Új hozzászólás Aktív témák
-
Hakudoshi
tag
válasz
Crystalheart #235 üzenetére
"...itt már nem is csak hazai önös érdekek irányítják a kulcsfontosságú dolgokat"
Beletrafáltál, itt pontosan erről van szó.
-
erdoke
titán
válasz
philoxenia #253 üzenetére
Kénmentes dízelt tankolok.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #249 üzenetére
1.35€ körul van.
vegulis a lenyeg ugyis az hogy a fizetesekhez kepest "kulföldön" joval olcsobb. -
törölt tag
kb ugyanannyi az informacio tartalma annak amit irtal, mint amire az elöbb valaszoltam. ja nem, ebböl legalabb ki lehet szamolni hogy mennyi a forint-euro arfolyam...
ha jol remlik, hogy mennyit volt az a legnagyobb mennyiseg amit eddig tankoltam es beszorzom a mostani benzinarakkal, akkor kb 72 euro jön ki. igy most felallithatjuk a sorrendet: Nemeto. a legolcsobb, Finnorszag picivel dragabb, Magyarorszag meg sokkal. vagy csak neked nagyobb tankod van?
-
Crystalheart
őstag
No igen, van OKJ-s rendszergazdai képzés is, és azzal már el lehet boldogulgatni - na nem a munkavállalásban, de legalább a gyakorlatban. Én úgy vagyok vele, hogy az egyetem igazából arra való, hogy úgyis majdnem mindenki el tudná végezni a munkáját, de azért csak szelektáljanak még valami alapján, mert túl sokan lennének. Pl. ezért a rengeteg sok és nehéz matek az infó szakokon, még ha nem is valószínű, hogy egyetem után valaha is oldalas egyenletmegoldásokat fogok végezni. Tehát szelektálnak. Én pl. azért jöttem előbb ötödévre, hogy mielőtt még továbbmennék az eltére, megtanuljak valamicskét a C++-ból, mert ugye itt középsuliba és OKJ-s képzésen egyelőre csak Delphit oktatnak. (Mondjuk a közgáz részét indokoltnak is tartom valahol, csak szerintem már általánostól el kellene kezdeni és középiskolában folytatni, nem annyira töményen és nem ömlesztve, és akkor talán jobban tisztában lennének a fiatalok a világ és az ország dolgaival.)
-
dabadab
titán
A felsooktatasnak igazabol nem celja az, hogy igazan megtanitson barmire is (az egyetlen kivetel talan az orvosi, de ott tizenpareves folyamat az, amig vegzel). A felsooktatas arra remekul alkalmas, hogy a mar meglevo tudast osszerendszerezze, megfelelo elmeleti strukturakat adjon, meg ilyenek. De azt ne vard el, hogy ott tanitsanak meg programozni v Win2003-at adminisztralni, mert az igazan nem cel (es nem is lehet az). A hallgatok felnott emberek, tudnak onalloan cselekedni, egyedul is megtalaljak a konyvtarat meg az internetet, eloadasok utan (elott, helyett) tessek onkepzessel tolteni az idot.
-
válasz
Crystalheart #242 üzenetére
Nem csak a szakirányról van szó, nekem úgy az egész kicsit (?) kevésnek tűník. Mármint ami a tényleges tudást illeti,mert ugye van egy halom elméleti óra+matek (igen,majd a nyugdíjas klubban összeugrunk egy kis integrálszámításra),meg közgáz elmélet és a többi. Nem akarok senkit megbántani,de nálam a rendszergazda az az OKJs titkárnőképzős papírt jelenti
Egyébként meg a legjobb benne az, hogy az elvárások pl egy fakdolgozatnál hatalmasok,ahhoz képest,hogy mit tanítottak,de ez már nagyon off,majd inkább irok egy blogot róla vagy mit
-
Crystalheart
őstag
"Szal rájöttek, hogyha összefognak, akkor vihetik valamire.
Ez az, amire itthon sose fognak, mert megy a megosztás ezerrel."Néhány éve még ott is eléggé így nézett ki a helyzet - ne haragudj, ahol vallási alapon képesek összekapni ennyire, az már durva.
Tudom, a honi turbódízelmagyarok sem különbek, de ez itthon elenyésző számban van jelen.
-
Egyébként ha már Mo.nál tartunk: a felsőoktatáshoz még annyit tennék hozzá, hogy most igy visszagondolva a főiskolán eltöltött éveim után (bár még vissza van kb 3 tantárgyam),hogy mire lennék képes az ott megszerzett tudásommal...Hát...supportos talán,vagy a jól hangzó rendszergazda esetleg -.- A legtöbb programozási nyelvet csak érintettük (Hello World! aztán csókolom) Operációs rendszerek?
-Dos (hudejó)
Windows XP (aki tudott keresni a helpben az +pontot kapott..)
-Linux 1. A scriptelés (ez még az egyik legértelmesebb volt)
-Linux 2: a Debian Linux visszavág: nah ez már dolgosabb volt,rendszertelepités (minimum konfiggal időre, rendszerhelyreállítás (direkt elrontott,véletlenül átnevezett fileok,ko-k,stbk, jogok visszaadása) apache,php,mysql és még pár apróság.
-Hálózati operációs rendszerek I: Novell@ a félév nagy részében előadás,majd 3 héten át heti 1x4 óra "gyakorlat" ahol egy gépnél kb 6an tornyosulva ültünk,de nem ám össze-vissza kattintgatunk...hohoooo....tanárbácsi jön,mindent elmagyaráz,amikor a gép dolgozik,az egeret nem b@sztathatod,mert esetleg lefagy a gép..kösz
-Hálózati oprendszerek II: Na ezt még élveztem is, egy fiatal tanár (Az akkori neptun ura) tartotta Winows Server2003: ez volt az egyetlen olyan óra,ahol már az elején közölték,hogy közel nem lesz annyi időnk,amennyi még a minimumhoz elég lenne,ezért inkább olyan dolgokat mutat meg,amiket a gyakorlatban majd később tudunk használni.
Utolsó: nagygépes rendszerek (hozzátenném,hogy kb a 9. hétig nem volt világos,hogy mi a fenét is akarunk mi tanulni ott pontosan,mertaz órák anyagai nem igazán kapcsolódtak egymáshoz)
Mindenzt informatika szakon,hálózati szakirányon.... Csak remélni tudom,hogy máshol nem ennyire tragikus a rendszer...Ui: kb 6 évig volt olyan bill.em amin nem volt hosszú í ezért felejtem el néha ezeket az ékezeteket
És bocs a hosszú postért,de ez kijött belőlem.
-
Ez így van
De akkor is, aki németbe megy, az az első nagyváros, amivel találkozik.
Azt meg mondd már meg, ha végre elszabadulnék keletről, akkor miért akarnék keletre menni?Teccikérteni.
Pékárú nem tudom milyen drága, mi 0.79ért szoktuk venni a magos kilós kenyeret, ami olcsóbb mint itthon. Nyalánkságokat nem tudom
Ruha téma. Nem sokat néztem, az 10-30%al olcsóbb volt, igaz volt ami drágább.Amúgy pontos képet festesz.
Ahol kommunizmus volt, meg Előre Béláim, ott most meg is látszik milyen fasza az a rendszer.
Nyugaton, meg a Vad Kapitalizmusban, az erkölcstelen, fertőző nyugaton meg is látszik.no abbahagyom
jóccakát.
-
Stanlee
őstag
München az teljesen más, nem Németország, az "Bajorország". A leggazdagabb város, ott lehet a legjobban keresni, ott kerül a legtöbbe lakást, házat venni. Sok időt töltöttem ott, tanultam kint. Menj el keletre, szar a helyzet, itt nyugaton jól megy a németeknek.
Tankolás - a skodrit majdnem 70 ojróért tudom megtankolni.
Kaját olcsón lehet venni.
Pékárú nagyon drága.
Ruha - annyi mint Mo-n.Nem akarom sorolni. De: saját lakás álom, inkább csak bérelni. Mindezek ellenére szeretem Deutschland-ot.
És ez a multi-kulti dolog: München, Hbf környéke - annyi oszamát láttam, ha elment mellettem egy, mindíg attól tartottam, hogy egy bombát felrobbant :-)
-
válasz
Crystalheart #227 üzenetére
Csak ott már rájöttek, hogy 4 ember, akik csapatban dolgoznak, sokkal többet érnek, mint 20 különálló ember.
Szal rájöttek, hogyha összefognak, akkor vihetik valamire.
Ez az, amire itthon sose fognak, mert megy a megosztás ezerrel.
Én még a jövő, és azutáni évet kihúzom itt, megcsinálom busz jogist, aztán 2009 végén menedékjogot kérek valamelyik nagykövetségen olyan indokkal, hogy kerget a kisebbség... -
Crystalheart
őstag
Ne aggódj, én sem úgy értelmeztem - alapból sosem a negatív értelmét veszem a szövegeknek
A furcsa az, hogy még egy átlagembernek, vagy nekem, egy 19 éves kis ötödéves izének is sokszor olyan kézenfekvőnek tűnik a megoldás, ennek ellenére a "nagyok" mégsem tesznek semmit, egyszerűen semmit...
Az ember már tényleg alig tud másra gondolni, mint hogy itt már nem is csak hazai önös érdekek irányítják a kulcsfontosságú dolgokat - persze kívánom, hogy ne így legyen.
-
tiv83us
veterán
válasz
Crystalheart #233 üzenetére
Ez persze nem a nep hibaja, felreertes ne essek, hanem azoknak kellene valami megoldast talalniuk, akik a Parlamentbe meg az A8-as Audikba terpesztik a segguket.
-
Crystalheart
őstag
Hujj, de megszigorítanám én az ilyesmit itthon... Szerintem már általános iskolában kezdik elszúrni a dolgot. :| És a szörnyű, hogy az emberek többsége nem ilyen, és még a politikailag szembenálló felek előtt is hasonló cél lebeg, csak vannak ilyen kirívó esetek, és több, mint kellene. Jól ment a leépítés...
Haverom szokta mondani: olyan, mintha minden második magyarországi tróger bunkó lenne, mert egyes gócpontokban szinte csak azt látni. Aztán mondja: persze, mert csak az ilyen trógerek mennek bandázni és szórakozásból kötekedni és rongálni, úgy nem nehéz szinte csak őket látni... Valahogy itthon nem a sikátorokba szoktak be (lehet mert nem nagyon vannak sikátorok), hanem a parkokba és közterekre, mint pl. vonatállomás. Oda, ahol egyébként sok ember megfordul.
Saját bőrömön tapasztalom amúgy, hogy vannak az országnak igen kellemes részei is. Vácra járok iskolába, és bár a polgármester ősszoci, a városi emberek a bolti és piaci eladóktól kezdve a tanárokig jóindulatúak, az úton szinte körbe sem kell néznem még nagy forgalomban sem, mert az autósok megállnak még akkor is, ha csak az út szélére lépek. Mindemellett szép hely mind építészetileg, mind természetileg. És biztos vagyok benne, hogy még sok ilyen hely van - talán csak a fővárosban lenen ilyen elkeserítő a helyzet? Sok negatívat hallottam a pesti dolgokról.
-
tiv83us
veterán
Ohh, igen ezt kifelejtettem, a magyar lanyok a vilag legszebbjei
/Foleg az amerikaiakhoz kepest
/.
Velemenyem szerint a magyarok tul sokat foglalkoznak a politikaval, a hid lezarasokkal, a tuntetesekkel, romboljak a haza tulajdonat /lasd ugye a vonat firkalasok, a tavalyi 56'-os megemlekezes...stb/ amit tulajdonkeppen Ti fizettek a Ti adotokbol, csak ezt a sok barom nem fogja fel, mikozben a vonat uveget dobja ki teglaval, vagy hazak falat firkalja.
Nem tudom mi utott egyes emberekbe, de ilyet keves helyen tapasztalni. Azt sem mondom, hogy itt nincsenek faszok, mert persze hogy vannak, de azert ilyenek aranyaiban alig-alig fordulnak elo, sot en meg errefel /sem/ lattam osszefujt Greyhound buszt, vagy eldobalt McDonald's-os zacskokat az utca kozepen.Egy kis sztori a vegere. Tavaly elott Pesten epp bandukoltam haza egy baratommal Ujpesten, mikor latom, hogy a rendor auto total felparkolt a jardara es kozben nagy rohecselesek es villogasok folynak. Kozelebb erven latjuk, hogy a rendor "kollega" epp a bokorban vegezte dolgat, a masik pedig jokat mulatva ranyomta a szirenat es a villogot.
Nahat ilyen itt peldaul elkepzelhetetlen. Ha itt nyilvanos helyen vegezned a dolgod, minimum 1000 dollarodba fajna. Igy meg a legutolso munkanelkuli ember is inkabb elmegy a McDonald's-ig es inkabb elvegzi a dolgat ott. Nem meghogy a rendor csinaljon ilyesmit...
-
Egyet értek veled elég sok dologban. Itthon még mindig a "dögöljön meg a szomszéd tehene is..." felfogás van, politikai szinten pedig enyhe túlfűtöttség van. (csak megjegyezném: anno idén márciusban a főiskolára nem mertem bemenni,úgy,hogy alkalomhoz illően kitűzzem a kokárdát.Sajnos én egy olyan városban tanulok/tam ahol khm..hát ahol az idő kerekét megállitotta egy sarló vagy kalapács vagy mi. Megjegyezén még azt is,hogy kb 2 m vagy és 115+ al mérlegelek,de akkor is, jobb a békesség.) Egyébként én is gondolkodom, hogy nekivágok a nagyvilágnak (Írország és Kanada déli része szimpi)s, bár ez csak álom per pill,az biztos,hogy 2 dolog tuti hiányozna magyarországról: a szép lányok és az édesanyám főztje
-
-
válasz
Crystalheart #221 üzenetére
44+ eddig 6
-
Németekkel az a gond, hogy most gazdasági válság van náluk, és csak a nyolcadik böhömnagy étteremben találtunk Csütörtökön két szabad asztalt. Különben nem lenne.
Meg az is baj velük, hogy a Wasserburger strassen (Münich) elnézve teljesen szokványos látkép volt a 3 bmw z3, 2 porsche, meg egy ferrari látványa, belvárosban ezeket felváltották a lambók, meg a maseratik. Ne m mintha nagyra tartanám ezeket, de áruk van rendesen, szóval nocommentEgyedül az a baj, hogy drágább (???) minden.
Végülis ez is csak nézőpont kérdése. Cigi az drága, a hús is (bár abban az étteremben 13ezerből degeszre zabáltuk magunkat 6an (!) ) meg a közmű is drága, viszont 17ezerből teleraktuk a kocsit joghurtal, csokival, meg tejtermékekkel (sajt, etc)
Így nézve már nem is olyan gyászos a helyzet. Ez volt 5 hete, nem hiszem, hogy sokat változott volna a helyzet.Aztán ott vannak Írék, azt tudom biztosan, hogy buszsoffőröket keresnek, 600-730€/hét (!) fizuért. Jóbarátom kiköltözött, esze ágában nincs visszajönni, autószerelőként keres ugyanennyi pénzt mint a leendő buszosok.
Aztán ott van ugye Kanada, meg Ausztrália, itt örülnek ha mész, mert fogy a nép. Nem kicsit.
Itt meg mit kapsz? Munkahelyet (ha kapsz) ahol adnak jóesetben 75-80nettót havonta (300€) meg a pofádbahazudnak, és hülyének néznek, emellett lehúzzák az utolsó bőrt is rólad. No mindegy...
-
tiv83us
veterán
válasz
old gray #220 üzenetére
Magyar allampolgar vagyok meg, de mivel eletem felet itt eltem le, igy "amerikalizalodtam", felvettem a mentalitasukat, az eletritmusukat. Voltam latogatoban Magyarorszagon azota nem egyszer es nekem nem jott be, ahogy az emberek viselkednek egymassal.
Csak azert irtam "ti"-t, mert Ti odaat vagytok, eltek, en meg itt.
Ettol fuggetlenul nagyon sok nagyszeru magyar ember van, nagyon sok magyar baratom es a magyar kajanal nincs is jobb a vilagon -
Crystalheart
őstag
Na igen, USA-ban nem volt 40 év komcsizmus
Egyrészt maga a rendszer, másrészt hogy a rendszer ellenségei a lehető legnagyobb invezrei akarnak annak lenni. Az sem túl szívderítő, hogy egy ilyen kijelentéssel meg lehet magyarázni a legtöbb rákfenénket, de attól még ez van. :| Csak meg kell nézni, hogy K-Németo.-nak milyen problémái voltak még úgy is, hogy húzza a fejlettebb nyugat is. Pedig mennyi lehetőség volna!
Én magamat amúgy nem tartom depressziósnak egy csöppet sem, az ütközne az elveimmel
Inkább csak pesszimista vagyok a jelent illetően, de annál optimistább a jövőre tekintve.
Egy több, mint ezeréves európai államnak nyilvánvalóan nem egy kongói bennszülött törzs életszínvonalához kell mérnie magát, mindazonáltal szerintem tisztában van vele a legtöbb értelmes ember, hogy Mo. életszínvonalt tekintve még mindig a fejlettebbek közé tartozik. A probléma az, hogy a fejlettebb országok igencsak ki vannak téve az erkölcsi hanyattlásnak, és úgy tűnik, mi kezdünk elindulni azon a bizonyos lejtőn... Pedig ha még gyorsan elkapnánk egy öreg tölgy kilógó gyökerét...
-
tiv83us
veterán
válasz
Crystalheart #217 üzenetére
En, mint irtam kb egy evtizede elek itt. Buszke vagyok a magyarsagomra, de mivel itt elek, itt van a csaladom, itt van lakasom, itt keresem a kenyerem, igy amerikainak vallom magam, ha kerdezik. Persze mindig hozzateszem, hogy Magyarorszagon nottem fel.
Szeretem Magyarorszagot, meg akkoris, hogy borzaszto depresszios nep vagytok es nagyon sokat sirtok, hogy ez szar, az szar. Valoban nem a legfejlettebb allam a vilagon, de vannak 1000x rosszabbak is, hidd el.
Itt buszken kirakjak minden sarokra az USA zaszlot. Ha Magyarorszagon kiraknad a hazadra a magyar zaszlot, masnapra tele lenne grafitizve a hazad, hogy "mocskos jobboldali, dogoljon meg orban...stb". Nem mondom, hogy probald ki, mert nem akarom hogy veletlenul igazam legyen. Egyszeruen mas a mentalitas. Itt ha a kocsidra kiteszed a varos focicsapatanak az ellenfelenek a zaszlajat, akkor nemfogjak vegighuzni a kocsidon a kulcsot es nem fogjak letepkedni rola a zaszlot. Emberek vagyunk, kulonbozunk, van aki ezt szereti, van aki azt. -
Stanlee
őstag
Sajnos nem volt rá módom, hogy elolvassam az összes hozászólást, de én is gondolkodom a kijövetelben. Nekem Bajorország a célterületem. Pár éve még azt hittem, hogy minden német náci (itt már csak a nácik tevékenységének a lenyomata van, a neonácik a keleti részen gyülekeznek, mert ott nagyobb az elégedetlenség - ezek az oszik :-)), és nem akarok kimenni hozzájuk még csak látogatóba sem. Aztán jött egy lehetőség, és itt voltam önkéntes 1 évig. Megtanultam a nyelvüket, és most a munkám miatt is az időm felét itt töltöm. Erős érzelmi szálak is idekötnek, de nem akarok még most kijönni. Először otthon akarom megteremteni, mindazt amire vágyom, elég lesz utána kijönni. Egy külön postot érdemelne, hogy mennyire másképp látják a magyar emberek az itteni életet otthonról. Amikor hazamegyek, kicsit elszomorodom, de azért vagyok otthon, mert a hazámnak akarok használni.
Egyébként a német társadalom is leáldozóban van, ez a nyugati társadalmak rákfenéje - Kell a vérfrissítés nekik :-)
Kalandra fel, győzni kell! Próbálozni lehet külföldön, ha nem jön be, vissza lehet még menni Magyarországra. (Remélem nem offoltam)
-
Crystalheart
őstag
Én USA-ról már csak azért sem mondanék abszolút véleményt, mert egyrészt ott is demokrácia van, ergo politikailag van ellenzék is; másrészt van benne egy rakat állam, országnyi lakosságú városok és nem lehet az egészre rámondani egy jelzőt.
Viszont annyit tudok, hogy mikor osztálytársam kiutazott két hónapra Floridába, és arról mesélt, mennyire nem szereti Magyarországot, az ottaniak - nem magyarok, hanem rendes amerikaiak - tisztára elképedtek, hogy hogy a fenébe történhet meg egyáltalán olyan, hogy valaki nem szereti a hazáját, és nem is érez felelősséget a népéért. Ehhehe, többet kéne magyarzászlólengetős filmeket csinálnunk, USA-ban bejött
-
Crystalheart
őstag
De gondolj az eredményekre - Magyarország szinte ontja a jó szakembereket. Pl. az informatikai, programozói versenyeket sorra nyerik, vagy legalábbis helyezést kapnak a magyar egyetemi csapatok. (A kooockááák
) Vagy gondoljunk a Horthy-rendszer oktatására - ami a mainál jobb és céltudatosabb volt -, ami a Nobel-díjasaink jó részét eredményezte. A tudás ugyanis az egyetlen hatalom, amit nem vehetnek csak úgy erőszakkal el az embertől.
A mai rendszer természetesen már hagy némi kívánnivalót maga után. Az iskolák is kb. olyan elhanyagoltak, mint a kórházak, a tanárok szinte fillérekért tanítanak (pl. mérnöki diplomával is), és az oktatás fejlesztése kimerül annyiban, hogy egyes elitiskoláknak az átlag kevéskénél egy kicsit több keveset juttatnak, ami még így is kevés, hiszen pl az én iskolámban a szakirányból kifolyólag rengeteg PC-re van szükség, valamint eszterga- és CNC-gépekre, robotra, stb. Nem is szólva arról, hogy a tananyag információmennyiségét folyton növelik, úgy, hogy abszolút nem fér bele az óraszámba, és 12. osztály végére kb. fél év a lemaradás - miközben az iskolából különböző rendeletekkel és törvényekkel megpróbálják kiszorítani a nevelést az oktatás mellől. Pedig az egyre gyorsuló világban a szülőknek most lenne igazán szüksége segítségre ezen a téren. Ennél még a szovjet idők iskolarendszere is jobb volt, ahol a lehetőségekhez képest azért sokmindent megtettek az oktatás elősegítéséért. Pl. fizikából még ma is az akkor, 40 éve készült oktatófilmeket vetítik legtöbbször, mert azóta sem készült újabb megfelelő... :\ A közpéiskolai oktatást és tanulást a digitális technikával pedig sokkal érdekesebbé és gördülékenyebbé lehetne tenni.
Na nem azért mondom, mert olyan nehéz lenne az érettségi, amit ráadásul 18-19 évesen tettem le - és amiért aztán senki sem stresszelt 1 hétnél többet -, hanem mert talán a fiatalság lezüllésének az oktatás, a nevelés mai nap is tartó romlása az egyik okozója. Viszont még nincs minden veszve etéren, még így is jó eredményeket érhetnénk el.
-
TompapaTM
csendes tag
válasz
philoxenia #117 üzenetére
A bolha nem bogár, kedves taxonómus barátom...
-
Viszlát
addikt
Valóban nem mondtam, de azt sem, hogy Magyarország feláldozóban lenne
Ugyanakkor a leáldozás valóban inkább mint nagyhatalom értendő, bár azért az elgondolkodtató, hogy a pár éve még 220 forint körüli dollár mára 170 forintot ér. Főleg akkor érdemes ezen elgondolkodni, amikor az embernek olyan szándékai vannak, hogy megszedje magát adott idő alatt egy másik országban.
Másrészt az USA erkölcsileg sokkal inkább leáldozóban van és nem csak a kormány külpolitikája miatt, ezt egyre több amerikai is elismeri, de az is tény, hogy ez az egész "civilizált" világra jellemző napjainkban.
És van egy harmadik indok, ami a hitemmel kapcsolatos, így ezzel nem untatnálak
-
tiv83us
veterán
En mar roughly egy evtizede rontom itt a levegot, on and off, de semmi fele lealdozast nem vettem eszre /sot!/, azon kivul hogy a benzin ara az egbe ment /ami meg igy is feleannyi, ment a "felfele aldozoban" levo Magyarorszagon.
Igaz Billiardokat dobalnak ki az ablakon a haborura naponta amit nagyon nemtamogatok, remelhetoleg az uj elnokunknek lesz annyi esze, hogy ertelmesebb celokra koltse a penzt, mint tankokra, meg megnyomoritott veteranoknak epitgetni a hatalmas rehabilitacios kozpontokat. Nade ez mar tenyleg nagyon off.Ahogy mondtam, az USA /goverment!!!/ tenyleg eleg lenezoen tekint a vilag sok reszere, de errol mi, allampolgarok, lakosok nem tehetunk. Nekunk jobb itt es ettol nem erzem magam "hazaarulonak"...stb. /Tudom, nem mondtal ilyet, de mas mar mondott./
-
Viszlát
addikt
válasz
Crystalheart #207 üzenetére
Na ezzel nem értek egyet. Az egekig van magasztalva az oktatásunk, pedig egy akkora - szomorú - vicc, mint ide Jeruzsálem. Mégis milyen hasznát vesszük ennek a fene nagy oktatási rendszernek a gyakorlatban? A papírok már tulajdonképpen nem érnek semmit, lehet diplomádból 1-2-3-...., ha meg véletlenül komoly szakembert sikerül összehozni, akkor az úgyis elhúz a csudába.
De nekem leginkább az fáj, hogy elveszik a gyerekektől a gyerekkort. Tizenegynéhány éves fejjel már többszintű vizsgarendszer miatt kell aggódjon, ez nem normális. Mint ahogy az sem, hogy a másodikos kölyöknek anatómiai ismeretek óra keretén belül szexuális felvilágosítást tartanak.
-
-
Viszlát
addikt
No hát éppen ezt mondom én is. Aki marad, maradjon, aki megy, menjen, mindezt úgy, hogy ne illesse mindenféle jelzővel azt, aki mást választott. Én pl ha mennék is, soha az életben nem mennék USA-ba, pedig ott is biztosan élnek rendes emberek, én mégsem vágyom úgy általában usa állampolgárok között élni. No meg egy leáldozóban lévő országba menni nem is túl bölcs dolog, de ez már nagyon off.
-
tiv61us
őstag
-
tiv61us
őstag
ja es meg valamit
aki szerint a konnyebb ut a "menekules" egy idegen orszagba idegen nyelvbe, uj kulturaba az teved
ez a nehezebb ut
de van aki belevag,ennek ezer oka lehet
sorry -
tiv61us
őstag
hat itt sosem adnak 4 rugot mozitakaritasert
talan ha ezerotot
de ez nem is lenyeg
mindenki eljen ott ahol szeret
nekem is vannak takarito ismeroseim, haza nem mennenek igazgatonak sem
de ez nem dicsoseg es nem fikazas
ez itt mas
aki kijon es akinek bejon az marad
akinek nem nem
vagyunk itt paran akinek jobb ez es nem csak magyarorszagnal, hanem ugy altalaban europanal
ez van
imadom amerikat
lecet
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest