- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slack
tag
Nyilván így van, elvégre üzletről van szó. Belekalkulálják az árba ha büntetést, kötbért kell fizetni. Ugyanakkor a fejlesztési költségek eloszlanak a rengeteg ügyfél között, ettől meg olcsóbb lesz. Kész megoldásokat kapsz: OS image, mentés, monitoring, fejlesztő környezet, backup, DR, stb. így nem neked kell ezeket kitalálni, megvalósítani, letesztelni. A hardware -t is igen nagy valószínűleg olcsóbban kapják, mint mi.
Szerintem butaság azt állítani, hogy ettől kevésbé lesz biztonságos. Sőt egyes biztonsági szakértők (pl.: Bruce Schneier) szerint a felhő magasabb biztonsági szintet nyújt, mint amit egy átlagos user el tudna érni magának. Cégek esetében pedig valóban meg tudnák oldani, de többnyire a spórolás jobban érdekli őket. Lásd Sony botrányok az elmúlt pár évben. Amikor azt írtam, hogy a felhőszolgáltatónak érdeke a biztonságos termék az alatt az értettem, hogy nem sz*rják telibe, megéri nekik szakembereket alkalmazni (igen bele van kalkulálva az árba), megéri nekik képezni az embereiket (ez is bele van kalkulálva az árba), illetve ha nem biztonságosak a folyamataik, termékeik akkor eléggé hamar kiderül. (Hamarabb mint a Sony esetében pl.) Ahogy írtátok is ügyfelet veszítenek...
Egyébként nem vagyok felhő párti, de azt gondolom, hogy egy szakmai portálon tegyünk különbséget a dolgok között. A felhővel nem az a baj, hogy nem biztonságos. A felhőben az a baj, hogy nem tudod, hogy mi történik az adataiddal. Ez pedig már privacy és nem security.
-
Slack
tag
Szerintem nagyon el vagy tévedve. Egyrészt egy cég, vagy magán személy számára a felhő jó eséllyel biztonságosabb, mintha magának kezelné az informatikai rendszereit. A felhőszolgáltatónak érdeke a biztonságos termék és szakembereket alkalmaz. Míg a (nem IT cégek) -tisztelet a kivételnek - pont lesz@rják az IT biztonságot.
Egyébként nem kevered a security -t a privacy -vel véletlenül? Mert az megint más tészta...Másrészt a kutatók/hackerek lehet, hogy többet kapnának a fekete piacon, de megéri kockáztatni? Most lehet "csak" 250000 -ret kap, ugyanakkor nem csinál semmi illegálisat, hírnevet szerez vele, ami megnyithatja az utat egy jobb karrier felé. Én tuti nem árulnék sebezhetőséget a fekete piacon...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged