- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
jonnyjoker01 #22 üzenetére
szerintem nem is a 4k a lenyeg. hanem a szinter, a kontrasztarany es hasonlok pl panel sebessege, direct led.. ha igy nezel tvt 2-300 ezer alatt nincs normalis mozi hangulatos tv. ennyiert meg majdnem van oled is... en par eve vettem 127cmes ips lg-t - es azota azert fejlodott az ipar.. va-paneles olcsobb 65-os lcd, kegyetlen jo ahhoz kepest. szoval minosegi elorelepes van, csak ne gyartsak le ugy hogy kotelezo legyen cserelni mert tonkremegy.
-
jonnyjoker01
veterán
Szerintem a 8K tévé az olyan, mint a 4K panel telefonokba. Jelenleg semmi értelme, viszont a 4K/FHD panelek árát fogják évek alatt lenyomni.
Nekem FHD 90 centis tévém van, kb 2-3 méterről nézem, a képminőség Bluray filmjeimmel tökéletes. 4K-s tévére nagyon szívesen beneveznék még, az egyetlen problémám, hogy netflix, youtube nem tudna nagyobb élményt nyújtani rajta, 4K bluray filmeket meg egyszerűen lehetetlen tárolni bármin is, akkora méretűek. Inkább az OLED színeit élvezném ki, de a 4k vs FHD oled árak között iszonyatos különbségek vannak.
Üdv. Johnny
-
<Lacy85>
addikt
4K-nak is akkor van csak értelme 50-55" környékén, ha közelről nézed.
139 centis TV van a szobában, ami kb. 4-5 méterre van a fejemtől, ha ágyból nézem.
Ilyen távolságból nagyjából semmi különbséget nem látok egy 15GB-os FHD, meg egy 50GB-os 4K film között.
Egyedül a HDR szembetűnő. Na az nagyon komoly mindkét felbontás esetén. Még LCD-n is. -
maczera
aktív tag
Az minden bizonnyal szupresszor dióda volt, aminek a szerepe a túlfeszültség elleni védelem. A dióda önfeláldozóan megvédte a készüléket a túlfeszültségtől (amit okozhatott egy, a közelben lecsapó villám is). Csak ki kellett volna cserélni...
"Javítottam" már én is tönkrementnek látszó merevlemezt úgy, hogy kivettem a zárlatossá vált védődiódát és megpatkoltam a biztosítékot. Természetesen a készülék így védelem nélkül maradt, de újra műkötött. -
Segal
veterán
Nem a Xiaomi a bűnös mert jövőre több gyártú csúcsmodellje is 8K videót fog tudni rögzíteni hisz ugyanúgy ott lesz benne a Snapdragon 865 (ha ez lesz a végleges neve).
Pusztán annyi történt hogy az ő kódsorukból olvasták ezt ki."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Drp81
aktív tag
válasz
Blizzardking #15 üzenetére
Mennyi is most a legolcsóbb 8k TV? 6000eur? Ez megint rétegigény lesz...
De amúgy taps Xiaomi a techdemókért, néha hihetetlen, mire vagytok képesek."Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
t72killer
titán
válasz
Cattle_Decap #13 üzenetére
A magasabb FPS minőséget is igényel, az meg a modern iparban nem divat.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Ja, a képminőség meg szarabb lesz, mintha egy 8éves sony rx100 fullHD-n, hiába az 5x akkora fájlméret.
Sebaj, az egybites agyú vásárló veszi majd, amúgy sincs dunsztja ki volt az a Rayleigh.
#4: én monitorban (60centiről nézett 32"!) léptem 4k-ra, a 40"-os TV-nk (legeslegközelebb 2méterről nézzük) tökéletes fullHD-n. Itt is ugye a vásárló agysejtjei kérdésesek, nem a szeme...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Noukoum
veterán
Ez a minek 8k már ment a 4k-val és full hd-vel is.
az meg hogy a Xiaomi a tettes valaki meglepődik?„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
jacis
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #9 üzenetére
Nekem is a másik TV-m azokkal a speckókkal bír mint a Tiéd csak az enyém 2011-es és az is tökéletes. Így azt sem fogom kidobni a 8K miatt
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
tothmaxy182
őstag
Nekem van egy 2013-as buta Samsung TV-m, 42 col, Full HD, semmi extra.
De eszem ágában sincs kidobni, mert azt amit tud, azt legalább tökéletesen teszi. Többen is vettek TV-t az elmúlt években a környezetemben és 2-3 év alatt a legtöbbnek lett valami baja. Pl apámék LG-jének a képernyőjén fehér foltok jelentek meg, tesómék Samsungján néha csíkosodik a kép, stb.
Szóval amíg frankón működik az enyém, addig nem váltom le egy modern, menő technikával ellátott hulladékra...Minden szavam magánvélemény!
-
rdt89
addikt
Vajon van olyan nem gamer célból épített számítógép felhasználó akinek olyan pc konfiguráció pihen otthon ami lejátsza, sőt szaggatás nélkül vinné a 8k-t? Azért megnézném a legjobb minőségű megjelenitőn ami jelenleg létezik mennyire szép a 8k. Elvétve youtuben is akad 1-2 8k anyag. A fejlődés és előre lépés miatt azért a Xiaomi kap egy tapsot tőlem.
-
DraXoN
addikt
javíthatóak azok, csak nincs meg rá az "érdek"... ez egy szomorú-szomorú tendencia... az ilyet kéne büntetni hatóságilag, hogy "nincs törekvés a javításra".. ezzel lehetne kicsit védeni a környezetet, hogy kevesebb ipari hulladékot termelünk... persze, a gazdaságnak se érdeke ez (ebből a szempontból talán jobb a kommunizmus, azt kevésbé érdekli a gazdaság ... be is dőlt emiatt (is)).
A legviccesebb sztori (egy ismerősömtől aki szervizben dolgozik): Mikrosütő elromlott, vizsgálva, kiderül, hogy a tápegysége rossz.. a gyári javítási ajánlás a teljes készülék csere (garanciális időn belül, azon kívül új készülék vásárlásra való felajánlás (!)), azaz javítási kísérletet, vagy alkatrészt se említ mint opciót (talán Samsung márka volt, de lehet LG). De az ismerősömet pár kollégájával furdalta a kíváncsiság mi lehet a baja a tápnak, elkezdték visszafejteni a működést, de már az kb. elején feltűnt nekik egy szem dióda, aminek kérdéses volt a funkciója, a dióda típusára rákeresve a tervezett üzemórát megnézve, kb. egy átlagos használattal pár hónappal élheti túl a mikró garanciális időszakát.. De a még érdekesebb a dióda bekötése volt, mert ha "kiégett" mondjuk olyan módon, hogy zárja az áramkört, egyből zárlatot csinál a tápegységben aki kiégeti a biztosítékát és "meghal" a készülék... a biztosítékot kicserélve és a diódát eltávolítva az nyákról (nem is kicserélve, csak kiszedve az áramkörből) egyből működött a tápegység ... semmi más funkciója nem volt a diódának, csak, hogy idővel zárlatot csináljon... eléggé szándékosság gyanús eset.. főleg ha a gyártói ajánlás is teljes csere vagy új készülék vásárlási lehetőség felajánlása ...
Persze ők még nem "alkatrész cserélős" szerelők, hanem öreg szakik akik a régi rendszerből maradtak itt.. tőlük tényleg lehet tanulni (de panaszkodnak, hogy a mai felhozatal eléggé "semmilyen" és nem is érdekli őket a szakma.. velük hall ki a szakma és a jó szakember)...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
KaitouP
nagyúr
-
Nem ez a gondom. A modern cuccok sok esetben nem javíthatóak.
Volt Samsung tévénk.... kakukk... A javítást a Samsung nem vállalta, vegyek újat.
Mikro szintén kakukk..... vehetünk újat.Ellenék én a Bang and Olufsen katódos tévékkel is....
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
forgonati
őstag
Csak az idióták sietnek és cserélik a tévéjüket 2 évente. Egy 50" tévén még mindig jó a FHD is, én idén nyárig húztam egy 2013-as Samuval, aminek amúgy most sincs semmi baja, csak nagy vágyam volt az OLED. De továbbra is jó szolgálatot tesz majd egy másik szobában még vagy 5 évig, vagy amíg be nem szarik. 4K felé meg szerintem abszolút nem érdemes menni otthoni használatban. Majd 200 giga lesz 1 film vagy mi? Pfff... Annyira azért még nem olcsók a HDD-k sem.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
DraXoN
addikt
Miért kéne kidobni a régi tv-t?
(mánia manapság kidobni a régit, akkor is, ha elromlik, de valójában egy 500Ft-os alkatrésszel javítható volna... volt már szerencsém ilyen készülékhez, persze ez ritka, de akkor is nagyon sokszor javítható volna ami elromlik)... mondjuk .. a marketing jól működik, a "régi" dolog nem jó, "ciki", "lemaradsz" érzéseket kelt, és pusholják az embert, vegyen újat, van ki magának, van ki az ismerősöknek/szomszédoknak (lássák van miből "tejbe aprítani", azt titokban fizeti még 3 évig a hitelt utána)...
De attól, hogy jön most majd megint új szabvány, nem kell a régit feltétlen eldobni (bár a smart funkciók is direkt szorgalmazzák ezt, hisz csak pár évig kap frissítést egy-egy készülék, majd elkezdenek eltűnni róluk az alkalmazások)..Mondom mind ezt úgy, hogy otthon "csak" egy HDReady jelzésű TV van (egy másik meg a HD korszak előtti LCD 4:3 képaránnyal).. a számítógépem és telefonom is több éves (igaz utóbbi "csak" 28 hónapos, de egyenlőre nem tervezek cserét.. esetleg az Xperia 5-re, de azt is max megjelenés és erősen minimum fél év, de inkább közel egy éves stádiumában... így lehet még minimum 1 év addig)...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Tolják a nyóckát...
Egy év és mindenben az lesz, két év és jön az új 16k.
Három év és lehet kidobni a drága 4k tévéket is.Hová sietünk?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legújabb MIUI ismét olyasmiről árulkodik, ami új készüléket feltételez.
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi hangfal építés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó