Hirdetés
- Samsung topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hamarosan újraindul a One UI 7 frissítés
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1 gyakran ismételt kérdések (Frissítve: 2018. 03. 08)
MobilAréna teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tick
aktív tag
válasz
Victoryus94 #3195 üzenetére
apn beállításoknál van valami a default mellett? nekem azt lemez törölni és újraindítani
-
kmarkk22
aktív tag
válasz
Én úgy tudom, hogy csak a sim2-ben tud 4g-t, az 1ben nem. Próbáld ki úgy.
-
Fall-N
veterán
válasz
Szolgáltatónál aktiválva van az LTE? Sokan emiatt szívnak, mert alapból nem aktív az LTE.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #3194 üzenetére
Sim 1-ben van, B20-as 4G-t keresek vele, és Telekomos hálózat.
Legújabb frissítést feltettem (novemberi)
(1. hsz-t olvastam) -
Victoryus94
őstag
Sziasztok. Most vettem az Edigitalban egy A1-et.
Viszont a 4G nem működik valamiért :/
Samsung A5-ben rendben volt teljesen. Áttettem ebbe a SIM-et, és csak 2-3G-re hajlandó kapcsolódni.Volt hasonló másnál is? Ötlet?
Ja és a MiBand 2-mel sem akar összekapcsolódni (egyszer sikerült neki, de újraindítás után ismét nem látja)
-
evooo
aktív tag
Kaptam választ a mások topikban.
-
evooo
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a bootloadert zárni?
Próbáltam az fastboot oem lock paranccsal, de bootloop lett.
Rootolva van a teló.
-
gr3ggy
csendes tag
Juppii. Sajna ez még nem oreo
https://i.imgur.com/HH6yM8C.jpg
https://i.imgur.com/V1vyYKE.png -
cimp
senior tag
Tudja valaki, hogy kell flash-elni a gyári romot? Ha a mellette lévő leírás szerint próbálom csinálni akkor elkezdi a flash-t, gyorsan végigszalad és error flash modem_a error al megáll.
-
Magnat
veterán
válasz
Nandivagyok #3187 üzenetére
Én ebbe hunyorítva simán belelátom: [link]
Jaja, ezt írtam én is, de sokan write-onlyban nyomják...
-
Nandivagyok
aktív tag
+1
A légzsákokat nem látom, pedig fogékony vagyok a témára
#3186 workin
Értő olvasás...
Felvetettem a Google camera témát, erre választként írta Digiflex, hogy ő meg van elégedve, nem is érti hogy a szerinte jó gyári minőségnél hogy lehetne jobb. (egyébként a google cam-mel)
-
Magnat
veterán
válasz
Nandivagyok #3176 üzenetére
Hátul az ablakban az egy nő komoly légzsákokkal?
-
workin
senior tag
válasz
HoaryFox #3178 üzenetére
Én sem igazán értem miért kell picsogni. Nem olvasott tesztet ? Nem nézett "demo" fotókat ? Akkor így járt. Ennyit tud a kamera és kész, nem kell állandóan minden egyes nap telesírni emiatt a falat.
MIt vártak az emberek 60k HUF -tól ? Ha nem tetszik, tessék venni P10 -et aztán lehet minden fotó után pixelorgazmust átélni..
-
-
HoaryFox
őstag
Nem tudom, miért kell ennyit panaszkodni a kamerára, most őszintén, egy ~65 ezer forintos telefontól ne várjunk már egy csúcskategóriás készülék tudását
Oké, elismerem, hogy a gyári szoftver motorja egyenlőre egy nagy rakás kérödző állat melléktermékkel, de hátha majd Oreo-val ezt módosítani fogják (pl. megkapjuk a DNG RAW-ot mókolás nélkül) -
Draun01
tag
válasz
Nandivagyok #3176 üzenetére
XDA-n elég sokan kipróbálták már és egész sokat javul a kamera (főleg este), de nem bug mentes
-
Nandivagyok
aktív tag
A camera2 api aktiválásával működésre bírható portolt Google camera alkalmazás, ami a képfeldolgozó algoritmusa miatt felkapott mostanában, gyengébb szenzorokból is kihozza a maximumot. Jobb dinamikatartomány és vonalélesség csalható elő, éjszakai képkészítés meg fényévekkel jobb lesz.
Példa fotók az xda-s topikjából:
gyári
google -
Digiflex
tag
Lőttem azért pár képet csak úgy hirtelen; biztos nem profi kategória, de nekem jó.
Gyári auto beállítások, még meg sem néztem a kameraszoftvert igazából, de ez legalább egy gyorsan kapcsolható effekt.
(és elég szürkés ma itt az idő felénk)amennyivel drágább lett volna optikai stabilizátorral egy teló, abból simán kijön egy gimbal, amit máshoz is tudok használni.:
[link] -
válasz
Viktor0610 #3173 üzenetére
Nem feltétlenül, mert lehet előző készüléke valami carl zeiss kamerájù Lumia volt, amihez képest valósan észre vehető különbség van.
-
válasz
Luck Dragon #3172 üzenetére
Hát, gondolom, tök reálisan DSLR-minőséget várt, és nem kapta meg.
-
-
Digiflex
tag
Ez engem is érdekelne, mármint hogy mivel lehet jobb képet lőni a gyáritól?? Mert épp az volt az egyik szempont, hogy ezt a kütyüt választottam, hogy a gyári szoft a hardverhez kifejezetten jól be lett lőve. Sokkal drágább gépek nagyobb tudású fényképezőmodullal sokszor rosszabb képet lőttek, legalábbis a sok összehasonlító youtube és más tesztek böngészése során ezt láttam.
-
cimp
senior tag
válasz
Nandivagyok #3166 üzenetére
Gratula!
Mi ez a google camera mod?
-
workin
senior tag
Miért lenne rá miui ? Nem értem, ha nem tudtad, hogy milyen az android stock rom, hát olvass utánna.
Vagy veszel egy telefont random, és lesz ami lesz ? Mert nekem ez most úgy tűnik.
Nálam minden kiválóan működik, és végre egy telefon aminél nem érzem a késztetést, hogy leálljak faragni a rajta lévő androidot. -
cimp
senior tag
válasz
Nandivagyok #3163 üzenetére
Hogy ugrik e azt nem tudom de régebben a twrp fel tudta csatolni a egyéb meghatókat. És nem akarok hülyeséget mondani, de mintha még az otg-t is láttam volna benne. De abban sem vagyok biztos, hogy a titkosítás feloldása nem pont azt csinálja amit jelent! azaz hozzáférsz a titkosított partícióhoz és kész. De csinálj egy mentést, próbálj rá és te fogsz erről a legtöbbet tudni!
-
Nandivagyok
aktív tag
Köszönöm, az átnevezés megoldotta!
Viszont a twrp a betöltés után ki akarja kapcsoltatni a titkosítást (decrypt) amihez a feloldó mintát kéri.
Ha továbblépek enélkül, a belső tárolót nem látja, külső sd-ről pedig nem tud telepíteni.
A fent linkelt leírás elvileg az OTA megőrzése melletti rootolásra van, de ha engedem neki a titkosítás feloldását, nem ugrik az egész? -
cimp
senior tag
válasz
Nandivagyok #3160 üzenetére
Szia!
Nincs ott a recovery.img. Vagy nem abban a könyvtárban állsz, vagy nem nevezted át recovery.img re.
-
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
Ezt a leírást követve a twrp-be bootolásnál (nem telepítés) milyen lépést hagyok ki ha azt írja a command window hogy nem tudja betölteni, mert nincs ilyen fájl? Telefonon és gépen is fent van a twrp image. Ez lenne a parancs: "fastboot boot recovery.img". BL nyitva van, szintén adb-vel.
Magisk-et flashelnék onnan, van esetleg alternatívája a telepítésnek?Találtam XDA-n egy all-in-one toolt-t amiben van fastboot flash mód, de meg kell adni a partíciót is, aminél hozzáértés hiánya miatt nem tudom mit csináljak.
-
-
-
Petyyy2
újonc
Az miért lehet, hogy amióta felraktam ezt a tárcsázót, ami az összefoglalóban is van, azóta nem kapok értesítést a nem fogadott hívásokról? Meg kell néznem a híváslistát és csak ott látom, ha volt nem fogadott hívás. Van valakinek ötlete, hogy ezt hogyan lehetne megoldani?
-
Ájvé
veterán
De azt is tudod hogy mindig is a Xiaomi készítette a MIUI-t. Egy startup cégnek indult és adta ki a MIUI-t. Az persze igaz, hogy előbb volt MIUI mint Xiaomi telefon, ha csak erre céloztál.
-
$p@rr0w
őstag
Ez egy zsebszámítógép ami mellesleg telefonálásra is alkalmas. Manapság mindenki internetezik, zenét hallgat, fényképez, nem telefonál, régen voltak mobiltelefonok, amiknek voltak mellékes funkciói, ma a telefonálás egy mellékes funkció...
"Miért nem tolja a képembe a felvevő gombot?" Én iPhonet javaslok neked, az pontsan ilyen elven működik, szerintem sokkal jobban járnál vele. Ezek az Androidos holmik nem az egyszerű, és közérthető használatukkal vonzzák magukhoz az embereket.
-
oOKitsuneOo
tag
Üdv, esetleg valaki tud erre megoldást?
Horizon Go hibaüzenet. 412313 -
cimp
senior tag
Illetve pont egy év telt el a kettő között. 2010 augusztusban jelent meg a MIUI, 2011 augusztusban jött ki a Mi1.
Én nagy hirtelen ezeket a dátumokat találtam. -
Így igaz.
MIUI V1
April 6, 2010, MIUI development team was formally established. The same year on August 16, 2010, MIUI first closed beta version was released. The initial closed test group had only 100 people.MIUI V2
MIUI V2 is only an upgraded version of the early MIUI. It was released on October 29 without any official statement by Xiaomi.MIUI V3
On March 25, 2011, MIUI V3 released which was largely optimized for beauty, fluency and functionality. With this process, Xiaomi was able to attract views of many users because of which MIUI V3 not only won the praise of enthusiasts, but also completed the initial accumulation of MIUI users.Moreover, Xiaomi's first smartphone, named Mi1 was also announced in August 2011 is also became the first to be equipped with the MIUI system.
-
cimp
senior tag
Nem Feri vagyok.
Nem tudtam milyen a stock, már a sima Galaxy S -re is miuit raktam annak idején amikor a xiaomi még nem is létezett. azóta mióta létezik, kizárólag xiaomi telefonjaim voltak. Illetve Mi2 -től. És mint írtam, nem az a bajom, hogy ez máshogy működik, hanem az, hogy nem lehet simán kiállítani belőle a telefon alkalmazást. Pedig ez a Galaxy-n is működött anno. De mindegy. Ha megunom a kínlódást és még akkor sem lesz rá miui, legfeljebb kidobom és veszek egy olyat amin van.
Maty222 linkjéről leszedett cucc működik, de még ez sem 100as. Ma valahogy az egyik hívásnál alul jelent meg egy "hívás megszakítása" menü.
-
válasz
Viktor0610 #3140 üzenetére
De miért?
-
Roxbury
őstag
válasz
Nekem is. 😂
-
Baloo27
aktív tag
Feri Te vagy az?
-
válasz
Nekem is egyből ő ugrott be, ezekszerint annó csinált magának vagy 8-10. Nick.et
-
-
Ájvé
veterán
válasz
Viktor0610 #3138 üzenetére
Én nem tudom, csak felvetődött bennem a kérdés, vagy saját magát szivatja vagy nem tudta milyen a stock droid felülete, de mindenképp érdekes ez az egész.
-
-
Matyi222
senior tag
Amíg nem jön fel a másik tárcsázó addig valamit nem jól csinálsz. Nálam is így volt először, nagy levegő és pontosan kövesd a leírást. 100-ból 99-nél megy, akkor ez user probléma. Bár abban igazad van, hogy nem életszerű, hogy bele kell nyúlni, de ebben az árban és ilyen szintű Brandben kompromisszumokat kell kötni. Ilyen világot élünk...
Így működik a hívókép
Ne a legfrissebbet szedd le... -
-
cimp
senior tag
válasz
$p@rr0w #3131 üzenetére
Nem!
Ez egy TELEFON! Mellesleg zsebszámítógép.A fő funkciója hogy elérhető legyek. És ha az elérhető beállítások mellett:
- alapértelmezett Telefon xxx telefonprogram: a stock jön fel!
- stock letiltva és alapértelmezett xxx telefonprogram: SEMMI NEM JÖN FEL!!!!!!
Ez nem elfogadható!
Vagy a stock rom nem stock, hogy meg lehessen utálni, vagy a stock egy halom szar! -
Magnat
veterán
válasz
HoaryFox #3125 üzenetére
Engem sokkal jobban irritál, h nem tudja csak azokat a kontaktokat mutatni, akinek van telefonszáma ... Úh inkább 3rd party tárcsázót használok, viszont a bejövőt az nem kezeli és két appot meg nem lehet telefon appnak beállitani, szóval nem tudom azt csinálni, h a TruePhone tárcsáz, az újabb verziós Google telefon app meg fogad, így fogadásra maradt a stock cucc, hívó kép nélkül ... Talán az Oreo javítja.
-
cimp
senior tag
Hogy mi a baj vele? Nem a hívó képe hiányzik! Az a baj, hogy egy hulladék ... nem írok le ilyen csúnya szavakat. Használhatatlan. Az a nagy pöttyös plecsni! és csak mikor hozzáérek lehet látni, hogy merre is kell húzogatni. Igénytelen! Ha éppen csinálok valamit akkor meg fent értesítési biszbaszba kérdezi meg, hogy akarok e foglalkozni vele. Hát ez egy telefon! persze hogy a hívással akarok foglalkozni. Miért nem tolja a képembe a felvevő gombot? De ha véletlenül sikerül valahogy háttérbe tenni mert tudja a fene hogy de hozzáértem egy másik alkalmazáshoz, utána nem lehet normálisan előbányászni.
De OK! legyen ilyen! De legalább le lehetne cserélni! De nem lehet.
Más: Nem tapasztaltok olyat hogy a túloldalon csak hallóznak, mert nem hallják amit beszéltek? Nekem rendszeresen mióta a1em van. De aztán egyszercsak hallanak. De van hogy megunom és újrahívás. Nem tudom, hogy némítást sikerül-e bekapcsolni valahogy telefonálás közben, vagy más szoftveres hiba.
-
Spityek
csendes tag
Nekem hosszas küzdelem után sikerült a hívókép problémát megoldani. Telepítsd az Activiti Launcher app-ot,(https://logout.hu/bejegyzes/mrszitya/miui_8_gyarilag_telepitett_google-alkalmazasok_let.html) tiltsd le az eredeti Google Phone APK-t kövesd az összefoglalóban olvasható Plebi leírását. Először nekem se működött, de rendszerbeállítások módosítása engedélyezése után minden OK-
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
A gyári hívásfogadó, meg kezelő appot, hogy lehet kiherélni ebből a kbszt stock androidból? Akármit teszek fel, meg állítok be rendszer appnak a gyári mindig feljön!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Atomcsirke #3121 üzenetére
Nekem csak a matt folia van meg, ami a Note 4-en volt
gyárilag.B20, Global model
Ui:
Nem Budapest és vidéke... -
Atomcsirke
aktív tag
Azt hiszem, félreérthetően fogalmaztam, de szerkeszteni sajna már nem tudok :
"... és mondjuk maradt egy felesleges - bármilyen - fóliája vagy TG-je?
"
Ezen azt értettem, hogy a lecserélt, régi Note 4-éhez (lehetőleg B20, Global model) való kijelzővédője maradt-e. Nekem sajna még csak az A1hez jött meg, de nem azt sikerült végül beszerezni.
-
Atomcsirke
aktív tag
Polgártársak! Nincs köztetek olyan szerencsés, akinek már volt lehetősége Note 4-ről A1-re váltani?
... és mondjuk maradt egy felesleges - bármilyen - fóliája vagy TG-je?
Én is A1-et terveztem venni, ajándékba, de a hazai Note 4 ellátás zökkenőmentesebb mivolta miatt lejjebb adtam az igényeimből. Viszont Kínából most érkezett meg az A1 szilikontok / TG (nem full cover, "mezei"), amit fel tudok ajánlani cserealapnak, ellenben a Notehoz eddig még csak egy tokot sikerült "gyorsba" szerezni. Jaigen, Bp. és vidéke előnyben!
-
cimp
senior tag
válasz
DroiDMester #3118 üzenetére
Ez érdekes, mert kinyitottam még régebben és utána mintha lett volna egy frissítés ami települt. Most, hogy root-oltam és twrp-ztem meg nem. Azt hittem ettől az utóbbi akciótól, de lehet rosszul emlékszem.
-
Ha OTA -n frissítesz az mindég az offline partíciókra települ tehát ha jelenleg az A partíció az aktív akkor ha OTA települ az a B re fog települni és OTA frissítés után mikor újra indul akkor vált át a másik partícióra!
Tehát ha OTA -n frissítesz mindég csak az 1ik partícióra települ, pont azért hogy ha valami gond lenne a frissítéssel ne legyen tégla a telóból!
Viszont ha MiFlash -el telepítesz ROM ot az mind az A és B partíciókra felteszi a ROM -ot
Ha nyitva van bármelyik partíción(A vagy B, mindegy melyiken telepíted az OTA-t) a Bootloader akkor nem fog települni az OTA ezt is tudni kell!
-
-
cimp
senior tag
válasz
Viktor0610 #3115 üzenetére
És vissza lehet állni úraflashelés nélkül?
-
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
Az az érdekes helyzet állt elő, hogy frissíteni akart a teló de a frissítést nem sikerült telepíteni! Gondoltam egyet és visszaállítottam slot "A" ra. Így meg azt mondja nincs frissítés!
???
A slot A-B a régi dual boot lenne? És nem ugyanazon a szinten áll a két rendszer? De ami még aggasztóbb hogy ha lesz frissítés az sem fog felmenni az A-ra? -
cimp
senior tag
Igen! Erre már közben rájöttem, de sikerült valahol máshol eltolnom valamit, mert a xposed és a busybox is panaszkodik, hogy a systemet nem tudja írhatóan mountolni (vagy nincs úgy mountolva már nem tudom).
Magisket felraktam. Superuserezés grantolható. -
törölt tag
válasz
Viktor0610 #3111 üzenetére
Igen
-
-
cimp
senior tag
válasz
DroiDMester #3062 üzenetére
Szia!
Nekem a TWRP felrakásra ezt írja:
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (30912 KB)...
OKAY [ 0.715s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: partition table doesn't exist)
finished. total time: 0.739sMi lehet a baja?
-
Fall-N
veterán
Ez igaz. De az esetek nagy részében nem asztalon hever nekem a telefon. Ha normálisan van megcsinálva a bekapcsoló gomb, akkor két év alatt sem romlik el.
Még az ezer éves Vodafone Smart 2 is bírta, pedig az sem volt a minőség bajnoka. Abban még semmi kényelmi funkció sem volt, csak gombbal lehetett feléleszteni a kijelzőt. De a többi telefonomon sem ment tönkre a gomb.
-
espista
senior tag
A duplakoppos felélesztés olyankor is hasznos lenne, ha pl párosítva van egy megbízható hely, eszköz (Mi Band 2). Asztalon fekve nem kéne gombokat nyomogatni.
-
Ez mind szép és jó, a Galaxy S2-őt én is tok nélkül használtam, de ez nagyon csúszik. A feloldással pedig az a gond, hogy ha asztalon van, fel kell emelni hozzá akkor is, ha csak rá akarok nézni. Illetve a bekapcsoló gombot kell nyomkodni.
(#3103) tboy93: kivéve ha nem használsz ujjlenyomatos zárást
(#3104) Viktor0610: igen, ugyanez miatt szokatlan nekem is.
-
-
Fall-N
veterán
Fólia és tok terén nem tudok segíteni, mert soha nem használok. Van egy végig zipzáros tokom, abban hordom. Használat közben meg nálam nem éri baleset. Eddig az összes telefonom gyári állapotú volt, mikor el- vagy odaadtam. Az előző Honor 7 lite telefonom is teljesen karcmentes állapotban került a barátnőmhöz.
Kicsit csúszós a hátlap, de engem nem zavar. A dupla koppnál gyorsabb az ujjlenyomat olvasós feloldás, így nekem nem hiányzik.
-
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg hozzám a kicsike. Nagyon jól néz ki, viszont irgalmatlanul csúszós a borítása. Ezzel csak én vagyok így, vagy más is így érzi?
Más: full cover edzett üveget honnan rendeljek, ha nem akarok várni 1-2 hónapot? (Aliról sokat rendelek, de sok idő, mire ideér...). Ha van konkrét eladó, aki bevált, a linket szívesen elfogadom.
Illetve: valami kompakt fekete tokot is szeretnék hozzá venni, ami nem növeli szignifikánsan a telefon méretét és nem csúszós, nem gyűjti az ujjlenyomatot. Van valami best buy ilyen téren? A minimalista dizájnt kedvelem.
Egyébként bejön a telefon, de a duplakoppos ébresztés nekem kicsit hiányzik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Komolyat lépett a Xiaomi a nemzetközi piacok felé: a vegytiszta Androidot futtató Mi A1 hazánkban is elérhető lesz, méghozzá kedvező áron és dupla hátlapi kamerával.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest