- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teljesen egyetértek az előrejelzéssel. Én aki elég sokat pötyögök számítógépen, nemrég vettem egyet, az embernek nem is hiányzik igazán a pc, egy kis idő után meg lehet szokni a pötyögést az érintőképernyőn. Gyors, nem használ sok energiát, hordozható, mi kell még?
Jah és annyi jó alkalmazás van hozzá, de szigorúan eddig csak ingyeneseket raktam fel
-
hallari
tag
válasz
fordfairlane #58 üzenetére
"Sőt, lassan magát a műsort is azon nézed."
Egyelőre igencsak lassan. Most fizettem 2.000 Ft-ot 500 Mb-ért a vodának. Egy hónapra.De ha elhasználom egy délután alatt, akkor így jártam.
-
hallari
tag
"Lehet, hogy nincsenek agyon reklámozva de működnek immár sok-sok éve és az adott feladdat elvégezhető velük." Pont ezért nem izgalmasak.
"nem kéne itt olyan kaliberű innovációnak beállítani, mintha feltalálták volna a kereket, a telefont vagy bármi hasonlót."
Lehet, hogy ebből van az Apple ~90 milliárdos extraprofitja? -
hallari
tag
"most a reklámok erősen azt sugallják hogy egy tabblett jóval okosabb mint egy PC, de ez egyértelműen félrevezetés." Ezt tudod te, meg akik ismerik a hátteret, de a megvezetett átlagmilliók nemigen. Amikor bejelentették az Ipad2-t, azt hittem jó nagy bukta lesz, ehhez képest 2 év alatt eladtak 55 milliót. És hol vannak a kínai, dél-koreai stb. márkák. Lassan ez is olyan impulzuscikk lesz, mint a kassza mellé rakott Snickers.
-
Cassi
őstag
válasz
Tikakukac #49 üzenetére
Hehe - egy Lenovo-dealerhez van szerencsénk?
> Akksi időben remek
Az alap akksival 4 órát bír olyan megterhelő tevékenységgel, mint a webböngészés.> pillekönnyű
1,7 kg - szemben egy tablet 0,5 kg-jával.Azt még hozzá lehetne tenni, hogy egy 12 collos notebookért 270e Ft-ot elkérni (legolcsóbb ár az Árgépen) = rablás fényes nappal, ráadásul olyan ronda, hogy nem szívesen venném elő nyilvános helyen.
Sok szerencsét a használatához!
-
törölt tag
kicsit még izmosodnak a hardverek a tabletekben, és tényleg elég jó választás lesz. főleg ha kezdenek az asztali operációs rendszerek is nyitni a táblapiac felé. most ugye ez folyik osx meg windows fronton is, illetve még a linux esetében is (ubuntu, gnome-shell mind érintőképernyőhöz tervezett felület, de jön a kde spark tábla is hamarosan). ezekkel elhárulnak azok az akadályok, hogy nem lehet bizonyos szoftvereket futtatni rajtuk, mert akinek érdeke, az el fogja készíteni a tablet változatot is, onnantól meg egy dokkoló kérdése, hogy kiváltja-e a tablet az asztali gépeket. már most is lehet rájuk kötni perifériákat, scak még nem olyan kényelmes. néhány év múlva simán meg lehet majd oldani, hogy belevágja az ember a dokkolóba, aztán használja a 27"-os monitoron billentyűzettel és egérrel, vagy 120 centis plazmatévén, vagy akármin. akár vezeték nélkül is.
persze ezt telefonnal is lehet, de azt mondjuk macerásabb felvenni, ha éppen dokkolóban van XD leszámítva a (bt) headsetes megoldást. -
raper
senior tag
A lényeg mindig az lesz, hogy a világhálóra felkerülj, játsz a géppel, dolgozz vele stb. Mindig az fogja elsődlgesen meghatározni mit veszek, hogy mire kell. Aztán választok a lehetséges körből, amit befolyásol a ráköltendő összeg is.
Laptop mellé én is gondolkodtam egy tableten, de mivel csak azért, hogy legyen még egy hasonló gép inkább lemondtam róla. Vettem helyette inkább egy fagyit a gyereknek, aminek örült mindenki. ( Azóta a gyerek nem enged a géphez, így milyen jó lett volna a tablet.)
-
zseko
veterán
Nekem viszont tetszenek a tabletek. Lehet csak azért mert még nem használtam
Laptopon már elég sokszor gondolkoztam, viszont eddig még egyszer sem jöttem rá hogy miért is lenne jó az nekem ha vennék egyet, annak ellenére hogy imádom a műszaki "kütyüket"
így sosem vettem. Most sem látom értelmüket az én számomra. Valószínűleg a tapipad és a "normális" billentyűzet hiánya az amik ellenszenvessé teszik őket nekem.
Viszont a tablet tetszik, valószínűleg fogok is venni egyet. Email, böngészés, youtube, esetleg néha valami sorozatrész megnézése, tvműsor, olvasás, kb. ezek amire használva lenne, erre felesleges laptopot vennem, és ezek miatt feleslegesen megy az asztali gépem is állandóan.
Szóval érdekes módon engem egy laptop annak tudatában sem hoz lázba, hogy erősebb és több mindenre használható mint egy tablet. Cserébe viszont nagyobb és nehézkesebben használható (az én szemszögemből nézve persze). Minden másra ott az asztali pc, meg az S2.
-
törölt tag
Érdekes ez az egész.
Ha mondjuk asus transformer prime -t lehetne kapni 60k-ért , akkor én pl. tökéletesen el tudnám képzelni a munkahelyemen a 350+ gép helyett. Net, mail, office. De 200k-ért nem alternatíva, inkább ez a "baj".
Tetszik, hogy az apple nézi a szoftver oldalát, gondolok itt pl. a kimondott táblagépekhez fejlesztendő digitális tananyagokhoz és egyéb pár hasznos optimalizált programról (meg ugye a sok szemét)
(Magyar oldalon meg pl. a mai napig floppy-n kiadott mennyi 1*1 kaliberű dos-os programok, több milláért birodalmi pénzből kifejlesztve, bár már itt is megmozdult végre valami)
Én is egyetértek azzal, hogy a tömegek úgyis eldöntik a pöcék sorsát, és a mai korszak a mai gépek átlagemberek számára túlbonyolított rendszerével talán nem is baj ha kuka lesz végre.Szűk réteg meg lesz mindig, azoknak meg majd lesz valami...c64 rulez
Meg ugye a szerverek is megmaradnak jó ideig, már ha lesz idővel majd valaki aki ért hozzájuk... -
=Mentor=
őstag
Számomra még a Notebook és asztali PC között is annyi különbség van élményben, mint a levespor és a valódi húsleves között. A tablet ilyen formán csak kiegészítőként jöhet szóba, legyen bármekkora tudása.
-
ZxZ
tag
..hát igen.. még mindig a divat mondja meg, hogy ki kicsoda..
"Az innováció most itt van." -
Cyberpunk
félisten
válasz
(V) ó k u s #72 üzenetére
Vagy még több.
Tartalom fogyasztásra ideális ketyerék. Nekem is volt tabletem én már letudtam a magam körét. Rövid szerelem volt csak, 1 hónap elteltével rájöttem, hogy ez nekem nem okés. Jó a buszon, este ágyban használni, de. De nekem még egy 7"-os is túl nagynak bizonyult. Ráadásul ott van az hogy az az érzése az embernek ez nem más mint egy nagyra hízott okostelefon. Hiszen azon is megcsinálom ugyan ezt funkcionalitásban nincs különbség a két eszköz között. Sok esetben még az OS is azonos/hasonló. Android vagy iOS ugyebár.
Persze én megértem azokat akiknek ez jó, egy rövid fórum bejegyzést még meg lehet ejteni vele ide vagy FB-s postot, de egy ilyet mint én most már nehezen kínlódnak le virtuális billentyűzettel. Hozzá teszem mobilon is ez a helyzet, a hang alapú szövegbevitelé a jövő éppen ezért.Na mindegy a lényeg eladtam nem kis bukóval, és valahogy így kötöttem ki a Note-nál. Mert a nagyobb kijelző viszont kellett. Ez persze egy köztes készülék tabletnek túl kicsi mobilnak túl nagy. De talán pont ez jó benne, hogy kicsit mindegyik akar lenni.
-
(V) ó k u s
tag
qdak: Ezzel Én is így vagyok! Jelenleg az igényeimet nem váltja ki a tablet.
Persze nem állítom, hogy ez idővel nem változhat!
De a jelenlegi kínálat tudása, app kínálata nekem nem ad semmi olyat, amit használni tudnék.
A Google Térkép kivételével! De útvonalat online is tudok tervezni...student: Jött a kétmagos tablet. Nem hallottam, hogy olyan bődületesen őrjöngött volna a nép, hogy tabletet akarnak!
Hírek szerint jönnek a négymagos processzorral megáldott verziók. A 2015-2020-as években tény, hogy ezek elterjedtebbek lesznek / lehetnek a piacon. De eddig sem konkrétan a hardwarel volt a gond, hanem a softwarel!
Persze ez kinél így, kinél fordítva van.De mondjuk elképzelni nem tudom, hogy a vállalkozásomban a könyvelési program holnaptól érintőképernyőn menjen 10 vagy 14 colon. Ahogy azt sem, hogy a digitális képretusálást eltudjam végezni rajta.
A játékokról nem is beszélve...Szóval szerintem a 2015 nagyon karcsú idő! Hosszabb idő fog kelleni!
-
student
őstag
most még valóban nem váltja ki a pc-t.
de ha a cikkben említett 2015-ről beszélünk az még legalább 3ipad generáció
rengeteg idő, ki tudja milyen cpu gpu apu? teljesitménnyel fog bírni
a billentyűzet hiánya a legkevesebb probléma -
qdak
addikt
válasz
(V) ó k u s #62 üzenetére
és sok értelmét nem látom a tabletnek, mikor azt mondanám:
nem a laptopot viszem, se az okos telot áháá megvan pont a tablet kell.
am avatarral is 1et értek. -
(V) ó k u s
tag
válasz
Namelesske #68 üzenetére
Nem rég elmentünk venni egyik ismerősömnek tabletet!
Egy régi Fujitsu Siemens laptopja volt, ami a koránál fogva kezdte megadni magát. A lényeg, hogy eladta, és úgy döntött, hogy mellé eladja az iPhoneját is, mivel neki arra, hogy netezzen (csak Facebook), meg egy-két oldalt megnézzen, untig elég a tablet!
Telefonnak meg tökéletesen megfelel neki egy alap Nokia 7250-es. A célnak megfelel, ha leesik akkor is 5-10E ftért még lehet használtban szerezni. Az iPhonehoz olykor egy alkatrész többe van...
Ajánlott az eladó hozzá egy 5.1-es hangfalszettet, mert, hogyha a tablettel együtt vesszük, akkor úgy féláron megkapjuk.
Erre a barátom odavágta hanyag eleganciával, hogy: 5.1? Nekem 2.0-s hallásom van, és tételenként is csak 2.0 fülem van!A tablet amúgy Archos 101, 16 gigás verzió.
Tudásba, felbontásba bőven megfelel! Az ára relatíve korrektnek mondható.
Hogy miért vett meg egész pontosan?
Kis lakásban él! Konkrétan az egész lakása 2 szoba nagyságú. Oda nem kell neki sem asztali gép, sem laptop! Ezt a kis ketyerét simán bedobja a TV-s szekrény fiókjába, és máris megmarad a hely. -
Namelesske
addikt
válasz
(V) ó k u s #67 üzenetére
Teljesen egyet értek, ezért sem értem néha, hogy miért tartanak igénytelnnek, hogy "csak sztereóba" nézem a filmeket. Engem idegesítnek az olyan új dolgok mint a zárt füles a 7.1 meg ilyenek.
-
(V) ó k u s
tag
válasz
Namelesske #66 üzenetére
Az új filmek 90-95%-a egy kalap szar! Ezzel egyetértek!
Ismerőseim akik látják a 3D-t is (én nem mivel színtévesztő vagyok... mondjuk sokat nem vesztek...), sorozatban hallom, hogy ebben a filmben gagyi volt a 3D, a másiknál a Dolby hangzás fos.
Aztán kijön az adott film bluray-en, megveszik, és még azután is azt mondják, hogy felejtős!
Lehet sokan megvetnek, de Én az Avatart megnéztem kétszer. Látványos, színes, de ezen kívül az időmet jobban rabolta, mint gondoltam...
Inkább egy Kramer kontra Kramer vagy Száll a kakukk fészkére, esetleg Esőembert nézek helyette. Akár ötvenedik alkalomra is!Visszatérve a témához!
Ha egy film jó, az számítógépen, tableten, sőt akár mobiltelefonon is jó film marad! Miért? Mert van mondandója, a szereplők alakítása kiváló!
Lehet 17"-os monitoron nézni filmet, és adhat maradandó élményt! És lehet 80-120 centis FullHD Led-en is. De mondjuk nem hinném, hogy pl. Anthony Perkins alakításán a Psychoban pont a FullHD Led, az 5.1, vagy egyéb menő dolgok dobnának nagyot! -
Namelesske
addikt
válasz
(V) ó k u s #64 üzenetére
Ja hát igen a klasszikusokat én is szeretem
Viszont az új "filmek" rohadt szarok. Komolyan, és még csodálkoznak hogy nem mennek a mozijegyek és gyílkolják a warezt.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
(V) ó k u s #64 üzenetére
Ezt így igaz. Én például a TLK-ért simán mennék moziba még ma is.
-
(V) ó k u s
tag
válasz
Namelesske #63 üzenetére
Alig? Azért vannak filmklasszikusok és egyéni kedvencek, amikért még egyesek a mai napig elmennének moziba!
Természetesen, a TV műsoroknál már más a téma! A reklámok miatt eléggé pénzkidobás előfizetni net mellett és az USB-s világba kábeltévére.
-
(V) ó k u s
tag
Audio és videó munkákhoz még mindig Mac, vagy PC!
Képszerkesztéshez dettó desktop gép kell!
Aki játszik, annak ott a joystick, kormány, stb., no ez a réteg sem fogja a tabletre cserélni a gépét.Tény, hogy lassan egy tableten is szinte ugyanazt meglehet csinálni, mint az asztali gépeken. De ahhoz, hogy tényleg a tablet elnyerje az uralmat, ahhoz még tetemes idő kell!
Anno volt téma, hogy a monitorba épített gép (lásd régi Mac pl.) majd kiváltja az asztali gépeket, és a kisebb helyigény miatt mennyire elterjedt lesz. Nem lett elterjedtebb!
Minden rétegnek megvan a maga vevőköre. Nem fog az p.az Intel egyik napról a másikra processzorok helyett tabletet gyártani!
Persze a piacon minden elképzelhető. És lehetséges, hogy a most jelenleg abszurdnak tűnő kijelentések bejönnek. De ezt majd akkor lesz igazán érdemes boncolgatni, amikor ennek valóban eljön az ideje!
Addig ez olyan Nostradamusi jóslat jellegű, mint a 2000 világvége esetén. -
rudi
nagyúr
válasz
fordfairlane #60 üzenetére
Ugyammá! Az IPS-t meg pár apróságot kivéve az X60 is tud mindent amit az X220-ráadásul tizedáron, sőt lassan az X200-ak is emészthető árszinten lesznek. Tablet kapcsán pedig szerintem kevés a 2-3 hét a "betanuláshoz". Nálam teszelésre, próbára járt már mindenféle, fokozatosan jöttem rá, melyik a használható app és melyik nem az, hogyan érdemes belőni az oprendszert, ami a kezdeti 1.5-höz képes hihetetlent fejlődött 1-2 év alatt, de ez igaz az alkalmazásokra is, és a folyamat még csak most kezd belendülni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tikakukac #59 üzenetére
Hát lehet, hogy több tabletvásárlónak egy subnoti jobban passzolna, de a jó subnotik baromi drágák. Egy SSD-s, IPS-es x220-szal én is kibékülnék, 3G modemmel, csak nem 400e-500e Ft-ért. Egyébként az is lehet, hogy az igazán nagy sikert az Asus féle transformers félék fogják learatni majd, amik kvázi subnotik, csak nem muszáj magaddal vinned a billentyűzetét.
-
Tikakukac
titán
válasz
fordfairlane #50 üzenetére
Akinek elég ennyi, az vegye meg mert jó. Tényleg kis könnyű, pikk-pakk behozza az oldalt sokáig húzza akksival. De ez is akkora hype-ot kapott, hogy az is inkább tabletet vesz, akinek nem kéne. Épp nálunk is van most 2 eladó, mert kiderült, hogy annyira még sem jött be 2-3 hét után. Most meg keresi a subnotit, közben meg bukott egy valag pénzt. Csak a saját igényét kellett volna felmérnie, de a belelkesüléses résznél már mindegy, megy az ember a másik feje után is...
-
rudi
nagyúr
Ez a tablet/okostelefon egy olyan alakuló műfaj, amire rá kell szánni az időt. Ha megtalálod/írod a rendes appor, akkor hihetetlen kényelmes tud lenni a dolog, és ismerni kell a beállításokat is. Ha engem tennél oda a céges vmware klienshez, PC-n is kínlódnák vele annyit, mint tableten, de ha mondjuk egy gyakorlott okostelóhuszárnak van szüksége az x-es busz aktuális menetrendjére, akkor neki annyi lesz a gép elindít->böngésző bestartol->bkv.hu beír->menetrend kikeres->menetrend megnyit, hogy kioldja a billentyűzetzárat és lapoz kettőt jobbra a főképernyőjén, ahol fut a "hol van éppen a GPS korrdinátámhoz mért legközelebbi X-es busz" app.
Persze, sokkal egyszerűbb kategórikusan kijelenteni, hogy nem nekem való
-
kraftxld
félisten
Eddig is volt interface-m a "felhőbe" ott a vmware view kliens a tabletre, szenvedtem vele vagy 15 percet mire beléptem a céges vcenter-be a tablet csodálatos interface-én keresztül.
Persze, értem én, hogy tartalomfogyasztás meg izé, de számomra kényelmesebb egy laptop akár az ágyban is, sőt a több mint 4 éves Lenovo csatalovam rövidebb idő alatt jön vissza sleep-ből, csatlakozik wifire, megnyitom a kívánt oldalt mint a telefon/tablet horror billentyűzetével bepötyögöm a címet.
Nekem jelenleg nem kell, de attól függően másnak biztos jó. -
baluka26
veterán
-
rudi
nagyúr
A nagy helyzet az hogy Átlagjózsibó tízmilliós tétel van, hozzád hasonlókból meg töredéke, szóval bármi saját szemzöges véleményed van a témáról, az kb. nulla értékkel bír. A tablet nem c-ben programozásra, diplomamunka írásra, általában tartalom gyártásra való, inkább fogyasztásra tervezték a társadalomnak. Bele lehet vele bújni az ágyba, messze jobban mint a notebookkal, megnézed rajta a tévéműsort mire a notebookkal addig jutsz, hogy visszajött hibernálásból és elindult rajt a böngésző, útközben megnézed, hogy az X-es busz mikor indul, elolvasod rajta a PH-s cikket meg ilyenek. Hogy a hasonló, mondjuk úgy tartalomfogyasztásra lesz valami eszköz a jövőben az ezer százalék, csak az a kérdés szerintem, hogy ez az okostelefon lesz-e, vagy a tablet.
Ami pedig a power júzereket illeti. A tablet már nincs messze attól, hogy az intrfészed legyen a felhős rendszerekhez. Lehet, hogy pár év múlva otthon nem a PC-re, hanem a táblára dugod majd a monitort, billentyűzetet és társait, és onnan éred majd el a neten ülö csillió TB-os adattárhelyedet és huszonnégy processzoros renderelő szörnyetegedet. Igen, ehhez ma még nincsenek meg a szoftverek és az infrastruktúra, de én egészen jól emlékszem arra, amikor még DOS-ban kellett beírni, hogy win, ha grafikus kezelőfelületet akartál, a modem meg analógban tárcsázott. Akkor még a notebook és a mobiltelefon a felső egyezer kiváltsága volt.
-
baluka26
veterán
válasz
fordfairlane #50 üzenetére
A tablet kifejezetten tartalomfogyasztásra kitalált mobileszköz, a legtöbb ember pedig tartalomfogyasztó.
De szép ez a mondat
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tikakukac #49 üzenetére
Nekem is Thinkpadem van, de nézd csak meg, a tömegek mire használják a PC-ket. Néha egy-egy URL-t bepötyögnek, vagy megválaszolnak egy-egy emailt, írnak facebook bejegyzést néhány mondatban. Az összes többi interakció, mégha részben a billentyűzet segítségével is zajlik, az nem gépelés, hanem szoftverek különféle funkcióinak használata. Oldal betöltése, linkre ugrás, oldal scrollozás, zene, videóanyag kiválasztása listából, elindítása. A tablet kifejezetten tartalomfogyasztásra kitalált mobileszköz, a legtöbb ember pedig tartalomfogyasztó.
-
Tikakukac
titán
válasz
fordfairlane #44 üzenetére
Ez igaz, a piaci trendek engem nem nagyon érdekeltek soha, szóval felőlem pattoghatnak a gyárak. Nekem a kövi gépem valszeg egy x201s Thinkpad lesz. Akksi időben remek, lehet rajta gépelni normálisan, pillekönnyű és dokkolható. Az emberek 95% nem is tud ilyen gépekről, még szép, hogy el lehet adni mindent így. Ettől még jó dolog a Tablet is, de erősebb a divathullám mögötte, mint a valódi tartalom szvsz.
-
baluka26
veterán
10 éve amúgy nekem se kellett laptop semmi pénzért, de mostmár csak ebben gondolkozok. Igaz szépen felnőttek a desktop gépekhez.
Szerintem ezzel nem csak Te vagy így
Nekem tökéletes az Eeepad, amikor kell egyetemre bevinni, ágyban netezni, fórumozni, torrentezni estére, nagyon jó a DAC benne. Ráadásul az akkumulátora is elég jó.
Hidd el, korosztályom többségének kb erre van szüksége (sőt, nyugodtan mondhatom, hogy kevesebbre), szóval szerintem igenis van létjogosultsága a tableteknek. -
kraftxld
félisten
Átlagjózsinak tuti jó amúgy, megnéz két fingós videót a YT-ról meg böfög róla három kommentet az FB-re, aztán ő már boldog, de mondom, nekem ennél több kell.
10 éve amúgy nekem se kellett laptop semmi pénzért, de mostmár csak ebben gondolkozok. Igaz szépen felnőttek a desktop gépekhez. Úgyhogy majd meglássuk, mondta a vak is
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tikakukac #30 üzenetére
Egyébként hóttmindegy, hogy ki mire nem tudja használni a tableteket, én például nem tudok vele szövőgépet felprogramozni, de ugye mennyiben számít ez, amikor piaci trendeket nézünk? Viszik, mint a cukrot, emelkednek az eladások, jönnek a különféle modellek, a PC gyártók mindegyike bepróbálkozik, a legnagyobb szoftvergyártó, a Microsoft is láthatóan nem veszi félvállról, még az ARM portot is bevállalják érte, szóval láthatóan az iparág készül rá nagyon.
-
kraftxld
félisten
Nem azt mondtam, hogy tökéletes, hanem hogy hellyel-közzel működik
De amikor a bulvársajtó arról cikkez, hogy a tablet lesz az isten és lassan már ezt vesznek lapát helyett is, akkor hadd legyen egy kis fenntartásom
Pl mindkét géppel küzdöttem mint a malac a jégen, hogy SMB-n keresztül nyissak meg file-t az itthoni NAS-ről, akksiidő katasztrofális, meg még van sok-sok apróság ami miatt számomra használhatatlanok.
Gézukának lehet raj dolog megmutatni rajta a f@száról készült fényképet a szomszéd lyánykának, de nekem nem ez az elsődleges terület amire egy gépet használnék. -
baluka26
veterán
Tehát addig tökéletes szerinted, amíg tartalmat kell feldolgozni és nem kell értéket teremteni?
Szerintem ez az első generáció merre hivatott.De beismerheted, hogy a Te igényeid eléggé differenciáltak, és egy első generációs eszköztől elvárni, hát, finoman szólva is nagy elvárás szvsz.
-
kraftxld
félisten
Jelen.
Volt már nálam ipad, acer iconia meg mittoménmégmik, mindegyikkel kb addig jutottam, hogy oké, látom az emaileket, megy a web, lőttem két disznót angry birds-ben, megnyílt a pdf, de amikor valami értékteremtő dolgot kellett csinálni (vmware view, rdp, céges rendszerek stb) akkor jött a fejvakarás, hogy ez úgy 5x tovább tart mint gépen, plusz ezt mindent meg lehet csinálni a Galaxy SII-n is nem sokkal körülményesebben. -
atti_2010
nagyúr
A Win 8-cal eljön az idő, amikor a tableten igazi PC-s oprendszer fut, a megszokott, bejáratott programokkal, és ha valakinek kell, akkor vesz hozzá állványt, meg billentyűzetet/egeret, és máris egy teljes értékű PC-t kap, amit ha akar tabletnek is használhat.
Ja, és mire ezeket megveszed akkora elköltesz rá 2 jó PC árát és még mindig csak negyedét tudja egy jó gépnek, persze Tesco Barbinak jó lesz leolvasni az e-maileket meg megnézni a legújabb műköröm felhozatalt, a gépet meg úgyis apuci vagy a pasija fizeti.
-
tdk.112
aktív tag
válasz
atti_2010 #35 üzenetére
Te mi a f.szról beszélsz?
A legnagyobb gond a tabletekkel, hogy nincsenek rájuk Windows-ból megszokott programok. A Win 8-cal eljön az idő, amikor a tableten igazi PC-s oprendszer fut, a megszokott, bejáratott programokkal, és ha valakinek kell, akkor vesz hozzá állványt, meg billentyűzetet/egeret, és máris egy teljes értékű PC-t kap, amit ha akar tabletnek is használhat.
-
tdk.112
aktív tag
válasz
szabogabor10 #2 üzenetére
"... de nem helyettesíti a PC-t."
Pontosabban szólva: még nem helyettesíti a PC-t. A Win 8 ezen segíthet...
-
Cyberpunk
félisten
Na persze a jó öreg PC-t sosem váltja ki, főleg egy még közel sem azt a szintet hozó OS-el amit futtat.
-
Tikakukac
titán
válasz
fordfairlane #22 üzenetére
Jegyzetelgetni nem rossz. De nyers gépelésnél én meghaltam rajta. A jóféle billentyűket nem helyettesítheti semmi (szvsz ofc)
-
rudi
nagyúr
Sőt, az évvégi statok azt mutatják, hogy ma már alaplap, processzor, VGA helyett többen inkább tebletet vagy okostelefont vesznek. Persze, nem csak azért, mert mindenkinek ezek az új cuccok kellenek, hanem azért is, mert a PC erősítésének a mai szoftverek mellett nincs sok értelme.
-
Apika
addikt
Végre egy ember, aki értelmezte a cikket!
Az itt lévő emberkék esetében is igaz lehet a cikk állítása. Mert a meglévő PC-hez inkább alkatrészeket tervezünk venni: pl. alaplap, processzor, VGA kártya, de nem jellemző, hogy komplett új gépet. Tabletet - mint, ahogy sokan említették - a meglévő gép mellé veszik. Tehát nem még egy PC-t, hanem tabletet vesznek. És így fellendítik a tablet eladásokat.(#27) rudi: Már hárman vagyunk...
-
.mf
veterán
válasz
fordfairlane #9 üzenetére
Tiszavirág-életű lesz, mint a netbook. Voltak rövid időszakok, amíg több netbookot adtak el, mint PC-t, de utána gyorsan estek, míg PC (asztali és notebook) ennél sokkal stabilabb maradt. Ugyanez lesz a tabletnél.
-
gabo89
senior tag
Persze, hogy növekszik a Tablet eladása a PC-hez képest. Az ember nem egy évre vesz számítógépet, egy öt éves PC-vel is vígan elvan még. És ha van neki, akkor meg nem fog venni.
Viszont a tablet egy új dolog. Ilyenje nem mindenkinek van. Érdekli az embereket, és mivel van hova fejlődnie, ezért sokan megfogják venni a legújabbat. PC-nél ez nem igazán él, mert egy régebbi közepes felszereltségű gép, egy átlagos ember minden igényét kielégíti. -
boromisp
csendes tag
Szövegértés 1-es. A cikk nem arról szól, hogy a tablet kiváltja a pc-t, hanem, hogy egy olyan kütyüt sikerült konstruálni, amiből többet vesznek az emberek, mint pc-ből. Ennek több oka is van, pl hogy jelentősen rövidebb egy ilyen vacak élettartama, nem lehet megosztani, mindenkinek saját kell, és persze mert dolgokra is képes amire a pc nem, vagy csak nehézkesen.
És amúgy bármilyen meglepő, az új platformokra több innovatív, újszerű (izgalmas?) alkalmazás készül, mint egy 40 évesre. -
baluka26
veterán
Ki használt huzamosabb ideig a fikázók közül tabletet? (huzamosabb idő alatt legalább két hét intenzív használatot értek)
-
NGA
addikt
válasz
fordfairlane #17 üzenetére
Te miről beszélsz? Én csak azt irtam le, hogy ha a márkás asztali gépekhez hozzászámoljuk a noname gépeket is, akkor szerintem még mindig asztaliból adnak el többet. Azért is gondolom, mert veszik a monitorokat is dögivel.
-
NGA
addikt
17 colos fullHD a laptopom, de képtelen vagyok rajt filmet nézni, mert pici. Élvezhetetlen rajt a film. Csak úgy jó, ha DLNA-n kilövöm a tv-re.
A legviccesebb, hogy a környezetemben senkinek nincs ilyen ájpadja, én is csak mm-ben láttam. Valahogy itt vidéken nem terjedt. Gondolom a nagyfaluban mindenkinek ez van
-
NGA
addikt
válasz
fordfairlane #11 üzenetére
Ja, csak mondjuk ha hozzászámoljuk a házilag/számitástechnikai bolt által összerakott desktop rendszereket, amik nem márkásak, akkor mégsem igaz.
-
misx
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #8 üzenetére
"filmet néz"
Inkább mennétek moziba.Én noteszen is max sorozatot nézek, a filmeknek meg meg kell adni az élményt (DVD változat, 82es LCD, DD 5.1). Sőt ma már a TV-k a divx-et is megeszik USB-ről, csakhát az egész család azt nézi, így ritkán jutok oda, pedig azon még az avi is jobban néz ki, mert sokkal erősebb a kontrasztja.
fordfairlane: hát környezetemben nem ezt látom, legtöbb ismerősöm PC mellé vette
-
misx
senior tag
A notebook sem győzte le (még) a PC-t, pedig sokkal jobban képes azt helyettesíteni, mint egy tablet. Egy 120 ezres laptop simán jó bármilyen PC-s feladatra, a nagy hardverigényű alkalmazásokat és a komolyabb 3D játékokat kivéve.
Megj.: persze a notebookon a 14'' feletti gépeket értem, a netbook max a tablet ellen rúghat labdába.
-
fordfairlane
veterán
Hát szerintem meg tök igaza van Tim Cooknak, és mostanra már olyan marha nagy vátesznek sem kell lenni, elég megnézni a tablet kontra PC eladások dinamikáját. Egyáltalán nem véletlen, hogy a Win8-cal a Microsoft is a tabletfelhasználásra gyúr gőzerővel.
-
Gadgetfan_
senior tag
Teljes egészében nem helyettesítheti egy tablet a PC-t, de sok PC/laptop használó csak olyasmire használja a gépét, ami egy tableten is jól, sőt egyszerűbben megoldható. A barátnőm kapott tőlem egy iPad2-őt fél éve, azóta még egyszer sem vette elő a laptopját a fiókból. Mindent azon intéz, netezik, e-mailezik, olvas, filmet néz, írja a blogját stb... Szerintem a PC felhasználók legalább fele ilyen átlagjúzer, nekik a tablet kiválthatja a gépüket és ez csak még jobban felgyorsul a Win8-as tabletek megjelenésével...
-
Apika
addikt
-
Tikakukac
titán
A tablet az tablet a PC az PC. Bullshit megint van bőven, inkább foglalkoznának legózással vagy homokvárakkal, addig sem tolnák az ökörségüket.
-
Archer
őstag
"Ha rendezvényt szerveznénk ebben a szállodában a legizgalmasabb PC-alkalmazásokat fejlesztők számára, a terem kongana az ürességtől. Ugyanakkor be sem férnének az emberek, ha az iOS és az a másik operációs rendszer [az Android] lenne a téma. Az innováció most itt van” - Ekkora bullshitet. Mi az, hogy izgalmas? Hogy lehet egy program izgalmas? Valószínűleg a gyárak, ipari rendszerek, tervező irodák, infrastruktúra gépparkja, irodák mind át fognak állni tabletre meg androidra mert az olyan baromi izgalmas
Lehet, hogy nincsenek agyon reklámozva de működnek immár sok-sok éve és az adott feladdat elvégezhető velük. Ennyi szerintem elég is. Nem a tablettel van bajom, vegye akinek az kell csak nem kéne itt olyan kaliberű innovációnak beállítani, mintha feltalálták volna a kereket, a telefont vagy bármi hasonlót.
-
atti_2010
nagyúr
Igen mert egy csomó ember akinek PC -je van az vesz tablettet is, viszont egyedül a tablett egy lepkefing, az meg hogy mikor pukkan ki a lufi kérdéses, mert ugye most a reklámok erősen azt sugallják hogy egy tabblett jóval okosabb mint egy PC, de ez egyértelműen félrevezetés.
-
Az tény, hogy csökken a PC-k forgalma, de azért azt kijelenteni, hogy a tabletek forgalma hamarosan megelőzi a PC-két, enyhe túlzás szerintem. Párszor már kiveséztük, hogy a tablet nem helyettesíti a PC-t, csak kiegészíti, össze se lehet hasonlítani a kettőt a lehetőségek és a bővíthetőség szempontjából. A tablet egy kényelmi kütyü, lehet vinni ide-oda, kis súlyú, sokáig bírja töltés nélkül, ágyban is lehet kényelmesen netezni, videókat nézni stb., de nem helyettesíti a PC-t. Nem egy kategória a kettő.
Szerk.: nem vagyok PC-s gamer.
-
Apika
addikt
Van ebben valami, amit mond... Bár a gémerek másképpen látják a dolgot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Linux kezdőknek
- Filmgyűjtés
- Hardcore café
- iPhone topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest