- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
Hát persze. És számítási teljesítmény szempontjából egyelőre nem áll túl jól az ARM. Az A15 Dhrystone IPC-je a táblázat szerint kevesebb, mint fele a Sandy-nek, ennyit nem hinném, hogy képes lesz behozni az A57. A lebegőpontos teljesítmény még kérdőjel, de Sandy-nél ugye már 256 bites a SIMD, tehát ott sem vagyok túl bizakodó. Ráadásul a Haswellnél meg már van 256 bites integer SIMD is... Mondjuk azon meglepődtem kicsit, hogy az ARM a VFPv4-től támogat FMA-t is. De a Haswell is, tehát ez sem lesz előny.
-
Hix2500
csendes tag
Igen, tudom, magam is .NET (ezen belül C#, ha lehet) fejlesztő vagyok .
Erre értettem azt, hogy a legtöbbet csak újra kell fordítani, stb... De meg kell tenni. És nem mindig elég egy másik compilert kiválasztani. Mert ezer és egy másik erőforrást használhat egy szoftver, ami mondjuk nincs lefordítva ARM-re. Szóval egy egyszerű recompile nem mindig megoldás. Amilyen szoftvereket én gyártottam, azokról biztosan tudom, hogy egy recompile nem segít rajtuk, hogy mondjuk Windows Phone-on fussanak. És nem a GUI miatt. Szóval szerintem nem ilyen egyszerű a helyzet, de remélem én tévedek
Meg hát az oprendszer, jól látod. Nem nyomogattam még Windows RT-t, de sok fog múlni rajta, hogy az, vagy az utódja mit tud.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intel a Larrabee-be is beleölt már egy évtizedet és dollárszázmilliókat, de még ma sem működik a rendszer. A tudás akkor ér valamit, ha a vezetőség szabadjára engedi a mérnököket. Az Intelnél falak közé szorítják őket. Ennek tényleg a Larrabee a legjobb példája. Tucatnyi mérnök megmondta, hogy nem fog működni. Köztük John Gustafson, akinél aligha van okosabb ember a világon az adatpárhuzamos rendszerek kapcsán. A vezetőség viszont nem hallgatott rá, hanem ajtót mutatott neki. Több tucat mérnökkel így jártak el.
-
Jack@l
veterán
Ezeket majd szerver vonalra fogják belküldeni elsősorban, oda tökéletes lesz majd. Adatbázis és webszerver is sok szálon fut, de nem kell neki annyira combos mag. Kutatásos feladatok jó része is sokszálú, ott is lesz létjogosultsága.
HTPC-nek vagy kis gépnek meg egyenesen tökéletes belőlük mondjuk egy 4 magos.
Az elkövetkezendő pár év sztem eléggé ARM és linux forradalmat fog hozni emiatt. Mindenesetre drukkolok nekik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvben nincs akadálya ARM-os asztali PC-nek. A Windows RT egy kész operációs rendszer. Nem sok változás szükséges ahhoz, hogy bármilyen forrásból lehessen rá telepíteni programot, és akár OEM DVD-n is lehetne árulni.
Szerintem azzal, hogy az új konzolok ilyenek alapvetően megváltozik a PC gaming is. Nem csak az NV számára, hanem mindenkinek. Akkorára nyitott ajtót kaptak a teljes gaming piachoz az ARM-os cégek, hogy páran még biztos belépnek rajta. Nincs vesztenivalójuk.
(#29) ddekany: Mint szimpla VGA bármelyik működik bármivel. Az extrákhoz viszont kompatibilis host processzor kell. A kérdés, hogy az extrák mennyire lesznek jelentősek. Az NV-nél erre a PhysX-szel biztos rájátszanak.
(#33) haddent: Az Intelt elsősorban a hétköznapi játékosok érdeklik, nekik elég az IGP.
-
Jack@l
veterán
Azért kíváncsi vagyok mikorra kerül egyáltalán egy mai 7970 vagy titán szintű gpu hasonlóan sok és gyors rammal integrálva egy chipbe... Egy mai szebb game kimaxolva fut rajtuk 30-40 fps-el.
A skálázhatóságról már nem is beszélve
Ezen felül lehet elmélkedni mi lesz 5-10 év múlva játék grafika terén(már ha nem fojtja meg a nagy APU eröltetés a fejlesztéseket)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- iOS alkalmazások
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Sapphire R7 250 1GB
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest