Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Hasznos írás, tetszik!
-
kaller1
veterán
Nagyon jó iránymutató írás, én csak egy dologgal egészíteném ki, mint kerülendő dolog:
Ez a viselkedés mindenkit idegesít, és mértéktelen e-szemetet termel.
-
kpal
nagyúr
Én elsősorban csak is személyes találkozás hive vok posta csak az adott illető multja után van vagy nincs .
-
olbaidhun
őstag
Hiánypótló, korrekt írás, talán a linkelést érdemes lenne kicsit részletezni, engem sokan zaklatnak azzal, hogy azt hogyan kell?
-
tolts.hu
őstag
Ezt a könyet ajánlanám mindenkinekt, szenzációs!
Hogyan adjunk el bármit bárkinek?
Szerző: Joe Girard
Oldalszám: 160
Ára: 1,200 Ft
-
fasirTTT
őstag
gratula!
nagyon szép, tartalmas, leírás -
KING1000
tag
A jó üzlet titka, szvsz a személyes találkozás. Én abban bízok leginkább.
-
Adonimus
senior tag
Jó az írás, gratula
Végülis minden lényeges benne van. Újonc koromba nagy segítség lett volna, de sajnos csak most olvastam át...
-
Xemi
csendes tag
szerintem a csalókkal szemben vagy egy nagyon egyszerű megoldás.... Egyszerűen egy lapra mindkét fél felírja az üzlet célját aláírásával rárakja a személyigazolványát lefényképezik és elküldik egymásnak... ha netalán az egyik fél linkember lenne könnyen rá lehet bukkanni és bizonyítani igazunkat!
-
<NewL>
addikt
hétvégén hoz ki a futár utánvétes csomagot?
-
<NewL>
addikt
Én mostanában a hirdetés címét a legrövidebbre próbálom csinálni.
Meg rakok bele valami kis jelet,én ezeket használom : <>
Természetesen a hirdetésen belül mindent pontosan leírok,minél kevesebbet kérdezgessenek. utólsó hirdetésem mostanában. Csak a neve a telefonnak és semmi más a címben. és nem hiszitek el de sokkal jobban kitűnik a többi közül,mert mindenki írja a címhez,hogy : micro sd,karcmentes,független,csere stb stb ... kit érdekel,arra ott van a belső rész.
Lekopogom,ebben az évben elég nagy szerencsém volt eddig a telefonjaim adás-vételéhez. Nem kellett sokat várnom ,hogy el is tudjam adni,és mindig sikerült egy kis plusz pénzhez jutnom.
Szerintem ez az egyik legjobb aprós oldal,nagy átlagban elég olcsón adják a cuccokat a juzerek. Olcsóbb mint a vatera szerintem. De itt is akadnak bohócok dögivel.jó ez a hardverapro
-
tacsk0
aktív tag
Hello
Vegre egy ilyen iras
Hozzaszolasokat nem olvastam vegig lehet valaki mar leirta, de szeretem azt amikor valaki igy hirdet, : Nezd meg megeri!, Vedd meg mert ramrohad
ilyen talalo cimekkel...
Udv tacsek
-
RootRulez
félisten
Nagyon jó írás lett, sokan fogják hasznát venni, ha eljutnak addig, hogy el is olvassák
-
z0d1AK
nagyúr
Érdekes, hogy most írt egy üzletfél, h küldené a pirospontot(én még március-április körül küldtem). természetesen rangnak ellenére sem tudta, h miképpen is kell megírni, nekem kellett megírni a hsz-t, és priviben elküldeni.
De azóta is volt más, aki hozzá hasonlóan vakon volt, pedig nem újonc.
érdekes -
akasp
senior tag
nagyon jo leirás
sokat tanultam belöle
mellesleg megtudtam hogy van 2 piros pontom
eddig nem is tudtam erről a rendszerről de nagyon jjo ötetek tartom
-
]Phobos[
senior tag
-
]Phobos[
senior tag
Nem olvastam végig a hsz-eket, de esetleg beleírhatnád, hogy ha már feladnak valamit, legyenek szívesek lehetőségükhöz képest frissíteni, mert egy 5 hónap után nem biztos, hogy aktuális a dolog! Másrészt ez nem HWSW, így esetleg a "zárható" kiírás helyett érvényteleníteni kellene. Ami ennél is zavaróbb viszot, ha már nem él a hirdetés valamilyen okból és ott hagyja mint eb a s....t. Ezeket a "fake" hirdetéseket amúgy is kellene rendszer szinten szűrni valahogy. Ami meg a piros pontot illeti, írd oda, hogy előbb linkeljenek és aztán töröljék a hirdetést, mert ha nem volt komment akkor nem tud linkelni az illető, érdemes betartani a sorrendet, én már kapkodás miatt megszívtam párszor. Max az marad, ha létrehoz az eladó egy ugyanolyan hirdetést, linkeli és törli azonnal. Amúgy hasznos az írás, gratula!
mod: ha valami meg függőben van, vagy bizonytalan, akkor írják a hirdetés címébe, hogy JEGELVE.
-
z0d1AK
nagyúr
Kaptam egy pirospontot, ami megint nem megy a listára, mivel semmi link, csak annyi, h megy a piros...
pedig a tag 1500 nap felett jár, és fanatikus tag... no com... -
z0d1AK
nagyúr
rossz oldalról közelíted meg te is a dolgokat.
Ahhoz, h jó üzleteket tudj csinálni, először is magadat kell h el tudd adni, azaz, h tőled akarják megvenni a cuccod, vagy ha vásárolni akarsz, és több érdeklődő van, akkor neked akarják eladni azt, amit te akarsz.
ha nem tudod ezeket az alap dolgokat, amiket leírtam, akkor nem is fogsz tudni normálisan üzletelni.
Ez is része egy jó üzletnek -szerintem -
cilo9
aktív tag
Valóban inkább egy ismertető a PH!-s kereskedés menetéről, mint a jó üzlet titkairól, de mindenképp nagyon hasznos, jónak tartom, hogy leírtad. Remélem sokan elolvassák és kicsit javul a hirdetések minősége. (De tudom képek terén nekem is van mit javítanom, mert sokszor netes képet linkelek, ami legalább ugyanolyan mint a hirdetett, de tény hogy nem "élő" kép.)
Nekem a kommunikációs rész tetszett a legjobban, remélem lesz javulás e téren. Számtalanszor kaptam már én is ennyit, hogy "megvenném azonnal!" Se köszönés, se semmi.
Bázzz, ha ennyire sürgős hívj fel, ott a számom az adatlapomon. Én gyakran beírom 1.hsz-be, hogy akinek sürgős az milyen elérhetőségen keressen, amin rögtön elérhető vagyok. De nem, jön hsz-be a komment/érdeklődés, aztán én vagyok lecseszve. -
Pilu 007
tag
Minden jobb, mint a v.tera, az emberek kötetlenebbek, és főleg nem kell perkálni egy milliárdos cégnek akkor is, ha nem jön össze a bicnic....
Mi a jó üzlet titka?
Vegyék meg tőled
Ha már megvenni sem akarják....
Üdv:PILU -
spyke79
tag
Na egy hasznos cikk pár dolgot elcseréltem meg egyebeket de piros pöttyöt még nem kaptam
-
kingabo
őstag
Jó írás, köszönet érte!
Szerintem be lehetne akár ezt is tenni a hirdetés alatti "Jó, ha tudod:" részbe! -
Napfénysüti
nagyúr
Jó és hasznos írás. Érdemes lenne minden új üzletelőnek elolvasnia.
-
Légy eladó, vagy vevő, jó ha az adatlapodon megtalálható a hirdetésed, hiszen vannak akik szeretik telefonos úton, azonnal rendezni a megbeszélést
akarod mondani "jó ha az adatlapodon megtalálható a telefonszámod"
-
Timyyy
őstag
Jó megfogalmazás, hasznos információk, igényes kinézet és szép, pont ideillő képek. Grat az egészhez, mindig is tetszettek az ilyen íratlan szabályokat megfogalmazó írások, most sincs ez másképp.
-
Cyberb0b
tag
Grat, jó cikk
Reménykedjünk, hogy volt értelme megírni. Részemről ez az adok-veszek kérdés nélküli, de lehet másnak hasznos lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
Kolondrum #71 üzenetére
Hogyne jött volna, de 5. alkalom után az amnézia már zavaró volt
#75 D1Rect: Nekem jó az emlékezőtehetségem, ha látok valamit leírva azt nehezen felejtem el, pénzes dolgot meg pláne
#76 misx: Jaja, fontos hogy pm-ben minden rögzítésre kerüljön mind2 fél védelmére, msn, teló ebből a szempontból nem jó. Én mindig letisztáom pm-ben is a dolgot, hogy nyoma maradjon.
-
z0d1AK
nagyúr
Teszveszen és vaterán én is árultam egy időben, elég sokat, a 2 oldalon ott is összesen 250 üzlet felett járhattam, mikor meggyűlt a bajom a vezetőséggel.
A vatera egyébként jobb, többet vásárolnak onnan, bár az eladó szempontjából szar, elég sokat kell fizetnie, és még így is szívózik a vezetőség... -
misx
senior tag
Én Teszveszen kezdtem, most meg a Vaterán folytatom, PH-t is használtam néha, de csak akkor ha számtek cucc volt és sürgősen el kellett adni. Vásárláskor meg mindhármat.
Vaterán nagyon jó az értékelő rendszer, ráadásul a "leütéssel" a rendszerben lementésre kerül a dolog (bizonyíték lehet akár egy polgári peres eljárásban is), míg a Hardveraprón emailen vagy telefonon megy a dolog, talán a privát üzenet az ami könnyen lenyomozható. -
Ari18
őstag
Az újoncoknak hasznos írás, bár alapnak kellene lennie az itt leírtaknak.
Egyszer sikerült átvernie 32k-val, egy king74-nevű gyereknek.
Utánvéttel vettem volna tőle egy vga-t és egy hangkari fogadott a dobozban, sajnos nem én vettem át, hanem anyám.Azt hiszi, hogy ez abba fog maradni, de nem. 1-2 hét múlva elmegyünk hozzá "beszélgetni".
-
z0d1AK
nagyúr
nem szerénykedek, én is ezt akartam írni, de inkább kerülöm a faji kifejezéseket.
symbianOS: Én egyszer úgy jártam, hogy az eladó emlékezett rosszul, és egy 500-assal így én fizettem kevesebbet. Akkor észre sem vettem, majd csak otthon néztem,h egy 500-al többet kellett volna fizetnem
De olyan is volt, h vettem itt valamit, nagyobb mennyiségben(50db-t), és mikor néztem itthon, akkor láttam, hogy kaptam grátiszba még 5db-t(60ft/db-s árkategória, de azért jól esik)
-
Értem! Én csak akkor szoktam ha irreálisan magas az ár. Vettem egy telót, én jeleztem h magas az ára, a vége az lett, hogy kolega nem engedett, de adott mellé többek között egy előlapot, már csak az 1000ft-ot ért. Kifizettem a többet, mert így már rendben volt.
Tegnap vettem valamit, magamban az ára réges régen megfogalmazódott, de természetesen kolega mondta ki az utolsó szó jogán, nem szállt el, pontosan egyre gondoltunk. Na ez nagyon ritka!
Egyszer expressen is hirdettem egy ipod mikrofont, végül onnan jeleztek vissza, !!este bemásztam a belvárosba vidékről!! és volt pofája alkudni 2rongyot, mondom figyu ha a megbeszélt áron nem viszed el én hazamegyek nem adom oda, végül pengetett. -
Chaser
legenda
#64 SymbianOS: Nálam is-is ez a téma
Piacon vagyunk, mért ne lehetne alkudni? De csak ésszel, aki engedni akar az fog is, aki nem, az nem is fog. Attól nem kell lekötsögözni a másikat, hogy nem enged a 22-ből. Van amikor bejön, van amikor nem, magam részéről ha nagyon kell a cucc akkor teljes áron is megveszem, bár utóbbi időben ha nagyon kell valami akkor beszerzem inkább boltban, az a biztos...ha csak "polcra" kell, akkor meg vagy adják vagy nem, tétje nincs így lényegtelen.
-
paramedic
aktív tag
Számomra szimpatikusabb az az eladó, akinek a teljes nevét és mobilszámát már az adatlapján látom. Ha sokat ad el itt a PH!-n, akkor jópáran úgyis ismerik és ha becsületesen csinálja, akkor nincs miért titkolnia ezen adatokat. Ha két közel azonos hírdetést látok, akkor biztosan az után kezdek konkrétan érdeklődni, ahol nem csak egy cuucuska087@gagyimél.hu az elérhetőség.
-
TI mennyire szoktatok alkudni? Vagy nálatok mennyire szoktak próbálkozni?
-
Chaser
legenda
A 3. menüpontot elgépelted "vásárálás".
1ébként jó írás, magam részéről még hozzátennék pár dolgot.
Ajánlott levélként sokszor postázok, megbízható, de lehetőleg valami kisebb dobozba rakjuk az árut, azt nem tudják postaládába dobni, ha elveszne a feladási díj 14x-ese értékbiztosítás. Nem attól levél a levél, hogy kicsi, tömege a 2kg-ot nem haladhatja meg, akár alaplapot is lehet így küldeni ha kisebb értékű, pl p3, p4 kategória, és nem túl nehéz, mert akkor már olcsóbb a csomag.
Standard postacsomag, ezt is sokszor használom, 20kg-ig mehet bele motyó, szerver házat is potáztam így, csak hogy tisztában legyetek a csomag befoglaló méreteivelÁltalában másnapra, harmadnapra ott van, fix 930ft belföldre, feladási érték 14x-ese értékbiztosítás ha elveszne a csomag.
Előre soha nem utalok olyannak, aki kevés eltöltött idővel rendelkezik itt, vagy nagyon kevés az értékelése. Ilyen esetekben előre kérem a pakkot, 20-ból 19-en belátják, hogy nincs félnivalójuk és belemennek. Utánvétet soha nem használom 2 okból: 1részt drága, másrészt eladó részéről ha nem veszik át, bukta a pk-t, vevő részéről meg csak kibontás után derül ki, mit is kapott, előtte viszont fizetni kell. Gond ott szokott lenni, mikor 2 "újonc" próbál meg bizniszelni több száz km-re 1mástól, ilyen esetben én azt mondom hagyni kell az egészet, nagy a rizikó mind2jük részéről, sajnos az utóbbi időben egyre több a gerinctelen link ember az apróknál. Általában olyan emberke aki nem vállalta leinformálhatatlanságának ellenére hogy előre küldje a pakkot, azt kell mondjam 10 esetből kb 8x láttam viszont a nickjét a "Kivel érdemes vigyázni topikban"....szóval csak okosanszerk: Alkudni is ésszel, én attól kapok hülyét, mikor valaki azzal jön, hogy iponban ennyi meg annyi, eleve ha nem a közelében lakik akkor 2.5k a futár, ennél már csak az jobb, mikor világvégi boltokat linkelnek, ahol minden bizonnyal kamu árak vannak, az útiktsg gondolom senkinek nincs ingyen, 100-200km-re levő boltba pedig el kell jutni valahogy...nem beszélve arról ha esetleg majdan gariztatni kell a cuccot...
-
z0d1AK
nagyúr
hát igen, sajnos ez is örök probléma. nem egyszer kerestem én is valamit itt helyileg debrecenre szűkítve, aztán amit találtam, annak kb 5%-a volt közvetlenül debrecenben, a 95%-ánál pedig be volt pipálva az összes.
És ha megemlíteném, hogy látom, debrecenben is át tudod adi, akkor én élnék a lehetőséggel. És akkor a hirdető van felháborodva, hiszen azért pipálta ki az összeset, mert bárhova elpostázza... -
Billu
aktív tag
A hirdetés érvényességi körét azért jó megadni, mert így tudhatják az érdeklődők, hogy hol lelhető fel a termék személyes átvétel esetén. Az, hogy az országon belül bárhova postázod, nem azt jelenti, hogy akkor pipáld ki az összeset! Csak azt pipáld ki, ahol át is tudod adni.
Ezt mikor fogják megtanulni?
-
Tálydi
senior tag
igazából itt az a probléma, hogy vannak itt a ph-n olyanok akik pl.csak 3 + értékelés után küldenek csomagot, na jónem is ez a probléma hanem a sok bu**ó(az én esetemben 15/2 az 7,5üzlet/pirospont, ergo 23üzlet után kapahtok egyes emberektől csomagot
) na mindegy ne offoljunk ennyit!
-
Tálydi
senior tag
válasz
Kolondrum #52 üzenetére
Én rendszeresen küldök,kivéve ha mégsem olyan rugalmas vagy valami a vevő/eladó, viszont azt megjegyezném,hogy a "régi" ph-sok tudják mit "kell" egy jó üzlet után tenni, de a többi "kis" user csak megveszi-eladja örül ennyi
z0d1AK: én mindig személyesen az üzlet után mondom,hogy dobok nek iegy pirosat, válasz
K (és ennyi általában le van sz@rv@) tisztelet a kivételnek
-
z0d1AK
nagyúr
Ahogy synbianOS is mondja, én is mindig küldök pirosat, linkelem, ill írom, h illene is viszonozni.
Eddig nekem az üzleteim talán 60%-ánál történt meg az, h kaptam is utána pirospontot.
Azt utálom leginkább, mikor annyit kapok a piros pontért válaszra, hogy "én nem foglalkozom vele" , "Nincs ilyen hülyeségekre időm", 'megtudom jegyezni, h kivel jó üzletelni"
ezek a válaszok egytől egyig csak a parasztságot bizonyítják, lehetőség szerinte nem is velük kötöm a következő üzletet sem... -
Tálydi
senior tag
"A sikeres üzlet után azért ajánlott adni egy piros pontot az üzletfelünknek a megfelelő topicban, ezzel megerősítve a pozitív tapasztalatunkat, és hogy láthassák mások is, hogy milyen vélemények vannak az adott félről!
"
15 üzletből 2 pirosat kaptam.de találkoztam már olyannal is aki nem is tudta hogy van ilyen topic
ON:Szerintem ezzel valóban lehet növelni a szinvonalat, és a sikeres üzletek számát, mert mint irtad, tényleg fontos hogy ne ugy beszéljünk mint a kutyákkal! -
Ameddig mindkét fél nem korrekt addig nincs jó üzlet. Ma én állítólag korrekt voltam, pedig sztem csak azt csináltam amit illik ha valaki megmozdul otthonról más miatt. Talán azért voltam korrekt mert velem is az volt kolega.
-
kaller1
veterán
Gratula az íráshoz,szép és jó összefoglaló lett.Nem tudom,hogy mennyire megoldható,de be lehetne szúrni esetleg ennek az írásnak a linkjét is a Jó, ha tudod keretbe?
-
eszgé100
őstag
jó írás, köszönjük
-
Bár már 100 apróhirdetés fölött vagyok, de azért tudtál újat mutatni!
Nagy grat! -
z0d1AK
nagyúr
Az írás kiegészítve azzal a listával, amit nem lehet hirdetni
-
kelzsoca
félisten
3. Futár: a postához képest drága, de általában garanciát vállal a csomagra, és hamarabb is kézhez kapja a vevő a csomagot.
Ez így ebben a formában nem biztos hogy igaz!
Megrendeled a futárt hétfőn, kedden kimegy felveszi a cuccot, majd szerdán vagy csütörtökön kézbesíti!Feladod postán a csomagot ajánlott, elsőbbségiként, szinte mindig másnapra megérkezik a küldemény az ország bármely részére, vagy feladod időgarantált csomagként, és arra biztosítás is van, és az esetek többségében szintén ott van másnap a csomag!
-
Dr. Romano
veterán
"De azért nem árt figyelni, amellett, h megnézed a megbízhatósági listán, hogy hány piros és fekete pont van, az még nem jelent semmit, nem árt azért tudni, h miért is kapta esetleg azokat!"
Éppen ezért értam hogy inkább a Kivel érdemes üzletelni/vigyázni (ahol a keresővel szépen rá lehet keresni a tagra) és a PH megbízhatóságot (itt persze az arányt kell nézni, mert lehet 5 pirosa, ha mellette van 5 feketéje is) kell nézni.
Sajnos az ilyen djtoomi típusú átb*szós emberek mindig is lesznek, éppen ezért jó ez az írás és minden üzleteléssel kapcsolatos topic.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Dr. Romano #39 üzenetére
természetesen, hiszen a ph! félistenek is 0naposan, 0 hsz-el kezdték újoncként annak idején, mégis itt vannak, több ezer hsz-el, és nappal a hátuk mögött.
de hát a rang az csak egy szó, lehet itt 250.010 hirdetéses hsz-el is félistenként szerepelni, vagy sokad ennyi szakmaival is, ez elsősorban csak azt fejezi ki, h mennyire fürge az ujja az illetőnek, nem azt, hogy mennyire megbízható - szerintem
De azért nem árt figyelni, amellett, h megnézed a megbízhatósági listán, hogy hány piros és fekete pont van, az még nem jelent semmit, nem árt azért tudni, h miért is kapta esetleg azokat!és Djtoomival haverom is megjárta, bár ő csak 1-2 ezret bukott, de azért az sem mind1.
De van itt utódja is bőven, akiről nem is nagyon tudnak, legtöbbet emlegetett neve Pusztai Dániel, eddig 11nickről tudni, h az övé, és bőven 100ezer ft felett jár az okozott kárral -
Dr. Romano
veterán
Csak átfutottam a cikken, de még annyit említenék, hogy a PH megbízhatósági listát nyugodtan lehet nézegetni. Ott is ki tudnak derülni dolgok a tagról.
És ez az "újoncnak ne utaljuk előre" dolog nem feltétlenül állhatja meg a helyét. Vannak olyan újoncok akik csak a biznisz miatt vannak a PH-n (és ugye az apró topic hsz-eiből nem lehet rangot építeni) és több pirospontjuk is van. És van ellenpélda is: ha valaki emlékszik djtoomi-ra akkor az tudja hogy a rang nem jelent semmit, mert ő PH addikt létére gyűjtött össze több mint 10 mínuszt és vert át mindenkit....Tehát inkább a Kivel érdemes üzletelni/vigyázni topic ill. a PH megbízhatóság alapján ítéljük meg a tagokat és ne csak a rang szerint...
-
z0d1AK
nagyúr
bár nálam nincs arany szabályozva, de azért kiemelten szerepel ez is.
Mivel elég sok >hülye< talál meg, illetve én is hülye voltam nemrég, és így engem is átvertek, így ez rávezetett engem is ennek az írásnak az elkészítéséhez^Clown: Ki van emelve!
I_Am: Köszönöm a kiemelést, nekem a megtiszteltetés
-
Hasznos írás, én is gondolkoztam hasonlón, de megelőztél.
Annyit tennék hozzá, hogy az átverések 90%-a megelőzhető a 3 aranyszabállyal:
1.Újoncoknak, nemrég regisztráltaknak soha ne utalj előre!!!
2.Újoncoknak, nemrég regisztráltaknak soha ne utalj előre!!!
3.Újoncoknak, nemrég regisztráltaknak soha ne utalj előre!!! -
^Clown
addikt
Köszönjük az írást!
Én ezt emelném ki belőle a leginkább: "Amennyiben privát üzenetet kapsz, arra ahogy tudsz, minél előbb válaszolj".
-
partymaci
aktív tag
3. Futár: a postához képest drága, de általában garanciát vállal a csomagra, és hamarabb is kézhez kapja a vevő a csomagot.
Nemfeltétlen igaz! pl ha csomagot adsz fel postan az dragabb, mint ha DPD vinné.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Kolondrum #27 üzenetére
Én is voltam így, hogy törve érkezett az áru. az mondjuk egy neon cső volt, de a belsejében volt azért egy kis merevítés, h biztonságot adjon, de a feladó sem gondolt arra, hogy a postás belefaragja a postaládába, méghozzá keresztbe(!) összehajtva.
minden bizonnyal nem ütötte ki a szemét a Magyar Posta által ráragasztott drága kis különszolgáltatást jelző matrica, amire az volt írva, h TÖRÉKENY.Egyébként csomagolásra én is szeretek figyelni, ha valami olyan, h nem kell nagyon félteni, akkor beleteszem egy bubis borítékba és kész, de vannak dolgok amiket jobban szeretek vastagon becsomagolni, ami elég jól szokott sikerülni
És kaptam is már olyan csomagot én is, amivel külön meg kellett küzdenem, hogy megszabadítsam a csomagolásától
(#17) Kasza08:
a jó üzlet titka kell? Beszerzed az árut kegyetlen jó áron, és még úgyis piaci ár alatt, vagy annak éppen hogy csak a felszínén árulod.
jó marketinget követsz, meggondoltan üzletelsz.
talán ez, de nem árt az sem, ha annak születsz, egy kis kereskedő véna lehet sokat segít -
válasz
Winner_hun #26 üzenetére
Én már kaptam kártyát (bakkártya csak nem azt a szerepet töltötte be), hogy ketté volt törve! A postás amit kapott miatta, nem fért be a ládába így összehajtotta!
-
Winner_hun
félisten
válasz
hejesírásó #15 üzenetére
Persze, ugyan úgy mint a Caps Lock.
-
A doboz belseje nálam is ki van töltve papírtörlőkendővel. Külön becsomagolom vele a telefont, az akkut, a fülest, az adatkábelt és a még fennmaradó helyeket is kitömöm kicsike galacsinokkal. Azt a csomagolási-stresszt, ami rajtam van a postázós napon...
170 forint a széles, nagy gurigás cellux. Sok csomagra elég.
-
Én a nokia 6630-as telóm vettem itt, még olyan csomagot életembe nem láttam, komolyan mondom kés és olló kellett a felnyitásához, egy papírlabdában kaptam meg a telót! a dobozát full kitöltötte. Amikor meg én küldtem el postán egy alaplap+cpu összeállítást akkor bnőm olyat kreált belőle, hogy én is csak néztem, kolega meg is jegyezte, hogy nem volt egyszerű birtokba venni a cuccokat. Ez így tisztességes!
A képekre visszatérve, nekem ez egy kép, minden ami ez alatt van az csak ámítás, nem mutat mindent: [pl1] pl2 -
Én is jobb szeretem az előreutalást, mert aznap megy is a csomag. Hiszen a pk.-t is utalja a vevő.
Mindent gondosan becsomagolok. Így néz ki egy Algieba-küldemény:
Egyedül a címzéses oldala nincs leragasztva celluxszal. -
Vasinger!
nagyúr
Hasznos írás, köszönöm/jük!
-
Konflikt
addikt
ez inkabb egy hardverapro guide&FAQ. ezek nem a jo uzlet titkai, hanem az alapok (kellene h legyen..)
jo h felvetetted a temat, mert szamtalan hirdetes pocsek minosegu, 0 informacioval. -
Giovanny
őstag
Hasznos írás! Ha ezt mindenki betartaná szebb lenne a világ ,egy picivel.
Engem is sajnos átvertek,és tanultam belőle.
Üdv,János. -
Kasza08
őstag
én a címet módosítanám "user manual"-ra, mert ez így elég csalóka.
én azt hittem, hogy te az alkuról fogsz bővebben írni, hogy lehet jó nagyokat harapni az árból, hogy lehet vevőket csalogatni, ilyesmi.
de ettől függetlenül az újoncoknak hasznos. -
Hunter2
addikt
Én úgy adok el mindig hogy eutaljon előre és ha itt a pénz akkor a lehető leggyorsabban küldöm az árút.
Így a vevő is bevan védve mert tudja a számlaszámomat.Ha viszont személyes átvétel van akkor lehet bukta ha pl egy alaplapot nem tudsz kipróbálni.
Haver is vett egyet mostanában aztán rögtön azzal indított hogy folyton restart, játszottunk vele vagy 1 órát mire bios frissítésre jólett. -
hejesírásó
senior tag
válasz
Winner_hun #3 üzenetére
hát nem tom ,sztem az kiemelheti a többi hirdetés közül.
SymbianOS: az se gyenge mikor vkivel megbeszéled a helyet, időt, majd az átvételkor kiderül, hogy hát ŐŐ izé Ő nem is ismeri a környéket, és nem is tudja hol van
-
gytallian
tag
Részemről az utánvét teljesen elfelejthető. Drága, és lassú. Engem is átvertek már úgy, hogy nem az volt a csomagban amit rendeltem, hanem egy ISA-s videokártya. Sajnos nem én vettem át a csomagot, mert akkor már gyanút fogtam volna a csomagolás módjából. Ez NEM a ph-n történt, de akkor is tanultam belőle. 25000Ft-os tanulópénz volt, kb 5 éve. Szóval ez a bukta a vevő részéről. Eladó részéről: Drágaa feladás, ha nem veszi át a vevő a csomagot, akkor még fizethet azért is hogy visszakapja a saját csomagját. Ha átveszi a vevő, akkor van amikor 1 hét, mire visszahozza a postás a pénzét. Sokkal gyorsabb inkább a pénz személyes befizetése az eladó számlájára.
-
Nagyon jóóóóó!
Egyre több és több hirdetésen vagyok túl és egyre több tapasztalatot szerzek. Rengeteg baj van a hirdetésekkel/hirdetőkkel, legalábbis szerintem. Van amiben egy két szó van, egy deka kép sincs. Jó esetben ott van egy netes pikcsör a cuccról, de az sem olyan hanem kék színű stb..
Én ha feladok valamit akkor egy rakás képpel teszem, mert azt gondolom szeretné látni a másik fél a terméket, ha az olyan értékű tárgy, de kérésre küldök bármiről videót is 640*480-ba 30fps-el 5 centiről, mert nincs rejtegetni valóm. Sokszor van az, hogy könyörgök pár fotóért ami végül homályos kakik. Nézzétek meg a hirdetett gépem képeit, 4MP 5 centiről, próbálj meg belekötni az állapotába, nem tudsz. További dolog amit imádok az a következő privát üzi: "Meg van még a gép?" Én nem tudom az a szia vagy böff hiányzik! Legutóbbi kolegának címeztem ezt! A foglalós dolgokat épp az éppen aktuális gépem hirdetése óta elfelejtem, ezért nem tudtam eladni pár hónapja. Tanul az ember gyerekek!Ha rágózik a kolega telefontba és közömbös szerintetek milyen stílust veszek fel? Ma ütöttem nyélbe egy üzletet úgy, hogy két ember kellett hozzá és érdekes módon működött a dolog. Amint megérkezett a pénz a célszemélyhez már repülnek is a pirosak.
Olyan is van amikor a hirdető nagyon laza és nem érdekli semmi, nagynehezen nyélbe ütöm a dolgot mag van beszélve a tali, persze van para hogy ki és mi jön el, aztán kellemes csalódás. Ismerek itt pár ilyen illetőt akitől nem kell félni csak ők ilyenek. -
Tv
senior tag
Hasznos írás, köszönjük! Néha szoktam olvasgatni a csalós topikot, durva, hogy milyen pofátlan emberek is vannak. Ahogy olvastam mostanában téged is átvertek, szerintem nyugodtan írd bele az írásba, hogy lássák az olvasók, hogy bizony régebbi tagok is könnyen belefuthatnak egy csalóba. Az biztos, hogy nagyon észnél kell lenni már üzletelésnél.
-
bjay
csendes tag
szerintem is jó ötlet volt a cikk, remélem egyre kevesebben lesznek a csalók...
grat -
aram01
nagyúr
jó ötlet volt a cikk
-
csimav
őstag
Király leírás lett.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
TazLeacher #7 üzenetére
Valóban, most hogy mondod, bele akartam írni, csak valahogy kimaradt.
Ahogy időm engedi, bővítgetem az írást az észrevételekkel! -
TazLeacher
nagyúr
Azt megköszönném, ha belebiggyesztenéd, hogy a piros pont adásásának mik a szbályai, vagy legalább a sok suta olvassa el az 1. hsz-t a topicba...
-
Hunter2
addikt
A postai csomagnál kiemeltem volna a helyedben a Prémium csomagot , 1980Ft és benne van 50.000Ft-ig a csomag értékbiztosítása.
-
gtamate2
veterán
Gratulálok jó írás, régi PH-soknak elég alapvető de az újoncoknak nagyon is jól jöhet, feltéve ha elolvassák!
Írhattál volna még a Privát üzenetekről hogy illik beleírni a tárgyat stb.. de ezt még pótolhatod.
Az tetszett a legjobban hogy beleírtad hogy azt a várost jelöljék be ahol SZEMÉLYESEN is át tudják adni, de sajnos így még mindig lehetetlen keresni ameddig mindenki mindent bejelöl -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Realradical #1 üzenetére
szerk.:Azért nem említettem meg külön neveket, ill direkt próba hirdetést csináltam, ahelyett, h egyet kimásoltam volna, mert nem akarok reklámot csinálni egyik felhasználónak sem.
Illetve olvastam én elég rossz tapasztalatot itt az egyik "nagy öregről" is, nemtom,h mennyire igaz, de ez az írás teljesen személytelen, talán így is a jó -
Winner_hun
félisten
És fontos, hogy a hirdetés címében ne legyen egy rakás írásjel meg egyéb zavaró tényezők, mint a példában a 3 csillag...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Realradical #1 üzenetére
köszönöm, szeretnék még majd csiszolgatni rajta, de a lényeg az az, h azért is emeltem ki a piros pontot is, mert bőven hozzá tartozik szerintem az üzleteléshez ez is!
-
Realradical
őstag
Juhúú, kapott a pirospont oldal reklámot!
Lehet kéne rajta hegeszteni egy kicsit már, még akkor készült mikor tanulgattam csak a dolgokat.Hogy ON is legyek, szépen össze lett szedve a bizniszelés menete. Esetleg még a PH!-n hirdető hivatalos eladókat is meg lehetett volna említeni, meg a régi ismert biztosan megbízható arcokat, mint Gianni, vagy Ösi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest