- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dare2Live #136 üzenetére
Kösz a választ, sajnálom, hogy neked ilyen peched volt az S7-tel. Én S7 edge-ben cseréltettem 2 év után, azóta is jó (már rég a gyerek használja), szerintem kap majd még 1x.
Vízkár esetén amúgy sincs (sajnos) jótállás, ezen a megbontás sem változtat, mondjuk szerintem minimum a jótállási időn belül kötelező lenne azonos állapotot garantálniuk (én lehet, hogy beleállnék ilyen esetben egy békéltető eljárásba).
Amúgy a linkelt szervizek egyike sem gyári - nem állítom, hogy jobbak vagy rosszabbak, mert nincs velük tapasztalatom, de gyári jótállás szempontjából irrelevánsak a feltételeik.
Mindegy, a mondandóm lényege az volt, hogy csak azért nem érdemes elvetni egy akkucserét (ha amúgy jó a készülék), mert a DIY már nem játszik. Amúgy abban teljesen igazad van, hogy a gyors FRU csere szimpatikusabb, pl. a teljesen lemerült régi Nokia egy kéznél lévő, feltöltött tartalék aksival azonnal használható volt (ha pl. töltésre nem volt mód).
Bocs a hosszú OFF-ért. Peace! -
válasz
Dare2Live #123 üzenetére
Erős csúsztatás, amit írsz: "Vegyél új mobilt amikor 2-3évente bedöglik, nehogy csak kicseéld az aksit."
Ki tiltja meg, hogy gyári szervizben cseréltesd ki? Ja, hogy pár ezerrel drágább, mint az új akku eBay-en? Szerintem aki 100+ ezer forintos készüléket 2-3 év után azért cserél le inkább egy újra, mert 5-10k helyett 15-20k az akkucsere ára (tehát kb. 10k a csere felára a DIY-hez képest), annak nem a matek az erőssége.Egyébként minden normális gyári szervizben nyomáspróbát végeznek az IP minősített készülékek szerelése után. Ha addig vízálló volt, az is marad.
A te érved egyszerűen arról szól, hogy nem sajnálsz 5k-t eBay-es akksira, de 15k-t a gyári cserére igen. Az említett árak és 2-3 éves ciklusok mellett ez matek alapon nem ésszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest