- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaveForce
veterán
válasz
Parallaxis #223 üzenetére
Mivel a TMX-rol forgott a szo, igy sztem kozepesen kezdo szinten is megerti aki akarja
-
RaveForce
veterán
válasz
Parallaxis #221 üzenetére
Mindenre rengeteg a panasz... a cordont inkabb hagyjuk is, ellenben megtobb az elegedett ugyfel... hogy mik vannak..
-
Parallaxis
addikt
Na ebből látszik ,hogy abszolút nem vagy tisztában a háttérrel.
- Te emlegetted a Samsung prémium szolgáltatásokat
- A prémium szervizszolgáltatás (Szervizfutár) a TMX-hez tartozik, hozzájuk fut be a készülék, nem máshoz
- A Cordon Electronics szerződött partner, de nem a Samsung Magyarország hivatalos szervize. Bármikor felveszed a kapcsolatot a Samsunggal, vagy a szolgáltatóval a TMX-be irányítanak, vagy oda vitetik a készüléket (legalábbis én még nem láttam más pecséttel ellátott garancialapot egyik szolgáltatótól visszakapott készüléknél se, pedig jó pár tucat céges készüléket gariztattam már)
- Az már csak apróság, hogy bennfentesnek állítod be magad, mégis olyan szolgáltatást említettél S7 Edge-el kapcsolatban (mint megtörtént szerviztapasztalat), ami az adott készülékre soha nem is létezett és sajnos más készülékekre sem érhető már el (házhozjövős szerviz). Innentől kezdve nem igazán értem mire fel a magas ló, nem én beszélek a levegőbe...
A SES még mindig csak egy átvevő pont, ők nem szerviz.
Tévedés, szerződött szervizpontok ők is és ha valami csoda folytán sikerül előre egyeztetned és a szükséges alkatrész raktáron van, akkor meg is várhatod a javítást. Ha nincs raktáron az alkatrész pl. alaplap és leadod a készüléket, akkor ők is továbbküldik a TMX-nek (legalábbis nekem ezt mondták).
--
De a lényeg (ami miatt írtam is), hogy nem kell agyonfényezni a Samsung szervizszolgáltatásait sem, mert rengeteg a panasz rájuk.
-
-
no more
veterán
válasz
Swinegod #216 üzenetére
Az újrafókuszálás pedig hasznos.
Ne fárassz már minket ezzel! 2014 óta tudja minden csúcsmobil a refocus-t. Tudta az S5, tudja az S6 és az S7 is, sőt az S8 is fogja tudni. Talán az iPhone-nal versenyezhetsz, abban nem vagyok biztos, hogy tudja-e a refocus-t. Viszont az iPhone képminőségben porig alázza a kínai csodád. Type-C azért nem került az S6-ba, mert akkor még nem létezett, az S7-be pedig azért nem, mert nem volt elterjedt szabvány. Most őszintén... Ha lemerülne a telefonod, kitől tudnál kérni Type-C töltőt? 2017 van. Mondjuk munkahelyen. Én egy helyről sem tudnék kapni. Hála istennek van vezeték-nélküli töltő, amit hopp! Hát épp nem tud a kínai csoda. Nahát...
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #216 üzenetére
Úr isten! Mekkora hiba, hogy a régi micro usb-vel van szerelve... emiatt sajnos kompatibilis kb. mindennel. Nincs olyan szoba/háztartás amiben ne lenne legalább egy ilyen töltő. De szörnyű.. ajaj.. főleg, hogy nálam telnek el úgy idők, hogy hetekig töltőkábelt sem lát a telefon vezeték nélküli tölthetőség miatt. Adatcserére meg ott a wifi..
"Az újrafókuszálás pedig hasznos."
Igen, azzal már én is eltudtam játszadozni párszor a WC-n ülve.. de éles helyzetben még sosem használtam mert a megosztása és megtekinthetősége túl korlátolt."És nem vérzik el S6 ellen se a kamera"
Persze, hogy nem vérzik el... mert még a csata előtt föladja! Nem egy ligában játszanak...és soha nem is fognak. -
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #214 üzenetére
Tájékozottabb vagyok mint te, az biztos. Te végig olyanról beszéltél amiről jól láthatóan semmit sem tudsz, mégsem zavart.
"Egyrészt a Pro kurvajó képeket csinál, bőven tökéletes 100k alatti telefonnak."
Ja, biztos.. csak, hogy te az előbb még az S6E kamerájához hasonlítottad ahhoz képest meg elég gyenge."És azért van ott az alsó kamera mert 3D efektet lehet belerakni a képbe és újra lehet fókuszálni kép készítés után"
Nagyon ügyes vagy kisfiam, biztos jó játék... de gyakorlati haszna az tökéletesen nulla.
Az újra fókuszálást pedig már a Nokia Lumia 1020 is tudta egy kamerával, 41 megapixelen. A S6 is tudja jobb képminőségben és 16 hónappal hamarabb mint a te csodamasinád. -
Swinegod
őstag
Látom tájékozott vagy... Nem is értem mi a fasznak írsz olyanról amiről semmit sem tudsz. Egyrészt a Pro kurvajó képeket csinál, bőven tökéletes 100k alatti telefonnak. És azért van ott az alsó kamera mert 3D efektet lehet belerakni a képbe és újra lehet fókuszálni kép készítés után
-
D4ni
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #211 üzenetére
Igen, azért is szerettem volna rövidre zárni , mert mi meg főként Samsungról beszéltünk
-
-
D4ni
őstag
válasz
Parallaxis #206 üzenetére
Na ebből látszik ,hogy abszolút nem vagy tisztában a háttérrel. A korábbi munkahelyem, merthogy fél éve hagytam ott kb őket ,nem a TMX-hez tartozott. De van még pár szerviz pont. Rögtön egy példa: Bartók Béla úti szerviz, ami a Cordon Electronicshoz tartozik. A SES még mindig csak egy átvevő pont, ők nem szerviz. A Huawei is TMX-es, nem mondtál újat de gondolom nem jött le,hogy a Samsungról beszéltünk legfőképp.
-
slimshady
senior tag
válasz
Parallaxis #208 üzenetére
Ez a topic elegge elkanyarodott.
-
no more
veterán
válasz
Parallaxis #206 üzenetére
Tudjuk az iPhone a legjobb, az Apple szervize a legjobb. Csak ne fogd rosszul a telefont!
-
Parallaxis
addikt
Ezt úgy írod mintha csak egy szervize lenne a Samsungnak hivatalosan .
Merthogy pontosan ez a helyzet
Magyarországon a Samsung hivatalos szervize a TMX (emellett még viheted a pár SES-be is, de komolyabb javításra, pl. alaplapcsere, ők is a TMX-be küldik tovább).De én befejeztem, mégiscsak egy Huawei topikban vagyunk.
A Huawei-t is a TMX javítja
-
D4ni
őstag
válasz
Parallaxis #204 üzenetére
Ki beszelt itt a tmx-ről? Ezt úgy írod mintha csak egy szervize lenne a Samsungnak hivatalosan . De én befejeztem, mégiscsak egy Huawei topikban vagyunk.
-
D4ni
őstag
válasz
Parallaxis #202 üzenetére
Ez komoly ? A SES egy üzletlánc melyet főként 3 cég üzemeltet . Hivatalos forgalmazók ,de nem maga a Samsung . Ajánlanám figyelmedbe a prémium szolgáltatásokat.
-
Parallaxis
addikt
Samsung S7 edge sztori : pixel hiba , samsungnak telefonálni , időpont egyeztetése , időpontra megjelent a szerelő és 2 óra múlva kész volt a telefon
Nagyobbat nem tudnál füllenteni?
Már jó ideje nincs házhozjövős szerviz és az S7 Edge-t amúgy sem javították volna háznál
sőt melyik az a sznob cég akik kizárólag 5 óráig fogadják az ügyfeleik hívását ?
Mondjuk a Samsung? Ja, nem, ők munkaidőben sem veszik fel a telefont, hiába hívod őket (SES).
-
-
D4ni
őstag
válasz
Swinegod #190 üzenetére
Csakhogy a szervizeléssel kapcsolatban is tisztába tegyek néhány dolgot :
iPhone 6s plus sztori : akksi rossz, kijelző foltos , telefon el egy hónapra ... Nem cserélik rögtön .. nem adták meg újra az egy év garanciát hiába magyarországi készülék .
Samsung S7 edge sztori : pixel hiba , samsungnak telefonálni , időpont egyeztetése , időpontra megjelent a szerelő és 2 óra múlva kész volt a telefon
Másik , Samsung gyorsszerviz 1 nap alatt bármit megcsinál ha van helyben alkatrész .
Megnézem az apple mikor egyeztet bárkivel bármit is, engem még vissza hívni sem voltak hajlandóak , sőt melyik az a sznob cég akik kizárólag 5 óráig fogadják az ügyfeleik hívását ? Ehhez képest a Samsung készséggel vissza hívott , de még emailt is küldtek és simán elérhetőek voltak minimum este 7-ig. Az már hab a tortán ,hogy talán kicsit jobban bele látok a szervizeléssel kapcsolatos eljárásokba és kétlem ,hogy más cég ennyire sok pénzt és energiát bele fektetne egy ilyen hálózat kiépítésébe. Nagyjából ennyi röviden tömören . A meizu is biztos fasza telefon , de nem egy liga . Főként a szolgáltatások miatt. -
Swinegod
őstag
Úgy hívják mikor használod a mélységérzékelős kamerát...
Hobbbyt:
- A kisebb mióta előny?
- A hajlított mióta előny?
- A T880MP4-nek se adja fel semmi a leckét
- Kamerát nem mondanám jobbnak ha másért nem a sztereó mód miatt
- Samu szoftver jobb, mint a Miui, lel jó vicc
- Jobb terméktámogatás? A szintén '15-ös Mi4c már hónapok óta megkapta és Prora is jön
- Gyorstöltésem nekem is van (PumpExpress 3)
- Meg nem mondod a különbséget ha csak nem hangszigetelt szobában figyeled
- A Samu kijelzők betekintési szögeitől meg hányingerem van
- Van MiBand 2-m, felesleges külön a telefonra is -
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #187 üzenetére
"S6E a Prommal volt egy árban szolgáltatónál... "
Remélem azt azért tudod, hogy az S6E 16 hónappal korábban jelent meg..
Nekem 64 gigás van, de ha már farkat akarsz méregetni akkor..
Az S6Edge úgy, hogy 16 hónappal öregebb és már az utód is 5 hónappal korábban megjelent:
-Kissebb
-Jobb kijelző
-Hajlított kijelző szélek
-Erősebb GPU (és a cpu is csak alig lassabb)
-Optikai képstabilizátor
-Jobb kamera (te tudsz 4K-t? Mert én igen.. és baromi jól néz ki a 4K monitoron)
-Jobb DAC
-Gyors töltés
-Vezeték nélküli töltés
-Jobb szoftver
-Jobb terméktámogatás (most kapta meg a 7.0-át)+ Pulzus és véroxigén mérő.. amin én is meglepődtem, de sokszor hasznos és jól jön. Használom.
-
no more
veterán
válasz
Swinegod #187 üzenetére
nem tucattermék ergo nem látom minden random suttyú csöves kezében
Dehogynem látod, csak egy nagy alma logó van a hátulján.
Stereo kameramód: Itt arra gondolsz, hogy sztereóban rögzít hangot? Nem semmi, igazi prémium telefon 128kbit/s hangrögzítéssel... Szerintem minőségibbet rögzít egy A3 2015 40ezerért, de rendben.
-
Swinegod
őstag
S6E a Prommal volt egy árban szolgáltatónál... Csak ugye több RAM, 4x annyi tárhely, erősebb SoC, nem Edge, Stereo kameramód, nem szar szoftver, nem tucattermék ergo nem látom minden random suttyú csöves kezében, szép, stb...
De tök feleslegesen tépem a számat, nem akarlak én megtéríteni vagy valami. Látom, ti még életetekben nem fogtatok egy Felső-középkategóriás vagy csúcs Xiaomit, esetleg Meizut. Általában ti csak láttok egy P8 Liteot befagyni a metrón vagy esetleg van valahol a fiókban cseretelefonnakSwinegod out
-
RaveForce
veterán
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #179 üzenetére
"Pro 6 Plus egyszerűen jobb telefon és minőségben fényévekkel a nagy gyártók előtt járnak a TriplaA kínaiak."
Itt az egyetlen áldozat te vagy. Egyszerűen nem jobb, millió tudásbeli hiányosságot mondtam.. de mintha meg se láttad volna őket. Ezzel az eszméletlen nagy hülyeséggel áltatod magad önigazolást keresve azért, hogy igazolva érezd magad amiért csak kínai telefonokat tudsz megvenni.
Az a baj, hogy a tényeket makacsul figyelmen kívül hagyod. Ha valóban annyira jók lennének mint ahogy te hiszed, akkor már réges régen ők lennének a piacvezetők.. de a valóság az, hogy nagyon nem ők a piacvezetők. Azért olcsóbbak mert minőségben és tudásban nem tudnak komoly ellenfelet kínálni. Tessék, egy komoly telefon amit a nagyok ellen csinálnak már a Huaweinél is 200e-be kerül..Az összes teszt amiben szerepelnek, arról szól, hogy jók-jók de még van mit fejlődni ha csúcs telefonokat akarnak csinálni. Nem tudom, hogy te milyen gombát szedsz, hogy ezt nem látod..
(#184) no more
Uborka szezon van.. -
-
Swinegod
őstag
Nem. Pont, hogy te vagy a Nintendo Switch effektus áldozata (Lásd: Új Zelda. Jó, de nem 97/100). Megveszel baromi drágán valami szart aztán mikor rájössz, hogy egy szar és minden áron fent kell tartanod magad előtt az illúziót, hogy a legjobb telefont vetted ami kapható és ezért nem vagy hajlandó elfogadni, hogy pl a Pro 6 Plus egyszerűen jobb telefon és minőségben fényévekkel a nagy gyártók előtt járnak a TriplaA kínaiak. A "Prémium szervíz" meg egy faszság, a Samunak minden a szervize csak nem prémium. Prémuim szevize az Applenek van, ahol ha elcsesződik a telefonod, rögtön kapsz egy vadi újat. Arról nem is beszélve, hogy a jó minőségű telefont nem kell szervizelni, mert mire arra kerül a sor, hogy szervízbe küldd, lecseréled
-
monti0222w
addikt
Ez vagy te kép alapján ítélsz, mint írtam, nekem volt egy szere mindkettő a kezemben összehasonlítás végett és nem ugyanaz! A másik te írtad be nagy pofával mely telefon a szép és melyek a csúnyák, én csak annyit mondtam, hogy nem nevezném csúnyának, olvas vissza! S igen, jellemez téged a snob szó!
A legtöbb írásodból amit írtál árad a lebecsülés a kínai telefonok iránt, illetve irántam, mert kínai telefont használok, de erre szarok rá, mert te nem számítasz értékadónak! S ne nevezzelek snob-nak!Nevetséges kategória vagy!
-
RaveForce
veterán
válasz
Parallaxis #176 üzenetére
"de az is legalább 1 hét"
Kiveve amikor 2 nap... -
Parallaxis
addikt
Gondolom te is 30 perc alatt elintézed a telefonod szervizelését, mert nekem nagyjából ennyi idő. Elmetrózok a Samu szervizhez, leadom és kész. Ez ennyi.
Ez mondjuk nem igaz
Én szépen elmentem a SES-be, mert elhittem, hogy helyben megvárható a javítás, de kiderült, hogy 1-2 hét lesz és ha nem akarok újra felutazni, akkor 3000 Ft-ért küldik le. A kifogás meg az volt, hogy nem beszéltem velük meg előre, ami nagyjából lehetetlen volt, mert legalább 20-szor hívtam őket, de senki nem vette fel.A szervizfutár legalább oda-vissza megoldja a szállítást, de az is legalább 1 hét.
Szóval a fél óra max. szoftveres javításra, vagy fólia felrakásra igaz, ha igaz.
a Note7 faillel is 200 ezer híján annyi telefont értékesített 2016-ban, mint az Apple.
Persze ez nem sokat jelent, mert a belépő szintű filléres vackokat nincs értelme ide venni, a flagship cuccaikból meg jóval kevesebb fogy, mint iPhone-ból (ez a pénzügyi jelentéseknél elég szépen kijön, mert ugye a piaci kofát sem az érdekli, hogy hány krumplit adott el, hanem az, hogy mennyi pénzt visz haza
).
-
doooo
veterán
"Hagyd már abba ezt a nevetséges vagdalózást."
Mármint vagdalkodást?
Én azt veszem ki egyszerű szavaiból, hogy aki többet költ telefonra mint ő, az sznob. Vagy aki nem -nyilvánvaló, fentebb alaposan kivesézett okokból- olcsóbb kínai mobilok közül választ, az szintén az.
De azt mondani, hogy küllemben pl. egy Note 7 nincs egy ilyen Meizu szintjén...
"... barátom, ez kiveri nálam a biztit ...".
-
Hobbbyt
őstag
válasz
monti0222w #168 üzenetére
Nincs bennük sok közös?
Ezt meséld a a húsvéti nyuszinak. (a 2 szélen igazi iPhone)
Ha nem lenne Samsungos home gombja és nem tették volna a hangszóró mellé azt a kis fekete pontot akkor tökéletes iPhone koppintás lenne. Egyediség és saját gondolatok = tökéletesen nulla. Pont hozzád való.
Magyarázhatod magadnak a hülyeségeid, de attól azok még hülyeségek maradnak.
(#172) monti0222w
Hagyd már abba ezt a nevetséges vagdalózást. Nem veszed észre, hogy szánalmas vagy? Próbálsz sértegetni mert olyan csatába indultál fegyver nélkül ahol ésszel kéne harcolni.. -
Hobbbyt
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #170 üzenetére
Erről van szó.
Annak idején oda voltam a Nokia unibody minőségi műanyag házáért. (Nokia Lumia 1020) azt sajnálom, hogy manapság senki sem próbálkozik vele.. pedig szerintem ütni lehetne a piacot az egyediségével. A Lumia 930 meg elég közel áll a Sonyhoz szerencsére.. így tudjuk, hogy bevált a forma.
a Huawei P10 alja és a Meizu 6 alja pedig ugyan azt a sablont kapta, csak a hangszóró rácsát vágták kis máshogy.. de ezt leszámítva 1:1-ben ugyan az.. ami 1:1-ben Apple termék.
-
-
Hobbbyt
őstag
válasz
monti0222w #168 üzenetére
Dehogy tudod..
Ha tudnád nem beszélni ilyen hülyeségeket.
Akkor most én is mondhatom rád, hogy irigy vagy mert neked csak a kínai vackokra telik?
Érvek nélkül második szóban szitkozódni csak mert másnak nem tetszik az ami neked van.. nagyon gyerekes és gyenge emberre vall.
Ui. Csak szeretnéd, hogy a barátod legyek.. Én sosem vegyülnék a hozzád hasonlóakkal.
-
monti0222w
addikt
Barátom, már ezelőtt 30 évvel is tudtam, és hidd el azért mondtam rád, jellemez téged. Sine nobilitate.
A másik volt 6 Plus a kezemben és Meizu is van, sok közös nincs bennük, annyi finom részlet más ezt pont egy iPhone tulajjal beszéltem meg élőben mikor ő is ugyanezt mondta! Az csak a vázlat ez még a kész festmény! -
Hobbbyt
őstag
válasz
monti0222w #165 üzenetére
Neked amúgy mi bajod? Ha már valakit sznobnak nevezel, akkor legalább tudd, hogy mit is jelent a jelző csak mert sehogy sem illik ide. Ebből pedig csak arra lehet következtetni, hogy nem tudod a szó jelentését.
Azt a jelzőt amit te keresel, úgy hívják hogy ízlés. A jó ízlésem miatt nem tetszik a Meizu féle iPhone koppincs ami semmilyen jellegzetességet nem tud felmutatni.. vagyis feltud, csak azt már az Apple is mutogatta 3 éve.
Az az igazság, hogy sajnállak téged ezért..
(#166) RaveForce
Gondoltaim között volt, hogy leírok pár márkát akit azonnal fel lehet ismerni, és a blackberry jutott eszembe leghamarabb.. pont tegnap sétálgattam a médiában és a raklapnyi telefon közül 5 gyártót tudtam felismerni.. a többi annyira ugyan azt gyártja, hogy egyszerűen rossz volt nézni. (Apple, Samu, Sony, BB, HTC és LG-t nem láttam.. pedig ők is tudnak saját utat járni. Nyílván ezeket azért lehet felismerni mert pénzt költenek a fejlesztésre és nem akarnak másolni mint ahogy pl. a Meizu, Huawie.. és több tucat másod gyártó. -
RaveForce
veterán
Jo persze most eppen az edge a legszebb (bar abbol is a szegenysorsu note7 ami tokelyre vitte) de azert csunyanak nem neveznem azt a meizut sem, viszont kb tenyleg olyan mint barmelyik masik regebbi standard samsung formatervre epulo mostani kinai keszulek. De udito pelda pl a ZTE, ott azert eleg egyedi a kinezet, nalam az a masik best design, meg a blackberry, akik meg a hajlitott kijelzot is kepesek voltak mashogy megvalositani
-
no more
veterán
válasz
Swinegod #153 üzenetére
Én nem akarok beleszólni ebbe a halom nagy hülyeségbe, de... Nagyon korlátolt vagy. Jah és tökéletes példája a kognitív disszonanciának. Bemeséled magadnak, hogy mekkora király vagy a kínai szemeteddel, a Samsung pedig mekkora szar a prémium szervizével és havi frissítéseivel. Gondolom te is 30 perc alatt elintézed a telefonod szervizelését, mert nekem nagyjából ennyi idő. Elmetrózok a Samu szervizhez, leadom és kész. Ez ennyi.
A vezeték nélküli töltős, vízállós baromságodra nem is reagálok, akkora szánalom, amiket összehordasz! Neked ezekre nincs szükséged, használd a csingcsüng összeollózott copy telefonod, de nekünk ne magyarázd meg, hogy szart használunk! Mondjuk le sem írtad, mi a baj a Samu telefonokkal, te mit tapasztaltál? Amúgy a csingcsüng márkáid veszteségesek és sorra csődölnek be (igen, a Xiaomi is a csőd szélén). A szar TouchWizes Samsung (még mindig Samsung Experience Launcher, az UI pedig Grace UX) pedig a Note7 faillel is 200 ezer híján annyi telefont értékesített 2016-ban, mint az Apple.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
monti0222w #162 üzenetére
Én arról nem tehetek, hogy az edge sokkal szebb és egyedibb.. a Pro 6 plus pont ugyan olyan mint a többi 3 tucat társa. Jellegtelen és csúnya.
-
tomboy0013
veterán
Na eljutottunk oda, hogy P10 topik hozzászólásainak a fele a Samsungról szól és már az autós összehasonlítás is megvolt, természetesen ez mind on-ba. Taps taps
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #158 üzenetére
Nyugalom, ezt te találtad ki.
(egy note 7 bukás után vajon mi más lehetne az eredmény)
Én meg annyit állítok, hogy megéri. Pont. S2-S4-S6e után nekem még megalapozott véleményem is van. Ezek a készülékek még a mai napig működnek családon belül. pedig az S2 nyáron lesz 6 éves. Az S4 is működik, csak tavaly karácsony előtt összetörték a sarkát.. de ez user error nem készülék hiba."én nem szeretném, ha random 1-1,5 év után meghalna a telefonom."
Ezt senki sem szeretné.. én ezért veszek csúcs telókat és nem kínai másodhegedűst.Én Volvót vennék, sokkal stílusosabb.. és mégis csak biztonságosabb.
Amúgy meg.. mióta olcsóbb a Lexus? Szerintem nem olcsóbb.. -
Swinegod
őstag
Nyugalom, nem én találom ki
https://www.blancco.com/resources/rs-state-of-mobile-device-performance-and-health-trend-report-q4-2016/
Egyébként én a kádban mindent csinálok csak nem chatelek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Felfogom mit mondasz, én csak ennyit állítok: Nem éri meg. Pont. Semmi egyebet. Nem lehet olyan rossz telefon az S7 se ha már 80 helyen az év telefonjának választották, de én nem szeretném, ha random 1-1,5 év után meghalna a telefonom. Úgy vagyok vele ahogy az autókkal: Biztos jó a Mercedes is, de ha a Lexus megbízhatóbb és olcsóbb, mért vegyek Mercit? -
Hobbbyt
őstag
válasz
slimshady #156 üzenetére
Már S6-on se volt touchwiz. Az első Samsungom amin nem az volt az első dolgom, hogy launchert cserélek.. ez majdnem ugyan olyan letisztult mint a gyári android, pörgős is.. stabil is. Szóval nekem teljesen okés. Galaxy appsból meg le lehet szedni hozzá a dark material témát és több nekem nem is kell.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #153 üzenetére
Fél centi igenis számít hosszban de főleg szélességben ellenben az +1mm vastagsággal..
"kamera ahogy elnéztem semmiben sem rosszabb, csak sötétben,"
-Na most akkor nem jobb semmiben vagy sötétben mégis jobb? (de amúgy nappal is jobb, videós képességei is jobbak)"de el nem tudom képzelni mikor használod a vízállóságot ahogy a vezeték nélküli töltést sem"
Látod, ez a te korlátozottságodnak a hibája, én már másfél éve 70%-ban vezetéknékül töltöm az S6 edgét. Itt van az asztalon, a monitor alatt egy töltő, amire csak simán ráteszem és kész. Le -fel veszem róla mikor kedvem szottyan, nem kell kábellel baszakodni. A vízállóságra pedig ha nem tudsz érvet akkor az elég nagy baj.. de mondok egyet. Mennyivel egyszerűbb telefonnal a zsebben strandolni mint állandóan azon izgulni, hogy egy szarka a parton maradt cuccokat átkutatva magává teszi. Vagy egy jó meleg forró kádban anélkül chatelni, hogy izgulnod kéne a beázás miatt. Én leginkább csak ezt hiányálom az S6 edgéből.. kicsit bosszant is, hogy ha már az 5 is tudta akkor ez miért nem."A beszerzés meg mióta nehézkes? Megrendeled EU raktárról, kész, ugyan oda visszaküldöd ha baj van, pont mint itthon csak messzebb és nem is feltétlen hosszabb az időtartam"
A Samsungot beviszem a 3 utcára lévő márkaszervizbe és nem kell hónapokat várnom a postázgatásra ha elromlik."A legmegbízhatatlanabb Androidos gyártó"
Mégis ki szerint?Ki vagy te?
Szerintem meg az egyik legmegbízhatóbb.. na akkor most mi van?
Ilyen ordas nagy baromságokat épeszű felnőtt ember nem állít és nem emel ki.A többire meg már reagáltunk.. ha azokat sem voltál képes felfogni, akkor a továbbiakat sem tudnád.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Swinegod #153 üzenetére
A LeEco már régóta áron alul árulja az összes termékét. BOM (Bill of material) ára alatt. Szóval a marketing, stb ott benne sincs az árban. Nem véletlenül vannak most a csőd szélén.. A bevételt a szolgáltatásokból szerzik, de még azon is bőven túlköltekeztek.
Ettől függetlenül szorítok nekik, hogy kijöjjenek a gödörből. -
Swinegod
őstag
Most ennyinél az az 5mm szélesség és hosszúság nem oszt, nem szoroz, cserébe fél mm-el vékonyabb. Az a 200mAh nem jelent rosszabb üzemidőt, nekem pl nagyon is tetszik az Edge-el ellentétben, kamera ahogy elnéztem semmiben sem rosszabb, csak sötétben, ott meg van vaku, ami egyébként 5x jobb a Meizun. SD kártya slot az mondjuk negatívum, de el nem tudom képzelni mikor használod a vízállóságot ahogy a vezeték nélküli töltést sem. A beszerzés meg mióta nehézkes? Megrendeled EU raktárról, kész, ugyan oda visszaküldöd ha baj van, pont mint itthon csak messzebb és nem is feltétlen hosszabb az időtartam
Igen, utálom a Samut ahogy eddig levehetted. De nekem van rá okom is: Eddigi minden Samsungom szar volt pedig nem ilyen J1 féle fosok, aztán szervizelni basztak garanciaidő alatt, A legmegbízhatatlanabb Androidos gyártó, lehagyja még a Verneet meg a Doogeet is ami eléggé legaljává teszi a szememben, a TouchWiz egy szar. Nem légből kapom ezeket, tapasztaltam, osztálytársammal cseréltünk egy hetet (S6) és valahogy nem volt éppen jó telefon, a Redmi Note 3am-hoz se merem hasonlítani.
Egyébként ha annyira drága a fejlesztés, marketing, stb. akkor miért képes hihetelen olcsón adni a dolgait a LeEco? + Acert is látok reklámozva bőven több helyen, mint Samut mégis jobb az ár-értéke, mint mondjuk egy Lenovonak amit meg shol
-
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #145 üzenetére
Nálam is van lélektani határ, de én elsősorban azt nézem, hogy mit kapok..Tudod, mint mikor egy angyali nőnél te érzed magad megtisztelve, hogy fizetheted az 1600 forintos vodka-narancsát, míg egy érdektelen csúnyácskának egy rágót sem adnál szivesen, hiába funkcionálisan majdnem ugyan azt tudja mint az angyali teremtés.
A Meizu Pro 6+ nem alternatíva az S7 edge-vel szemben.
A Meizu nagyobb, kissebb aksi, csúnya, nem hajlított kijelző, gyenge kamera, nincs sd kártya, nem vízálló, nincs vezeték nélküli töltés, nehézkes beszerzés és garanciáztatás.. és még sorolhatnám. -
slimshady
senior tag
Nem rossz és külön öröm, hogy kiemelkedés nélkül került bele a kamera.
-
-
törölt tag
válasz
Swinegod #145 üzenetére
Akkor csak a piacra jutását kéne megoldani valamint a garanciális ügyek kezelését Samu szinten. Ja, hogy akkor már nem is lenne olyan olcsó? Esetleg szolgáltatói csomagban is lehetne kapni. Ja, hogy akkor havonta pont annyiba fájna, mint a Samu?
Attól, mert neked ez közhely, inkább csak fillérbaszó vagy, aki más pénztárcájában is turkálni akar. Neki, nekem megérhet ennyit. -
válasz
Swinegod #145 üzenetére
Ha ennyire jó a Meizu meg a OP (nem tagadom, jó készülékeket csinálnak) tessék, reklámozd a készülékeit az átlagembereknek, hajrá
Hiába van ugyanannyira jó egy kínai csodatelefon, mint a P10 vagy az S7, van egy különbség.
Ahhoz, hogy a százezres csúcsgépek gyártói a köztudatba beivódjanak, ahhoz neked hatalmas erőfeszítést kell produkálnod. Mert nincs semmilyen reklám az utcákon, a tévében.
A Samu és a Huawei viszont nagyon sokat tettek azért, hogy a köztudatba beerőszakolják a nevüket.
És mivel sikeresnek bizonyult ez a lépés, folytatni fogják a jól bevált módszert.
Értsd már meg, hogy egy telefon ára nem csak hardver, és nem csak egy vásárlóról (rólad) szól. -
Swinegod
őstag
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #142 üzenetére
És ezzel mi a baj? Bocsmá, hogy engem nem vág földhöz az ára.
Én 13 éve is lazán megvettem a csúcsot és idén is meg fogom. Eddig még sose bántam meg, egyedül a Nokia N97 nem vált be, hamar lett N900 belőle.
Én nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni egy olyan cuccnál amit 1-2 évig napi 16 órán keresztül a zsebemben hordom és használom, mindenre. Ha ez pénzbe kerül, akkor kerüljön. -
Parallaxis
addikt
Miért jobb a szürke, mint a fekete? Nem értem. A valóságban sem szürke a fekete, hanem fekete...
A gond ott van, hogy a valóságban pont, hogy kevés a valódi fekete (a fény teljes hiánya), inkább a sötét szürkék árnyalatai vannak többségben.
Ha megnézel jó pár fotót, akkor meglátod, hogy a képi tartalomban valójában 5% alatt van a teljes fekete (RGB000).Az AMOLED kijelzős készülékeknél, meg a kontraszt kiemelés miatt erőltetik a feketét, ami a valóságban nincs is jelen (ezt régebben sikerült is túltolni, ezért jött létre Note 2-n a blackbox, ami azt jelentette, hogy a kijelzőn eltűntek a finom szürke átmenetek és feketével helyettesítette azokat, így pl. videóknál szép fekete négyzetek jelentek meg az átmenetek helyén).
A teljes színhűséget meg elég kétkedve fogadom egy olyan kijelzőtől, ahol fele annyi az RB pixel, mint a G.
-
válasz
Swinegod #137 üzenetére
Szerintem nézz utána, hogy a Samu mennyi hardvert fejleszt házon belül, és mennyit a OP.
Segítek.
Van Exynos és ISOCELL is, nem csak SD820 és Sony.
Illetve a kijelző a Samuéknál is házon belüli gyártmány.
Stb.Hallottál már arról, hogy marketing?
Nem csak azért van, hogy legyen valami duma.
Képzeld, sok emberhez a reklámokon keresztül jut el a készülék létezése, illetve az ember tudat alatt is jobban megbízik egy ismert gyártóban, mint ismeretlenben.
Hány OP plakátot láttál a városban?Tudod, hogy hányan dolgoznak a OP-nál?
Kb. 600-an.
Ennyien foglalkoznak a kutatással, a marketinggel, a biznisszel, stb.
Samsungnál csak az itteni márkaboltokban dolgoznak sokkal többen.OP és Samu között az a különbség, hogy az előbbi cég pár készüléke tökéletes választás a telefonos témában jártasok számára, az utóbbi cég pedig többszáz milliós célközönség számára fejleszt megfelelő készüléket mindenféle szegmensben.
-
batai15
félisten
gsm aránán kin a p10 teszt, nekem nagyon tetszik a telefon
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #133 üzenetére
Érdekes.. eddig valahogy ez nem jött elő. Elfogytak az "érvek"?
A szoftver ugyan az, csak a felület más. Kérdezz meg egy HTC-t használó Sense fant, hogy melyik a legjobb UI.. biztos, hogy nem az OnePlus 3T-nek. Nem mellesleg egyik tesztoldal sem áradozik róla, szóval valszeg semmivel nem jobb mint a többi.Idézet a PH! tesztből:
"mert bár még mindig lehetne a szoftveren reszelni, felesleges appok vagy fárasztó szoftverfunkciók nélkül az Oxygen OS közel van a nagyokhoz"Szóval.. igenis belekötök, és joggal. Megint csak hülyeséget próbálsz beadni. Nem zavar, hogy egy világ ellen harcolsz?
A bolond sose tudja, hogy bolond.. lehet, hogy neked is ezért nem tűnik fel, hogy egyedül vagy a harcodban?
-
B-Clone
aktív tag
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #130 üzenetére
Most komolyan.. te direkt nyomod a kretént?
Az S7 hardvere is bőven csúcskategória. Mennyivel is erősebb a tesztprogramokban az 1+3T? 10%?
Az meg, hogy 4 vagy 6 giga ram.. rohadt mindegyNekem az S6 valahogy 3 gigiával, és lassabb SoC-al is röhögve teszi a dolgát bármiféle akadás nélkül. Jah meg ugye az S7 vezeték nélkül is tölt..
Ideje elkezdened magadban keresni a hibát.
-
kromatika
veterán
komoly teló
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #127 üzenetére
Mi az a 1+3T? <-- Pont ezért, mert a kutya sem ismeri.
"mindenben jobb, mint az S7 a kamerától és a kijelzőfelbontástól eltekintve"
Hát akkor annyira mégse mindenben.. és pont a 2 legfontosabb területen gyengébb.
Azt se feledd, hogy az S7 fél évvel öregebb, kisebb és vízálló is. Szóval szerintem abszolút megalapozottan drágább az S7. -
Swinegod
őstag
Jól tudod igen, a panel az matt IPS, már most teljesen értelmetlen ami írsz, a tető fém, a ház jó minőségű műanyag, a zsanérok 2 leejtés után is tökéletesen működnek, a hűtése pedig pont, hogy kurvajó, egyrészt baszott halk másrészt semmivel se tudom 70°C fölé vinni a GPU-t. Nem tudom milyen 2004-es Nitroról beszélsz te
-
marquuard
veterán
A fókusz vajon gyorsabb, mint a Dual Pixel?
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #119 üzenetére
Van egy olyan sejtésem, hogy a komplex dolgokat soha nem láttad még át... most sem fogod.
Egyrészt alap elv, hogy minél kisebb valami azonos tudással, annál komolyabb tervezést igényel. A mostani telefonok az elektronikai ipar miniatürizálásának az abszolút csúcstermékei ahol kis előrelépésért is rengeteg fejlesztésre/befektetésre van már szükség.
Másrészt még mindig csak másodlagos az amin te kapálózol. Ha ők 10 perc alatt összehánynak valamit 5 forintból amit te nem tudsz megcsinálni, és neked mégis szükséged van rá... akkor annyit kérnek el érte amennyit te még hajlandó vagy kifizetni. Ha ezt képtelen vagy megérteni, akkor nehéz lesz az életed hátralevő része.
Hidd el, az Acer is szívesen adná horror áron a laptopját, csak az a baj, hogy a kutya sem venné meg.(Erre épül az Apple varázslata is.. hisz saját piacon egyedül vandálkodnak. Nekik csak arra kell figyelni, hogy a piac amit teremtettek ne legyen összemosható a többivel.. mert akkor azonnal árversenybe kényszerülnek amiben hamar elbuknának)
-
B-Clone
aktív tag
válasz
Swinegod #119 üzenetére
Az az Acer amit vettél egy határ kaki. Bazári bili műanyag ház, zéró merevítés, gagyi TN panel, széria hibás zsanérok, gyenge hűtés. Azt meg nem nevezném szerviz hálózatnak hogy ha valami gebasz van vele lehet postázni a csehekhez. Gratulálok a "remek" vételhez.
Abba meg már bele se mennék, hogy az ultra mobil eszközök gyártása mindig is költségesebb lesz. Valaminek vissza kell ám hozni a 14 nm-es gyártó sor fejlesztésének, kivitelezésének és üzemeltetésének az árát. És ugyan ez igaz minden részlegre. Ez mind mind bele van építve a készülék árába.
-
-
Swinegod
őstag
Azt elfelejtitek mind, hogy Pl a laptopok közül vegyük az Acer Nitro '16-ot és mondjuk a VX 15-öt. Ezeket legalább 2-3x annyiba kerül legyártani, mint mondjuk egy Note 7-et mégis, mind2 olcsóbb. Arról nem is beszélve, hogy a VX radikálisan eltér kinézetben IS a Nitrotól, jobb hardver van benne, mégis ugyan annyiba kerül. Ellenben a Note 7 egy Note 5 S7 hardverrel így gyakorlatilag lófaszt se kellett rajta fejleszteni ráadásul még az aksit el is kúrták. Mégis, pontosan ugyan annyiért vettem A Nitromat, mint a Note 7 volt. És az Acernek is van marketingje, szervízhálózata. Ezt magyarázzátok meg
-
törölt tag
válasz
Swinegod #111 üzenetére
Nem zsidaj vagy, hanem hülye! A fejlesztést végző mérnökök órabére alsó hangon 50$/fő, s dolgoznak vagy egy évig, mire elkezdődhet a sorozatgyártás. Nyugodtan lehet több száz emberrel számolni, így picsányi két millió nem elég a fejlesztésre! Az, hogy benyeled a csak töredékébe kerülnek az alkatrészek, így hatalmas rajta a haszon, szintén a hülyék érvelése, nem a zsidóké.
-
doooo
veterán
válasz
tomboy0013 #85 üzenetére
"Nem a fényerő a baj hanem a kontraszt. A tökéletes fekete alapon lévő színek kellemetlennek éjszaka a szememnek."
Gondolom, hogy mire gondolsz... de az nem AMOLED-re korlátozódó dolog.. nem tudom, hogy vagy vele, de nekem este a fekete háttéren fehér (vagy citromsárga, vagy más világos színű) szöveg a TFT, IPS és egyéb képernyőkön is zavar, és ha a fényerőt leveszed, attól még minden látszik, de talán nem b@ssza annyira az ember szemét.
Képet pedig ha szerkesztesz is mobilon... főleg ha AMOLED-en, szigorúan max. fényerőn érdemes... mert akkor a szürke részek, vagy sötét részeken megjelenő képhibák, nem feketének jellenek meg, hanem már elhatárolhatóak. Ha megszokod, hogy mi hogyan jelenik meg különböző típusú képernyőkön, akkor nincs nagy probléma a szerkesztéssel. -
Hujikolp
őstag
válasz
Swinegod #108 üzenetére
Tudod, nem csak 1 költség van
Pár dolgot leírok, amit a telefon ára kell, hogy tartalmazzon:
- Fő része ugyebár az alapanyag, ami kb harmada (legdrágább a processzor, kamera, kijelző)
- Ezen felül a dolgozók: összeszerelő operátor, minőségügyi operátor & technikus & mérnök, hibajavító technikusok mérnökök, teszt technikusok, mérnökök, hogy a gépek jól menjenek. Gyáron belüli logisztikusok, sori vezetők, műszakvezetők, termékmérnökök.
-minőségbiztosítás, különféle tesztekkel állandóan(!)
-sori selejtek leírás, pláne ha új folyamatról van szó
- épület üzemeltetés, klíma, világítás stb, ESD védelem, ami rengeteg pénzt emészt fel (én már csak tudom)
- dolgozók étkeztetése, fuvaroztatása buszokkal
- biztonsági szolgálat
-reklámozás, tv, újság, rádió, internet (rengeteg pénzt szív el), nagy eseményeken ottlevés (és pörögnek a milliók)és még sorolhatnám... Egy kicsit máshogy megy, mint képzelnéd
-
válasz
Swinegod #111 üzenetére
Szerinted a 8 milliárd jómagyarforint mégis mire elég?
10 milliárd forintba került a Zeneakadémiát felújítani, hogy naprakész infrastruktúra legyen benne.
A kutatás-fejlesztés pedig olyan dolog, hogy kell egy megfelelő (hatalmas) laborlétesítményt biztosítani a legújabb technológiával, megfelelő kutatói csapattal (ami nem 5 fő, hanem legalább több száz dolgozó), plusz folyamatosan pénzt kell befektetni a folyamatos fejlesztésre... Sok dolgot kihagytam még, és ez, amit írtam, ez csak egy rohadt fejlesztés.
Az Edge panel az S6-ban, az új kamera az S7-ben, írisz-szkenner a Note7-ben, pedig pont ilyen helyen jött világra. -
Hobbbyt
őstag
válasz
Swinegod #108 üzenetére
Szerintem te nagyon elvagy tévedve.
Ha drága "barátunk", orbán bácsi 15 milliárdot képes volt elszórni a 2016-os évben 10 millió emberre pár kormányplakátra akkor szerinted a Samsungnak mennyibe kerül egy Globális ~6 milliárd embert elérő média kampány ?
Ne legyél már ennyire idióta.. csak egy kicsit kéne használni az eszed, nem nagyon.. csak egy kicsit.Nyugodtan elhiheted, hogy pont annyi haszon marad egy készüléken amennyiért még éppen megéri megcsinálni a következőt.. nem tudom, hogy milyen gombát szedsz ha azt hiszed, hogy 300-400%-os haszonnal dolgoznak.
Amúgy meg, ha nincs pénzed rá az nem az ő bajuk, hanem a tiéd. Szar a forint? A mi bajunk nem az övék. Munka mellett nem tudsz pénzt keresni? Ez sem az ő bajuk..
De tudok jobbat is! Csináld magad ha nem vagy hajlandó kifizetni azt az árat amik ők megszabnak. A csúcs telefon nem létszükséglet.. ha a vizet adnák drágán akkor lenne okod panaszra, de így nincs. Ha ők 5000 dollárt kérnek érte 5000%-os haszonnal, akkor annyit kérnek.. az ő dolguk! Ha nem tetszik, ne vedd meg.. csinálj magadnak jobbat. Ha meg nem tudsz, akkor máris megvan az oka, hogy miért adják annyiért amennyiért. Mert ők tudnak, te meg nem. Ezt hívják kereskedelemnek.
-
tomboy0013
veterán
Azért jobb a látványos háttérvilágítás mert az esti sötétben a képernyőn a szövegek nagyon elütnek a környezettől ha fekete a hátterük, vagy igazából bármi ha fekete hátterük van. Az én szememnek ez roppant zavaró és gyorsan fárasztja. Azt szeretem ha az egész téglalap felület ami ugye a kijelző, jól megkülönböztethető a full fekete környezettől. Elszínezni sem szeretem éjszakai módokkal meg miegymással mert szintén zavarja a szemem ha torzultak a színek.
-
Swinegod
őstag
válasz
Hujikolp #105 üzenetére
Mondjuk eladtak eddig 15M S7-et pl. Ha csak 1$-t rakunk rá fejlesztési és még 1-et marketing költségek néven is van 15.000.000x2$-unk, vagyis 8 Milliárd 400 Millió forintunk kutatásra és marketingre. És egy S6 után kb semmi tényleges fejlesztés nincs benne. Szóval nem legyél idióta, hogy ilyen költségek miatt kell drágítani légyszíves. (Az S7-et csak példának hoztam fel, ha mittomén 5M P9 talált gazdára akkor legyen mind2 ár 3$, hogy ugyan ott tartsunk és még mindig csak 2000ft/készüléknél tartunk)
-
Hobbbyt
őstag
Én ilyet nem mondtam, de még csak sugallni se akartam..!
A fekete legyen fekete, a fehér legyen fehér, a hupikék pirosas zöldes sárga köpetnyi rózsaszínnel pedig legyen hupikék pirosas zöldes sárga köpetnyi rózsaszínnel.Ezt a fekete=szürke dolgot inkább a kis péniszhez tudnám hasonlítani, annak is megvan az előnye és létezik az fura élethelyzet mikor jobb mint a nagy. Persze nem gyakran.. de néha vak tyúk is talál szemet.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az okostelefonok nyers kameraképességeit megállapító mérés egyik legjobbja lett az új Huawei.
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tesla topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest