Új hozzászólás Aktív témák
-
virkir
veterán
Az összes kommunikációs csatornát most is láthatom még kattintanom se kell meg felületet váltani elég ha a jobb alsó sarokba húzom az egeret.
A lock screent meg te meddig nézegeted? Mert én max addig amíg sikerül elkapnom és feltolnom nem még gyönyörködjek benne.
A sok felhasználónál látottra meg szvsz ez a válasz az MS-tól, hogy nesztek vazze itt a komplett startscreen lehet telehányni húsz méter szélesen.
Ezt a képernyőosztást meg nem értem. Annak örülsz, hogy lehet már akár 2 metro app egy képernyőn?
Tehát akkor megint csak nem sikerült indokot találni miért is jobb az új felület desktopra. -
törölt tag
Csak égeted magad. A gyerek egyből az IE csempén matatott, mikor még a fater dumált Bezárni nem tudta egyből. És persze kilépni a Windowsból. A néninek nem volt fogalma az IE-ről. De miért is lenne? Miért is kellett volna korábban azt használnia?
"személyeskedésért meg tessék bocsánatot"
Magadnál vagy? Olvasd már vissza a saját hsz-eidet, egyem azt az érzékeny lelkedet!(#232) virkir
Ez a beléptetőablak nálam is kiverte a biztosítékot, ezzel a kretén tapi only félrehúzással. -
törölt tag
Az a bajod, hogy agyacskád szűk kis ketrecéből nem tudod elképzelni, hogy vannak egészen más tapasztalatokkal (és ez itt adott esetben azt is jelenti, hogy az IT területén 0, azaz nulla tapasztalattal) rendelkezők is, akiknek ezen a téren semmi nem triviális. És azt hiszed, erőlteted, mert te pötyögsz valamit azon a szaron ott előtted, makogsz egy kicsit angolul, akkor ez mindenkinél így van, sőt, mit így van, kötelezően így kell lennie.
Miért, okostóni, tőled mikor és hol kérdezte meg az MS, hogy milyen átalakítások lennének jók a gui-ban? Sőt, mikor és hol kérdeztek meg bárkit is előtte?Ellenben hétköznapi júzerek így használják a Win8-at. Ha magad alá csinálsz, akkor is.
Az utolsó különösen jó:
"My 12 year old (son) using Windows 8 Consumer Preview for the first time. I gave him 3 exercises to do. Open and close Facebook, open a file on the desktop, and shutdown the computer. Took him 4 minutes to figure out these three basic tasks. My son is a gamer and uses Windows 7 daily. Windows 8 shouldn't be this difficult."Jó az aláírásod. Nomen est omen.
(#229) nicu71
Te sem érted, mi, hogy a pc szerepe már megváltozott. Sokaknak nem munka vagy hobbieszköz, hanem szórakozásra használja csak. Miért is kellene emiatt nyelveket tanulnia? Vagy megtanulsz koreaiul, ha veszel magadnak egy Samsung telefont? Vagy kínaiul, mert a gyárban úgy gondolták, nekik elég ezt az egy nyelvet belerakni? Vagy németül, mert nagyanyádtól kaptál ajándékba egy kivehető ajtós NDK turmixgépet? Vagy oroszul, mert nagyapád rád hagyta a Zaporozsecét? Vagy franciául, mert leintettek a 4-es úton a lányok? Vagy mire gondolsz? -
-
törölt tag
Neked szarrágás, a 1,5 milliárd nem IT-guru júzernek meg mindennapi szívás. Nem tudja a program nevét, akkor a bús büdös életben nem találja meg indexelt keresővel. "Bar felesleges magyarazni mert direkt nem akarod megerteni, hisz akkor borulna" a szerencsétlen szerecsenfürdetésed. És ráadásul azt is bizonyítottad, hogy vagy szelektíven látsz, vagy szelektíven olvasol, vagy szelektíven értesz. Te dolgod. A javaslatod nyugodtan valósítsd meg magad!
És CPT.Pirk hiába írja, hogy az informatika nyelve az angol, a júzerek többsége egyrészt nem angol anyanyelvű, második nyelvként sem bírja az angolt, ráadásul SZÓRAKOZTATÓESZKÖZKÉNT használja a pc-t. Kurvára NEM feladata megtanulni bármilyen nyelvet, hogy használhasson egy szórakoztatóeszközt. Az eszköz gyártójának a feladata, hogy a VEVŐK igényeit kielégítse. És ebbe az is beletartozik, hogy a célközönség nyelvén adja a cuccot. Mert ő akarják NEKEM eladni a szarjukat. ÉRTED???
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az érv nem hülye. Az angol a "világnyelv" és az informatika nyelve, ha többet nem is, de annyit elvárnék, hogy a magyar lokalizációs Windows értse meg, hogy mi az a control panel.
A gyorsbillentyűkről meg persze hallottam. Bár akár azt is lokalizálhatták volna, hogy ne zavarják össze az egyszeri felhasználót angol szavakkal, lehetne a futtatás magyar Windowson a win + F kombináció a win + r helyett és így tovább.
Az offra meg megtalálod a választ a logouton.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez nem fenékig tejfel megoldás, mert ha gyakran kell magyar - angol Windows között váltogatnod xy okból, akkor mindkét nyelven meg kell tanulnod mindent, mert a magyar win nem fogja megérteni azt, hogy control panel, de az angol se, hogy vezérlőpult... Felteszem ezt a Win8-ban sem oldották meg.
-
fordfairlane
veterán
Mellesleg en pl utalom a widgeteket, igenytelen es rendetlen.
Egyetértek, de a továbblépés iránya még nem egyértelmű. A Microsoft kitalált egy új asztalelemet, a csempét, amely egyesíti magában a widget és az alkalmazásindító ikont, és ez jó ötletnek tartom, viszont továbbra is azt gondolom, hogy a jelenlegi csempeimplementáció a Win8-ban ronda, az egész összességében nem kellemes a szemnek.
-
attila9988
őstag
Egyszeruen nem jon be neked. Ettol meg nem kell ostorozni, hogy hulyeseget csinalnak.
Nem figyelsz oda arra, amit írtam. Nem mondtam hogy nem jön be nekem, mert táblán, meg telefonon biztos jó. Én azt mondom, hogy nem való pc -re, és az öszvér megoldás rosszabb, mint ha megadnák minden eszközre az oda megfelelő kezelőfelületet. Akkor nem sérülne a kezelhetőség, és a feature lista sem. Hova tovább, van is nekik megfelelő felületük desktop -ra, csak egy mozdulat lenne nekik hogy oda is adják ismét a felhasználóknak. Nem a komplett elgondolás rossz, hanem az a lépés, amit egyértelműen marketinges szemmel tettek meg, és ami miatt ez a topic is arról szól, hogy mennyire nem felel ez meg az olyanok elvárásainak, akik rendes számítógépen akarják használni a windows -t. Ha holnap ballmer azt mondaná hogy oké, akkor itt van nektek a rendes desktop is, és választhattok, akkor semmi gond nem lenne. A widget -ek is hasznosak, és jó volt úgy, hogy az asztalon volt. (vistán nem annyira, mert abban oldalsáv volt, de a 7 -ben remek) erre elvették. Az aero téma is rendben volt, de a hordozható cumók üzemidejére hivatkozva kivették. Én meg ott ülök mondjuk egy 4 magos core proci -val hajtott gép előtt, és ilyen indokok miatt nem választhatok. És táblaként kell kezelnem a monitorokat is. Jó ez így? Szerintem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest