- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shufny
őstag
válasz
TazLeacher #53 üzenetére
Geforce 4 MX , de igazad van, ugyanúgy etikátlan. Mindenki jön ezzel a tájékozódjanak jobban dologgal. Egyszerűen nem lenne rá szükség, ha számozás hozzávetőlegesen takarná a tudását a terméknek. Persze aki visszautasítja a segítséget, az megérdemli, de nem jogos elvárás szerintem, hogy aki 4 évente vesz egy gépet teljesen átlagos igényekkel, annak ilyen mélységben utána kell járnia az összes alkatrésznek, hogy ne verjék át.
-
lsc
nagyúr
válasz
TazLeacher #74 üzenetére
Annak veszed aminek akarod, de megint egy véleményt állítasz be ténynek, aztán megy a fikázás. Bedobhatnál egy másik cd-t, ez már unalmas, részemről ennyi.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #72 üzenetére
Viszont a "tudattalan" vásárlók azt is tudják, hogy az 5100-as kategória nagyon az alján van, nem véletlen, hogy az AMD így alakította a nevezést.
Ezeknek meg tökmindegy, hogy dx10.1, vagy dx11, sőt értelmét sem látom a dx11-nek ezeken a kártyákon... -
lsc
nagyúr
válasz
TazLeacher #66 üzenetére
Azzal a különbséggel, hogy a 5-ös széria itt egyértelműen a DX11-re utal, ezzel szemben simán átb@sznak, mert csak DX 10.1.
Nem volt olyan rég, ha elfelejtetted volna csak vissza kellett volna olvasni. Az hogy Te úgy gondolod az csak egy dolog, tévedni lehet, csak azt nem kell tényként beállítani . -
hejesírásó
senior tag
válasz
TazLeacher #65 üzenetére
-
D.Orion
veterán
válasz
TazLeacher #58 üzenetére
"miért az nV kita akart átverni ezzel, amikor minden kártyájának a specifikációi fent vannak a neten." <Ha nem tűnt volna fel, akkor az AMD oldalán 2 sorból kiderül, hogy miről van szó. NV oldalán viszont egy csöppnyi utalás sincs rá, hogy ez egy régi termék átnevezett verziója. NV esetében bújhatod te a weboldalt, nagyon sokáig fog tartani mire megtalálod a választ. Keresheted a teszteket meg az elemzéseket ezerrel, hogy megtud mi is az a GPU valójában.
Ha most azzal jössz, hogy milyen egyszerű beírni a google-ba és az első találat ki is adja, hogy miről van szó, akkor elmondok neked valamit: Egy átlag felhasználó először(miután a notebook weboldalán nem talált infót) a gyártó weboldalát nézi meg, ha ott kap információt akkor örül neki. AMD esetében egyértelműt kap, nV esetében marketing bullshit-et, amit valószínűleg be is vesz és ezzel le is tudja a keresést.
Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Rég megfogadtam, hogy nem vitatkozom olyanokkal akik nem látják a fától az erdőt, de most még egy próbát tettem.
Szerk.: Persze AMD-től sem szép dolog ez, ennyit se kellett volna megtennie, remélem itt be is fejezi az átnevezést.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #62 üzenetére
Jellemző...
Más szemében a szálkát, sajátunkban a gerendát sem...A túlbuzgott nV fanok mentik a menthetőt és próbálják védeni hőn szeretett gyártójukat.
Én nem mondtam, hogy elnézem, de ez 0 a konkurencia húzásaihoz képest! -
lsc
nagyúr
válasz
TazLeacher #62 üzenetére
Egy szóval nem írtam hogy így-vagy úgy nv, csak egy egyszerű kérdést tettem fel amire még mindig választ várok . Ha ezt a "bonyolult" dolgot megoldod akkor OK, ha nem megy akkor nem fontos válaszolnod sem.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #58 üzenetére
Miért lennék én egyoldalú?
AMD-nek ez az egyetlen "baklövése", amit érdekes módon mindenki észrevesz, de az nVidia 3 éve az orruknál fogva vezeti őket azt senki sem bánja...Akkor miért is baj, ha az nV átnevez? Ott is utána lehet nézni, hogy mit tud a kártya...
Én pedig azt kérdem neked miért baj, hogy az ATi 2 kártyát átnevez?
Részemről nV azért baj, mert mást nem csinál 3 éve, AMD HD2000/3000/4000/5000 fejlesztése alatt annyi dolgot tett le az asztalra, amit nV ha így folytat még 5 évig sem ér utól...
Egyetlen sikerszériájuk a 8000 volt, azóta 0 fejlesztés, nem véletlen, hogy 7 hónapot késik a Fermi és az sem, hogy a kártyáról eddig csak dobozképeket láttunk, aminek a tápcsatlakozója úgy nézett ki, mintha külön tápforrásból nyerné az energiát.
Majd ha az AMD is így adja ki az új kártyákat, akkor beszélhetünk átnevezésről (mellesleg megjegyzem az 5100-as széri, korlátozott számban, csakis notebookokban, csakis az alsó kategóriában)... -
lsc
nagyúr
válasz
TazLeacher #58 üzenetére
Nálam meg egy DX10.1-es kártya DX11-esnek beállítása sokkal durvább, mint egy egyszerű számcsere.
Mutass valami hivatalos ati doksit vagy valamit ahol az van leírva hogy 5-ös elnevezéssel csak dx11-es gpu mehet. Egy kicsit túlliheged a dolgot, nem szép dolog atitól nem is kell dicsérni érte, ennyi. -
törölt tag
válasz
TazLeacher #53 üzenetére
Nálam 2 kártya átnevezése még mindig kevesebb mint 3 széria...
Kit vernek át ezzel?
80sp-vel mit akarnak a dx11-től?
Akiket ez céloz meg még az is mindegy, ha csak dx9-et tud.
Az 5165 (600/900) meg a 4600-asból (550/700) van.
Szval nem véletlen, mellesleg ha valaki kártyát vagy laptopot akar venni, ne a számozásokból döntsön, hanem a specifikációkból, ami az AMD oldalán nyíltan le van írva.AMD ismertetője:
Go beyond HD with ATI Mobility Radeon™ HD 5165 graphics. This feature-rich multimedia powerhouse is based on the award winning ATI Radeon™ HD 4000 series 3D architecture.nVidia ismertetője:
NVIDIA® GeForce® 300M Series Notebook GPUs are ready for Microsoft® Windows 7®, provide great gaming with NVIDIA® PhysX® technology, able to run award-winning applications with NVIDIA® CUDA® technology.Optimized for Windows 7 and ready to take advantage of the new GPU-accelerated capabilities and features.
• Experience GPU Powered drag-n-drop transcoding in Windows 7 as you automatically transfer video for viewing on your portable player
• Enjoy new GPU-accelerated video and image processing applications built with Microsoft’s new DirectCompute APIEquipped with the latest technologies including PhysX technology for ultra-realistic game environments and virtual worlds
• Darkest of Days looks and plays realistically, thanks to the inclusion of natural environments, complete with realistic leaves and flowers, wind, ground fog, smoke, volcanic ash, snow, and more
• Dark Void will have the distinction of being the first game ever to use dynamic, accurate smoke effects and smoke trails for the game’s innovative jetpacks, UFOs, and spaceshipsCUDA technology accelerates the most demanding GPU-powered applications to run up to 20X faster than the CPU
• Easily edit HD movies with GPU-based applications like PowerDirector7 by CyberLink and Super LoiloScope from Loilo
• Automatically clean-up video from your camcorder or mobile phone with vReveal from MotionDSPAMD esetében az első két mondat elolvasása után tudod mit veszel, nVidia meg csa PhysX-ezik, meg így-úgy optimalizálták a Windows 7-re a kártyát...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TazLeacher #53 üzenetére
Az átnevezés szakmai szemmel elfogadhatatlan. Minden egyes névváltással a felhasználók lesznek becsapva. Ez nem az API-król szól, hanem az etikátlan gyakorlatról. Jó lenne ezt befejezni. Ugyanez van az NV-nél is. Egy DX11-es osztály lesz a GeForce 300 sorozatban, de jönnek a kis GeForce 300-ak is a régi modellekre épülve. Persze amíg nem tudatos a vásárlás, addig ezek a trükkök aranyat érnek.
-
Pekkk
aktív tag
válasz
TazLeacher #53 üzenetére
Szerintem aki laptopot vesz és mondjuk játékra szeretné használni, akkor biztos körbejárja ezt a témát, hogy milyen GPU csücsül benne és mit tud. Személy szerint engem is megtéveszt, hogy 5-el kezdődik, de a jobb helyeken tájékoztatják az embert a gép tudásáról.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #36 üzenetére
Jericho
A diákon és mindenütt másutt a HD5400-ig tartják a dx11-es széríát, az 5100-as nyilván haamrabb készült ezért CSAK MOBILFRONTON lettek átnevezve, bár mint tudjuk 4600/4800-as kártyákról van szó, pedig 5100 alatt az alsókategóriát értjük, márpedig ez nem az...
Attól, hogy meg akar szabadulni tőlük még nemfogja őekt gyártani, amíg a készlet tart és kész... nV nemrég egy komplett mobil családot dobott piacra és 2 éve ezt csinálja a teljes szériákkal! -
Metalfan
senior tag
válasz
TazLeacher #36 üzenetére
HD2300 is csak DX9-es kártya, holott a széria többi tagja már 10-es. Igaz, a teljesítménye miatt (kb Radeon 9600 körül) ezt elnéztem neki, úgysem tudtam volna mit kezdeni vele, a Stalker: SoC is csak diavetítés volt DX9 módban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest