- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumpedlix
tag
lesz
nemlesz
-
gzbotii
nagyúr
válasz
kiskaktusz #28 üzenetére
Nekem az volt az elso okostelefoom. Nagyon szivem vagya volt es meg most is sokszor gondolok ra/hasznalnam
-
kiskaktusz
addikt
Ha az x10 mini prom, micoSIM nélkül, a hagyományos SIMmel is megy, ráadásul a méretei ellenére teljes értékű okostelefon (kivéve a nem túl uptodate OS-t), akkor b@asszák meg a micro, illetve a nano SIMjüket is
-
Wave86
tag
Szerintem is felesleges. A mostani, normál méretű SIM-ek teljesen megfelelnek. Nem ez fogja vissza a fejlődést. Ellenben, ha gyakran változtatgatják, az csak zűrzavart okoz és nem lesz egy jól bevált szabvány.
Eddig jó volt, ezután is jó lesz. -
Arthuro_Adam
őstag
Nem tudom elképzelni, hogy a Nano SIM miatt tudjanak kisebb, kompaktabb, vagy nagyobb akkumulátorral rendelkező telefont gyártani.
Az pedig még hozzájön, hogy a Nokia és a vele egy oldalon álló gyártók szerint az új SIM-nek tok kell, ami miatt több helyet is foglal.
-
mrhitoshi
veterán
"A még kompaktabb, vagy még nagyobb akkumulátorral felvértezett telefonok létrehozását "
Amúgy meg: nem fogok fizetni azért, hogy kisebb SIM legyen a mobilomban.
-
Cyberpunk
félisten
Ez az akkus dog miatti bevezetés jó nagy baromság. Nem vékonyítani kéne a végtelenségig ezeket a készülékeket. Egy 7-8 mm-es készüléket már nem is lehet normálisan megfogni. Ilyen az én Note-om is nagyon zavar, hogy nincs rajta fogás. Legyen pár mm-el vastagabb és már is lehet bele tervezni egy nagyobb kapacitású akkumulátort, ha már az akkumulátor technológia nem fejlődik érdemben. Razr Maxx például jó példa erre. Szóval itt a megoldás nem pedig a nanoSIM-ben.
-
tdd587
őstag
Telenornál is ingyen cserélték nekem tavaly év végén a SIM kártyát. Van erre policy, vagy azt mondod, hogy hibás és pl. nem ismeri fel mindig a telefon (nálam ez volt), vagy ha 2 évnél öregebb, akkor is ingyen cserélik.
Szerk: új telefonnál pedig nyilván olyat adnak, ami belemegy, ez neked nem kerül pénzedbe. (Ha független telót hozol, az már persze érdekes kérdés... ha nekem holnaptól kellene micro SIM, akkor szerintem simán elhajtatanának.)
-
-
Ez semmi más, mint az Almánál egy eszköz a zsarolásra. Már korábban is kifejtették, hogy ingyen adják a használati jogot, ha a felhasználó gyártóknak nincs jogi vitája az Almával. Erről szól az egész, ennyi az össz cél. A mostani Simmel is lehet kis készüléket gyártani, de ezzel szanaszéjjel lehet szivatni a többi gyártót.
-
Zirowe
nagyúr
Szerintem a nokia érvelése nagyon helytálló: ha a a nano sim tényleg egy négyzet, akkor az még sok bonyodalmat tud okozni az egyszerű felhasználók körében.
És mint tudjuk, ők vannak többen. -
V.T.CS.
senior tag
ha az én új sim-em is fizeti az alma akkor oké. meg egy új moto-t is kérnék.
-
Rickazoid
addikt
Hülye ötletekért az Apple-nek biztosan nem kell a szomszédba mennie. Már a micro-SIM is baromság, de a nano-SIM...
Egyébként ez vicces kijelentés: "A még kompaktabb, vagy még nagyobb akkumulátorral felvértezett telefonok létrehozását segítő"
Pontosítanám: egy-két tizedmilliméterrel vékonyabb telefonok előállítását tenné lehetővé, ezért van szüksége az Apple-nek rá. A kompakt nálam azt jelentené, hogy kisebb szegély a kijelző körül és jobb helykitöltés az akku számára, de a gyártók nem így gondolják, "ahogy a mellékelt ábra mutatja". Pedig ez a vékonyság mánia érthetetlen, nekem már az Xperia Neo is túl vékony.(#7) sekli: +1. Pontosan így van.
-
kcsa
veterán
Én elvadult user vagyok, a teljesen régi, nagyméretű érintkezős kátyát kivágattam méretre (gyk.: ez akkora, hogy még a rézlapocskából is lecsíp a vágó). Jéé, működik. Úgy voltam vele, hogy ha nem menne, akkor a 7K marad úgyis kifizetendőnek, de legalább megpróbáltam, és megy...
-
sekli
addikt
-
d.salvatore
tag
Teljesen feleslegesnek tartom, még a Mikor-Sim se terjedt el olyan mértékben. Nálunk Szlovákiában a Telekomnál(T-Mobile) 4 euróért (1200huf) ért kapsz jelenleg egy Mikro-Sim-et.
-
szp1
addikt
"mely azonban a távközlési matuzsálemek szerint ....."
Ezt most nem értem. Olyan öregek mint Matuzsálem, tehát őskövületek, vagy valami más kifejezést gondoltatok ide?
-
kcsa
veterán
Az megvan amúgy hogy SIM cseréért a vodafone képes 7khuf összeget elkérni? Mennyi lehet egy sim kártya amúgy? 200huf?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az ETSI jóváhagyása esetén licencdíjak nélkül tenné elérhetővé nano-SIM szabadalmát az Apple.
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest