- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Ezért ez az optimizmusod a Cortex-A57 kapcsán elég bátor. Az Intel mennyit dolgozott a CPU-in amíg eljutott az SB-ig, milyen iszonyatos tudás-tőkével... nehogy már ilyen hamar leverjék. Eléggé hihetetlenül hangzik. Lehet, hogy az ARM előnyösebb helyzetben van az ISA miatt, na de ennyire...
-
hugo chávez
aktív tag
"Ha egységes órajelen vizsgáljuk a magokat, akkor a Cortex-A57 elpicsázza a top asztali rendszereket is."
Hááát... Egyelőre még nem nagyon vannak teszteredmények, de van ez a kép, ami szerint, igaz csak integerben, várhatóan úgy 20%-kal lesz gyorsabb, mint az A15. Nincs most kedvem végigtúrni a netet, de gyorsan egy wikis táblázat, ennek alapján én nem hinném, hogy az A57 pariban lehetne mondjuk egy i7 2600-zal (vagyis egy nem "herélt" Sandy-vel) és pláne nem egy Haswellel (természetesen azonos órajel és magszám esetén sem).
-
Ámen... azért erre kíváncsi leszek majd, mert VM nélkül ilyesmi nem megoldható... azon meg a teljesítmény sokon fog múlni.
Akár a java akár az android/dalvik és bármelyik hasonlót nézem előbb utóbb nem olyan fasza, mint amilyennek elképzelték vagy indult.
Persze a hardver "aláfejlődött" idővel... de ez megint más kérdés ugye.Mellesleg arra a maradékra ami nem GPU meg single thread IPC kell erős, és a jaguar abban azért nem fog jeleskedni szerintem. De majd meglátjuk mi lesz.
-
haddent
addikt
Ééééértem... most kicsit itt kavarodás van, többen többéfélét mondanak. Végülis akkor mi lesz a high-end gamer pc a jövőben?
Pl.: egy AMD APU, amihez azért kelleni fog egy AMD dVGA is? nV esetében meg ARM-nV APU és ahhoz is egy nV dVGA? Tehát kelleni fog egy darab APU ami ugye a kombinációja nem a legbikább CPU mag(ok)nak és messze nem a legbikább GPU mag(ok)nak, emellé pedig egy bika GPU mag (vagyis dVGA)?
Meg az intelről nem mondtál semmit (vagy csak nekem nem jött le), hogy ő kiszáll erről a piacról? Vagy knighst landing-be további pénzt ölnek? -
satz18
őstag
Ha teszem azt lesz egy olyan apum, amibe egy arm8 maxwell kombó lesz az el fog tudni futtatni egy régi pl 2002-es játékot is amihez már patch sem fog jönni tutira? Mert az oké, hogy a jövőben figyelni fognak a dolgokra a szoftverfejlesztők, de a visszafelé kompatibilitás már aggasztó kérdés lehet. Persze én csak abból indulok ki, hogy a jelenlegi arm-es készülékek tökre inkompatibiliek az x86-at.
-
haddent
addikt
Szóval akkor lesz konzol, lesz AMD64 APU+GCN és lesz ARM+Maxwell?
A konzol és az AMD64 már bizonyított, az ARM -ből csak én nem nagyon nézem ki, hogy hozni fogja azt, amit egy AMD/Intel cpu hoz ma?Ja! És majd elfelejtettem... intel bácsival mi lesz? Mert amit "APU" téren művelnek az szánalmas
Knights Landing -gal akarnak valamit kezdeni? Lesz belőle valami? Továbbra is szépen visszafogják majd a DirectX API -t?#20 Abu85 ezt a kompatibilitást kicsit részleteznéd? Mert az AMD APU+AMD dVGA az ugye x86-amd64, az intel APU+knights landing is hasonló de mégis más, az ARM+nV dVGA viszont teljesen más amennyire csak lehet?
Ilyen széthúzás mellett akarjuk utolérni a konzolokat?
-
TomiLi
addikt
És ezt fizikialag, hogy kell elképzelni a jövőben? A Kaveri alapján van sejtésem, de nem világos.
A Kaveri sem 100%-osan tiszta....
Lesz egy BGA tokozású "alaplap", amin lesz pci-e sín és "tetszőleges" vga megy majd bele? (persze Kaveri mellé AMD dVGA, az ARM mellé meg nVidia dVGA)Még egy kérdés: Valószínű, hogy akkor lesznek AMD only, meg Nvidia only játékok? Vagy ennyire nem durva a helyzet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Medence topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Formula-1
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest