Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Crystalheart #187 üzenetére
Egy pelda:
Te egy ketkezi munkas vagy, aki x orszagban el ahol y fizetest kap. Van egy x2 orszag ahol 2*y a fizetes, de a penz vasarloerteke ugyanannyi, tehat ketszer tobbet keresne, tobbet tudna a gyerekeinek adni, minosegibbet. Evolucios szempontbol a valtas lenne jo, de ha a ketkezi munkas egy redneck, akkor marad a seggen.
Ezt h lehet mashogy felfogni?
-
kicsitomi88
őstag
válasz
philoxenia #182 üzenetére
A civilizalt vilagban nem, viszont a szamomra felesleges dolgokat probalom kiszurni, pl hazaszeretet. Ez egy korlat, ami miatt sok helyzetben ha úgy tetszik evolúciós szempontól rosszul döntenék, így nem is gyakorlom.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Crystalheart #176 üzenetére
Minden ami nem ösztön az a rankragadt civilizacios maz alkotta, a szulok - iskola altal radragasztott ... ha úgy tetszik, anomália. A hazaszeretet is az pl.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Crystalheart #162 üzenetére
Azert jobb ha nincs mert ha van korlatoltta, befolyasolhatova tesz. A nemzeti erzelem nem egyenlő egy nemzet kulturajanak tiszteletevel.
163: Tehat en bunkon fejezem ki magam, de a tenyek mint mondtam, tények maradnak. Az ország nagy része bunkó, tahó, a masikat a vegletekig kiszipolyozó, irigy, a "szar is jo lesz" felfogasu, korlatolt parasztokbol all. Ezert tart ott, ahol.
Ezzel a kisebbsegben levoket, akik tenni akarnak: korlatozzak, visszahuzzak. A nagy tömeg miatti fölény miatt a tenni akarás elveszik.
Próbáltam e tenni ez ellen legalabb a sajat kornyezetemben? IGEN! Sikerult? NEM!
Ti ezeket felresoporve szeretitek az orszagot mert anno nehany szemely az eletet adta érte stb... Ha mki így gondolkozna, a fakon ugralnank es egymason tetveszkednenk.
164: Eloszor en is blablat irtam a mondatba
167: nem
de fejtsd ki
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Crystalheart #156 üzenetére
Szerintem ők nem a hazájukat szerető egyének, hanem a hazájukat elvakultan szerető egyének.
És még mielőtt jön a cáfolat, inkabb arra szedjetek ossze erveket, h miert nem a hszeim tartalmat vontatok ketsegbe a stilus helyett. -
kicsitomi88
őstag
válasz
Crystalheart #154 üzenetére
Nem.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
philoxenia #142 üzenetére
Semmire sincs garancia, nem is tudom, hogy ezt most miért írtad. Csak azért ne mennék mert lehet rossz lesz? khm... ennél is?
-
kicsitomi88
őstag
Hat maradj, es meg1cer mondom, nem kifejezetten a penz miatt mennek ki, hanem...:
De nem igazán éreztem jól magam, Münchenben voltunk és zavart a kínos rend, egy zsepi sem volt eldobva az utcán. Úgy éreztem minthe hiányozna az ottani emberekből az élet, minden olyan mesterkélt/mesterséges volt illetve annak tűnt. Hazafelé a Ferenc körúton szálltam ki az autóból amivel mentünk, vasárnap reggel. Kövezzetek meg de jó volt látni a kupit, a szokásos csövit a a metrólejárónál... Vicces ugye?
...emiatt.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
philoxenia #117 üzenetére
csodalkoztam h eddig komment nelkul hagytatok
#119 engem ugyan meg nem bantottal
-
kicsitomi88
őstag
Na, és akkor:
19 vagyok.
Aham, és exed mikor kapott munkat? Csak mert azóta leépítések, elbocsátások vannak és nincs igény ilyen végzettségű emberkekre MO-n.
És te mit csinálsz? Itt nyávogsz, a tanulmányaid kellős közepén tartasz, fingod nincs róla, hogy egy esetleges szakmával hol és mennyit lehet keresni, de már sír az arcod. Talán fura, de itthon is meg lehet keresni 500-600k nettót egy hónapban, ha van hozzá végzettséged, tudásod és némi türelmed, mert hogy az egyetmeről kizuhanva nem középvezető leszel, az biztos. De valahol el kell kezdeni és ha odateszed magad, akkor tényleg nem szabhat gátat az előrejutásnak semmi.Százával tudnám sorolni azokat az embereket, akik így jutottak rövid idő alatt vezető pozícióba. Egyik cimborám egyszerű banki ügyfélszolgálatosként kezdte, 6 hónap múlva technikai főmunkatárs lett (mert értett hozzá), aztán project manager, aztán rá másfél évre ő vezette az adott bank ügyfélszolgálatát. Havi 1500k. Nahát, hogy mik vannak, mi?
És tudod, ő is utálja a tahókat. Ezért elment és megtanult lőni. Meg lejárt gyúrni. Látszik is rajta, még egyszer sem kötöttek bele. Illetve egyszer igen, a Nyugatinál jött egy csoport kisebbségi és kérték a pénzt, úgyhogy elővette a gázpisztolyát. Mondták, hogy nyugi tesó, és békén hagyták.De fura... ő tett valamit azért, hogy itthon, a hazájában is elégedett és boldog ember lehessen. Mondjuk nem is emlékszem rá, hogy 15 évesen telehisztizte volna az internetet.
Te valami nagyon felreertettel. Szo sem volt penzrol, meghogy en nem kapok allast. Egyszeruen nem itt akarok allast talalni és kész.
Nem hisztizek, leírom, hogy mit látok és, hogy elegem van és, hogy elmegyek. Ebbe mi a hiszti?
-
kicsitomi88
őstag
válasz
(Kolombusz) #69 üzenetére
kolombusz poen: nem érti amit olvas.
#66->#68
-
kicsitomi88
őstag
-
-
kicsitomi88
őstag
De talán nem a fizetésed felét viszi el a lakbér, máshol inkább elképzelhető és kivitelezhető éveken keresztül akár gyerekkel is albérletben mint itt, ha jól tudom - bár javítson ki valaki ha tevedek - az USA-ban ennek nagy "kulturája" van.
#29 Ha magadat is abba a kategoriaba sorolod(amit ketlek), amit az idezett hsz elso feleben irtam akkor vonatkozik rad. Ne magyarazd felre a szavaimat es ne allitsd be úgy mintha ezt az össznépre írtam volna. Köszönöm.
#31: Na igen, erre gondoltam.
-
kicsitomi88
őstag
Mekkora arccal?
Nem vagyok érzékeny, egyáltalán, de amíg én nem személyeskedek addig elvárom, hogy te sem.
Tökmindegy, hogy 12 vagy 51 éves vagyok. A tények azok tények, azt látom akkor is amit látok.
#26: Ki szólt vissza és hol? Én nem személyeskedtem senkivel, kikértem magamnak, hogy velem szemben ne, ez baj? Szerintem így korrekt.
-
kicsitomi88
őstag
Pont van egy ilyen példa előttem.
Bármiko vehet új kocsit ha akar, de nem übergazdag, egyszerűen csak kiépítette magának a saját egzisztenciáját.
Ugyanúgy gondolkodik, ugyanúgy cselekszik ahogy Te leírtad. Működik, tudom, élő példa van a szemem előtt.
DE: Nem akarok ilyen lenni
Nem akarom leszarni az embereket, a magam módján fölényeskedni, csak itt belül érezni, hogy okosabb-értelmesebb vagyok.
Számomra fontos a környezet, hogy jól érezzem magam benne es nem azert meg IGNORE.
-
kicsitomi88
őstag
Igen itt vannak, a szülők-barátok, valóban. Én akkor is mennék.
És nem csak a kormánnyal, adórendszerrel van bajom, hanem az emberekkel, a mindennapi apró kis kapcsolatok mindenféle helyzetben ahol megint rá kell jönnöm, hogy a nagyobb hányada egy tahó bunkó.
Rossz itt, rossz érzés ilyen emberek között élni, visszahúz, hátráltat.
Tahó emberek mindenhol vannak, ha ezért mész el, akkor nagyon naiv vagy.Na de ennyi? Ugyanmár.
Nem tudom, hogy a 88 mit jelent a neved mögött, de ha a születési éved, akkor talán egy kicsit visszavehetnél az arcból, mert te még meg sem próbáltad.
Ja, és velem te így nem beszélsz.
mod: Haha.
-
kicsitomi88
őstag
Nem csak a megélhetésen van a hangsúly,
elegem van az emberekbol, a tahó bunkó parasztokbol akikkel naponta talalkoznom-beszelnem kell.
elegem van ebbol a 'magyar mentalitasbol'.
az az erzesem, hogy mikor elmennek arra gondolnek, hogy csá, fulladjatok egymasba, nyírjátok egymást, tépjétek ki egymás szemét ebben a kurva országban hehehe, de most már nélkülem.
-
kicsitomi88
őstag
Sajnos érvet még nem hallottam amellett, hogy miért is kéne maradnom(nunk). Ellenérv meg van vagy száz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged