- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosszus87
senior tag
Local dimminget nem igazán lehet egy lapon említeni az általában tényleg haszontalan zajcsökkentő, éljavító, stb. funkciókkal. Ez egy valóban hasznos, tv képminőségén sokat javító funkció, főleg HDR tartalom esetén. Ha nem szereted, akkor nem is érdemes local dimminges tv-t venni, elég egy olcsóbb lcd modell, vagy át kell nyergelni oledre. Ezeknek a drágább lcd tévéknek pont az a lényege, hogy local dimmingesek, ez a fő feature-jük.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
wallace 234 #49 üzenetére
Oké, én ezt értem. Én most általánosságban beszéltem VA vs IPS összevetésről. Nem kifejezetten erről a Pana modellről. Ez a Panasonic lcd tv ebben a formában túlárazott, ez tény, ennyiért a konkurenciánál jobb tv-ket kapni. Igazán ütős lcd tv-t manapság már csak a Samsung és a Sony gyárt, meg ugye a feltörekvő gyártóknak mint a Hisense és a TCL is vannak jó modelljei, de ők még nálunk nem annyira ismertek. Többi gyártónak csak futottak még kategória az OLED mellett, hogy legyen valami a kínálatukban az alsóbb szegmensben is. Én a magam részéről szeretem az IPS-t is, monitorom IPS paneles LG, be is van kalibrálva tű pontosra, nagyon kiegyensúlyozott, szép színekkel, nappal egyáltalán nem zavaró az 1100:1 kontrasztja, fényben a szürke is feketének tűnik, este sötétben már nyilván gázabb, de mivel egy "kis" 27 colos monitorról beszélünk így még este sem zavaró nagyon, mert ugye minél nagyobb a kijelző, a gyengeségek annál szembeötlőbbek. Tv-m egy Sony XH90 ami ugye VA panel, nappal nem tévézek, filmezek csak este, így oda nem jöhetne szóba az IPS, ráadásul 65", szóval ott már látványos is lenne ekkora méretben a gyenge kontraszt.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
#72042496 #33 üzenetére
Lehet vitatkozni, hogy lcd technológián belül világos környezetben IPS panel vagy VA a jobb. Véleményem szerint ha csak ezt vesszük alapul akkor mindegy, hiszen világosban a nagy fényerő a lényeg ami az lcd technológiából adódóan adott paneltípustól függetlenül. Azonban ha az a kérdés, hogy nappali, világos környezetű tévézéshez melyik ajánlottabb akkor már lehet mondani, hogy az IPS! Ne feledjük el azért, hogy nem véletlen gyárják mai napig az IPS paneleket, ha ennyire egyértelműen rosszabb lenne minden tekintetben a VA-nál már rég befejezték volna a gyártását. Világos környezetben már elveszik a VA előnye a jóval nagyobb kontrasztjával, ugyanakkor az IPS előnye meg továbbra is megmutatkozik a szélesebb látószögben és azt se felejtsük, hogy az IPS-nek szebb színei vannak. Ezt valaghogy mindig kifelejtik az összehasonlításnál, a VA panel színeinek mindig lesz egy olyan enyhe zöldes árnyalata, kicsit piszkosabb tónusa még kalibrálva is az IPS-hez képest. IPS-nek tisztább, ragyogóbb szinei vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tesla topik
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Microsoft Outlook topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest