Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
kicsitomi88 #190 üzenetére
Vááá, mit mondtam mittoménhány hsz-al feljebb, talán már két topicban is?
Hogy hol élsz, az sem szempont, attól még a nemzetet nem kell szükségszerűen cserbenhagyni. Kossuth mit csinált az USA-ban? Lógatta a lábát a fene jólétben, vagy inkább népszerűsítette az országot és a magyar célokat? (Meglehetőst nagy sikerrel.)
Én sem tervezem, hogy hazai fizetésből tengessem napjaimat, itt egyelőre még a gazdag sem gazdag. De az országnak jobb is, minél több külföldi tőke folyik be, tehát ha én itt külföldi pénzt fektetek be, az csak jó.
-
Crystalheart
őstag
válasz
kicsitomi88 #184 üzenetére
"Ez egy korlat, ami miatt sok helyzetben ha úgy tetszik evolúciós szempontól rosszul döntenék, így nem is gyakorlom."
Pl.? Hol döntenél rosszul? Most komolyan, mi köze ennek egyáltalán a megélhetésedhez vagy a döntéseidhez? Persze ha úgy fogod föl, akkor biztos van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #184 üzenetére
Melyik ország az, ahol a hazaszeretet nem elvárt tulajdonság, különösen egy frissen érkezett egyéntől?
-
Crystalheart
őstag
válasz
kicsitomi88 #179 üzenetére
Hát ha úgy vesszük - nos ezesetben elnézést, én a neten elterjedtebb, negatív felhangú értelmezését vettem.
Mindazonáltal ezek nélkül nem ember az ember, Tarzan meg Maugli esete is csak könyvben fordul elő úgy, ahogy ott leírták.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #179 üzenetére
Meg tudsz az ösztöneidből élni ?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #165 üzenetére
Amikor így fejezed ki magad, abba a csoportba kerülsz, amit kifogásoltál, önmagad elől pedig nem bújdoshatsz külföldre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #157 üzenetére
Ne sértődj meg, de tartalmuk igazából nem volt, elégedetlenségedet fejezted ki, nem igazán tapintatos módon, miközben közölted, elmész. Így a bírálat egyből átkerült a kívülről bíráló vélemények közé, amikor pedig ezt többen szóvá tették, elküldted őket a bús, magyar, francba, szintén nem kímélve mások érzéseit. Amikor visszavágtak, Neked az a hangnem, ami a Te általad használtnál bár szigorúbb, de kevésbé alpári volt, sértőnek tűnt.
A leginkább az volt sérelmes véleményed kifejtésében, hogy problémáinkra megoldásként a távozásod szolgált, amit viszont a többiek vagy kvalitásaik híjával, vagy egyszerűen csak észbeli korlátaik miatt nem tehetnek meg, maradjanak csak ebben a Magyarországnak nevezett csődtömegben szerinted.
Senki nem állította, hogy ez az ország így szép, ahogy van, de kijelenteni Róla ilyen indulattal azt,amit írtál....
[I]"Nem csak a megélhetésen van a hangsúly,elegem van az emberekbol, a tahó bunkó parasztokbol akikkel naponta talalkoznom-beszelnem kell.
elegem van ebbol a 'magyar mentalitasbol'.
az az erzesem, hogy mikor elmennek arra gondolnek, hogy csá, fulladjatok egymasba, nyírjátok egymást, tépjétek ki egymás szemét ebben a kurva országban hehehe, de most már nélkülem.
kicsitomi"[/I]
Ez több mint bűn, ez hiba. -
törölt tag
válasz
tanulsag: probald meg hozzaszolasaidban az erveket elöterbe helyezni, a stilust pedig kevesbe tenyerbemaszora alakitani
-
Crystalheart
őstag
válasz
Nos én a hsz-eid tartalmából szemezgettem, de a stílusod is te vagy. Másrészről azt hiszem, egyértelmű, hogy magam is beletartozom az "idealista nacionalisták" táborába. Sajnos az emberekhez maximum a párszáz idióta neonáci híre jut el, és ebből vonnak le elhamarkodott következtetéseket a nemzeti érzelműekkel szemben.
Úgy vélem, a szeretet önmagában sohasem rossz, és csak a buta emberek társítanak mellé szükségszerűen gyűlöletet vagy lenézést.
-
Crystalheart
őstag
válasz
kicsitomi88 #155 üzenetére
Akkor pedig fogalmazz másként, mert ezek ezt közvetítik.
-
Crystalheart
őstag
válasz
kicsitomi88 #148 üzenetére
"idealista magyar fan" és "vaksi nacionalista nezet"
Kérdem én, ezek mik? Mintha az "idealista" valamiféle szitokszó volna, pedig önmagában nem zárja ki a "realistát". Mellesleg nem kevered esetleg a hazájukat és így embertársaikat szerető egyéneket valakikkel?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #143 üzenetére
Ha nem lesz annyival jobb, mint amennyivel várod, akkor csalódni fogsz, erre gondoltam.
Anyagilag nagy valószínűséggel jobban jársz, de az emberi kapcsolatokban ott is csalódhatsz. Politikában mondjuk nem valószínű. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #141 üzenetére
Az a baj, hogy elmész, nem valahová mész, ha nincs igazi cél, mi garantálja, hogy nem fogsz csalódni?
-
Nimrod
addikt
válasz
kicsitomi88 #19 üzenetére
Külföldön is ugyanúgy belédrúgnak, sőt, még jobban is, mert ugye ott te vagy kicsi gaijin.
Most úgy látom, ez a divat a blogout-on, mindenki menne, de ki marad? Jah és dolgozni ki fog? Mert ahogy mondani szokás, odakünn sem lenni kolbászból kerítés.
Kimenni külföldre? Igen, tapasztalatot szerezni, például. De öreg hiba azt hinni, hogy ott tejföl lesz. -
Emosz
tag
válasz
kicsitomi88 #127 üzenetére
Jólvan Tomi Te tudod...Idővel majd másként fogod látni
vagy nem.... De ez a Te dolgod, a Te döntésed...
-
Emosz
tag
válasz
kicsitomi88 #124 üzenetére
Nézd, én sem vagyok még annyira élettapasztalt de ha van egy probléma azt nem árt több szemszögből megvizsgálni és utána cselekedni...
Probléma: szemét az utcán és a csövik
kicsitomi88 megoldása: elhúzok az országból és meg sem próbálkozom azzal, hogy picit javítsak rajta.
Én nem akarlak semmiról sem lebeszélni vagy rábeszélni, nem az én dolgom de hidd el ezemillió apró dolgot lehet tenni annak érdekében, hogy javuljon a helyzet...
Hidd el nekem sem könnyű elviselni bizonyos dolgokat de ezzel nem oldasz meg semmit... Ha visszajössz miután megszedted magad és mondjuk véletlen ugyanez fogad mi lesz? Megint elmész? A gyermekedet pl magyarként fogod felnevelni ha kinnt maradsz?
Én ilyeneken is gondolkodom, később Te is el fogsz ezeken gondolkodni..... -
Emosz
tag
válasz
kicsitomi88 #121 üzenetére
A történelmünk során, számtalanszor voltunk mélyponton és mindig felemelkedtünk...
Miért ne lehetne ez most is így?
Mellesleg neked az jelentené a teljes boldogságot ha kolbászból lenne a kerités?
Nem lennél elégedett annyival, hogy ne legyen annyi hétköznapi gondod(ebbe beletennék minimum 1 hét nyaralást és telelést), a gyermekeidet addig tudd taníttatni ameddig tanulni szeretne, mindezt tisztességesen?
Miért baj az, hogy nem a legújjabb sportautót tudod megvenni hanem csak egy egy használt régebbit?
Nem egyeznél ki azzal, hogy van egy biztos jövőképed tehát tanulsz-dolgozol-fejleszted magad előrébb jutsz?
Kalandvágyból is lehet itthon maradni -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #118 üzenetére
Most olvastam csak, ne sértődj meg, de érzékeltetni szerettem volna, milyen könnyű megbántani másokat, holott csak a vélt igazságot írod le.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #106 üzenetére
A bolha is bogár, meg a szarvasbogár is, ő azért tett előbb valamit az asztalra, azután kritizált.
-
McCann
tag
válasz
kicsitomi88 #104 üzenetére
Ti ketten ugyanolyanok vagytok.
Az a baj.
Meg sok ilyen van még. Az a baj.
-
McCann
tag
válasz
kicsitomi88 #102 üzenetére
TGM-nek minden írásában benne van, az a baj!
Meg hogy csak fikázni tud: az is baj.
Az, hogy te pont őt véded, mikor Magyarországot végig szidtad a topicon: az még nagyobb baj.
Az én "egyéni kis világomban" van hazám, kis lovag!!!
-
McCann
tag
válasz
kicsitomi88 #100 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben?
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
kicsitomi88 #85 üzenetére
Ja, hát akkor jó utat (az ex még válogathatott is).
Tudod, hogy ez miért hiszti? Mert "leírom, hogy mit látok és, hogy elegem van és, hogy elmegyek" akkor mi a négernek írod le? Mennyé. De ha csak azt szajkózod, hogy itt minden milyen szar, akkor az már baromira hiszti. Mennyé, neked kint is szar lesz, amint belebotlasz az első bürökratikus dologba, mondjuk hogy Belgiumban nem kapsz munkavállalóit amíg nincs bejelentett munkahelyed, de addig meg nem lesz, amíg nincs munkavállalóid. Akkor majd hisztizhetsz ott.
És van még egy megoldás: Second Life. Ott tuti mindenki kedves, jófej, sosem éhes, és meg lehet élni.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
kicsitomi88 #75 üzenetére
Tanulj. Dolgozz. Gazdálkodj. Szeress.
Nehéz?
-
Sir Pocok
őstag
válasz
kicsitomi88 #75 üzenetére
1. Nem is akartam arról írni, amiről ti beszéltek.
2. Én nem ismerem a te környezetedet, de én normális légkörben élek itthon.
Normális megbízható, rendes embereket ismerek, persze akad egy-két kivétel.Szerintem nálad a környezettel lehet a baj.
-
Vakegérke
félisten
válasz
kicsitomi88 #59 üzenetére
Semmi baj, mi nem vesztünk semmit.
Tudod, nekünk több, mint ezer éves történelmünk van.
Te nulláról indítasz.
Magyar már nem leszel, (hangnemedből ítélve már most sem vagy az) a téged megtűrő ország történelme sosem lesz sajátod.A magyar kenyér váljék egészségedre. Vendég szerető nép a magyar, megtapasztalhattad.
Szépen kérlek, hogy ne provokálj. Magyar érzelmeimben tiporsz, ezt pedig nehezen viselem, ráadásul etikátlan.
Szerk: concret_hp, jól mondád.
-
McCann
tag
válasz
kicsitomi88 #59 üzenetére
Na jól van, most már akár indulhatnál is...
-
Vakegérke
félisten
válasz
kicsitomi88 #51 üzenetére
Magadat szerényen kifelejted? A tiédet is mi fizetjük.
Jó, légy hálátlan, és menj csak. De legalább ne szidnád ezt az országot, a magyar népet.
Magyar kenyéren nőttél fel, ezt ne feledd. -
tildy
nagyúr
válasz
1. Milyen képzettsége van?
2. ha olyan , amelyre nincs szükség, vagy kevésre van szükség, akkor vagy legyen profi, vagy kár volt azt tanulnia. -
finest
addikt
válasz
Menjetek. Ez az itt fizettek az oktatásodért ócska duma, kb. olyan szintű mint az, h a tanárnak és az orvosnak éhbérért is dolgoznia kell, ha már felvállalta.
-
7
addikt
válasz
kicsitomi88 #45 üzenetére
A véleményét bővebben kifejtve itt találod.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kicsitomi88 #45 üzenetére
Ilyen vagy Te is, hiszen magyar vagy nem ?
-
Vakegérke
félisten
válasz
kicsitomi88 #36 üzenetére
Jó utat. De aztán ugye nem mondod magadról, hogy magyar vagy?
Csak ezért kérdem:
"...fulladjatok egymasba, nyírjátok egymást, tépjétek ki egymás szemét ebben a kurva országban hehehe, de most már nélkülem. -
McCann
tag
válasz
kicsitomi88 #36 üzenetére
Jó utat és sok szerencsét.
-
7
addikt
válasz
kicsitomi88 #30 üzenetére
Hozzáfűzés:
Valahol hallottam, hogy inkább mi vagyunk ilyen szempontból mások: ragaszkodunk egy állandó dologhoz, a tulajdonunkhoz, nehezen váltunk. Külföldön (legalábbis aszerint az ember szerint, aki ezt mondta nekem) az a bevett gyakorlat, hogy egyre kevesebben vesznek házat, tényleg albérletben laknak. Így sokkal mobilabbak, ha el kell menni máshova dolgozni, akkor nem ingáznak, hanem átköltöznek, stb. Az is működik, de megvannak ugyanúgy a hátrányai, mint az előnyei.
-
Viszlát
addikt
válasz
kicsitomi88 #27 üzenetére
Ekkorával:
az az erzesem, hogy mikor elmennek arra gondolnek, hogy csá, fulladjatok egymasba, nyírjátok egymást, tépjétek ki egymás szemét ebben a kurva országban hehehe, de most már nélkülem.
Én már nem foglak tudni megtanítani arra, hogy gondolkodjál, mielőtt kinyitod a szádat, vagy éppen billentyűzetet ragadsz. De eltűrni nem vagyok köteles, hogy bárki így nyilatkozzon egy egész országról. Nem személyeskedsz, nem hát, csak ebben a kurva országban benne vagyok én is kérlek alássan, akiket te hihetetlen felsőbbrendűséggel itthagysz megdögleni. És még csak meg se próbálkozz azzal, hogy te nem így értetted, mert éppen erre vonatkozik, hogy előbb gondolkodni, aztán megszólalni, vagy írni.
-
lsc
nagyúr
válasz
Hali
Ahogy olvasom amiket írsz , én inkább egy jó "agykurkászt" javasolnék , szerintem ha valaki ennyire nem találja a helyét az más országban sem fog megváltozni. Nekem a mindenki "rossz" véleménnyel csak az a bajom , hogy a " mindenkik" jóval többen vannak és érdekes , de valahogy boldogulnak. Ki jobban , ki gyengébben , de boldogul. Természetesen lehetne jobb is a helyzet , viszont az már nem ide tartozik.
-
Viszlát
addikt
válasz
Mármint meg sem próbáltál még itt megélni. Mindenesetre mókás, hogy a hsz-ed második felében pontosan azt csinálod, ami miatt az elsőben sírsz
No comment.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
kicsitomi88 #17 üzenetére
Ejh, ugyan már. Rajtad múlik, hogy mekkora ívben szarod le az általad tahónak és bunkónak titulált népséget. Ignore.
Teremtsd meg magadnak a saját világod, környezeted, baráti köröd és üzleti köröd, érezd benne magad otthonosan, a többiekkel nem kell foglalkozni.
Zavar a tahó a szórakozóhelyen? Megyek olyan helyre, ahol nincs tahó. Kéreget a lámpánál a hajléktalan? Nem kap, majd elmegy dolgozni, ha pénzt akar. Tömeg van a villamoson? Megyek kocsival. Nincs kocsi? Megyek akkor bringával.
És ha mégis interakcióba kell lépjek egy tahóval, akkor egyszerűen élvezem, hogy magasabb szintről kommunikálok vele, és ezt érzi ő is. Nem is fog kötekedni.
Talán szerencsém van, de engem még sosem akartak megverni, pedig nem vagyok egy kétméteres szekrény. Jártam évekig a 95-ös busszal, keresztül a dzsumbujon, sosem volt problémám. Találkozik az ember tahókkal igen. Befurakodik a sávomba pofátlanul, index nélkül? Leszarom. Nekem ehhez nincs pofám, és nem rá vagyok mérges, hanem magamra büszke. Hogy én nem vagyok olyan, mint ő.
-
Viszlát
addikt
válasz
kicsitomi88 #17 üzenetére
Nagy szavak. Érvek kellenek a maradás mellett? Tessék kettő: család, barátok. Szüleim 50-en felül vannak, ők már nem nagyon mennek sehova, ráadásul apámnak nem mindennapi hivatása van, ami még pluszban is ideköti. Semmi pénzért nem hagynám itt őket, főleg, hogy lassan eljön az az idő, amikor nekem kell gondoskodnom róluk. Barátok alatt pedig nem haverokat értek, hanem olyan barátokat, akikkel a röpke 28 évem alatt építettem ki a kapcsolatomat, akik nélkül a legtöbb emlékem fabatkát sem ér.
Igen, szar az egészségügy, irreálisak az adók és sorolhatnám. Nekem eddig két vállalkozásomat tették tönkre, mégis talpraálltam, mondhatjuk, hogy rendben van az életem. Pedig ugyanabban az országban élünk, ugyanazon körülmények között. Aki a kormánytól várja, hogy jobb lesz neki bármi, az egy barom, már bocsánat. Engem olyannyira nem érdekel, hogy nem is követem a napi politikát, nem tudom ki-kicsoda és éppen mit bénázik, vagy hogyan szúr ki az átlagemberrel.
Tahó emberek mindenhol vannak, ha ezért mész el, akkor nagyon naiv vagy. Nem tudom, hogy a 88 mit jelent a neved mögött, de ha a születési éved, akkor talán egy kicsit visszavehetnél az arcból, mert te még meg sem próbáltad.
mod: Egyébként ezzel a hozzáállással pontosan te testesíted meg a magyar mentalitást. Mindig a másik a hibás azért, ha szar valami és milyen jó lesz ha már nem leszek itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged