- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Netfone
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
doooo
veterán
válasz
tomboy0013 #85 üzenetére
"Nem a fényerő a baj hanem a kontraszt. A tökéletes fekete alapon lévő színek kellemetlennek éjszaka a szememnek."
Gondolom, hogy mire gondolsz... de az nem AMOLED-re korlátozódó dolog.. nem tudom, hogy vagy vele, de nekem este a fekete háttéren fehér (vagy citromsárga, vagy más világos színű) szöveg a TFT, IPS és egyéb képernyőkön is zavar, és ha a fényerőt leveszed, attól még minden látszik, de talán nem b@ssza annyira az ember szemét.
Képet pedig ha szerkesztesz is mobilon... főleg ha AMOLED-en, szigorúan max. fényerőn érdemes... mert akkor a szürke részek, vagy sötét részeken megjelenő képhibák, nem feketének jellenek meg, hanem már elhatárolhatóak. Ha megszokod, hogy mi hogyan jelenik meg különböző típusú képernyőkön, akkor nincs nagy probléma a szerkesztéssel. -
RaveForce
veterán
válasz
tomboy0013 #90 üzenetére
Az miert jo ha a telefon szurkenek hazudja a feketet?!
-
no more
veterán
válasz
tomboy0013 #90 üzenetére
Csak Samsungon... A "mélyfeketét" miért szeretnéd kikapcsolni? Pont így jön ki a végtelen kontrasztarány. Miért jobb a szürke, mint a fekete? Nem értem. A valóságban sem szürke a fekete, hanem fekete... érted.
Este pedig bekapcsolod a kékfény szűrőt és máris nem bántja a szemed, vagy leveszed minimumra a fényerőt (szinte teljesen kikapcsolható a kijelző ilyen módon).
-
no more
veterán
válasz
tomboy0013 #85 üzenetére
Ha Alapvető módra "kapcsolod" a kijelzőt, akkor teljesen színhűre lesz kalibrálva, mutatni fogja a teljes SRGB színsákálát (101%, tehát nagyon pontosan van kalibrálva). Továbbá, ha képeket akarsz szerkeszteni, akkor átállítod AMOLED Photo módra és akkor a teljes Adobe RGB színskálát fogja mutatni. Erre semelyik telefon kijelzője sem képes, csak a Super AMOLED.
De, ha érdekel, itt a Displaymate cikke erről a kijelzőről. Mindenki azt hiszi, hogy a SAMOLED ugyanott tart, mint az S2-es időkben, amikor minden világított neon színekben a kijelzőn.
Már a túlszaturált mód (AMOLED Mozi mód) sem olyan undorító mint régen.
-
mjani1172
addikt
válasz
tomboy0013 #80 üzenetére
Ez érdekes. Azt hittem csak én vagyok így. Nekem is bántja a szemem, és a sokak által dicsért fekete háttér fehér szöveg
is kellemetlen nekem. -
Hobbbyt
őstag
válasz
tomboy0013 #80 üzenetére
"Este bántja a szemem."
Vedd lejjebb a fényerőt ha zavar a tökéletes kontraszt..
"Fénykép szerkesztésnél sem a valóságot látom."
Ugye tudod, hogy ez nettó baromság..? Melyik mobilnak is van pontosra kalibrált kijelzője..? Csak az Apple és a Samsung cuccai vannak úgy ahogy színhűre beállítva.. a többi gyártó még csak nem is próbálkozik. És azt is nyugodtan elhiheted, hogy a "valóságod" már ott elpusztul mikor egy telefonnal akarod rögzíteni.
Bocs de nem szeretem a bullsithet.
-
RaveForce
veterán
válasz
tomboy0013 #58 üzenetére
Altalaban egyetertek veled forumokon... nade amoled mint negativum?!
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #58 üzenetére
Mondjuk nekem az EMUI pont elég nagy negatívum. Több funkció van benne, de azoknak a funkcióknak a fele számomra idegesítő, a másik fele pedig szükségtelen. Ha lehetne valamilyen módon vanilla droidot tenni rájuk, akkor már P8-at is vettem volna simán, vagy P9-et, vagy Honort, de amíg nem lehet megoldani, addig inkább nem.
Kopi31415: A kamera látványos fejlődése a P9-nél volt, ott jött be a Leica név, de most idén még látszólag sem tudnak igazán felmutatni újdonságot. Csak jobb lett. Higgyétek el, jobb lett. Erre nem lehet marketinget építeni szerintem
És amúgy meg igen, alig változott valami, és a P9 ára már jelentősen esett, mert egy ideje gyártják, manapság olcsóbb előállítani. Kvázi ugyanaz a telefon annyiba fog kerülni, mint egy éve került, kezdő áron. Ez azért nem annyira királyság. A P10-ből a Plus éri meg, az tényleg fejlődött, de az már 750€ azért. Annyiért már ott a G6 is például, ami nagyobb kijelző és kisebb fizikai méret. Persze nem Leica, de nem feltétlen jelent ez akkora előnyt a valóságban. -
tibcsi0407
félisten
válasz
tomboy0013 #58 üzenetére
Pontosan. Az underclocked SD 821 pedig annyira nem nagy előnyben van, hogy megérje a felárat.
Arról nem is beszélve (szubjektív), hogy a Pixel ronda. -
no more
veterán
válasz
tomboy0013 #50 üzenetére
+1
-
Dominó85
addikt
válasz
tomboy0013 #32 üzenetére
Azért ne hasonlítsuk már össze a világ első valamilyen téren megjelent eszközét egy TUCAT termékhez. Bocsi, de semmi nem indokolja ezeket a brutális árnövekedéseket. Annyi az egész, hogy amíg van kereslet a brutális árakra is, addig a gyártók minden egyes valutát ki fognak húzni a zsebedből. És engem ne akarj kioktatni légy oly szíves. Rengeteg ketyere járt a kezeim között. És érdekes módon egy Redmi 1 a mai napig működik édesanyámnál. Majd meglátjuk ezek az agyonhájpolt több százezres okos-mini-PC-k bírják-e hosszú évekig. Erre te tuti jösz azzal, de hát ezeket nem hosszú távra tervezik és amúgy is elavul. Akkor mi a faxnak veszi meg bárki, ha rövid távra jó csak. Ebben az országban (is) 1000 emberből 900 a létminimumhoz közel, bizonytalanságban él (ott tartják tudatosan). Nem hinném, hogy évente új mobilra futja, amikor hónapról hónapra élnek... Az meg aki az anyagi biztonságát feladva az egóját helyezi előrébb, csak hogy elmondhassa, hogy a legújabb, legjobb van neki... Gratulálok. 10-ből 9 ember aki éppen csúcskészüléket vesz, önámítja magát azzal, hogy ez szükséges neki. Mondván ebben a legjobb a kamera, de azért tükörreflexese is van. PC-ként lehet használni, de laptoppal mászkál. Véleményem szerint attól nem lesz valaki jobb az ágyban, ha a legújabb telefonja van. Ideig óráig lehet szédíteni vele a másik nemet. Ez az agyonárazás rendkívül nagy prblémákat vet fel nem csak az IT területen. Azért hoztam a focis példát is. A top bajnokságban bőrt rúgó emberek egy év alatt keresnek annyit, amennyit más egy életen át se lenne képes összekaparni. És mások szellemileg és testileg is maximálisan kihajtják magukat legszebb éveikben, hogy aztán nyugdíjas korukra a bank a házat végre a nevükre írják. Amit persze sem a gyermekeik, sem unokáik ingyen nem kaphatnak meg. Elbaxott egy világ ez és nem kell szépíteni. Lehet önámításban élni. Jönni azzal, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Erre csak azt tudom mondani... Hol él az illető? Egy szó mint száz, qrvára NEM érnek ennyit ezek a kütyük.* Ne hintsünk már el másokban hülyeségeket. Egy 20 ezres és egy 2 milliós kütyü ha leesik, ugyanúgy törik. A kamerájuk soha nem lesz tükörreflexes szintű (trendek, karcsúság, design oltárán halnának meg). Önámítás!!! És ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy pesszimista lennék, sőt. Humoros, kedves és a munkájában becsületes embernek mondanak. Csak a realitások talaján maradok és nem álltatom magamat faxságokkal.
*A minden annyit ér, amennyiért el lehet adni - mondásra csak annyit, hogy mindig vannak palimadarak.
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #4 üzenetére
Pláne, hogy nem gomb.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az okostelefonok nyers kameraképességeit megállapító mérés egyik legjobbja lett az új Huawei.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest