- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
Hát persze. És számítási teljesítmény szempontjából egyelőre nem áll túl jól az ARM. Az A15 Dhrystone IPC-je a táblázat szerint kevesebb, mint fele a Sandy-nek, ennyit nem hinném, hogy képes lesz behozni az A57. A lebegőpontos teljesítmény még kérdőjel, de Sandy-nél ugye már 256 bites a SIMD, tehát ott sem vagyok túl bizakodó. Ráadásul a Haswellnél meg már van 256 bites integer SIMD is... Mondjuk azon meglepődtem kicsit, hogy az ARM a VFPv4-től támogat FMA-t is. De a Haswell is, tehát ez sem lesz előny.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
atti_2010 #82 üzenetére
Hmm, ki álmodozik és pontosan miről is?
(#83) Jack@l:
Valóban nem mondta.
(#86) Abu85:
"A Cortex-A57 az első gyakorlati tesztek alapján könnyedén elintézi a Sandy Bridge-et azonos órajelen."
Ok Abu, te láttál már ilyen teszteket, vagy legalábbis a gyártóktól kaptál eredményt, én meg nem, tehát csak arra tudok alapozni, amit az ARM jósol, meg amit látok, hogy az A15 nagyon messze van a Sandy-től.
Aztán majd kiderül, hogy a kapott eredmények voltak-e túl "optimisták", vagy én vagyok pesszimista az A57-tel.
"Az új ARMv8 mag olyan teljesítményt és energiahatékonyságot kínál, amire már rég nem volt példa."
Azon meg meg is lepődnék, ha energiahatékonyságban nem lenne a legjobb, hisz ez az ARM fő erőssége, legalábbis eddig ez volt.
-
hugo chávez
aktív tag
"Ha egységes órajelen vizsgáljuk a magokat, akkor a Cortex-A57 elpicsázza a top asztali rendszereket is."
Hááát... Egyelőre még nem nagyon vannak teszteredmények, de van ez a kép, ami szerint, igaz csak integerben, várhatóan úgy 20%-kal lesz gyorsabb, mint az A15. Nincs most kedvem végigtúrni a netet, de gyorsan egy wikis táblázat, ennek alapján én nem hinném, hogy az A57 pariban lehetne mondjuk egy i7 2600-zal (vagyis egy nem "herélt" Sandy-vel) és pláne nem egy Haswellel (természetesen azonos órajel és magszám esetén sem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Bittorrent topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest