- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
válasz
7Heads Drago #39 üzenetére
Ez viszont nettó marhaság, legalábbis a második cikk.
-
gusthy
veterán
válasz
Schuler888 #35 üzenetére
El is olvastad, amit írtam? Mert nem arra reagáltál.
Azt írtam, hogy az az alsó 50%-ban jobban melegszik, ezért jobban degradálja az aksit, hozzátéve, hogy nem tudom, hogy ez mennyire kimutatható. Nem írtam arról, hogy mit számol a kicsoda. -
gusthy
veterán
válasz
thiclyoon #20 üzenetére
Akkor egy kis magyarázat:
A töltők kivétel nélkül gyorsabban töltenek alacsony töltöttség esetén, pl. a gyorstöltők az első 50-80%-ban gyorstöltenek. Utána ez fokozatosan lassul, és a végén már csepptölt.
És bár teoretikusan valóban igaz, hogy egy töltési ciklus = egyszer 100%-ra töltés, de az tény, hogy jobban melegszik a gyorstöltött tartományban, mint a csepptöltöttben. Ezért ha 20%-on van a teló, és feltöltöd 100%-ra, azaz 80%-ot tolsz bele, akkor kevesebbet öregszik, mint ha kétszer töltöd fel 60%-ra (mivel az aksit, mint mondtam, a melegedés öregíti nagyban).
Valószínű, hogy a telefon élettartamát tekintve ez se igazán releváns, de technikailag tényleg kevesebbet öregszik a 100%-ra töltés. -
gusthy
veterán
...viszont egy tévhitet írtál le.
A lítium aksit nem gyilkolja a gyorstöltés, lévén, hogy egy Li cellát adott árammal lehet tölteni, és a gyorstöltők se tudnak egy cellát gyorsabban tölteni, a gyorstöltés több cellát tölt egyszerre. A Li aksit a melegedés gyilkolja, de egy normális telefon esetén a telefon méri az aksi hőmérsékletét, és ha túl meleg, akkor lassít.
Ennél a Li aksikat sokkal jobban gyilkolja az, ha állandóan csak félig tölti fel az ember (több töltési ciklus), vagy ha 0-ra lemerítik gyakran. A 80%-ra töltés szintén nem tesz neki jót, ugyancsak emiatt. -
gusthy
veterán
Ez tény. Nekem történetesen van otthon PowerDelivery töltőm, a Huawei laptopomhoz azt adtak, és remekül tölti az S21-et. De előbb-utóbb abból is lesz otthon mindenkinek, és úgy tűnik, hogy a világ nagyon erősen a PD irányába megy, az újabb töltők a QC szabványokal és a PD-vel is kompatibilisek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest