Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

válasz CptAdamica #124 üzenetére

Pont ez a lényege a töltőfejnek amit vettem, hogy minden gyártó valamennyi szabványát támogatja.. de tévedtem "csak" 60W nem 65W.
    Támogatja elvileg: QC3.0, FCP, AFC, MTK, SCP gyorstöltési technológiákat USB A porton át 45W-ig maximum és továbbá a PD technológiát 60Wig Type-C porton át.
    Próbálta eddig mint telefon: Samsungal (S9), Huawei P40 Lite, Iphone XR, LG v20, mindnél volt "gyorstöltés" (ha a kábel is jó volt).. De a MacBook-ot is elbírja, és mivel állandóan be van dugva, utóbbinak lusta vagyok emiatt elővenni a töltőjét a táskából...

De lényegében ez azért lett így mert van egy "tálca" aminek a végére kábelek mennek és többen is ott töltünk ezt-azt.. így a gyári töltők lényegében elő sincsenek véve.. még az adatkábel is marad a csomagban (van pár darabom, mondjuk utóbbi nem átlagos, csak "kellett", egy időben sokat módosítottam androidokat)

• .Szaki.

addikt

válasz CptAdamica #118 üzenetére

Életemben nem adtam el telefont, de értem mit mondasz. Erre csak annyit tudok mondani, hogy feltételezésem szerint ahogy az új telefon piac átalakulóban van, úgy pár éven belül, amikor az első darabok elérik azt a kort, hogy eladóvá váljanak, szépen lassan a használt piac is át fog alakulni. Hozzá fognak szokni, hogy nem adnak el tápot. Ennyi. Azért ez nem olyan bonyolult. Ugyanúgy ahogy az új telefonvásárlónak ott van otthon a millió +1 táp, úgy a használt telefonvásárlónak is ott van. Apple-nél ez most kicsit szarabb ügy, mert Lightning - USB-C kábelt adtak az új készülékekhez, de mondjuk azt is meg lehet oldani egy 2cm nagyságú konverterrel, az Androidos eszközökön pedig már évek óta C van, évek óta jár a gyorstöltő, semmivel sem lesznek hátrányban akkor ha a régit használják. Az S9+ -om 2018-as, ott a gyorstöltő, pár óra alatt feltölti. A Buds-hoz szintén járt egy szögre ugyanolyan töltő.

Szóval minden szabványos már a Type-C-nek köszönhetően, illetve ott a Qi töltő is, ráteszel egy gyorstöltőt, olyan telefont raksz rá, amilyet csak akarsz. Illetve ott vannak az előző hsz-emben említett töltőállomások.

Ez egy új dolog, idő míg mindenki átáll és átszokik erre.

Környezetvédelem címszó alatt pedig simán mehetne ez, ha az emberek nem lennének hülye sznobok és nem vennék meg feleslegesen az új töltőt, amikor ott a régi, ami működik. Ha tényleg csak azok vennék az új töltőt, akik esetleg átállnak egyik platformról a másikra, vagy azok akiknek hosszú évek alatt tényleg tönkrement volna a régi és újra van szüksége, akkor szerintem - laikusként - még csomagolással és minden sz*rral együtt is tényleg környezetkímélőbb lenne ez a megoldás. Ez megint csak az embereken múlik.

floatr

Magam is csak ugyanazt tudom javasolni, amit a Moderátorunk. ;)

Ricardo

Ez egy valóban érdekes megközelítés, de az én elméletem szerint nem lenne szükség ugyanakkora, vagy nagyobb készletre, mint eddig. Legalábbis hosszútávon egy idő után nem. De ezt viszont tényleg az idő eldönti, nem tudom érvekkel kizárni azt, hogy nincs igazad. Két különböző meglátás. :)

• Dare2Live

félisten

Ami kemény, hogy 1hónapja Samsung még arra marketingelt, hogy Apple még chargert se ad. Erre ők sem. Mekkora kétszínű cég... :(((

A lóláb meg ott lóg ki, hogy ha környezetvédelem és nem a vásárló lehúzása akkor pl rakjanak dobozba egy kupont. Aztán akinek kell az a kuponnal beballag apple/samsung... és kap egyet. Akinek nem az környezetvédett.
    De ez így teljesen egyértelmű miről szól.

off más csak mert beugrott: Egy egyszerű aksi cserét nem max durva felkészüléssel tudsz csak megcsinálni otthon. Vegyél új mobilt amikor 2-3évente bedöglik, nehogy csak kicseéld az aksit. Azt meg senki nem mondja nem lehet. 5-6-7-éve meg csavar kicsavar, hátulja lepattint, régi aksi kivesz, új berak kész. Ja és aksi csere után egy S5 pl ugyanúgy vizálló maradt. Most ha akár hivatalos helyen is aksi csere történik többé nem az.

• DraXoN

addikt

Nem értem, ha gyárilag nem járt mellé töltő, akkor minek akar azt is mellé adni?
    De tényleg léteznek "univerzális" több portos töltők. A telefonokhoz egy 3 portos Ikeát használok.
    De nemrég vettem egy "többszabványos" valamit, ami valamennyi gyártó technológiáját egyben támogatja akár 65W-os töltésig (3 port, 2db USB A és 1db Type-C ami rajta van). Még apple PD-t is támogat... macbook pro abba van bedugva és köszöni elvan róla (és kisebb mint a gyári téglája).

• Ricardo

titán

válasz CptAdamica #112 üzenetére

Így van. Most rohamosan fejlődik. Rosszabban nem is tudták volna időzíteni ezt a lépést.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés