-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xeon forever
addikt
válasz
Laraxior #11243 üzenetére
Lehet én vagyok a hülye de...
Most töltöttem le egy 10bit kódolású videót 20perc 6giga. Ha saját gépről futtatom laggol. Ha a NAS-rol akkor nem.
Player: VLC
Hardware acceleraten
Gpu 650Ti
Systems saját a jo öreg Xeon e5430 1TB WD 64MB cache oprendszernek+2db WD Raptor raidben csak lapozó fájlnak.
NAS Xeon x3210 500GB Seagate 32MB cache(oprendszer) 2TB WD green 64MB cache innen olvassa hálózaton a VLC.Érdekesség, hogy NAS-ról 108MB/s másolok viszont gépen belül két azonos HDD-re csak 70MB/s (1TB WD Blue ->1TB WD Blue)
-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #10819 üzenetére
És ehhez mit szólsz ?
CF 2x16 sáv, 3 slotnál 16sáv+2x8sáv, vagy 4x8 sáv 2.0
4*4 GB DDR3 1600 MHZ Ram support.
Ilyen lapom van, nagyon elcsomagoltam, OC bajnok ez is, csak értelmes CPU-m nincs hozzá, jó lenne valami erősebb PHENOM II X4/X6... de azok beértek egy ideje már az aranyár kategóriába...
3 magos ATHLON II X3 455 3,3@3,9 GHZ pár gombnyomásból megvolt.
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #10769 üzenetére
Hááát.. Ha egy P45-össel 400 fsb-hez gtl-ekhez kell nyúlni, ott valami nem áll párhuzamosan. Mondjuk nem kizárt a 400 fsb-s átok sem. Számomra nem létezik a 400-as szám fsb-nél. Egészen konkrétan nem vagyok képes kézzel belőni működőképes setupot oda Ud3P-vel (De Ud3R-el sem ment). Auto értékekkel sima, de az nálam kizárva. Nem kevés időt töltöttem el már ezekkel a lapokkal, de erre képtelen vagyok. Bármit állítok csak bootloop, úgyhogy egyszerűen elengedtem a 400-as sávot és szépen átugrom, 420 / 440-re lépek. Ott nincs semmi anomália csak hibátlan működés. Lehet, Neked is meg kéne nézni ezt verziót, mielőtt megutálod az egészet 400-on.
-
-
-
lamiki
senior tag
válasz
Laraxior #10733 üzenetére
Az ugyan olyan verziójú biost is felül fogja írni biosból való frissítéskor is. Amikor Xeonos biosokkal frissítek, nagyon sokszor a gyári utolsó bios van az alaplapban, és a Xeonos bios is a gyári utolsó bios, csak Xeon mikrokódokkal kiegészítve. Frissítéskor engedély kér hogy pl 1032-es bis van benne, és felül írja a 1032-es biossal.
-
juhiimi
aktív tag
válasz
Laraxior #10725 üzenetére
Igen ez is igaz, majd meglátom még, egyelőre nekem elég lenne ha alap órajelen stabil lenne a rendszer. Remélem tényleg a táp a ludas.
Az, hogy Win10-em van lehet-e probléme? Egyébként eseménynaplóba visszanézve, kritikus hibát ír ki ujraindítás utan, Kernel 41-es azonosítóval. Utánanéztem neten, de nincsenek konkrétumok...Azt írják legtöbben, hogy túlmelegedés vagy esetleg a táp.
-
Mike8212
tag
válasz
Laraxior #10634 üzenetére
Értem. Ez a lap elegendő. Kimaxolva a proci nem forró. Igaz egy 12 cm-es venti van a torony hűtő mellett szívja ki a meleg levegőt. Kapott egy spéci vrm hűtést halk venti. Van 1 db befúvó, winyókat hűti, és 2 darab ami 1x a vga-nak ad kinti levegőt, egyszer pedig a cpu-nak. De még akarok berakni csak nincs már hova.
Ja majd el felejtem egy érdekes megfigyeléssel lettem gazdagabb. Toronyhűtőm mellé raktam volna vrm hűtőt. Nem fért rá a hűtőbordára. Mondom magamban "na nehogy már"...innen lehet gondolni mi következett.
Mi más mint a jó öreg sarokcsiszoló.
Kivittem megcsiszoltam. (kb.2 mm kellett levennem). Ami következett felülmúlt minden elképzelhetőt, szikrákat szórt az elméletben CU-nak gyártott vrm hűtőborda.
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #10609 üzenetére
4k-t soha nem adnék 2 magos prociért
Van nekem E8400 még 2db, egyiket most beraktam az nForce lapba, 4GHz-et simán viszi.
A 4 magosok egyedül linx-be mutatnak többet, meg videókódolásban, esetleg pár mai játékban (pl bf1).
Viszont azokat jóval nehezebb húzni. 4.5-5GHz azokkal álom 2 magossal valóság -
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #10588 üzenetére
Wolfdale E3120-as XEON az hasitott benne, 4,44 GHZ-en.
Kétségtelen igazad van.
Csak hogy X38,X48-ba nem jó az X5xxx-es XEON, csak az X3XXX-esek.
Esetemben a legnagyobb az X3380 lenne, de annyit nem költök rá.
Na még egy kis LinX... a 3. körnél előtérbe hoztam a böngészőt, 6 nyitott oldallal...
Asszem, ez lesz a vége, én már elégedett vagyok ezzel így.
(A P45-be 3,9-et is ment az X3360
)
Konnektorból felvett teljesítmény LinX alatt átlagosan 270W.
- CPU 1-2 mag 79 fok, 3-4 mag 76 fok.
Idle-ben meg 115-120W, így hogy most írom a sorokat róla.
- CPU 1-2 mag 32 fok, 3-4 mag 36 fok.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #10584 üzenetére
Az X3360 az X3330-at váltotta nálam.
Azt észrevettem, hogy Quad CPU-val ez a lap 440-nél stabil, minden szempontból, 450-nél viszont már sok a hiba, 460-nál már a boot is kérdéses.
Várjuk, mire jutsz majd.
Sosem mértem így hőmérsékleteket.
Levett oldalaknál kézzel végigtapogattam az alaplapot a chipset-nél, meg felülről a hővezető csöveket és bordákat, az X38-on nem mondhatnám hogy fűt.... langyos.
-
zoltanz
nagyúr
-
kalidor55
tag
válasz
Laraxior #10458 üzenetére
a vrm az mi lenne? ramok? a hűtés kiváló, 30-35 fok a proci alapból, viszont most van egy olyan, hogy, ha lejátszok videot, 4k-t akkor egy kis idő után ujraindul a gép, próbáltam, nem húzva a procit és húzva, meg felemeltem a feszt 1,3 voltra is, feljebb nem mertem, de akkor is megvan a jelenség. a ramoknak is adtam 2 voltot, de hiába. tanácstalan vagyok nem kék halállal indul újra, hanem, lefagy és úgy . lehet a proci lenne rosz?
-
-
-
robogos10
senior tag
válasz
Laraxior #10185 üzenetére
Szia én épp egy ugyan ilyen lappal szenvedek....
Nekem xeon proci van benne de amit találtam biost valamiért nem stabilEsetleg tudsz valami megoldást hogy honnan lehetne szedni másikat?
Alaplap neve Asus Striker II Extreme
CPU típusa QuadCore Intel Xeon X5450, 3000 MHz (9 x 333)
1402 bios van rajta Innen
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #10187 üzenetére
Majd megolvasom, szükség lehet rá.
4*2 GB nincs belőle ?
4 GB ram kevés, az max tesztelni elég, játékra kevés.
Megkeresem a 800-as ramjaim végét is, lehet hogy elviszik az 1000-et.... 1 pár Geil + 1 pár G.Skill.
Sajna, azok is csak 1 GB-os modulok, ezért is sajnálom hogy elbuktam a P5Q3-at..... ahhoz van 4*2 GB DDR3 1600-as G.Skill-em.
Ha össze tudom rendesen kalapálni, akkor az X38-as P5E3 Deluxe + X3330 megy pihenni a dobozba.
Mondjuk, van egy 2*2 GB-os 800-as Kingmax KIT-em, megnézem azzal is mit birnak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #10185 üzenetére
Az úgy rendben van.
Az ASUS P5Q-n nekem is a 2. kiadású BIOS volt (7 van összesen
), szerencsére volt kéznél a P5N32-SLI-ben egy Q6600, igy nem volt akadálya a BIOS frissitésnek.
#10183-as HSZ-emben: szerinted mennyi lehet a vége ?
a Vcore CPU-Z alapján 1,344 V 3,8 GHZ-nél, IBT, Linx teszteket még nem futattam, Aida összes tesztje, CPU-Z benc és stressz, Passmark 9.0 is lefutott.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Laraxior #10080 üzenetére
Asus-ok között is van pl ez a P45-ös:
P5QC
P5Q_Deluxe
P5N73CM (NVIDIA GeForce 7100)
100% High-quality Japan-made Conductive Polymer Capacitors!
(VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C) -
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #10046 üzenetére
Azok a Giga P35-ösök csoda kis cuccok ! Egész olcsón meg lehet őket már venni néha-néha és 3-4 változtatott értékkel a bios-ba olyan tuningokat lehet kihozni, hogy elképesztő !
@ dovahkiin04 : jól megválasztott típusú 2x4-el semmivel nem leszel hátrébb egy 2x2-vel elért szinthez képest !
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #10075 üzenetére
Grat a laphoz ! Jó ideig használtam egyet anno, elő is jöttek a szép emlékek !
Nforce 790i mindenképp megéri, hogy egy kis időt rászánjunk szerintem. Nem sok hiányzott, hogy igen komoly kihívója legyen a top Intel chipseteknek. Nem volt rossz az irány csak még egy picit kellett volna finomítgatni. Picit a hardveren és észveszejtően sokat a supporton, mert az mindent toronymagasan alulmúlt...
A ram kezelés kifejezetten erős oldaluk. Igaz egy kis gyakorlást kíván, de utána komoly ellenfele lesz az X48-asok magasabb fsb-s és / vagy magasabb ram órajeles eredményeinek is !
[Maxxmem read bandwith versengés] -
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #10089 üzenetére
Röhej...
Beleflasheltem egy másik biost, most meg simán megy 428-as FSB-vel az X3363 xeon. 3.64GHz-en
Ezek az Nforce lapok nulla támogatást kapnak ahhoz képest, hogy annak idején mennyibe kerültek.Vajon miért van az, hogy a qx6800 még visszavett szorzóval sem megy 300 fsb felett?
Tugti valami chipset időzítési probléma lehet. Más módba kapcsola 1066-os procinál, ésmegint más a mód 1333-asnál.
A QX6800 az intel D975XBX2 lapban simán megy, szóval nem proci gond.Mondjuk a 790i SLI-vel is kellett hogy rájöjjek pár dokumentálatlan okosságra. (Ld ram probléma)
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #10058 üzenetére
Tudom.
Azt irja aki árulja, hogy működik mindene.
Remélem összejön.
A CPU kevésbé hoz lázba.
Nem olyan rossz a hatásfokuk.
Azért a stock intelnél biztosan jobb, mondjuk annál kb. bármi jobb már a 478-as prescott óta.
Van Zalman hűtőm, lásd aláirásomban, linx alatt is max 60 fokos volt az X3330 2,66@3,61GHZ-en, úgy hogy a venti 50%-on ment, azaz még nem zajos.
Ez se lehet annál gyengébb.
-
dovahkiin04
csendes tag
válasz
Laraxior #10046 üzenetére
Én nem az egyszerűségre, hanem a hatékonyságra megyek, majd akarok szerezni egy p45-ös lapot ddr3-mal, beleteszek 8gb ramot, egy e5450-et amire ráteszem a hyper 212-őt és megy fel addig ameddig a proci engedi, ezek mellé rakok egy gtx 760-at vagy 770-et és kész az olcsó gamer config
-
Speed®
titán
válasz
Laraxior #10041 üzenetére
P35 1.1, teljesen elég, mérési hibahatár kb. erősebb VGAval is a lemaradás. Ahogy mondod, fogyasztás szempontból erős, egy 750TI simán hozza negyed fogyasztással, kis OCval még a 1030 is, kb. tized érték mellett..rég volt. Mondjuk a vicc az, hogy 1080Pben is simán használható a mai napig..amelyik még működik. Imádtam, volt belőle vagy 9db az évek során
-
Speed®
titán
válasz
Laraxior #10039 üzenetére
Szerintem az E5450/E0 jár a legkisebb kínlódással, P35el is 4GHz benne van a legtöbben értelmes fogyasztás/hűtőigény mellett, ráadásul árban a ~fele. Én is futottam két kört 5470el, az elsőt nem győztem hűteni (elfűtötte a HR-01 PLUSt), a 2. meg totál antituning volt..szerencsére árukban elmentek, ennyi pozitív oldaluk volt. 5460ból kifogtam egy jól alulfeszelhetőt, az egész élhető volt 3.8Gn a GTX480 mellett..az X5450 viszont már 3.6on sem volt stabil, alapon alulfesszel megy azóta is hugom gépében..ellenben az összes E5450 kényelmesen ment ennyit, jobb lapban többet is, ami nálam megfordult, nem véletlen. E0 FTW
ps.: túl vagyok már a platformon, horror összegeket toltam bele eredménytelenül, maradok a jól bevált 1155/56 vonalon inkább
Bár itt is ritka már a jó lap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged