- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Ne aggódj, én sem úgy értelmeztem - alapból sosem a negatív értelmét veszem a szövegeknek
A furcsa az, hogy még egy átlagembernek, vagy nekem, egy 19 éves kis ötödéves izének is sokszor olyan kézenfekvőnek tűnik a megoldás, ennek ellenére a "nagyok" mégsem tesznek semmit, egyszerűen semmit...
Az ember már tényleg alig tud másra gondolni, mint hogy itt már nem is csak hazai önös érdekek irányítják a kulcsfontosságú dolgokat - persze kívánom, hogy ne így legyen.
-
Crystalheart
őstag
Hujj, de megszigorítanám én az ilyesmit itthon... Szerintem már általános iskolában kezdik elszúrni a dolgot. :| És a szörnyű, hogy az emberek többsége nem ilyen, és még a politikailag szembenálló felek előtt is hasonló cél lebeg, csak vannak ilyen kirívó esetek, és több, mint kellene. Jól ment a leépítés...
Haverom szokta mondani: olyan, mintha minden második magyarországi tróger bunkó lenne, mert egyes gócpontokban szinte csak azt látni. Aztán mondja: persze, mert csak az ilyen trógerek mennek bandázni és szórakozásból kötekedni és rongálni, úgy nem nehéz szinte csak őket látni... Valahogy itthon nem a sikátorokba szoktak be (lehet mert nem nagyon vannak sikátorok), hanem a parkokba és közterekre, mint pl. vonatállomás. Oda, ahol egyébként sok ember megfordul.
Saját bőrömön tapasztalom amúgy, hogy vannak az országnak igen kellemes részei is. Vácra járok iskolába, és bár a polgármester ősszoci, a városi emberek a bolti és piaci eladóktól kezdve a tanárokig jóindulatúak, az úton szinte körbe sem kell néznem még nagy forgalomban sem, mert az autósok megállnak még akkor is, ha csak az út szélére lépek. Mindemellett szép hely mind építészetileg, mind természetileg. És biztos vagyok benne, hogy még sok ilyen hely van - talán csak a fővárosban lenen ilyen elkeserítő a helyzet? Sok negatívat hallottam a pesti dolgokról.
-
Egyet értek veled elég sok dologban. Itthon még mindig a "dögöljön meg a szomszéd tehene is..." felfogás van, politikai szinten pedig enyhe túlfűtöttség van. (csak megjegyezném: anno idén márciusban a főiskolára nem mertem bemenni,úgy,hogy alkalomhoz illően kitűzzem a kokárdát.Sajnos én egy olyan városban tanulok/tam ahol khm..hát ahol az idő kerekét megállitotta egy sarló vagy kalapács vagy mi. Megjegyezén még azt is,hogy kb 2 m vagy és 115+ al mérlegelek,de akkor is, jobb a békesség.) Egyébként én is gondolkodom, hogy nekivágok a nagyvilágnak (Írország és Kanada déli része szimpi)s, bár ez csak álom per pill,az biztos,hogy 2 dolog tuti hiányozna magyarországról: a szép lányok és az édesanyám főztje
-
Crystalheart
őstag
Na igen, USA-ban nem volt 40 év komcsizmus
Egyrészt maga a rendszer, másrészt hogy a rendszer ellenségei a lehető legnagyobb invezrei akarnak annak lenni. Az sem túl szívderítő, hogy egy ilyen kijelentéssel meg lehet magyarázni a legtöbb rákfenénket, de attól még ez van. :| Csak meg kell nézni, hogy K-Németo.-nak milyen problémái voltak még úgy is, hogy húzza a fejlettebb nyugat is. Pedig mennyi lehetőség volna!
Én magamat amúgy nem tartom depressziósnak egy csöppet sem, az ütközne az elveimmel
Inkább csak pesszimista vagyok a jelent illetően, de annál optimistább a jövőre tekintve.
Egy több, mint ezeréves európai államnak nyilvánvalóan nem egy kongói bennszülött törzs életszínvonalához kell mérnie magát, mindazonáltal szerintem tisztában van vele a legtöbb értelmes ember, hogy Mo. életszínvonalt tekintve még mindig a fejlettebbek közé tartozik. A probléma az, hogy a fejlettebb országok igencsak ki vannak téve az erkölcsi hanyattlásnak, és úgy tűnik, mi kezdünk elindulni azon a bizonyos lejtőn... Pedig ha még gyorsan elkapnánk egy öreg tölgy kilógó gyökerét...
-
Crystalheart
őstag
Én USA-ról már csak azért sem mondanék abszolút véleményt, mert egyrészt ott is demokrácia van, ergo politikailag van ellenzék is; másrészt van benne egy rakat állam, országnyi lakosságú városok és nem lehet az egészre rámondani egy jelzőt.
Viszont annyit tudok, hogy mikor osztálytársam kiutazott két hónapra Floridába, és arról mesélt, mennyire nem szereti Magyarországot, az ottaniak - nem magyarok, hanem rendes amerikaiak - tisztára elképedtek, hogy hogy a fenébe történhet meg egyáltalán olyan, hogy valaki nem szereti a hazáját, és nem is érez felelősséget a népéért. Ehhehe, többet kéne magyarzászlólengetős filmeket csinálnunk, USA-ban bejött
-
Viszlát
addikt
Valóban nem mondtam, de azt sem, hogy Magyarország feláldozóban lenne
Ugyanakkor a leáldozás valóban inkább mint nagyhatalom értendő, bár azért az elgondolkodtató, hogy a pár éve még 220 forint körüli dollár mára 170 forintot ér. Főleg akkor érdemes ezen elgondolkodni, amikor az embernek olyan szándékai vannak, hogy megszedje magát adott idő alatt egy másik országban.
Másrészt az USA erkölcsileg sokkal inkább leáldozóban van és nem csak a kormány külpolitikája miatt, ezt egyre több amerikai is elismeri, de az is tény, hogy ez az egész "civilizált" világra jellemző napjainkban.
És van egy harmadik indok, ami a hitemmel kapcsolatos, így ezzel nem untatnálak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- Ninebot e2 plus garanciával
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 06.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest