- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Crystalheart #242 üzenetére
Nem csak a szakirányról van szó, nekem úgy az egész kicsit (?) kevésnek tűník. Mármint ami a tényleges tudást illeti,mert ugye van egy halom elméleti óra+matek (igen,majd a nyugdíjas klubban összeugrunk egy kis integrálszámításra),meg közgáz elmélet és a többi. Nem akarok senkit megbántani,de nálam a rendszergazda az az OKJs titkárnőképzős papírt jelenti
Egyébként meg a legjobb benne az, hogy az elvárások pl egy fakdolgozatnál hatalmasok,ahhoz képest,hogy mit tanítottak,de ez már nagyon off,majd inkább irok egy blogot róla vagy mit
-
Egyébként ha már Mo.nál tartunk: a felsőoktatáshoz még annyit tennék hozzá, hogy most igy visszagondolva a főiskolán eltöltött éveim után (bár még vissza van kb 3 tantárgyam),hogy mire lennék képes az ott megszerzett tudásommal...Hát...supportos talán,vagy a jól hangzó rendszergazda esetleg -.- A legtöbb programozási nyelvet csak érintettük (Hello World! aztán csókolom) Operációs rendszerek?
-Dos (hudejó)
Windows XP (aki tudott keresni a helpben az +pontot kapott..)
-Linux 1. A scriptelés (ez még az egyik legértelmesebb volt)
-Linux 2: a Debian Linux visszavág: nah ez már dolgosabb volt,rendszertelepités (minimum konfiggal időre, rendszerhelyreállítás (direkt elrontott,véletlenül átnevezett fileok,ko-k,stbk, jogok visszaadása) apache,php,mysql és még pár apróság.
-Hálózati operációs rendszerek I: Novell@ a félév nagy részében előadás,majd 3 héten át heti 1x4 óra "gyakorlat" ahol egy gépnél kb 6an tornyosulva ültünk,de nem ám össze-vissza kattintgatunk...hohoooo....tanárbácsi jön,mindent elmagyaráz,amikor a gép dolgozik,az egeret nem b@sztathatod,mert esetleg lefagy a gép..kösz
-Hálózati oprendszerek II: Na ezt még élveztem is, egy fiatal tanár (Az akkori neptun ura) tartotta Winows Server2003: ez volt az egyetlen olyan óra,ahol már az elején közölték,hogy közel nem lesz annyi időnk,amennyi még a minimumhoz elég lenne,ezért inkább olyan dolgokat mutat meg,amiket a gyakorlatban majd később tudunk használni.
Utolsó: nagygépes rendszerek (hozzátenném,hogy kb a 9. hétig nem volt világos,hogy mi a fenét is akarunk mi tanulni ott pontosan,mertaz órák anyagai nem igazán kapcsolódtak egymáshoz)
Mindenzt informatika szakon,hálózati szakirányon.... Csak remélni tudom,hogy máshol nem ennyire tragikus a rendszer...Ui: kb 6 évig volt olyan bill.em amin nem volt hosszú í ezért felejtem el néha ezeket az ékezeteket
És bocs a hosszú postért,de ez kijött belőlem.
-
Egyet értek veled elég sok dologban. Itthon még mindig a "dögöljön meg a szomszéd tehene is..." felfogás van, politikai szinten pedig enyhe túlfűtöttség van. (csak megjegyezném: anno idén márciusban a főiskolára nem mertem bemenni,úgy,hogy alkalomhoz illően kitűzzem a kokárdát.Sajnos én egy olyan városban tanulok/tam ahol khm..hát ahol az idő kerekét megállitotta egy sarló vagy kalapács vagy mi. Megjegyezén még azt is,hogy kb 2 m vagy és 115+ al mérlegelek,de akkor is, jobb a békesség.) Egyébként én is gondolkodom, hogy nekivágok a nagyvilágnak (Írország és Kanada déli része szimpi)s, bár ez csak álom per pill,az biztos,hogy 2 dolog tuti hiányozna magyarországról: a szép lányok és az édesanyám főztje
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- TCL LCD és LED TV-k
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged