- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ranat
csendes tag
válasz
xxSanchez #32 üzenetére
A metronak a legtöbb hibája pont az információk nem megfelelő kezelése.:
- Munka közben szeretném látni az aktuális időt és dátumot bármikor
- Munka közben szeretem látni az aktuálisan futó alkalmazásokat (mivel több is fut egyszerre)
- Munka közben egy klikkel szeretnék váltani az aktuálisan futó alkalmazások között.
- Munka közben gyakran akarok megnyitni előzőleg megnyitott állományt
- Munka közben állandóan értesülni szeretnék a leveleimről (Tehát nem akarok 1-et sem klikkelni, hogy megnézzem jöttek-e)
- Munka közben több ablakot kezelek folyamatosan, párhuzamosan. (Ne nevettess a függőlegesen elhelyezhető 4 appal)- Otthon szeretném látni az aktuális időt és dátumot bármikor.
- Otthon folyamatosan szeretném látni ha kapok levelet. (Tehát nem akarok 1-et sem klikkelni, hogy lássam érkezett levél)
- Otthon több ablakot kezelek folyamatosan (két böngésző, cset, jegyzettömb, total commander...)párhuzamosan. (Ne nevettess a függőlegesen elhelyezhető 4 appal)
- Otthon szeretem látni az aktuálisan futó alkalmazásokat (mivel több is fut egyszerre)
- Otthon egy klikkel szeretnék váltani az aktuálisan futó alkalmazások között.Azt gondolom, hogy a metró egyátalán nem való PC-re. Telefonra és táblára oks (Ativ S-em van és nagyon könnyen kezelhetőnek tartom. Akár a szüleim kezébe is adnám.)
PC-n mást várok el egy modern oprendszertől kezelhetőségben. Semmiképpen sem azt, hogy téglalapos így-úgy rendezhető, kezelőfelületet elrejtő menürendszert adjon.
Az meg külön cinizmus, hogy az asztal "visszaállíthatósága" valójába egy app futtatása a metrón.Az, hogy most egy menüt és a volt menü-t csak egy teljes képernyős váltással lehet elérni ez visszalépés az őskorba, amikor a menü valóban külön képernyő oldal volt. A asztal+tálca+értesítő felület+menü pont azért életképes pc-n, mert egyetlen átgondolt felületen biztosít minden olyan funkciót, amire egyidejűleg szükségem lehet géphasználat közben. Egy érintőképernyős, kisebb monitoron nyilván helykihasználás miatt nem megy ez így együtt. Így a metró felület egy okos újítás ezekre a gépekre. Bár funkcionalitásban le van maradva a nagy riválisaihoz képest, de az irány nem rossz. PC-n ez az irány viszont visszalépés.
-
törölt tag
válasz
xxSanchez #139 üzenetére
Ertem én, sajnos hasznaltam mar. Ezért irtam hogy 1 klikk minusz. Az meg hogy mindenben keres... Hááát az államat majd holnap megkeresem, begurult az ágy alá. Kb 10 év alatt 1x kellett volna nagyon, de azt is megoldottam nagy nehezen. Azert ez nem akkora mondás addig, amig otthon követhető mennyiségű a doksi, a cégnél a szervert meg ugyse indexeled be...
-
törölt tag
válasz
xxSanchez #137 üzenetére
Jaja. Mekkora jóság hogy elered a user beállításokat pl w8 alatt egy win gomb, egy gépelés egy kattintás árán. W7 ezzel szemben egy win gomb egy kattintás es egy gépelés. Ha tudod mit keresek ugyan annyi megtalálni. Ha beállítást keresel de nem tudod hol kene legyen akkor w7 alatt r1 user legalabb nem,találta meg. A modern ui olvasatomban Max 1 klikket spórol ha tudod merre az elore. De amire rájössz addig 500at kattogsz folosbe
-
-
Zotya84
őstag
válasz
xxSanchez #39 üzenetére
megy a Tv-programod, és amikor csak egy nyamvadt startmenüre van szükséged megy vissza metróra, ami viszont abszolút overlay-jel rendelkezik és kitakarja az összes futó alkalmazást, még a "mindig látható" opcióval rendelkezőket is. Én kérek elénézést MS-től, mert míg a startmenüben keresek egy programot, akkor is tudok másfele is figyelni...
mod: Bici írta le még jól a #44-ben (bár mióta a bizgentyűk kikapcsolhatóak, az nem zavar)
#48 Oliverda: Teljes mértékben egyetértek!
-
válasz
xxSanchez #32 üzenetére
Én pl. nem gondolom rossz felületnek, csak korlátozottan használhatónak.
Átlag emberek igényeinek biztos megfelel, sőt lehet, hogy jobban, mint a régi asztal.
De amikor munka közben kell valami és a start menü helyett bevillan a csempe az elég zavaró.
Megtalálok rajta mindent, de valahogy idegesítő, hogy folyton képernyőt vált.
Ezen kívül sok programban pont ott vannak a kis gombok, scrollbar-ok, ahol a jobb oldali bizgentyűk előjönnek desktop módban. Ez pl. szörnyű élmény munka közben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest