fröcsögött-köpködött, akkor annyian beálltak a sorba, most meg mindenki túlsiklik rajta.
Megint leírom, engem sem ez az átnevezés nem zavar, sem az, mert én tudadtos vásárló vagyok, így nekem nem gond...de az emberek reakciója érdekes. Akkor minden sz@r, most meg, na jó, csak ne folytasd...
-
lsc
nagyúr
válasz
TazLeacher #66 üzenetére
Azzal a különbséggel, hogy a 5-ös széria itt egyértelműen a DX11-re utal, ezzel szemben simán átb@sznak, mert csak DX 10.1.
Nem volt olyan rég, ha elfelejtetted volna csak vissza kellett volna olvasni. Az hogy Te úgy gondolod az csak egy dolog, tévedni lehet, csak azt nem kell tényként beállítani . -
Killing
addikt
Az átnevezések miatt csalódtam az AMD-ben.
De ettől még nem fogok NV, vagy ne adj isten Intel videókarit venni.
A HD 5000 jó kis széria lett, nekem egy 5770 dobog a gépemben, semmi bajom nem volt még vele. -
hejesírásó
senior tag
válasz
TazLeacher #65 üzenetére
-
D.Orion
veterán
válasz
TazLeacher #58 üzenetére
"miért az nV kita akart átverni ezzel, amikor minden kártyájának a specifikációi fent vannak a neten." <Ha nem tűnt volna fel, akkor az AMD oldalán 2 sorból kiderül, hogy miről van szó. NV oldalán viszont egy csöppnyi utalás sincs rá, hogy ez egy régi termék átnevezett verziója. NV esetében bújhatod te a weboldalt, nagyon sokáig fog tartani mire megtalálod a választ. Keresheted a teszteket meg az elemzéseket ezerrel, hogy megtud mi is az a GPU valójában.
Ha most azzal jössz, hogy milyen egyszerű beírni a google-ba és az első találat ki is adja, hogy miről van szó, akkor elmondok neked valamit: Egy átlag felhasználó először(miután a notebook weboldalán nem talált infót) a gyártó weboldalát nézi meg, ha ott kap információt akkor örül neki. AMD esetében egyértelműt kap, nV esetében marketing bullshit-et, amit valószínűleg be is vesz és ezzel le is tudja a keresést.
Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Rég megfogadtam, hogy nem vitatkozom olyanokkal akik nem látják a fától az erdőt, de most még egy próbát tettem.
Szerk.: Persze AMD-től sem szép dolog ez, ennyit se kellett volna megtennie, remélem itt be is fejezi az átnevezést.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #62 üzenetére
Jellemző...
Más szemében a szálkát, sajátunkban a gerendát sem...A túlbuzgott nV fanok mentik a menthetőt és próbálják védeni hőn szeretett gyártójukat.
Én nem mondtam, hogy elnézem, de ez 0 a konkurencia húzásaihoz képest! -
TazLeacher
nagyúr
válasz
#85552128 #61 üzenetére
Rosszul értelmezted. Kicsit fordítva sült el a dolog.
AMD-nek ez az egyetlen "baklövése", amit érdekes módon mindenki észrevesz, de az nVidia 3 éve az orruknál fogva vezeti őket azt senki sem bánja...
Olvass vissza, hány darab "mindenki észrevesz" hsz van, és mondjuk egy - nem mostani, hanem még a kezdeti időkben lévő, amikor még nem volt általános - nv-s átnevezős hírben hány darab fröcsögős, rohadjon meg, meg hasonló hsz van.
Én spec pont lesz@rom, hogy mi neveznek, vagy mit nem, inkább az érdekelt volna, hogy hol van ilyenkor a sok fröcsögő pirosisten, amikor imádott gyártójuk ugyan azt csinálja. Sehol...kuss van, Ati-nak elnézzük. Erről van szó. Ha az nVidia holnap logót váltana, abba is mindeki belekötne, csak azért mert ők csinálták...én meg erről beszélek.
-
lsc
nagyúr
válasz
TazLeacher #62 üzenetére
Egy szóval nem írtam hogy így-vagy úgy nv, csak egy egyszerű kérdést tettem fel amire még mindig választ várok . Ha ezt a "bonyolult" dolgot megoldod akkor OK, ha nem megy akkor nem fontos válaszolnod sem.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #58 üzenetére
Miért lennék én egyoldalú?
AMD-nek ez az egyetlen "baklövése", amit érdekes módon mindenki észrevesz, de az nVidia 3 éve az orruknál fogva vezeti őket azt senki sem bánja...Akkor miért is baj, ha az nV átnevez? Ott is utána lehet nézni, hogy mit tud a kártya...
Én pedig azt kérdem neked miért baj, hogy az ATi 2 kártyát átnevez?
Részemről nV azért baj, mert mást nem csinál 3 éve, AMD HD2000/3000/4000/5000 fejlesztése alatt annyi dolgot tett le az asztalra, amit nV ha így folytat még 5 évig sem ér utól...
Egyetlen sikerszériájuk a 8000 volt, azóta 0 fejlesztés, nem véletlen, hogy 7 hónapot késik a Fermi és az sem, hogy a kártyáról eddig csak dobozképeket láttunk, aminek a tápcsatlakozója úgy nézett ki, mintha külön tápforrásból nyerné az energiát.
Majd ha az AMD is így adja ki az új kártyákat, akkor beszélhetünk átnevezésről (mellesleg megjegyzem az 5100-as széri, korlátozott számban, csakis notebookokban, csakis az alsó kategóriában)... -
lsc
nagyúr
válasz
TazLeacher #58 üzenetére
Nálam meg egy DX10.1-es kártya DX11-esnek beállítása sokkal durvább, mint egy egyszerű számcsere.
Mutass valami hivatalos ati doksit vagy valamit ahol az van leírva hogy 5-ös elnevezéssel csak dx11-es gpu mehet. Egy kicsit túlliheged a dolgot, nem szép dolog atitól nem is kell dicsérni érte, ennyi. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #56 üzenetére
Az átnevezés az átnevezés, vagy mondhatnánk átverés. Mindenki leszarja ki hányat csinált, ne csináljon senki egyet ilyet sem.
A felhasználók nem nézik, hogy mit tud a noti, látják a számot és döntenek. Nem véletlenül állt rá erre az NV. Szerinted ha tudatos lenne a vásárlás, hány NV kártya fogyna? Szerintem nem sok. Az AMD is elkezdett tanulni. A HD 5000 iszonyat nagy brand lett az elmúlt hónapok alatt. Az elnevezés egyet jelent a tökéletessel és a lehengerlővel, a HD 5100-at vinni fogják, mint a cukrot. De ez mind a nem tudatos vásárlásból ered. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
#85552128 #56 üzenetére
Már bocs, de nem veszed észre, hogy kicsit egyoldalú vagy?
Szval nem véletlen, mellesleg ha valaki kártyát vagy laptopot akar venni, ne a számozásokból döntsön, hanem a specifikációkból,
Akkor miért is baj, ha az nV átnevez? Ott is utána lehet nézni, hogy mit tud a kártya...
Kit vernek át ezzel?
80sp-vel mit akarnak a dx11-től?Ugyan azokat, akik lecserlkuj a 8800GT-jüket 9800GT-re, mert az jobb, meg ugyan azokat, akik megveszik az 1 GB-s 9500 GT-t...meg....és így tovább. Összefoglalva azokat, akik nem elég tájékozottak. És akkor visszakérdeznék, miért az nV kita akart átverni ezzel, amikor minden kártyájának a specifikációi fent vannak a neten.
Szerk.:
Nálam 2 kártya átnevezése még mindig kevesebb mint 3 széria...Nálam meg egy DX10.1-es kártya DX11-esnek beállítása sokkal durvább, mint egy egyszerű számcsere.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
darkarthur #42 üzenetére
A fene megeszi az Nv-t, hogy beleviszi a roszba a többi gyártót is!
Itt látni , hogy a gyártók olyanok miint a gyerekek beleviszik egymást a roszba és egymástól tanulják a hülyeséget! -
törölt tag
válasz
TazLeacher #53 üzenetére
Nálam 2 kártya átnevezése még mindig kevesebb mint 3 széria...
Kit vernek át ezzel?
80sp-vel mit akarnak a dx11-től?
Akiket ez céloz meg még az is mindegy, ha csak dx9-et tud.
Az 5165 (600/900) meg a 4600-asból (550/700) van.
Szval nem véletlen, mellesleg ha valaki kártyát vagy laptopot akar venni, ne a számozásokból döntsön, hanem a specifikációkból, ami az AMD oldalán nyíltan le van írva.AMD ismertetője:
Go beyond HD with ATI Mobility Radeon™ HD 5165 graphics. This feature-rich multimedia powerhouse is based on the award winning ATI Radeon™ HD 4000 series 3D architecture.nVidia ismertetője:
NVIDIA® GeForce® 300M Series Notebook GPUs are ready for Microsoft® Windows 7®, provide great gaming with NVIDIA® PhysX® technology, able to run award-winning applications with NVIDIA® CUDA® technology.Optimized for Windows 7 and ready to take advantage of the new GPU-accelerated capabilities and features.
• Experience GPU Powered drag-n-drop transcoding in Windows 7 as you automatically transfer video for viewing on your portable player
• Enjoy new GPU-accelerated video and image processing applications built with Microsoft’s new DirectCompute APIEquipped with the latest technologies including PhysX technology for ultra-realistic game environments and virtual worlds
• Darkest of Days looks and plays realistically, thanks to the inclusion of natural environments, complete with realistic leaves and flowers, wind, ground fog, smoke, volcanic ash, snow, and more
• Dark Void will have the distinction of being the first game ever to use dynamic, accurate smoke effects and smoke trails for the game’s innovative jetpacks, UFOs, and spaceshipsCUDA technology accelerates the most demanding GPU-powered applications to run up to 20X faster than the CPU
• Easily edit HD movies with GPU-based applications like PowerDirector7 by CyberLink and Super LoiloScope from Loilo
• Automatically clean-up video from your camcorder or mobile phone with vReveal from MotionDSPAMD esetében az első két mondat elolvasása után tudod mit veszel, nVidia meg csa PhysX-ezik, meg így-úgy optimalizálták a Windows 7-re a kártyát...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TazLeacher #53 üzenetére
Az átnevezés szakmai szemmel elfogadhatatlan. Minden egyes névváltással a felhasználók lesznek becsapva. Ez nem az API-król szól, hanem az etikátlan gyakorlatról. Jó lenne ezt befejezni. Ugyanez van az NV-nél is. Egy DX11-es osztály lesz a GeForce 300 sorozatban, de jönnek a kis GeForce 300-ak is a régi modellekre épülve. Persze amíg nem tudatos a vásárlás, addig ezek a trükkök aranyat érnek.
-
Pekkk
aktív tag
válasz
TazLeacher #53 üzenetére
Szerintem aki laptopot vesz és mondjuk játékra szeretné használni, akkor biztos körbejárja ezt a témát, hogy milyen GPU csücsül benne és mit tud. Személy szerint engem is megtéveszt, hogy 5-el kezdődik, de a jobb helyeken tájékoztatják az embert a gép tudásáról.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
#85552128 #50 üzenetére
Ki mondta, hogy gyártani kell? Csak egy DX10-es szériás kártyát átnevezni úgy, hogy DX11-esnek tűnjön...ehhez nagyobb pofa kell.
És az, hogy, hol és kik meddig tartják a DX11-es szériát, az egy dolog, de pl. a hír címeben sem az van, hogy a DX11-es Radeonok (pedig ugye erről szól a dolog), hanem, hogy az 5-ös széria, mert az 5-ös szériéval mindenki a DX11-et azonosítja.
Szóval semmivel sem elfogadhatóbb ez, mint az nV stratégiája, bizonyos szempontból még félrevezetőbb. Ugyanis, amikor veszel a 9800 GT-t (/8800GT), tudod, hogy mit kapsz, itt viszont azt hiszed, hogy DX11-et kapsz, aztán a lszószart. Persze, nem rólad van szó, mert Te tudod, de aki csak azt olvassa, hogy így-meg úgy mekkora király az 5-ös széria, azt aztán ku*va könnyű így becsapni.
-
GuMipOkE
senior tag
Az nV régen nevezett át valamit, le fog maradni...
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #36 üzenetére
Jericho
A diákon és mindenütt másutt a HD5400-ig tartják a dx11-es széríát, az 5100-as nyilván haamrabb készült ezért CSAK MOBILFRONTON lettek átnevezve, bár mint tudjuk 4600/4800-as kártyákról van szó, pedig 5100 alatt az alsókategóriát értjük, márpedig ez nem az...
Attól, hogy meg akar szabadulni tőlük még nemfogja őekt gyártani, amíg a készlet tart és kész... nV nemrég egy komplett mobil családot dobott piacra és 2 éve ezt csinálja a teljes szériákkal! -
CimbiX
aktív tag
En pont egy FSC SA3650-et hasznalok (XGP 3870-el, 2,4 MHz Turion X2 Ultra), Windows 7 x64-el, s bar csak egy felhivatalos beta-driverrel, de tökeletesen müködik a noti sajat kijelzöjenek a meghajtasa, minden jatek gond es grafikai bug nelkül fut. Elötte egy HP dv5-ös notit nyuztam P8400-al es 9600 Mgt DDR2-vel, na ahhoz kepest a mostani oriasi elörelepes teljesitmenyben- legalabbis jatekok teren. Az egyetlen problema a driverrel, hogy az XGP csatlakoztatasa utan neha eltünik a Windows hatterkep
A videon lathato Acer Ferrari viszont prociban nagyon gyenge, hozza az 5830 tul erös. -
2 milla 5xxx Radeon? Uhh.
Amire kapható lesz a fermi mennyi lesz az ATI előnye? 3-4 millió leszállított kártya? -
Góliát
őstag
Az NV mikor mutat már fel valamit, mert ezt szerintem nagyon nehéz lesz behozni.
-
hejesírásó
senior tag
válasz
darkarthur #42 üzenetére
vörösödik is a fejem miatta.
reméljük egyszeri eset marad.
-
Metalfan
senior tag
válasz
TazLeacher #36 üzenetére
HD2300 is csak DX9-es kártya, holott a széria többi tagja már 10-es. Igaz, a teljesítménye miatt (kb Radeon 9600 körül) ezt elnéztem neki, úgysem tudtam volna mit kezdeni vele, a Stalker: SoC is csak diavetítés volt DX9 módban.
-
darkarthur
senior tag
"A Mobility Radeon HD 5000 széria is új tagokkal bővült, bár a friss modellek tegnap jelentek meg, a HD 5145-nek és 5165-nek nem csapott túl nagy hírverést a gyártó. Ezek a megoldások tulajdonképpen a HD 4000 család RV710 és RV730 kódnevű lapkáira épülnek, így csak a DirectX 10.1-et támogatják. Úgy látszik, az NVIDIA által megindított, átnevezésekre épülő marketing ragályos, és az olcsó notebookok esetében a vörös oldal is megpróbálja kihasználni a nagyobb számozásban rejlő lehetőségeket."
Na, most szidjátok az NV-t
-
darkarthur
senior tag
Jól meg az AMD Grafikus szekere, remélem az árak is mennek lefele az idő múlásával!
-
madgie
titán
Akkor egy darabbal ma megrövidítem a raktárak tartalmát, lehessen újakat gyártani
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hejesírásó #37 üzenetére
Úgy tudom, hogy még a megnövekedett gyártás mellett is egy maximum két hét a kártyák raktárideje. Egyszerűen hétről hétre kipucolják a raktárat.
A kétmillió a raktárból megvásárolt kártyákra vonatkozik. Ebből lehet még olyan, ami a nagykernél van raktáron.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem pár nap alatt dupláztak. A mi híreink a bejelentésekre épültek, de például a 800 000-et november végéig számolták. A TSMC vélhetőleg ilyenkor ért el áttörést, így decemberben 1,2 millió fogyott.Nyilván ennek köze volt a karácsonyi bevásárlási hullámhoz.
Mr Manson: Ne kezdjük már ezt megint. Ezen a héten már voltunk Intel bérencek is, most meg AMD. Majd ha épkézláb fejlesztéssel előáll az NVIDIA, akkor róluk is írunk szépeket. Persze előre látom, hogy mekkora NV bérencek leszünk.
jer1cho: Az NV-nek már rég nincs pofája. Teljes szériákat átnevezni sem szép dolog. Láthatóan az AMD is meglátta az üzleti lehetőséget benne. Nulla fejlesztés és tuti haszon.
-
Radványi
aktív tag
Nem nehez 800k bol 2milliot csinalni ha szar a gyartosor lehet hogy 60% os hibaval dolgozik ha vegre megcsinaltak es csak 10% koruli a hibas darabok aranya akkor 3 het alatt kinyomnak annyit mint elotte 3 honap alatt
-
Mr Manson
tag
P00By: Sokat költenek, reklámra hidd el! Persze mindig meg kell venni valakit hogy, beinduljanak az eladások! A PH-án nyílt titok hogy ki a nagy szimpatizáns!
Mr.Csizmás: Van ott pénz!
Ma már nem elég hogy elolvasol egy tesztet és tudsz dönteni magadtól!
Ma az számít, hogy melyik tud 1 fps-el többet, ha már 2-vel az már eszméletlen! A folyamatos érdeklődés fenntartása a cél! Persze ha valamelyik kiszálna a piacról akkor sírna mindenki az árak miatt!!!Inkább a hozzá hasonlóakkal foglalkozzatok [link]
-
arn
félisten
ez a kulso dolog tetszik... nem lenne hulyeseg igy csinalni egy "konzolt". ergo hasznalnam a pct, ha pedig jatszani akarok, akkor veszek hozza egy ilyet.
-
Devid_81
félisten
Igy kell ezt csinalni, lehet en is atnevezem magam
-
hejesírásó
senior tag
-
Ricco_hun
senior tag
(#13) Mr Manson: Nekem is ez volt az első gondolatom.
(#22) Depression: Gondolom csak ironizálsz. Mert nekem is pont ez a véleményem. Hogy lett a 800.000-ből hirtelen 2 milla? Úgy, hogy eddig hazudtak. Hogy mindenkiben éljen a tudat, hogy hiány van ezekből és zokszó nélkül benyeljék a magasabb árat. Én ezt az egész tsmc-s szappanoperát sem vettem be. Az AMD is egy profitorientált cég, ezért nem igazán értem azt a divat fankodást, ami mostanában megy körülötte.
-
törölt tag
válasz
Depression #10 üzenetére
Gondolod, hogy akkor jelentette be a TSMC a sikert, amikor éppen csak elindítottak egy javított gyártósort? Inkább akkor, amikor az első pár raklap chipet leszállították a tokozó cégnek. Márpedig egy raklapon nem kevés tokozatlan GPU elfér. D lehet, hogy addigra már a kártyák is rég elkészültek, és le is szállították őket. Megrendelésállomány meg volt bőven, lévén korábban egyes variánsok hiánycikknek számítottak.
-
hfrankee
senior tag
válasz
hejesírásó #20 üzenetére
"Ati 1 millió kártyát kérek!
TSMC 2 Millió lett, maradha" -
Depression
veterán
Akkor jó, mert már kezdtem olyan hihetetlen és teljesen morbid összeesküvéselméletekben hinni, miszerint a magas árak fenntartása miatt elhitették a világgal, hogy nincs, (közben karácsonykor mégis mindenkinek jutott), és csak azért árulták el a végén, hogy 3 nap, vagy akár egy hét alatt többet gyártottak belőle, mint előtte egy fél év alatt, mert a helyi apeh a körmükre nézne.
De most megnyugtattál, és elvetem ezt a badarságot.
-
sz.mich
tag
Ami azt illeti márciusban én is készülök váltani egy 5000res szériára.
Ha már van dx11es technológia akkor adjuk meg a módját az elkövetkezőkben úgyis szinte ilyen játékok látnak majd napvilágot.
-
hejesírásó
senior tag
a számozós trükközésért egyenlőre egye enhye pofon jár!
ha megismétlik akkor több is fog!
miért? miért jó ezt a hülye szokást átvenni?
Ati 1 millió kártyát kérek!
TSMC 2 Millió lett, maradhat? -
Csiborbogár
őstag
Nagyon gyors a mai smd alapú kártyák gyártása.
Ha minden alkatrész megvan hozzá, akkor egy beültető soron, ha kevés furatszerelt alkatrész van benne, akkor kb 15-20 perc alatt megvan egy kártya.
Mivel egy soron nem csak egy beültető gép van, és nem csak egy kártyán dolgoznak egyszerre, továbbá külön soron van az első, a második oldal beültetése, plussz ha van furatszerelt része(pl PCI express tápcsatik), akkor akár 2-5 percenként is lejöhet egy-egy kész kártya, amit utána már csak tesztelni, és összeszerelni kell.
Ez sok-sok beültető sorral számolva napi több ezer darab késztermék. -
Balinov
titán
válasz
Depression #10 üzenetére
ha' ittenem, megszaladtak vele
-
smkb
őstag
Jópofa dolog ez az XGP, a két pobléma vele csak annyi, hogy egyrészt 1 kezemen meg tudom számolni az eddigi megvalósításokat, másrészt meg hogy a bővítő kártya csak külső megjelenítőt tud meghajtani a notiét nem, de egyébként okos dolog.
-
Mr Manson
tag
Fizetett hirdetésünket látták
-
D.Orion
veterán
Szép nagy darabszám lett a végére. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy kártya legyártása mennyi ideig tart. Értem ezalatt, hogy: Megérkezik a rendelés> chip gyártás, (<e kettő nem is egy helyen zajlik>) nyák gyártás, alkatrész beültetés, stb stb > csomagolás.
(#10) Depression: Igen nekem is ez a furcsa, hogy pár nap alatt dupláztak. Majdnem olyan, mintha előhúztak volna két teljesen új gyárat gyártósorral együtt a semmiből.
(#12) rocket: Pont lasszó néven? A tápcsati jól elkapta a nyákot.
-
Depression
veterán
Na persze:
Dec. 15-ig 800.000, talán meglesz az 1millió.
Dec.28: TMSC:most már tudjuk hogyan kell csinálni.
Dec 31-ig hopp, egy millióval több lett. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6 üzenetére
Mert kijelentő mondat.
-
Alwares
aktív tag
Jó lenne ha ez a külső videókártya csatoló nem lenne olyan rohadt drága mint az Asus megoldása. Komoly lenne ha ennek segítségével otthon a kis Lenovom-ból hirtelen ütőképes játékgépet varázsolna
-
tzsolesz
nagyúr
A 800.000 db-ból hogy lett 2 millió db? Ez nem semmi azért. Uff.
Erősödik az ATI a VGA szegmensben nem kicsit. Hátha beindul újra a PC-s játékipar, és az igazi technológiai fejlődés a játékok terén.
Hajrá!!!
-
Mr.Csizmás
titán
nv reszkess
ui. miért van pont a cím végén?
-
Ez a külső megoldás jó dolog, páran próbálkoztak már vele, mégsem jutott igazán piacra... Talán a kulcs a megfelelő ár, upgradelhetőség (asztali VGAk-használata) és a megfelelő sávszél, ami elbír akár egy hd 5850-et is (ok, ma még középkat. karit tennék bele, de jó lenne 2év mulva egy hd 7k-s középkategóriásra upgradelni)
-
Móci
addikt
Már itt is az átnevezések...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drum 'n' bass
- Kutya topik
- OLED monitor topik
- PlayStation 5
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest