- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Xiaomi Mijia M365 és M187 (Youth Edition) elektromos rollerek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
dogi01
aktív tag
Tervezek beszerezni egy használt Xiaomi m365-et.
Mire figyeljek oda vásárlásnál?
Eladó leirasa:
"2018 októberében lett vásárolva a Lurdyban, számlával. Azóta négy defektem volt és egy csavartörésem. Szerencsére esésem nem. A gyerekbetegségek javítva lettek: A garancia lejárta után kicseréltem a rögzítőfület és csavart erősebbre. A belsők erősebbek mint a gyári. A kijelző kapott egy nyomtatott vízhatlan védelmet. Kezdetektől fogva volt rajta sárvédő merevítő, ennek ellenére a hátsó lámpa mégis megadta magát. Müködik, de halványan. Nem akartam forrasztgatni, felkerült egy tölthető biciklis lámpa mely jobban is látható mint a gyári. Tekintettel arra, hogy mindennapi munkába járásra használtam (napi 7-8 km), sajnos már nem ragyog régi fényében, használati nyomok vannak rajta szépen, de egy megbízható, vízálló rollerről van szó. Még az eredeti firmware van rajta, nem akartam frissíteni. Megvan hozzá az eredeti doboza és egy gyári új külső (az első kerékre a múlt héten tettem fel a másik gyári új külsőt egy defekt alkalmával). A sárvédő merevítő is megvan, de már toldozott foldozott így inkább levettem. A csavartakaró csíkokat sajnos valamelyik defektnél nem tettem vissza így elvesztek - funkciójuk egyébként sincsen. Ha valaki szeretné, teszek rá szép piros matricából egy csíkot... :) A puha markolatok ennyi idő alatt kissé megkoptak. Nekem így jó volt, de már megrendeltem az újat, az még jár hozzá."65000ft-ot kér érte. Vélemenyem szerint annyit megér
-
zombei
aktív tag
válasz
laskr99 #1498 üzenetére
- Ha nem lépsz rá véletlenül, akkor távtartóval nem valószínű a sárvédő törés.
- Defektgátló folyadék javarészt segít, amikor meg nem akkor hacsak nem hatalmas vágás/hasadás, akkor lassú defekté tömíti, úgy meg még kitolható a napi/heti 1-2 nyomás ellenőrzéssel, ha épp nincs időd egyből cserélni.
- Gyári gumi is jó, ha nyomást 4-4,5 bar körül tartod. (Többen a 10"-osra esküsznek, de saját tapasztalatom nincs vele.)
- Ami hiba könnyen lehet, az a beázás. Főleg fent a power gombnál. (Alul, és motornál nem jellemző.)Nekem ~2500km van benne, és volt eddig 2 lassú defektem, meg egy durr, mikor defektgátló szalag egy nap után kivágta az új belsőt.(na, az azóta nincs is benne, csak folyadék)
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
M365 Pro-m van ,most vagyok 250km-nél.
Szeretnék pár kérdést feltenni:
Milyen belsőt ajánlotok a rollerhez?(jobb felkészülni, mint várni a gumira
)
Slime mennyire hatásos defekt ellen?
Távtartó mennyire védi a kábelt a dörzsöléstől?
Milyen kis optikai tuningok léteznek a rollerhez?
A sárvédő törés mennyire gyarkori a távtartóval?
Néztem rá ilyen spéci féket ami már itt a topikban is szerepelt, elég tetszetős lenne, mennyire garvesztes ha cserélgetem?
A fent felsoroltakon kívül bármi elektronikai hiba fenyeget?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
eFeMeR74
senior tag
A Pro simán elég egy útra.
Nálam 125 kg súlyal Sport mód végig full gáz 26 km ment el egy feltöltéssel.
Itt nagyon számít a súly és a sebesség.
A lányomal a Pro 36 km táv után még 50% on volt az akku igaz Ő csak 33 kg és D ben ment végig, de vele meglenne a 60 km simán egy töltéssel :) -
mekkGyver
aktív tag
Én is csak megerősíteni tudom a többieket. Nem sok km-t megyek naponta, amíg jó idő volt kb. napi 10km-t, de reggel rendszeresen enyhe térdfájással ébredtem. Most, hogy a rossz idő miatt félreraktam a rollert, ez elmúlt. És akkor még az is igaz, hogy folyamatos koncentrálás kell a rolleren, mert egy ág, vagy nagyobb kő is komoly sérüléshez vezethet, ez miatt eleve fáradtan érkeznél már a munkába, de ha megfordítom, egy fárasztó nap után hazafelé nem tudsz figyelni (ne adj isten szürkületben főleg), és akkor szállsz el egy kisebb gödör miatt. Tudom, hogy nem az a "fíling", de jártam korábban robogóval, majd 50-es "gyorsaságival", az inkább megfelel ekkora távra. Én éppen azért váltottam rollerre, mert a rövid táv miatt tovább tartott előszedni, meg leparkolni a motort-protektort-sisakot, mint amennyi maga az utazás volt. De 20-30km felett már megéri, sőt ajánlott is védőfelszerelést is ölteni.
-
Duyu
csendes tag
Na akkor már mindent tudok. Azt is, hogy egy nullával többet akartam írni ;o)
Alapvetően busszal és vonattal járok, csak otthonról a buszig, onnan melóhelyig és vissza használom a rollert. Jó ötletnek tűnt kiváltani az elektromossal és esetleg spórolni kicsit, de értem amiket írtál és sajnálattal, de elfogadom. -
Flashy
veterán
ha tényleg napi 50km, havi 20 nap, 6 hónapig, az nem 700km lesz... annyit aránylag kevés roller ment szerintem az országban összesen eddig. én biztos nem ácsorognék rajta napi 2 órát, még nyáron, napos időben is sok. télen, sötétben, hidegben, esőben, hóban, hazafele fáradtan, hajaj... ha nem tükörsima az aszfalt, akkor egy út abból áll hogy 1 órán át bámulod az 5 méterrel előtted levő útszakaszt hogy mitől esel pofára mindjárt.
a szervizben erősen csodálkozni fognak rajtad, ez a roller nem ilyen igénybevételre való (ahogy mondani szoktuk és ahogy a reklámokban szerepel: 40 kilós ázsiai lányok késő tavasszal mosolyogva tükörsima kerékpárúton egyedül, de nem menni valahova, hanem csak úgy rollerezni). a kopás, használatból eredő törés meg nem biztos hogy jogos garanciális ok. de még ha garanciában cserélnének mindent, akkor is egy idő után szinten minden hétre jutna valami gond.
a lítium akkuk élettartamára sokféle adatot lehet találni valahol 300 és 1000 töltési ciklus között, a napi kettővel nem az a baj hogy közel vannak egymáshoz, hanem hogy napi kettő.
szóval nehéz ügy, 25 km-re én autót vagy robogót vennék, vagy busszal járnék... -
kzkz
őstag
A pro talán elég lenne egy útra, nálam a sima 20km-t megy el, 85kg vagyok, a pro 30 lehet. Azt is figyelembe kell venni, hogy 5 órán át tölti a simát ha lemerült.
Pótakksi (10s4p) az aliról kb. 30e, ezt még rögzíteni kell, és Y kábellel rákötni a gyári mellé, és módosítani a firmware-t. A gari ugrik, mert megbontod az akkutartó fedelét. Így kb. 45km-re elég a kapacitás a simán. A pro-n 55 kb., szóval oda vissza jó időben épp elég lehet. Télen csökken a kapacitás.Több mint 1 órát rollerezni nem vidám már, fárasztó. Persze lehet hogy még mindig jobb, és gyorsabb, mint a dugóban ülni.
Ha van rá lehetőség, akkor félútig elmehetsz kocsival, onnan roli.
-
Duyu
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Sima lábbal hajtós rolleremben 3000km van, bár azzal nem megyek ennyit, a lábam miatt annyira nem aggódok, majd megszokom ;o) 10km-t mentem már vele, bár az egész más élmény, mint elektromossal ;o)
Elektromos bringát nem szeretnék, van sima. És több százezret sem szánok rá. A külső akku pakk jól hangzik, ennek utánna nézek!A gyári akku mennyire fogja szeretni a napi kétszeri töltést? Egyszer napközben, egyszer éjjel?
-
Nem lesz elég sem a sima M365, sem a Pro. Van egy facebookos srác, aki gyárt hozzá külső akkupakkot (~40-45 ezer forint), amivel ki lehet tolni a hatótávot 50-60 km-re, azzal már meg tudnád tenni ezeket a távokat kényelmesen.
Azaz mégsem kényelmesen, mert ilyen távokon szét fogja verni az ízületeidet a roller. 12-15 km folyamatos rollerezés után már nem kényelmes, húzódik a térd, vádli elkezd görcsölni.
Ilyen távhoz már inkább kis elektromos bicikli (pl. Fidoo D2S, Xiaomi Himo C20, stb.) vagy egy komolyabb roller (pl. Kugoo G-Booster, Inokim Oxo) való.
Elmenti az összes kilométert, de szervizben erre nem hivatkozhatnak, hiszen nincs meghatározva, hogy mennyi kilométert lehet vele megtenni. Az enyémben ~2400 km van.
-
Duyu
csendes tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodok egy m365 vásárlásán, viszont elakadtam még a tervezési szakaszban ;o)
25km-re járok dolgozni és ezt szívesen tenném meg rollerral. Viszont mivel haza is szeretnék menni vele munka után, így napi kb 50km-t menne a gép. Nap közben tudom melóhelyen tölteni.
90kg felett vagyok, tehát nem verem nagy kalandokba magam, hogy esetleg nem érek be vele egy töltéssel viszont ha sikerül mégis végiggurulnom ( teljesen sík terep végig), akkor az a kérdés, hogy menti e a roller a összesen megtett km-t, így ha mondjuk fél év után megadja magát és gariztatni akarom, nem küldenek e el azzal, hogy ne csodálkozzak, ha 700km-t tettem bele? Köszönöm a segítséget. -
eFeMeR74
senior tag
Csak így már nem xiaomi a scooter.
Elveszti a kecsességét, szépségét és egyszerűségét.
Szerintem egy 10 ballonos jó minőségű kerék a max amit jónak találok ennél a rollernél tuning szinten
Már láttam olyat is, hogy hátra is került meghajtás így összkerekes lett.
Nem véletlen a ninebot g30 ott már a hátsó kerék a hajtott és 15ah az akku . -
KMan
őstag
Kijelzocsere a simaban a pro verziora az garanciavesztessel jar?
-
kzkz
őstag
válasz
B-L-A-C-K #1478 üzenetére
Sokkal jobb vele. Nekem a kemény rugóval volt hangja, de a lággyal jó. Érdekes, mert 80 kiló felett a keményet ajánlják, de 85 környékén nekem még a lágyabb jött be. A keménnyel nem sokat csillapított, elég pattogós maradt.
Még hátulra kellene csillapítás, akkor javulhatna kissé még, de már így is jobb. Az egyenesfutása is jobb lett, mert változott a villaszög, mivel előrébb került a kerék. -
z67
őstag
válasz
Freerider89 #1479 üzenetére
James Gastovskit keresd a Facebook csoportban.
-
Freerider89
tag
Sziasztok!
uj firmwares m365 fw visszaallitasban tudtok valakit ajanlani? Eleg sok forumot elolvastam, lenyeg: a most kaphato rollerek 1.5.1 fw-vel kerulnek a tulajokhoz. Problema: m365 downg app az ilyen “uj” rollekre mar nem enged custom fw-t tolteni...
kulfoldi forumokon addig jutottam, hogy ehhez mar “fizikai beavatkozas” kell, de megoldhato.
Nem tudtok valakit ajanlani aki tudna ebben segiteni bp-n?
köszi
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
pczolee #1474 üzenetére
Reméljük sikerül visszacsinálni. Ha az eladó azt mondta, hogy eredeti, akkor mindenképpen jogod van ehhez. Igaz, árat nem írtál, de jelen esetben ez nem is releváns. Egyébként rengetek kínai (klón) műszaki cikk van, amit érdemes megvenni, mivel ár / érték arányban jobbak is az eredetinél, még ha nem is hozzák annak minőségét, de van hogy még azt is felülmúlják (pl. DJI). Az M365 egy rendkívül jól árazott termék, szerintem lehet azt mondani, hogy ennél olcsóbban ilyen "minőséget" nem nagyon lehet előállítani, ezért a klónjai mind elmaradnak valamiben. Ha ez olyan dolog (és általában olyan), ami miatt pár hónap múlva dobhatod ki az egészet, akkor azt megvenni nem spórolás, hanem pénzkidobás!
-
freemanone
addikt
-
Doki16
addikt
válasz
freemanone #1468 üzenetére
Egy soros csak. [kép] Érdekes, azt gondolnám, hogy 2019 júliusi gyártással a legújabb lehet. A mágnes fogja a kis zárnyelvet és a csavarokat ez legalább jó hír
Amúgy van valami különbség az 1.2 és 1.3 között a külsőségeken kívül? Pl. technikai oldalon.
Más: Az egyébként mitől lehet, hogy a feketén Mijia logó van a fehéren pedig Mi logó? [kép]
-
freemanone
addikt
válasz
pczolee #1467 üzenetére
Akkor az bizony egy klón, nem eredeti M365 amikben tipikusan nincs BT és hacsak az egész belét ki nem cseréled, nem "okosítható".
Illetve nem akarok károgó varjú lenni......... de a klónok még annyi anyagot se tartalmaznak esetenként mint az eredeti M365.... nem biztos hogy jó vétel volt.(#1466) Doki16: Az 1.3-nak dupla soros a féktárcsája. 1.2 pedig már régóta van forgalomban, az elődökhöz képest úgy lehet megnézni, hogy fogja-e a mágnes a zárnyelvet és a záró szerkezet csavarjait. Ha igen, akkor jó és 1.2 vagy újabb.
-
pczolee
friss újonc
Sziasztok.
Vettem egy M365-öst használtan. Az eladó szerint kb 100km-t ment (állítólag 2019 márciusi és a fél év gari nemrég járt le róla). A gondom az, hogy nincs benne bluetooth. Az eladó szerint ez egy ilyen BT nélküli változat. A neten keresgéltem de nem találom hogy valóban volt ilyen. Szóval, ti hogy tudjátok? Ha valóban volt ilyen, akkor van rá mód, hogy okosítsam bluetooth-al? Kivülről semmilyen cimkét nem látok rajta, majd leszedem az alját, hátha attól okosabb leszek. Milyen infók kellenes esetleg hogy előrébb kiderüljön mi az igazság?
Köszönöm a segítséget. -
Doki16
addikt
Olvastam feljebb, hogy vannak különböző verziói a rollernek. (v1.2, v1.3) Nekem jelenleg egy 13679 - kínai verziós M365 - fekete van. Hogyan tudom kideríteni, hogy mi a verziószáma az enyémnek? 2019 júliusi gyártás az appja szerint.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy tettem rá utólagos pro kijelzőt és a gyári xiaomi home applikációból egyből fel is kellett rakni a másik FW-t. Érezhetően direktebb lett a gáz és mintha sport módban jobban is gyorsulna. Árthat ez valamit a rollernek, hogy így megváltozott az egész karakterisztika?
-
eFeMeR74
senior tag
Én annak a rendőrnek a gyerekét küldeném oda ahová ő gondolja a e -scootert [link]
Akkor most mi van?
[link]
Mivel az e scooter 2 kerekű emberi erővel hajtható ált. max 25km/h megy( ha akar sem tud gyorsabban míg egy kerékpár akár 50km/h is) És a legtöbb 250-300w teljesítményű."Az elektromos roller tulajdonképpen egy gyermekjáték motorizált változata. Leginkább abban tükröződik, hogy nincs olyan civilizált ország, amely megengedné, hogy ezeket a járműveket a közúti forgalomban használják. Hiszen ki engedné meg, hogy mondjuk a hat éves gyereke az úttesten közlekedjen a rollerével az esti csúcsforgalomban? Nyilván senki, és ezen a megítélésen az sem változtat, hogy az elektromos rollerek nem pontosan ugyanazok, mint a gyerekek játékrollerei."
-
Doki16
addikt
válasz
eFeMeR74 #1454 üzenetére
Nem akartam vele szívózni, mert nincs ponthegesztőm
Elviszi akitől vettem és ő elvileg meg tudja csinálni. Reméljük, normálisan oldja meg.
Más: Én is raktam Pro kijelzőt a sima rolleremre. Nem a rossz akkumulátorosra, hanem a jó gépemre.
Nekem semmi gondom nincs vele, tök jó erősebb is lett tőle a roller sport módba. De a biztonság kedvéért inkább D-ben használom. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
eFeMeR74 #1461 üzenetére
Kintről hozattam, több mint 300 ezerrel olcsóbb volt így mintha itthon vettem volna. Ha itthon veszem ugyan úgy kellett volna várnom arra az alkatrészre, szóval nem lettem volna előrébb gari szempontjából. Meg én amúgy is szeretek szerelgetni, átalakítgatni...
M365/M365pro gari meg csak azért jött fel, mert egy klónról volt szó ugye, és én előbb vennék egy kinti eredeti Xiaomit olcsón, mint egy akármilyen utánzatú-t itthon. De persze kinek mi.
-
eFeMeR74
senior tag
-
bagly
tag
Sziasztok!
Lecseréltem a dashboardom egy pro klónra. Azóta teljesen random kb fél másodpercre dob egy hibakódot sípolással. 1 hosszú négy rövid. Csak a drv-t flashelt fel. Valamit kihagyhattam? Ezt leszámítva tökéletesen megy, de egy kicsit zavaró. -
Doki16
addikt
Sziasztok. Vásároltam egy szinte új rollert. Nagy örömömben ma mentem is vele egy nagyobb karikát és 8km után lemerült teljesen. Persze előtte 100%-ra fel lett töltve. Majd hazajöttem és ismét rádugtam, már az gyanús volt, hogy egy óra után újból tele volt. Megnéztem az appban és ezeket láttam. [kép] [kép]
Jól gondolom, hogy gyakorlatilag az egész akkupakk halott?
Új hozzászólás Aktív témák
ma 30 kilométeres hatótávval és 25 km/h-s végsebességgel dicsekszik a gyártó, a különleges kütyühöz persze okostelefonos alkalmazás is jár.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Ubuntu Linux
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GTA VI
- További aktív témák...
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest