- Yettel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Mercutio_ #291 üzenetére
Persze, egyetértek, notiból is inkább AMD APU-sat ajánlok ismerősöknek, mint Intelt, ha nincsenek "extra" igények. Barátomnak is 3 éve egy Phenom2 X3-at raktam össze. Van, ahol az AMD-nél van a jobb ár/érték arány. Bár kiváncsi leszek, milyen lesz az új Trinity APU, notiba nagyon ígéretes, de az Intel is kitett magáért az IB-vel... Lesz itt csata noti fronton ősszel...
-
HSM
félisten
válasz
Mercutio_ #243 üzenetére
Ilyenkor mindig előkerül, hogy olcsóbb, mikor kiderül, mennyivel lassabb.
Persze, a maga kategóriájában elmegy, de mondjuk egy olcsó I5-ös rendszer mellett ha dedikált VGA-d van, már nem oyan jó az ár/érték/fogyasztás arány...
Szerintem alapórajelen szavazhatunk egy döntetlent az FX-8150 vs I7 920 meccsen, de játékok többsége alatt a régi I7 péppé veri az FX-et a jelentősen gyorsabb egyszálú teljesítménye okán. Ha meg mindkettőnél engedjük a tuningot, akkor már egyértelműen leüti a 950 (vagy a 920 is) 4Ghz-en az akármeddig meghúzott FX-et is.Én PS-ben illetve RAW feldolgozásnál ~30MB körüli RAW-okkal dolgozok, ha PS-be tolom át veszteségmentesen olyan 120MB-os PNG állományt gyárt a 18MP-es gépemből, ez a Short Stroking-al is gyorsított RAID0-ba kötött két WD black winyókkal egy másodpercnél rövidebb idő alatt töltődik be a 8GB ramomba, ugyanis ~9ms a keresési idő és 200Mb/sec feletti szekvenciális olvasást tudnak a rendszerpartíción. Innentől pedig 100%-ban a procinál a labda.
A ramszükséglet pedig ügyes beállításokkal azért kordában tartható.
Ne érts félre, nem vagyok Intel-fanboy, de sajnos az I5-I7 vonalra az AMD-nek a mai napig nincs értékelhető válasza, sajnos a Bulldozer amilyen jó koncepció, annyira nem sikerült a gyakorlatban megvalósítani. Talán majd a Trinity/piledriver szépít a dolgon. Én is örülnék, ha újra lehetne árverseny, elhiheted, az mindig jót tesz a piacnak.
-
HSM
félisten
válasz
Mercutio_ #238 üzenetére
Hasonlítsd össze: [link]
Nem egy teszt van, ahol több, mint 50%-ot is ráver sebességben, alapórajelen.
Ha meg a 950-hez hasonlítod, ott van pár teszt, ami a 920-nál nincs, ott is van pár csúnyább verés. [link]
Pl. egy Visual Studio projekt fordítása fele idő alat, de a renderelések, photoshop előny is napi rutinban jelentkezik.
Játékokban se mindegy, egy erősebb proci sokkal folyamatosabb élményt ad, mégha ez az FPS-ekben alig-alig mérhető is, kevés helyen csinálnak statisztikát a minimum FPS-ekből. Pl. a GTA4-nél, amit régen sokat játszottam, a 920-at is 3700-ra kellett húzni, hogy maximálisan ki tudjam hajtani az 5850-em, itt pl. egy 3850-el halvány esélyem se lett volna a megfelelő élményfaktor elérésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Bluetooth hangszórók
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest